Instagram : @peejburhan

fhi fhi island tour.

keh keh saje je eja macam tu.
sebab noy kata last time dia pergi. jumpa malaysian ni.
laki bini tgh honeymoon.
yang bini dia tu tak reti sebut 'p' kot.
so semua pelat.
ok x semua la. mana yang ada 'ph'. tak pun yang in english kot. entah.
dia cakap.

kita orang sebelum ni pergi 'fhuket'
esok nak pergi fhi fhi island.
so kena facking-facking.

hhahaa. lawak kan.
ok la x gelak.
ye la. tak lawak. tapi comel. ;p
so kita orang pun berjangkit asyik la sebut macam tu.

so masa rabu hari tu amik package untuk phi phi island tour.
dapat 900baht. lebih kurang rm90 la kira.
trip dpd kul 9am-4.30pm.
berbaloi kan. kat malaysia tak dapat la weyh.

so pepagi dah bangun n breakfast.
cheq makan ni ajo.


:: wholemeal bread kasi bakar makan ngan scramble eggs n baked bean. ::


boleh tahan lama la tunggu.
sebab dia kata 8.30am pick up.
tunggu2 tak sampai pun.
ada la dalam 5-6 group tunggu.
semua dah gerak kita orang still kat situ. tsk.
rupanya pick up kul 8.45am.
ok macam tak lama kan.
tapi kita orang abis breakfast terus tunggu depan tu. so rasa lama.
plus excited lebih kan. so macam, "mana niiiiiiiiiiiii"

gerak naik tut-tut.
paling benci.
noy dah pesan naik elok2. jangan terantuk.
aku naik ok. rupanya kat dalam tu ada palang untuk pegang tu.
aku terhantuk situ. cipek.
dah la ada couple omputih ni.
maluuuuuuuuuuuu.


paling tak suka.
dorang muka ketat aje.
then pixk up lagi 3 orang putih pompuan.
elok dorang tegur cakap hi.
aku dah macam. e eleh. berlagak. asal taknak tegur kita orang kan.
so aku bebel2 la kat noy guna bahasa secret code kita orang.

noy : yang kau cakap mcm ni apesal. cakap la biasa aje. bukan dorang paham.
me : a ah eh. tapi mengelabah kan. apa kira kita asian takmo tegur la?
noy : tak la. sebab tadi kau terhantuk. pastu gelak sorang2. so dia rasa kita asian yang loser. hahaha. semua salah kau dow.
me : hahha. a ah kot. fineeeee. eleh berlagak. mcm best. dah la banyak bulu.
noy : what? apa kena mengena?
me : ntah. saje je. sakit hati. ;p

ok. aku mmg asian loser. hahahahhahaha.



lepas tu dah berkumpul semua.
menapak ke speed boat.
boleh tahan jauh la. dalam 5 minit kot berjalan.
jauh bebenar tempat kena drop n berkumpul tu.
cea poyo. padahal dekat aje.
tapi maklumlah. orang tak bersukan. suruh jalan sikit dah bising.




then naik boat. dalam 30 minute.
1st stop adalah bamboo island.
sini adalah untuk swim2 n snorkeling or kalau nak sunbathing pun boleh. kosser.

oh anyway comel kan mamat ni.
gf dia yang kat tepi tu, tombam.
ada harapan tak dia nak asian tombam? wahhh verangans kan.
dot dot tu nak campak mana. lempang laju-laju.
tapi dia turun bamboo island tu. the later time balik around 4pm baru pick up.
so dia tak ikut la tour.
e eh. motip aku tau jadual dia? hahahhaha.

anyway, kat sini dia bagi spend 40-50 minutes. tah lupa pulak.



aku ni pemalas nak swim n gelabah lebih.
so baik pakai life jacket. untuk keselamatan diri.
yang pasti ikan datang kat aku aku menggelupur.
memang la cantik. tapi takuit.



then naik boat ke destinasi seterusnya.
tak turun pun. snap2 pic aje.
ni kat viking cave.




ni tukang jaga boat la jugak.
noy kong ajo. dia kata spec kau sama mcm tukang boat. pastu gelak2.
terus rasa macam. aaaaaaaaaaa. apesal kau punya color sama.
tapi lantak la kan.




punya la lawo kan laut dia. Subhanallah.
ni baru phi phi island. kalau caribbean ke, bora bora ke macam mana la kan.
then menuju ke Pileh Bay.
pun untuk snap2 pic. sebab dia lagoon. so xleh nak turun ke apa.



:: suka pic ni sebab kagum. warna kuku aku n laut tu samaaa. :p  ::




:: chicano u-turn. ye la sebab lagoon kan. ::



takleh blah nampak butt crack tau.
ok mamat tu kan. dia macam dah late 40's kot.
sebelah dia baju belang tu budak. muda sangat muka.
rasanya mcm baru abis sekolah pun ada.
comel n lawo nak mampos budak tu.

noy : pija. dorang tu gf n bf ke?
me : tak la. tu bapak n anak la. sebelah tu atuk n nenek dia.
noy : ye ke? aku rasa tak la. semacam aje. mana mak dia?
me : entah. takda mak kot. merepek la kau ni.

lepas tu kan aku lak dok berdepan dia.
sah gf n bf.
mcm disgusted pun ada. sebab budak tu muda sangat. uwaaa.
mcm bapak n anak. budak tu suka dok kaki naik ke atas.
nampak la bikini dia. alahai. peks pun mcm budak2 ok. siannn.
n no. pakcik n makcik tu bukan atuk nenek ke apa. sebab makcik tu pun muka kelat2 tgk dorang bercinta.
hahha.
tapi budak tu lawooooo gilo.
tapi nyampah sebab dia asyik tengok aku n noy aje.

noy : budak ni apesal asyik pandang aje.
me : dia suka tengok kau kot.
noy : dia tengok kita la.
me : aku rasa macam mana kita suka tgk dorang. macam tu jugak dorang macam suka tengok asian kot. maybe la.
noy : yea. tapi rimas.



then. 3rd stop. maya beach.
ini adalah pantai dalam cerita the beach tu.
tau tau tau?
aku suka gila cerita tu. sebab katanya dulu crush kat leonardo dicaprio kan.
harus la tgk 80 kali.
aku kat sini tak abis2 guna dialog cerita tu.
kan dorang dok sini tu konon nak cipta bahasa sendiri.
something like, "ana meni batu beti. sekana besiklommm". hahhahaa.
lawooooooooooooooo.
tapi ombak kuat la.
plus katanya tadi dah snorkeling. so kat sini tak kuasa nak mandi.
just jalan2 amik pic aje.


:: te ne neeee. tiba2 keluar music all saints. oh tu lagu tu ost cerita the beach tu. ;p ::


saje masuk dalam2. tengok apa ada.
sambil amik2 pic la kan.
tengok la orang kat kiri atas tu.
bukan main posing maut ok. hahaha.


:: noy snap candid. aku tengah menyapu sunblock tu. nampak mcm nak buat apa je kan ::


sorry la yea.
noy tu menopause lebih. tak bagi masukkan pic dia.
so lantak kau. aku blurkan kat situ.
sana sesuka hati suruh2 orang amikkan pic.
baik2 lak orang2 situ tu.
tapi kau tengok la hasilnya.
motip ada mamat kat belakang tu enterframe.
pastu siap cakap nice picture. ketuk kepala pakai camera baru tau.
lepas tu kau nak mintak amikkan again segan la kan. hmpphhh.




:: macam orang cacat tak reti main buai. hahah ::

then snap2 pemandangan.
sambil camwhoring la of coz. hiahahah.








:: haik. wedgie ke uolls? melekat di buntuit? ::



:: lawo kan ::

anyway. mamat bawah ni comel nak mampuih.
comel yang rasa macam kau ni kenapa? aku makan kang.
muka dia mengingatkan aku kepada Michael Cera.
ada sikit la. tapi michael cera tu macam lebih ke arah nerd2.
ni tak. macam handsome abis la.
yang noy dah, "ish apesal kacak sangat ni. kacak dia tu macam dia boleh jadi prince2. ish melampau betul"
gila over imaginasi. ke prince perginya.
tapi memang indah la.
cuci mata abis-abisan.


:: gulp. dah la badan. cantimnyiii. tak tahin nyii ::

then gerak lagi. kat maya beach to 1 hour kot stay.
then ke monkey bay pulak.
tak turun amik pics aje.
tapi nak amik pic aku jenguk2 tak nampak pun monkeynya.
yang aku nampak buntuit2 orang ada la.


:: gila hot badan. nyampah tau ::

then boat dah gerak baru nampak monkey2.
snap la buat syarat.





lawo gila monkey bay ni.
tapi takda pasir.
so memang takda penempatan ke apa.
aku nampak ni je pasir yang ada. hehe.



then gerak ke phi phi don untuk lunch.
stop 1 hour.



sedap tapi gabungan pelik.
bedal aje. katanya lapar kan.
then just dok tepi2 tu snap2 pic.
malas nak berjalan2.
dah la kita orang ni takdak jam.
kang buatnya x perasan time. kena tinggal ngan boat. nangis.




noy kata aku macam budak jahat.
macam dia kakak yang bawak adik gemuk berjalan.
what?!!!!
asal pulak?



boleh tahan lembab la.
sebab lama gila tunggu boat tak sampai2.
so lepak2 minum kat bar tu kejap.
lembabs. malas nak berjemur kat tepi laut. kang bertambah legam.

then snorkeling kat open sea pulak hin klarng coral x silap.
kat sini best. ikan lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
macam-macam jenis ada.



hebat la dorang ni.
tengah2 laut boleh je swim2 bagai.
aku mesti dah, "help help help" ala2 lemas. takut la.
so life jacket adalah perlu. ;p

minah tour guide ni siap swim dalam2 n tangkap start fish je.
pastu pass around untuk orang amik2 pic.
anyway, english dorang kelakar2 la.
nasib aku faham la jugak.
sebab kita dah biasa kan dengar lenggok bahasa orang thailand kan.
aku tengok orang putih semua ala2 muka terkulat2 je tak faham apa pompuan ni cakap.
contoh. the beach movie.
dia sebut. the bit mobieees.
ahahahaha. lawak.


aku penakut. so aku takmo pegang amik pic ke apa. ;p
aku tau pegang benda bawah ni je.
lagi syiok.
air coke n mineral adalah free flow. amik je if nak.
so dengan rm90 tu aku rasa berbaloi2. heheh.







then last pun snorkeling lagi.
pun open sea.
lagi lawa2.
ikan color macam rainbow pastu besar2 nak mampuih.
seronok.

then gerak.
tau2 masing2 dah ternganga kat dalam boat tido.
sampai dalam pukul 4ish pm.
stop terus kat aonang beach.
so jalan kaki je balik ke resort. dalam 5 minit je jalan.
boleh amik tut tut. tapi tak kosser la haih.
jalan aje. :D

21 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Murahla for RM 90. OMG, pakcik buttcrack aku baca rasa sedih pulak couple dengan budak baru nak berkembang. tsk

Jelesnyaaaaa [tetibe?]

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

whoaaaaaa~
santekk ohh pantai dia...
sy suka pantai tp x suka sunburn..huhu...

cepat2 lg smbung sis..
best nyerrr lah..=)

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Waaaa~ Sgt jeles bile dah tgk pantai dia!!! Dah la mamat tu comel. Fuuuu~ Xley jadik ni. Aufff!!

Eisha said... [Reply to Comments]

cantiknye peej pantai dia & sgt berbaloi RM90 tu!

Lya Colours said... [Reply to Comments]

syoknya. pantai memang cantik2 la kan. tapi saya x reti swim hoih. memang tenggelamm

nifalnin... said... [Reply to Comments]

seronok.. cantekkkk... kelakar...


hahahhahah... nanti sambung lg eh...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Mama so happy to see both of my princesses happy..

nadia- said... [Reply to Comments]

best nye peej...u ni btol2 la wat ai nak gi sane gak...tgh tgk date yg best ni...mmg maen hentam je gi sne...or kne usha2 package gak bfore pegi nih ek...!?

doll said... [Reply to Comments]

seronok ngan entry nie peeja!

nice taken pics!peeja n noy npk cantik w minimal makeup..natural gitu..

seronok tgk u guys really have fun holiday-ing..rasa cam nk g holiday gak nie..

shuweet said... [Reply to Comments]

santekkk weihh..jelessss aku nih....citer la lagi lagi lagi dan lagi...

eh eh, jonet tak dtg ek? ingat pas sangkut kat aiport tu die dtg kendian..ke aku yang tersalah baca??

estee_8980 said... [Reply to Comments]

syioknya... cantik n bersih gilo pantai dia...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

sedangkan pi redang pon aku dah taksub gile dgn air dia, inikan pulak kat sini. teringinnya nak pegi!! tp dgn anak lg mcm susah gile je nak travel.

oh aku peminat the beach! peminat pantai sebenarnya. ;p

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku first nampak spec org boat tu aku dah gelak2. hahahhhaha sama ngan ko! funnneeyhhhh. aku kan, paling tak ske laut n pantai. rimas. melekit2. jadi aku mmg tak paham apesal org ske hanimun kat pulau. hahhaha ke aku je yg tak ske? ok aku pelik

Puan Nad said... [Reply to Comments]

haha, 'the bit mobies'... sakit perut gelak.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wakh nak pergi vacation jugakkk!! patutnya nk pergi pulau ke apa tp tgh hujan memanjang. siap banjir lg nk pergi kerja HAHA

farrina jika said... [Reply to Comments]

WEDGIIIIEEEEE!!!! HAHAHAHAAHAHAHA!!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

cantiknya pantai2 kat situ, terima kaseh sbb share percutian peeja dan noy ni, aunty suka sangat sbb peeja dan noy tak cover2 dan menjadi diri sendiri, tak semua orang mahu tunjuk apa yang mereka buat masa bercuti dan malu2 nak tunjuk pakaian mereka, you go girl me loike.

peej said... [Reply to Comments]

chics - kalau tgk lagi kesian ok. kau tau mcm mana cara bercinta? yang gerak2 kan jari kat lutut pastu geli2 tu. sangat wth ok. pastu geli2kan belakang peha pulak. pastu budak tu teruja. hahaha.

talkwithmykeyboard - cantik. suka jugak tan tp kali ni terlebih lak tan dia. dah rupa dayang senangdung weyh. tsk.

arcy -besttttt. sila la pergi.

eisha - sangat sangat sangat berbaloi.

lya - ada life jacket. so usah risau :D

nifalnin - baiklah.

mama - suka yea? lepas ni sponsor holiday can??

just tgk harga tiket aa la. sebab kadang2 mahal x berbaloi. hotel carik kat agoda.com. lain2 semua kat sana boleh carik.

doll - sebab pantai kan. tu pun nak balik tu smeared jugak la eyeliner. haha. ;p

shuweet - jonet sampai lambat. tp dia tiba jugak :D

estee - sangat2 ok

peej said... [Reply to Comments]

annasuejie - kan. aku pun. dah la sekarang aku yang ala2 mozambique ok. haha. tu la maybe ada anak kecik leceh sikit la kot. tapi aku tgk omputeh selamba ok bawak anak kecik semua. siap ngan stroller bagai.

lilred - biadap kan kau. suka gelakkan aku lebih2. tah aku suka. feeling sexy walaupunnnn.. sejuk pun syiok tapi kena pakai tebal2. not loike la. kau mcm mak aku. mak aku pun x suka pantai.

puan nad - banyak ok. tapi aku tak ingat. lawak2 je la.

wani - yea. aku rindu gak nak gi perhentian. tapi tu la. sana mahal la. tak tahan tau.

farrina - haha. serious ok. time snap tak perasan. bila tgk2 pic baru nampak. tak coverline kan.

sh rosidah - hahahaha. saya jenis tak kisah. lantak la org nak cakap apa. janji sendiri happy kan. ;p

ShilaShower said... [Reply to Comments]

terima kasih lah entry nih, aku dah macam orang gila gelak sorang2 dalam opis nih. orang lain semua muka nak meletop buat reporting, aku bleh bantai gelak2 sorang2. coolness entry!

Bondarock said... [Reply to Comments]

i was there too ... uhu ... best!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...