Instagram : @peejburhan

happy-happy sedih.

hola peeps. im bakkkkkkkk.
keletihan lagi ni. tapi malas nak tangguh cerita kan.
aku tgh hitam melampau ni.
semalam merah macam udang.
tapi hari ni dah gelap. bak kata lilred, dah rupa ayam hangus dah. hahaha.

ok so terus cerita.
aku gerak last tuesday.
awal dalam 10ish dah gerak.
papa hantar kat klsentral.
then amik bas ke lcct.
elok sampai jonet pun sampai.
happy ke main la ni.
so hisap rokok sat terus check in.
time tu pun dah pukul 12ish.
flight pukul 1.15pm x silap.

then sampai imigresen tu prob.
sebab jonet kena tahan. :(

:: saat jonet di bawa pergi ::

kita orang tak tau apa tunggu je la.
lama jugak la. dalam 15 minit kot.
try call jonet tak angkat pulak.
pastu jonet call cakap dia takboleh pergi.
suruh kita roang teruskan. whatttt???!!!
sedihnya dah la excited lama nak pergi sama2.
bukan senang nak holiday sama2. jonet tu payah nak dapat cuti n all.
but what to do. kena jugak pergi.
jonet sms cakap dia akan uruskan n join us later.

ish sayang gila kan. ;(
so terus kan je la.



jangan tertipu ngan aksi2 ceria tu.
sebab everytime pun muka masing2 sedih aje.
dok cakap, "sedihnyaaaaa. johnyyyyyyyyy"
hati rasa berat aje.
yang noy lagi la, "aku rasa kita ni nasib malang la. kena mandi bunga. sapa dekat ngan kita pun asyik malang aje"
e eh. emo minah ni.
tapi betul la. malang aje.
so lets mandi bunga. ;p

comelkan. beli pen pilot.
sebab kan nak masuk negara orang kena isi borang apa.
sekali check2 dua2 x bawak pen.
so kena la beli. nak pinjam orang sebelah dia tido ternganga pulak.
so beli. ingat kecik aje. sekali amik.
lawak je. siap goyang2 kepala time menulis.
macam kembali ke zaman kanak2 pulak.

sampai airport. smoke kejap.
then amik taxi.
taxi fare from airport to hotel adalah 600 baht.
kira 60 hengget duit kita la.
kita orang dok kat aonang.
dalam 20-30 minutes from airport.


:: at krabi airport ::

sekali time nak gerak terkejut.
sebab berdua aje.
tapi dia bagi van besar yang boleh masuk 12 orang tu. gilo. haha.
murah lak tu. suka.



miahahhahaa.
then sampai la hotel.
oh memang saje pilih aonang. sebab noy pernah pergi dulu.
so dia tau area mana yang dekat n all.
tempat yang dia duduk dulu lg best.
tapi time check hari tu. semalam 300++ gilo. mampuih.
dah la nak dok ni lama.
so carik la yang bawah rm150 semalam.
ada banyak. lawa2 n all. tapi semua jauh kedalam la apa la.
noy kata nanti penat nak berjalan semua.

sebab bila pilih tu boleh tengok map n all.
so aku pilih yang ni. ok2 la.
dekat ngan tempat makan. yeeee. tu penting tu.
shopping semua la. pilih je nak apa.
pub pun seberang jalan aje. ;p
so aku pilih White Sand Krabi Resort.
amik duluxe room rm130++ semalam x silap.
kalau korang nak bilik best2 n murah juga. try carik kat agoda.com :)

:: toilet ::


:: room ::

:: balcony ::

his roks kena kat luar ni.
amik double bed sebab bilik ngadap depan.
if nak twin bed kena amik bilik belakang. tak syok la kan.
mengadap 'bukuit' nak buat hape.
dok sini syiok la. cuci mata semua boleh. :)

:: tukar-tukar baju. then keluar balik ::


view from level 5.
nak jalan ke pantai dlm 5 minutes walking la.
tapi tak pergi pun mandi ke apa. lalu2 aje.

swimming pool yang sekangkang kera.
tapi takpa.
again amik pic aje.
tak mandi pun.
katanya kat pantai kan. baik mandi laut.
nak mandi swimming pool hari2 pun boleh kan.

then jalan-jalan noy bawak pusing2.
sambil shopping lite2.
eh time ni tak shopping.
konon nak kumpul time jonet datang la kan.
baru syiok.

:: pose sikit. ewahhh. kat pantai aonang ::

then mencari tour agency.
memang bersepah2 la ada. tapi kena pandai pilih.
yang noy pergi dulu takda lak orang dia.
dah kaya kot. sebab ingat sehari je cuti.
tapi sepanjang kat sana tak bukak pun kedai dia.
so carik lain.

untuk program hari rabu pilih laut.
so banding2 harga.
ada jual 1200 baht. ada jual pakej 1000 baht.
tapi kita orang dapat yang ni. pakej dia 900 baht aje. :)


noy uruskan.
aku hulur duit aje.
sambil2 tu camwhore ngan snap sana sini.


:: jalan menuju ke pantai ::

:: menuju ke arah resort kita orang ::

as usual aku ni takleh bawak ke majlis.
aku cakap kat noy aku nak pergi balik bilik.
sakit perut uolls. berak je kerjanya.
later aku join noy kat starbucks.
minah tu kan hantu starbucks.
starbucks ni dekat je ngan resort kita orang tu.
kira pilihan tu best la.
ada subway, starbucks. 7-e, mc d pun ada.
tapi aku takmo pergi sebab kat malaysia pun ada kan.
so kat sana harus nak makan makanan sana ke apa. :)


tapi starbucks takleh smoke. nice.
apakah.
so aku ke depan smoke.
snap2 pemandangan lagi.

budak2 dia balik sekolah ke apa ke duk macam ni. kelakar kan.
scary pun ye.
macam syok pun ada gak. heheh.



kasi pinjam topi noy bawak.
ni topi papa tu time askar dulu.
papa ni jenis cermat. bayangkan dah bape puluh tahun kot.
tapi elok topi tu nampak macam baru aje.
jonet time tengok nyampah je.
dia kata, "wahhh siap lambang askar melayu tu. tak nak kalah"
wahhh. harussss la.

then makan.
sebab kelaparan.
sebab pagi tak makan.
kat flight makan la nasi lemak.
dah petang harus la lapar kan.
so makan kat gerai.

:: mak hayam siap sila panggung nampak. maklumlah. time makan. harus happy kan. ::


kat tepi2 jalan n depan resort kita orang tu ada gerai2.
dorang motor. tapi macam tepi2 tu ada meja. so order2 n makan.
dah la murah kan. ala sama macam harga gerai2 kita kat malaysia ni la.


:: stir fried morning glory ::

sedap nak mampos ok.
tapi aku tak sure ni sayur apa.
dia tulis morning glory. takkan pokok morning glory?
boleh makan ke?

minuman fav kat sana.
ice tea peach.
napa sini tak sampai lagi yea?
ke dah ada aku yang tak tau.
kat kedai2 mmg la banyak. tp maksud aku jual dlm botol or tin macam ni.
takda kan?

:: tomyam. tak berapa nak stone. rasa macam kat lerk thai punya. ::

then cepat2 lari balik bilik.
sebab hari hujan la pulawq.

:: layan perasaan ke uolls ::

then mondi2.
sebab hujan kan. takut demam pulak nanti.
tak pasal.
pastu pose2 jap.
sebab pakai spec baru beli.
siap color2 lagi. baru feeling pantai kan. ;p


time balik semalam aku keluarkan la.
tiba2 papa bersuara, "aik spec sapa ni warna merah. kenapa kau beli color tu? takda color ke apa?"
hahahahhaa. lawak la.
ada la few color. hijau, kuning, purple.
aku try2 la jugak. tapi macam tak berapa nak kena ngan muka acik yang agak berbalau2 ni.
warni ni macam ok aje.
ke tak ok sebenarnya?
eh ada aku kesah. suka hati la kan.

then hujan macam dah reda sikit.
around 9 macam tu keluar balik.
carik tempat nak buat manicure n pedicure.
banyak dah tutup.
then jumpa satu tu bukak 24 hours.
so ok serbu.
ok la. dua2 tu 500baht.
kat sini takkan dapat la kan.
n yang buat untuk aku tu macam bagus.
elok tahan takda terkopek ke apa ke.


settle tu.
terus makan.
ada kedai italian ni.
murah semua pizza n pasta promotion 149 baht aje.
kalau tak 200++ baht.

kedia tu aku tengok owner benggali.
pekerja banyak bangla n thai la.
bangla tu siap pandai cakap melayu. over ok.
mesti dulu pernah kerja malaysia kan.



makanan dia sedap.
pizza dia macam kat hartamas tu.
bakar guna oper fire tu. sedap a.
spaghetti pun stone.
andai kata la korang pergi ke apa kan.
nama kedai tu Zanotti.

maka berakhir la hari pertama di sana.
leisure aje.
takda apa2 pun.
tidoq. esok kena bangun awal untuk aktiviti.
tu nanti aku cerita yea.

ok bye.


12 Comments:

s a L o m a said... [Reply to Comments]

morning glory tu kangkung le peej..ihihihihi

peej said... [Reply to Comments]

hahaha ye ke?
apesal aku rasa macam tak kangkung aje.
maybe sebab aku sibuk terpikir2 apa jadah morning glory tu. padahal kangkung tapi tak sedar kan.

lily lotus said... [Reply to Comments]

kehlasss u! van 12 org tp naik 2 saja..heaven

Lady Arween said... [Reply to Comments]

Tengok entry Peeja..teringat last year pergi Krabi..duduk kat Aonang Beach gak..Yang best sana massage, pedicure n manicure murah..waxing pun murah gak

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

wahhh...best jer kan...
nnt sis btla dia pya bajer..heheh...

cntikla kemeja putih tu...mane beli sis?? =)

Muslimah Kota Cinta said... [Reply to Comments]

salam peej...

baca entry krabi ni rindu arhh nk g krabi...krabi best3... :)

tapi x jumpa pon kedai pizza murah tu hehehehe...

me suya said... [Reply to Comments]

Peej
jgn sambung lambat2
menunggu ni.. hehehe

Ayu said... [Reply to Comments]

peej, bestnya g jln2 dua bradik uolls. tapii, xtahan nk gelak bila part ko xtau morning glory tu apa. siap dah telan masih xdapat kenal ke.. heheheh... :D

shuweet said... [Reply to Comments]

sayur kangkung la tu peej....aku rasa nak masak kangkung lak balik nanti..sebab terliur..weih ko beli dress2 ko sume katne ek..lawo la..nak beli gak leh..ngeeeeeeeeeee..hehe

yana2605 said... [Reply to Comments]

peeja,
air ice tea peach tue dh ader kat Malaysia nie..dh lama ader..try carik kat 7-E..but mmg susah nak dpt sikit la air nie..but mmg sedap air nie..masa2 mula2 dulu tiap2 arie i beli huhuhuhu...

emmm kat aonang beach nie senang nak dpt halal food ker??or kat krabi mmg byak halal food??sbb kat phuket mmg susah kan dpt halal food nie

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

haah morning glory tu kangkong yang buat sedap tu cara masakannya. peeja dah dua entry auntie baca tapi tak nmpak jonet je ke dia memang tak pergi langsung.

peej said... [Reply to Comments]

lily lotus - kannn. best je. kat sini tak dapat. if dapat pun harus mahal gilo.

arween - kan semua murah. syiok sangat.

talkwithmykeyboard - entah. tu mama punya. haha. sebab kalau tak pakai sexy. dia sakit mata tgk. dia suruh tukar baju tu. ;p

muslimah kc - ada. nama kedai dia zanotti. nanti if pergi lagi try tgk yea.

me suya - baiklah.

ayu - haha. tu la kan. sebab otak set, 'apakah morning glory ni. exotic sungguh' ;p

shuweet - semua akau beli masa pergi bali dulu. rm15 je satu. tak pernah pakai. kat msia ni kalau pakai orang mengata sexy bagai. so sesuai utk kat pantai aje. ;p

yana - ye ke. entah tak pernah jumpa lagi la area ni. gila best if ada. ok la. takda la payah nak carik. macam banyak jugak la. phuket susah yea? ada rasa nak pergi jugak la.

sh rosidah - pergi aunty. tp dia join lambat sebab kena tahan kat imigresen tu kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...