Instagram : @peejburhan

holiday yang lebih bermakna sebab jojo dah sampai :)

kama jugak la tunggu jonet.
sebab jonet datang naik bas.
kalau naik bas murah sikit la daripada amik taxi.
if amik bas 150baht aje tambang.

so me n noy makan dulu kat kedai depan hotel.
ada kedai indian. kasi makan biryani kambing. nyam.
lupa lak nak snap pic.
sebab elok lepas order jonet sampai.
so gi amik dia jap. kesian lak nak suruh dia jalan sorang2.
walaupun dekat sekangkang kera aje. heheh.

then after makan balik bilik jonet simpan2 barang.
then teruskan shopping n all.
memula stop kasi booking aktiviti untuk esoknya.
kita orang memang tak pergi agency lain.
amik ngan perempuan ni aje.
sebab murah n dia banyak bagi good deals.


then continue shopping.
jonet la shopaholic lebih.
aku dorang sibuk shopping.
aku sibuk stop kat stall ni.
selalu nampak orang beratur2 nak beli.
harus la nak jugak kan.
so kasi order.
aku amik pancake banana chocolate.


cara buat dia macam roti canai pulak.
macam murtabak pun ada. heheh.
dalam tu dia letak banana. dah la besar n banyak.
then kasi letak chocolate kat atas. nyammmm.
sedap la. terbaik.


ingat nak try again.
sebab ada banana nuttella. tapi time lalu situ je dah kenyang.
so tak beli. tsk. now ngidam. ;p
macam2 la ada. nak peanut butter ada, honey, starawberry ke.
yang aku makan ni 40baht. ok la kan. :)


:: noy muka geram n happy sebab jonet dah ada :) ::


noy gilo.
kan skirt tu aku memang suka pakai masa pergi2 pantai ni.
skirt tu panjang.
noy kata pakai saja pun ok.
jadikan macam tube dress lawa.
lepas tu dia masuk mandi.
aku try la tengok2 depan cermin. buruk bebenor.

noy : aik. asal pakai macam ni? taknak jadikan dress?
me : taknak la. macam tarzan je aku tengok. nanti orang ingat aku sewel.
noy : hahaha. kan. nanti orang cakap loser lagi.
me : tau xpe.


:: jonet yang kusyuk ::


baru sampai dah beli2 dia tu.
aku berlenggang aje.
tak tau nak beli apa.
aku selalu perabis duit beli makanan aje. heheh.


jonet tengah nak tawar nak beli bag tu.
daripada berapa tah last2 dapat 200baht.
ok la. sebab dia lawa sikit la. daripada yang biasa tu.
yang biasa boleh dapat 150baht aje.
malam tu aku repeat beli.
sebab senang nak travel. nak masukkan tuala hotel besar la. makanan la. air la.
yang pergi phi phi tu aku bawak towel kecik je. lencun ok.
lepas dua kali dah takleh guna.
so nak bawak tuala besar kena bag besar. bag aku kecik. x muat.




nampak erusi tulis tu dan dan ank amik pic.
memula aku. pastu noy.

noy : ok tak pic saya? nampak macam drug addict tak?
me : ok. ala kena buat macam tu ke? aku pose biasa aje.
noy : hahah. kau selalu macam tu tau. tak reti nak amik pic.
me : ok la. aku konon amik drug yang bagi happy la. ok tak.

aku paling la keras time amik pic.
tah apa2 ok.


perempuan yang konon, "saya memang takmo shopping. hari tu dah shopping."
last2 tah berapa kali dia pergi tukar duit ok.
then jonet pulak pergi buat manicure n pedicure.
ingat nak tunggu. tapi boleh tahan lebam la if nak tunggu 1 jam kan.


so kita orang gerak dulu.
kasi singgah 7-E.
then rasa nak pose ngan mcd thailand pulak. heheh.



haha. lawak pulak muka ronald mcd ni. menyengih je.
ingat dah pose dah la kan.
sekali termasuk pulak dalam tu.
pastu terbeli mc flurry oreo. :p




lepak2 bilik mandi n all.
then around 8pm keluar lagi sambung shopping.
penat shopping pergi makan.
jumpa kedai baru. halal jugak.
dia bukan gerai2 motor2 ni la.
dia proper kedai. kira kat shop lot la.
nama kedai dia jamai restaurant kot. ke jamal ah? tak sure.
kedai dia macam naik ke atas. pelik la. lupa lak aku nak snap.






kedai dia buruks2 je. comot2.
tapi makanan sedapppppppppppp gila.
lagi sedap daripada gerai makcik "morning glory" tu. ;p


:: ayam masak halia. sedap. hirup2. slurpp slurppp ::


:: telur dadar. tapi dia tulis spanish egg. pelik kan. adakah bermaksud telur orang spain? hahaha ::


:: tomyam . pun sedap ::


:: mic vege ::
after makan blk bilik then around 10ish pergi pub.
ye la dah berhari tapi tak pergi pun.
biasa2 aje.
takda la happening macam kat bali.
bali pack gila kan.
tapi lagu kat sini lagi best la daripada kat bali.
bali lagu agak merepek la.



belakang2 tu awek2 yang kerjanya memaksa2 orang masuk pub dorang.
kalau dapat lelaki lagi best. pakej siap buat lap dance. bagus.
tapi lagu adalah buhsan pulak. tetiba bukak house. memula ok.
so kami tukar ke reggae bar pulak.



lagi la kambing gurun.
memula sampai elok lagu reggae. tetiba dia tukar lagu2 rihanna.
lagu slow semua dia hentam. buhsan. hentam kepala dia baru tau.
tak lama pun duduk.
around 12 mcm tu gerak.
katanya esok pagi2 dah ada aktiviti kan.
so itu la kisahnya untuk day 3.
lebih happy sebab dah ada geng. ngehhh.

9 Comments:

Va Va Voom said... [Reply to Comments]

Nice skirt Peej..loves it!

farra8979 said... [Reply to Comments]

cantik la skirt...

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Cantik laa skirt tu peej..
Cuba pusing pusing.. kembang tak?

doll said... [Reply to Comments]

mmg cantekk skirt tu..looks very comfy too..ahaha..muka peeja kat druggist tu mmg ala druggist hepis..noy lak hmm..cam druggist horny sket..jokes.

brgumbira makcik dh dijoin dek jonet yo..ada lg ke citer nie..rajin saiye menunggu citer seterusnya..

p/s..jonet tu sweet girl ek?manjang gambar senyum sengeh..n she's doctor-doc kejaan kan payah senyum sket..eh?

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

peeja, agak2 la nk translate pon....telur org spain???
eeeiii, geli geleman tekak mak!!!

akhirfana said... [Reply to Comments]

Peej!! Betul nama kedai dia jamai restaurant. Dah pernah singgah n makan kat situ. masa sy gi dulu tetiap ari makan kat situ. ada sorang makcik & anak dia niaga kat situ kan? akk tu pandai cakap malay. :) Bila tgk pic awk ni, terasa cam nak gi lagi lahhh! Best! :)

a'da syuhaida said... [Reply to Comments]

peej peej peej . sonok eh minom lipton ice tea peach tu ... td baru jumpe kt sini ..kt m'sia ade jugak upenye .. epal pon ada.. serius sumpah sedap !!!

anuar said... [Reply to Comments]

hai peeja..

bestnya dpt jenjalan kt bali.mesti korg joli sakan kan lps jonet dtg

lily lotus said... [Reply to Comments]

one word. best!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...