Instagram : @peejburhan

expose mistik : mainan mata dan perasaan?

Hi Peej
I nak share pengalaman i.ada jugak yg dari kawan2.ada yg i copy balik from my blog 

April 23rd,2009
1. i slept last night and i woke up around 1-2 am.
i saw an unclear figure.its like a standing bolster stood still near the room door.
i closed my eyes because i thought i was dreaming n told myself maybe my sister put another bolster at the wall.
then i opened my eyes again..that figure was still there.
so i rubbed my eyes a few times to make sure it wasnt my imagination.
then i closed my eyes again...opened it once again n its still there.
then i thought 'oh shit...takan pocong kot.babi laaa' i recite some surah..mana2 la yg aku igt till i fell half asleep.
when my sister changed her sleeping position (i sleep with my sister since another sister is back at UiTM) i woke her up n told her to switch on the light.
when the room is semi lighten, i opened my eyes again and yes, nothing is near the wall neither hanging at the door.
so im f**ked and back to sleep.seram la babi



2. this morning, i rushed to Sek19 to pick up my lil brother.he's back from Kedah.
bought nasik lemak for him n myself.
reached home, ate bfast and watched tv.
my bro did the chores(hehehe..) and im in the living room watching 'the last days of Elvis on E! channel.
so chores done (oh yeah i was supposed to be at work..but biasa la bos2 tade ngular la jap hehehe) and he fell asleep on the couch.
while i was watching CSI:NY someone pressed the door bell.
since i was in the living room, i only turned back to see who's at the gate.
and yeah...no one at the gate but someone did press the bell.
definitely not my neighbours, they're working.
definitely not the school kids because it was only 11am and if there were school kids outside, i would've hear their footstep. 
(yes the living room and gate is only about few steps away)

my house is haunted wtf.
bcz those weren't the only incidents.
i was at home mengular-ing almost everyday.
and whenever im at home alone, i heard someone is walking or running on 2nd floor.
i heard furniture being moved few times sampai aku dah malas nak layan, dan guli jatuh atas lantai juga bergerak,orang tumbuk lesung batu pkl 3 pagi -_-',
i even heard someone is in the kitchen.
its spooky. and i hate it.
i usually dont sleep with lights off because im afraid of the dark but after few weeks, i got used to it.
and now..im not gonna switch off the light.
wtf aku mcm nampak pocong kt ujung katil..babi betul.
haih..seriously it freaked me out. 



3. Masa sekolah menengah dulu, aku selalu sampai awal dalam pukul 7 ada kot sebab malas nak berjalan kaki.
so suruh ayah hantar je walaupun rumah dekat. 
So sekali jalan je la kan. 
Ada sekali tu masa jalan-jalan tawaf sekolah sebab boring, lalu kat Taman Puteri.
kat situ aku la macam kolam kecik ke apa tah dorang panggil,
then tiba2 kawan aku (kasi nama dia S) dari hujung koridor tu lari nangis2. 
aku pun tanya la pesal la dia nangis pagi2 buta ni kan. 
sekali dia cakap sambil nangis 'aku nampak ada perempuan tade kepala kat taman puteri' bladihell lepas tu lari tinggalkan aku. 



4. Ni pun masa sekolah menengah juga, masih juga pasal kawan aku S. 
dorang cakap dia bole nampak ke apa tah but selalu dia yg mangsa histeria kat sekolah. 
Kejadian histeria tu baru tahun tu jadi sebab pengetua pegi bukak balik tandas yg da lama tak guna walaupun dah dinasihat cikgu2 lain pfft. 
Anyway, masa tu hari isnin, ada perhimpuan pagi yang lama gila dengan panas terik bagai.
selalu nya cikgu disiplin akan suruh aku masuk sick bay or duduk kat kantin sampai perhimpuan habis (sebab aku ada asthma). 
dan sebab aku drama queen, aku pilih sick bay dalam tu kan berair cond supaya aku bole tido.
aku tengah mamai2 nak tido skali aku dengar ada org bising2 jerit luar bilik guru tu.
aku biar je la kan.
tiba2 ramai2 masuk sick bay bawak si S ni. 
aku pun cam apehal lg ni.
aku kan baring atas katil so dorang baringkan kawan aku ni atas lantai.
ramai gila pegang tangan kaki sementara tunggu ustazah sampai.
tiba-tiba kawan aku tu pandang aku, mata bulat besar pastu keluar suara garau 'Lepaskan aku!!!' 
memang cuak la kan. 
pastu ustazah sampai tanya 'ada sapa2 yg uzur ta kat sini sila kuar' aku yg tak uzur ni keluar juga la sebab takut.
pastu aku nak pakai kasut aku duduk la tempat rehat cikgu sebelah sick bay.
pastu parents kawan aku ni datang, tatau la dorang baca2 apa.
then parents dia datang nak amik balik.
betul2 tepi aku dia jatuh lagi adoii.
pastu dia jeling aku senyum2 mcm orang saiko gila arrghhhh lepas incident tu aku mmg la tak duduk sick bay masa perhimpunan.
aku pegi kantin makan haha

Nanti aku cerita pasal kejadian kat office pule ye.Minta maaf panjang sangat :p

Ruch


.....................................................................................


hi,


ok pasal bantal tu aku tak suka.
aku faham.
sebab kadang-kadang tali tu tercabut tah hilang mana.
so aku kadang ikat ngna getah. tak pasal jadi punjut tu. tsk.
kadang-kadang rasa scary aje. tapi takmo fikir.
ye la. macam cerita poc indon tu kan. tetiba memang bantal peluk dia jadi tu. pffftt.


n yes. aku rasa rumah ni kadang-kadang suka bunyi pelik.
n perasan tak. selalu akan dengar bunyi la apa, kalau kau sorang-sorang.
entah la. maybe kita paranoid lebih tak. Wallahualam.
n as for me. aku paling tak sukaaaaaaaaa. n rasa scary if tengok orang kena rasuk-rasuk ni.
esp bila dia pandang kita ngan pandangan tajam n senyum2 kan. madafaka.
tetiba aku naik bulu roma teringat. erk.


oh lagi satu.
aku dapat banyak gilaaaaaaaaaaaa e-mail pasal rumah berhantu shah alam.
siap mama n papa pun email aku cerita tu jugak. haha.
aku dah baca lama jugak la. awal feb hari tu.
tapi memang tengah hangat kan cerita tu?
so aku macam malas nak tepek sini.
sebab korang mesti dah baca kan cerita tu?
ke ada yang tak baca lagi? if ada yang nak, nanti aku tepek.


ok itu aje.
selamat malam jumaat. ;)


10 Comments:

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Pasal citer S Alam tuh, tak yah lah tepek..Satu dunia 'sudey' tahu!!

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Rumah shah alam tu betul babe. My friend nearly nak sewa sana. dah pegi uma tu experience sendiri.

me suya said... [Reply to Comments]

Ouch.. seram!!!

Tata Azha said... [Reply to Comments]

Scary... Penat aku refresh nak baca citer hantu ko peeja. Nanti kalau free aku share citer hantu kitchen, air cond and photostat machine.

the hun said... [Reply to Comments]

rumah sewa/hantu rm50 ke? yg tu aku tau. yg lelain tak pernah tahu plak. cecite. cecite.

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

alaaaaa xtau pun pasal umah tu?? iskk mmg aku takde life keje 24 hrs 7 days a week! T___T

cik1356 said... [Reply to Comments]

rumah shah alam tu tahap urban legend driver volkswagen highway karak. cerita tu dah lama, tapi aku tatau apsal sekarang baru hangat. maybe pasal email tu kot..
sect 2 shah alam tu, ada 2 rumah kosong. satu yang dalam emel tu, bertentang jalan wetworld. satu lagi depan sirim. yang aku penah tenguk rumah rm50 dpn wetworld.. eheee.. spooky la gitu.
aku dulu duduk kat sect 3..jalan before mekdi sect 3 tu. sewa semi d situ dah 1.5k, kalo rumah besar2 kat sect 2 sewa rm50. memang konfemla ada sesuatu kan?

peej said... [Reply to Comments]

mama - tu la kan.

aracy - mmg betul la yea.

mesuya - hiahahah.

tata - wokeyhhh. :)

the hun - yang tu la. tapi aku rasa ramai dah tau kot.

elyn - ramai dah tau. kat fb pun banyak.

cik1356 - kan. macam tak logic. umah flat pun sewa beratus ok.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xtau pun cerita rumah hantu shah alam tu! (padahal dah dok shah alam bertahun-tahun wahaha). ada je lalu kat rumah2 tinggal kat seksyen 2,3 tp xtau pun tu rumah hantu warkhhhh. sila tepekkan ceritanya di sini kalau rajin ye :) thx!

zaizaluvme said... [Reply to Comments]

nak tahu pasal citer shah alam tu.. tk penah tahu pong...

eh! tetiba ai baru nk mengkomen kan??? sbb baru stat baca citer2 seram kat blog u... hewhewhew.... nak baca nak baca!! tak penah amek tau sbb selama ni penakut (skrg pon penakut jugak, ntah apa beza ntah)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...