Instagram : @peejburhan

hari kedua mengadap lil' Z.

oh sebutan lil' Z bukan Zek yea.
sebut mcm americano sebut. Zie. so lil' Z la konon.
cea poyos.

lepas makan. sampai sana around 4pm mcm tu kot.
bibik bukak pintu. kata dorang semua takda. pergi check up sebab Zara kuning kan.
call ayol. dia kata kejap aje.
ye la tu. dekat 40 minit gak la tunggu.
tapi zeity ada. so sembang2 ngan dia la.
around 5 baru ayol, aunty dila n zara balik.
doktor kata ok. esok baru dtg blk tgk macam mana.
tapi esoknya tu dia kena tahan kat ward. sebab reading tinggi. eh ke rendah? aku mana reti.
lama jugak kena tahan tak silap.

takpa. yang pasti. kita orang mmg mengadap dia je.
kebek2. tah bila nak jumpa lagi kan. tsk.
jauh je rasa.


:: cantiknya dia. dah rasmi baju noy bagi tu. sukaaaaa. awesome ::




:: nguap2 dia ngantuk tp kena kacau ngan noy. ::

tapi wan dia (aunty dila) mmg suruh kejutkan zara sebab nak mandikan.
kang dah malam sejuk pulak kan.
bising dia.
time ni takleh blah ok.
sebab serious muka zara ni sebijik noy time baby.
noy ada pic time baby dulu arwah maktok mandikan.
time melawat kali ni. memang kebanyakkan pics muka dia sangat2 mcm noy.


:: kenapa baby nangis eyh time kena mandi? aku kalau orang rela mandikan. aku suka aje. senang hidup. hahaha. ::

:: abis mandi je. kena balut reti pulak senyap. terus seronok je ::


:: e cea cea cea. t-ja dia tolong pegangkan tangan dia. takut dia cakar muka sendiri. :) amboi tetiba senyum simpul. hahah ::


:: hahaha. muka noy kecik2. :: 



:: tgk la minah tu. semangat lebih siap lambai2. gilo ::


:: mama as usual memanjang cembeng. sikit2 nangis. papa lak macam aku. keras. hahahha. suka tgk aje. nak pegang2 lebih2 ke apa takuit ::


:: P.G pun tumpang sekaki. hehe. baju tdo dia tu dolaemon la. tomel tu ::


:: dia ni jenis tak melalak. senyap je banyak. sbb baru kot. org kata paru2 pun tak kuat lagi kan. katanya sekarang lambat sikit bagi susu bising ::


:: semua kerumun. ::


:: mama ketap2 bibir tak tahn geram ::




:: haha. muka samo. ::

aku kan tak pegang sangat.
cium pun sekali dua aje.
aku memang tak reti la baby2 sangat ni takut.
tapi takleh jadi kan.
nak jugak la. tah bila nak jumpa lagi.
plus sayang anak buah sendiri tak sama kan.
rasa dia tu lain sikit. ;p
so kasi berani la.


:: taraaaaaaa :: 


tapi muka zara macam in shock kan. hahaha.
macam, "apakah ini? so biggo"
ni pun tak obvious. kalau kat twitpic aku lg lawak.
mmg stock muka terkojut la.
eee geramnyaaaaa.

oh aku adalah terkejut ngan diri sendiri.
sebab sekarang screensaver hp aku adalah gambar dia ok.
so not me. kawan2 pun terkejut sebab apakah pic baby kan.
mungkin naluri keibuan dah sampai kot. teeeeettttt.

oh ni video dia.
noy amik.
geram kan. rasa nak penyetkan.


video

sembang2 ngan ayol.
ayol kata dia dah besar.
baju2 yang nb semua dah ala2 sendat.
wahttt??? baru 2 minggu.
jangan besar cepat sangat boleh tak.
pastu if geletak2 perut dia n kaki dah pandai gelak2. e eh pandai sangat tu.
hish bila mau jumpa ni.
hopefully nanti zeity abis pantang. ada cuti lagi.
boleh la tido umah kita orang kejap. geram la.

ok tu je.
sekian entry berbaur mokcik yang excited lebih. hahha.
ok byeeeeeeeeeeeeeee.

14 Comments:

juelee said... [Reply to Comments]

so cute lil Z.... geram.. leh book tok anak i tak? hahahha...

lil Z pandang T-ja die cam pelik je...

Bila dah ada bb suasana jadik lain kan? hepi semacam je..

nasaoji said... [Reply to Comments]

a ahh..aku tgk pic kat bwh tu, muka lil Z memang cam noy la!..

budak, mmg cepat membesar..aku dulu belikan baju anak sumer besau2..kuarnyer kecik, sudahnyer, time pakai, dah ghupe baju pinjam..tp, dan la pakai lama..

nama 2 nih, nanti budak tu akan alert mana nama yg selalu panggi, macam belah aku slalu ngn anak aku, so panggil "sufi" bila blk belak asben, panggil "nabila", anak aku macam lambat pandang..hehe..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

amboi ada ke dia nak penyek kan anak saudara dia, memang tak lah kan, tja nya memang dah nampak sifat keibuan sesangat. tahniah buat peeja sekeluarga sempena dgn kelahiran cucu dan anak buah yang pertama. auntie sium-sium kat sini je.

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

alah alah alah! geram!!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ish ish mmg gerammm

ni br niece ni..kalau anak sendr???????

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

haha, mmg ketara ke-eksaitedan ko tuh.noy pun sama. jeles aku, bila masa tah abg aku nak dpt anak pulak.tp aku pun mcm ko, takut yg kecik2 nih.rasa kl aku pegang je nnt aku sakitkan dia.so tgk je lebih, pegang takmo

CidaZam said... [Reply to Comments]

eeeeeeeeeeeee comeinya... mata dia sangat itam. i mean mata itam penuh. cute...

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

eeeeeeeeeeeeeeee...geramnya!!! comel sangat okkkk!!!! :D

peej said... [Reply to Comments]

juelee - tu kena tanya mummy n daddy dia la. i ni mokcik je. hahaha

nasaoji - tu la. sama. fineeeee. kau nak cakap nanti kita orang panggil zara dia lambat pandang la kan. hahaha. tak kisah. nak jugak panggil zara. ;p

sh rosidah - hehehe. pitam kejap. tang mana yang keibuan tu kan. paling la kekok sebenarnya aunty. ;p

annasueG - kau tu bila nak dapat girl pulak. wahhhh. mesti rasa nak lempang dgr soalan ni kan. miahhahaha.

buyui - entah la kan. tp aku ni bukan reti sgt pun sebenarnya. tgk la mcm mana. ecehhh.

lady sharpshouter - sama la weyh. berapa lama ni la br ada anak buah. abg aku kawin umur 31 kot. so kau sabar je la yea. mungkin x lama lg tu. hehe.

cidazam - baby2 mmg macam tu kan.

hariq - kan. tak tahan. sampai aku asyik letak pic dia la kat hp. over sgt.

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

alahai.. comelnye bb tu... ni yg rase nak lagi neh.. boleh.. :)

peej said... [Reply to Comments]

nasazfrog - ye sila bekerja keras. haha

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

ala...comelnye...such an angel.. :)

MissAisyah said... [Reply to Comments]

suka bunyi baby masa 0:03!!
chommeeyyyyy :D
oh oh! and suara noy pon chomeeyyy :D

murn!e said... [Reply to Comments]

aku nengok, korang cermat je main ngan anak sedare ko tu. dulu mase aku baru beranak, anak aku cucu 1st.. adik beradik aku la.. berebut rebut ni. aku yg kekdg risau tgk anak aku kena kerumun, kena cium tak henti henti.smpai la dia dah setahun ni. kalo tak kena peluk cium sampai anak aku nanges..tk sah!. hehehhe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...