Instagram : @peejburhan

happpyyyyyy birttthhh *eh silappp*

lawak.
28th feb tu noy ada tweet pasal dia belikan aku hadiah la apa.
then dia cakap. tomorrow night harijadi aku.
ok la kan.
then dia ada tweet2 ngan fa la apa.
aku memang tak tau apa.

tetibe malam pedd tanya aku kat mana.
dia kata nak jumpa.
aku kata ok je la kan. dtg la rumah.
dia kata dia dah otw.
okkkk.

memang takda pikir apa la.
sebab fikir maybe dia nak sembang2 la apa.
then dia sampai.
bukak pintu nampak farrina pun ada.
terkejut.
tiba2 pedd keluarkan dpd belakang dia kotak cake starbucks..

pedd : hhhhaaaaapppppyyyy bbbbii.
fa : rrtthhhhdayyyy.
me : huh? birthday aku esok la.
pedd : hahhh? bukan hari ni?
me : mmg tak la. birth dah aku 2 hari bulan la.
pedd : a ahhhhh la. faaaaaaaaaa la ni.
fa : ahahhaha. bukan noy cakap malam ni ke?
me : huh. entah mmg tak la.
fa : hahaha. bukan ke? aaaa silap.

bengong kan.
yang dorang dah pelik2 takkan aku xleh agak dorang nak surprise ke apa.
mmg x la kan sbb belum lagi kot birthday aku.
tapi mmg la. ramai salah baca tweet noy tu.
tak pasal tahun ni aku sambut birthday 2 hari ok.
sebab 1st march tu ramai gila dah wish aku. keh keh.


ini la keknya. hhahha satu slice aje.
takpe. the thought that counts kan.
sedapppp. tak sure kek apa ni. tak tanya pun.

dah la keji dorang ni. datang2 aje.
aku tgh guna pc baca2 blog.
dorang kata pergi rehat2 makan kek.
pedd tu nak guna. kong ajaq.

yang fa tengah mood nak bela kucing.
tu yang dia sibuk nak main ngan kucing.
pastu allergic hachum2 bersin kan.

:: rajin melayan kaseh n lulu ::

:: pompuan tak malu halau aku pastu dia yang nak guna pc ::



pastu farrina pulak tak over.
cittt. keji kan.
mentang2 la bukan birthday aku kan.

kaseh yang seronok main ngan baju fa.
omg kaseh ni terlebih nakal la.
bukan nakal aje. dah macam evil.
macam bakal jadi macam hannan je aku rasa.
tak takut semua cukup.
segala benda dia kitai bg hancur.
pastu fav dia sekarang kejar kaki n gigit.
sebijik hannan ok.

ok nampak tak wayar belah kiri tu macam tergantung tu.
itu adalah earphone.
balik2 je hari tu nampak dah terbahagi 3 ok.
kiri kanan earphone putus dia gigit.
huarghhhhhhhhhh.
macam2 la dia gigit sampai putus.
jelmaan apa la kenit ni. haih.
tapi sebab comel n dah sayang. so tahan je la kan.



then sangap.
sebab kena mengadap fa n pedd sewel.
bukak lagu pastu dua2 dah berkepak2 menari.
pening aku n noy nak melayan.
jadi kami bermain uno card. ngeh ngeh.
hahaha. gila sangap.
birthday party orang dah tua2 ni kan.
chill aje. lawak.




adalah seronok.
sebab aku ni sebenarnya tak suka games2 ni.
sebab aku mesti selalu kalah.
tak suka kalah. nanti macam sedih aje. n emo n nangis. bengong kan.
tapi malam tu aku menang yang 1st game tu.
then 2nd n 3rd game no 2.
kira tak kalah la kan.
kalau tak mmg kalahhhh je memanjang. heheheh.
kira ni luck birthday wamannn kot.
cea cea. padahal bukan bday pun. ;p

lamaaaaaaaaaaa gila pedd n fa nak abiskan game.
dah la aku tukang chong. pastu sekali nak carik card sampai nak dekat 10 card amik baru dpt apa yang nak.
pastu semua nak marah2 aku, "thanksss pijaaaaa!"
e eh. salahkan aku pulak. mana tau laaaaa.

lama gak la.
around 2 baru gerak.
tu pun sebab esok nak kerja kan.
agaknya kalau tak sampai ke tido kot.

tapi seronok jugak.
sebab birthday tahun ni dua hari. keh keh.
ok tu je bye-bye.

5 Comments:

Shahrizat said... [Reply to Comments]

rezeki sambut birthday 2 kali...bukan senang nak dapat macma tu...gelak jugak baca pasal kaseh..hahaha

nasaoji said... [Reply to Comments]

aceh..acewahh..sonok dia ehh...2 kali sambut...

uihh...cam ner la gamaknyer itu qaseh gigit wayar tu..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

hahaha lawak giler peeja, tapi serius masa aunty muda2 pernah juga tersilap birthday bestfriend aunty sampai dia merajuk-rajuk sekarang kalau jumpa mesti ketawa sampai nak pecah perut. ok lah aunty nak ucapkan happy belated birthday buat peeja yang comel ni, semuga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan dipertemukan jodoh dgn orang yang baik2 aamin.

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

hepy belated besday kak peeja =)

peej said... [Reply to Comments]

sharizat - nakal sangat ok dia tu. hmphhh.

nasaoji - sungguh ok. macam2 la. semua benda dia gigit sampai hancur.

sh rosidah - ye ke. tapi mmg lawak. dah la siap semangat gila dorang. thanks for the doa aunty. Aminnnnn.

misz yuyu - thank u. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...