Instagram : @peejburhan

fishtail braid. nakkkk jugak kan.

last sunday patutnya aku ada wedding to attend.
dah set ngan ice n huda.
tanya pukul berapa dorang nak dtg.
huda kata dia akan reconfirm balik.

tunggu malam tu senyap aje.
esoknya awal aku bangun. pun sepi.
so ingat tak jadi la kot.
yang aku pun tak terpikir nak tanya. tah apa2 jugak la.
sekali pukul 2pm mcm tu huda bbm tanya, "dah siap?"
whattttt????!!!
mmg tak la kan.
ngan baju x carik gosok semua.
mandi pun belum.
so x dpt la pergi. ;p


later after wedding dorang datang rumah.
mau lepak2. sebab jonet pun kata petang dia nak dtg.
tapi tunggu jonet tu mmg tak sampai2 la kan.
so kita orang proceed je dulu.

ish tgk la noy tu. mcm tak siuman tau.
tapi time ni lawak.
sebab aku dah perasan. masa ice datang aku dah macam.
amboihhh. apasal over sangat kau ni. kemain tinggi collar. mcm player je.
yang nonoy lagi best. ice ni kenapaaaaa???saya tgk dah macma nak jadi ricky martin dah.
hahahha. mmg gelak2 la.
huda ni pun lawak aje. suka betul dia tumpang gelak2.
kalau x isteri mithali kan. keh keh.

so ke wangsa walk.
sebab mau makan ayam penyet. yeay.
noy pulak nak beli 2nd phone.
kuat belanja minah tu.
baru beli bold 3. tp kena amik line baru.
so line lama dia sayang n payah if nak let go.
so kena ada la second phone.


sedapppnyaaaa.
time ni pun berdebat2.
sebab ice kata dia x suka ayam penyet AP ni.
dia suka wong solo.
kita orang pulak semua tak suka wong solo.
tah tak kena tekak aku la.
aku rasa macam termasin sikit.
tapi ice n noy cakap tu mmg yang asli punya la. dpd indon n all.
then oce cakap memula dia makan masa kat indon. so dia rasa tu yang best.
aku pulak first time rasa mmg AP. sebab tu tekak aku kena yang tu.
fineeeeeee. apa2 aje.
janji sedap n pedashhhhh.

tapi boleh tahan annoying la kedai ni.
suka tukar2 bahan tak bg tau kan.
dulu takda tauhu n tempe dia tukar ngan tomato. boleh?
ni tempe takda. pastu kubis sehelai tu je ok.
then takda kangkung ganti salad.
tsk. tak samaaaaaaa ok.
nak buat ayam penyet sendiri la lepas ni.
wah tiba2 kan. mmg tak la.

:: tgk tu. ceria lagi. loco. ice tak sabar2 nak makan kan. tgk a tu. takmo order ayam penyet. amik bakso. eksyen tau ::

ish rasa nak pukul lak huda ni.
so small.
bagi aku nampak macam gergasi di situ.
dan2 kan. mmg selalu je gergasi kan. ;p

then naik atas beli hp la apa.
blk tu baru jonet muncul ok.
bayangkan if tunggu. mmg menangis a.
sampai je rumah dia ajak pergi makan pulak. sbb dia lapar.
so pergi krisik.
dorang makan. aku n huda je tak makan. kenyang.
aku lak sebab pakai PB. kang makan mau pitam. hahhaa.

then blk umah aku suruh jonet buatkan fishtail braid :)
aku hari tu tgk E!
macam suka aje.
then tgk kat youtube.
video ni la.


tp try buat tak berjaya ok. tak reti.
dah la aku tgk dpd bb. ala2 kecik je. tak reti ah.
so suruh la jonet.
jonet ni mmg pakar braid ni. dia siap reti buat corn rows semua ok.
so bg dia tgk n try.
yeayyy jadi. sukaaaa la.
ni pun dia buat kemas2.
kalau messy2 lagi lawa.


:: excited lebey ::



suka la.
nanti nak suruh dia buat masa holiday. ngehhh.
pastu dia over.
abis dia bukak then buat dpd atas la apa. kira lekat punya tu.
pastu tak puas hati buat jugak kat rambut noy.
kat rambut dia. crazy.
dia rajin buat2 rambut ni.
siap berangan ngan noy lg beberapa tahun nak bukak saloon sama2.
heheh.

ok tu je.
sekian entry hari ini. tata.


5 Comments:

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

ahah, aku igt aku sorg je tak suka wong solo tuh.mmg masin.dah le aku rasa kedai dia yg kat area aku nih mcm kotor je.tak paham y suma org yg aku kenal suka sgt dgn wong solo.

lagipun AP ayam dia rangup je.best kot.oh, lagi satu, nasi kat wong solo sikit walaupun lagi mahal dari AP.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah la wong solo dh kureng la..x best

cantek jonet wt braid tu kan?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

oh tunjuk gambar ayam penyet ye, malam ni mesti aunty gadoh ingat ayam penyet ni. aunty pergi wangsa walk pastu nampak kedai makan ayam penyet ajak masuk dia tak nak. sekali lagi pergi jakel shah alam kat sec 7 nampak ayam penyet wong solo, ajak masuk pun dia tak nak sampai la ni dia tak nak. geram nasib baik dah tua dah tak mengandung kalau tak kempunan aku. dia kata dia tak suka ayam penyet boleh? kalau dia dah rasa cakap macamtu takpelah ni yang ado!. Aunty suka tengok huda dgn ice ni mesra je, bila nak ada baby agaknya diorang ni ye. eh busy body pulak aunty ni.

peej said... [Reply to Comments]

lady sharpshouter - tu la x berapa nak best la aku rasa. tp ramai suka kan. tah aku prefer ap or waroeng penyet kot. ;p

buyui - jonet sgt2 terel ok. nanti la if ada masa n aku ada mood aku suruh dia buat corn rows. serious lawa ok.

sh rosidah - ala siannya. kalau uncle xmo. aunty suruh la anak2 bawakkan. mana tau dorang suka ke. so pergi ngan dorang.
oh ice n huda ni mmg sweet. suka je dorang. nanti ada la rezeki anak tu. kang nanti dah ada. sepah2 lak muka baby dlm blog ni. heheh.

nasaoji said... [Reply to Comments]

sedapnyer ayam penyet!..first time merasa hari sabtu ri tu kat ipoh..huhh..

aaiihhh..ayu sungguh kamu eh..[last pic!]

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...