Instagram : @peejburhan

Dr Adha Ku Kay Shah

miahahah. familiar tak title entry ni.
kalau korang tengok raja lawak 5 hari tu korang faham la.
tapi if tak tengok mesti blur kan.

time tu lawak tu tajuk ada aku kesah.
so lawak dpd group r2 ni lebih kurang mcm ni la.
aku tak ingat sangat la.

pakcik : nama pakcik mohamad. nama doktor pulak apa?
doktor : ada ku kesah?
pakcik : doktor jangan biadap ngan saya. saya tanya elok2.
doktor : betul la. pakcik tanya nama saya. so nama saya Dr Adha Ku Kay Shah.

miahahha. ok tak lawak yea?
ntah aku rasa lawak.
so sekarang if aku nak cakap, 'ada aku kisah?'
aku akan sebut 'adha ku kay shah' instead. cho punny. i loike it. ;p

anyway. on thursday tu aku tak ikut trip noy.
tapi aku makan la breakfast sama2.
aku kan tak suka sorang2 ni.
so mau sama2. ;p





anyway. sebab aku takmo join sebab aku rasa kayaking ni scary.
dah la dua2 tak experience.
bayangkan aku nak kena buat tu ngan noy. memang takmo la.
n selalu kan tengok orang kayak2 ni kadang2 tergolek la apa.
so aku bayangkan macam mana aku nak panjat balik nanti. ish takut la.

sekali bila balik dengar noy cerita n tengok gambar rasa menyesal tak pergi.
sebab kayak dia tak macam dulu2 kan. moden je.
siap ada tali pinggang bagai.
so memang takkan tergolek.
pastu macam noy sorang kan. so orang guide tu naik ngan dia.
so best la. orang dah terel kan. tsk.

so kenapa cerita kayak tetiba aku letak tajuk atas ni kan?
sebabnya. dalam cerita bawah ni bukan aku ada or aku pergi pun.
tapi tetap aku nak tepek pic jugak. 'adha ku kay shah'. hahahahah.















lawa n macam best gila kan.
ni amik half day je. sebab katanya jonet nak sampai kan.
takmo la dia sampai kira tak menunggu ketibaan dia.
so untuk tour Kayaking at Ao Thalane from 8.30am-12.30pm adalah 400baht.
ok la kan.

noy kata penat la. tapi ok la.
lawa gila.
paling tak suka dia kata siap nampak anak buaya.
dalam group dia ada mamat turki ni.
siap excited nampak baby crocodile tu.
pastu noy sound, "if there's a baby, there's a mother"
terus kelam kabut laki tu dayung bagai nak gila takut. hahahah.
lawak.

tapi aku takut jugak kan. sebab tu tak pergi.
satu sebab aku tak suka kayak la.
satu lagi tour ni tulis ala2. experience with wildlife la apa la.
takut la. dah la aku ni selalu tgk cerita lake placid, anaconda la, piranha la.
ye aku paranoid lebih. ;p

takpa. lain kali if ada rezeki akan try kan. :)
ye itu la entry kali ni.
langsung takda kena mengena ngan aku.
tapi nak jugak tepek. adha ku kay shah?
;p

9 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

ni entry jeles kat noy eyh peej.. hehehe paranoid.. sambung2 :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ye lain kali ko kena pergi, sebab nampak cambest je. haha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

tu la ada peluang tak nak ikut kan dah menyesal, aunty pun selelu macam tu kalau pergi holiday bila uncle ajak gi pantai selalu cakap dengan dia gi lah dengan anak2 bila diorang balik cerita dengan aunty best sbb dapat jumpa itu lah ini lah baru rasa jeles.

doll said... [Reply to Comments]

ku kay shah btol kalau sungai2 ada wild life nie..

kira noy berani leh sebut pasal mak boye kat tgh2 tu..kalau kita dah nampak anak boye, terus dayung lelaju balik..

but still, it is sure a nice experience kayaking w d wild life..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

tak sukeeeeeeeeeeeeee. the last time we went to phuket, makji pon buat kayak nih. cukup la aku pergi outward bound school dulu kene kayak dr tioman balik ke lumut. eeeeeeeeee siap muntah2 aku tetengah laut ok. trauma aku 10 tahun lepas tak habis lg, hishhh

aku masa tgk bakau2 tu je dah seram, dlm hati aku sesilap ade buaya ngamuk, sesia je. kayak la kau situ, sekali die libas ekor, tergolek memasing. bukan ada tanah nak lari pon. yeeeeeeeeee aku mmg imaginasi melampau. takot ok. takotttt

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

x kay shah lau x ikut sis...
tkuittt semacam j tgk...
walaupon santekkkk~ heeeee...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

ku kay shah! kalo aku confirm nak berkayaking jgk. best la. teringin. sian aku.

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

noy sgt cantik la..natural beauty..suka tgok muka dia...

tembam said... [Reply to Comments]

sbb entri krabi sgt menarik kami dh book tiket ke krabi, kat mana accomodation peej buleh bg tunjuk ajar?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...