Instagram : @peejburhan

bersiaran langsung daripada Krabi :D

hola.
ish rasa lama meninggalkan dunia internet ni kan.
sebab aku takmo roaming.
kang melambung bil telefon sapa nak bayar.
so kasi tutup.
nak gak try sana sini guna wifi.
tapi takda la.
plus aktiviti macam penuh.
so memang takda masa la nak wifi bagai kan.

anyway, semalam seharian berpantai bagai.
hari ni noy ajak aktiviti half day kayaking.
muka aku ni ada rupa nak kayak bagai ke?
memang tak la. aku kata teruskan je la niat suci tu.
aku tido aje. plus bukan lama pun aktiviti tu.

ni bangun pagi hujan je kat sini.
so kayak dalam hujan la noy tu.
oh sini takpa. kau jalan sorang ke apa pun orait aje.
sebab orang2 sini friendly la. takda takut punya.
plus orang tour tu akan amik dpd hotel semua.

oh ni aku kat hotel punya internet.
amik sejam kot. boleh tahan mahal la. pitams.
takpa. dpd sangap je taktau nak buat apa kan.
sebab kat tv semua channel thailand je.
ada la berita la, bola la. apakah. takmo la tgk kan.
oh tapi kan ada channel french kot.
subtitle english. syok2 jugak la cerita dia.
tapi tak tau la sebab kat thailand ke apa.
tapi cerita french ni asyik nak main aje. main la. rogol la. hahahaha.

oh jangan tak tau.
ok sapa yang follow twitter aku tau kot.
dah happy2 nak pergi sekali jonet sangkut kat imigresen.
ingatkan sebab dia askar ke apa.
sebab passport dia tulis sulit.
sekali sebab ptptn black list ok.
so takleh keluar negara.
paling la pelik. dia adalah biasiswa tentera ok.
so jonet tak dapat pergi. waaaaaaaaaaaaaaaaaa.

macam2 la cakap tetap la tak boleh.
wtf sangat ok.
so aku n noy je la teruskan perjalanan. :(
rasa berat hati n sedih aje.
semua teringat kat jonet.
sebab dah excited sangat sama2 kan.
so dia uruskan entah apa2 la.
so kejap lagi dia sampai.
yeay. barulah hari akan bertambah ceria.

ok la tu je.
kasi short update kan.
la la la.
seronot cuci mata uolls.
aku n noy if nampak mamat2 handsome je terus nyanyi.

"kacak luar, kacak dalam, kacak sana sini"

sila nyanyi nada lagu senyum malique n najwa tu.
tapi motip 'kacak dalam'?
sesuatu ok. hahahaha.

ok tu je la.
merepek sangat dah ni.
byeeeeeeeeeeeeee.

6 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hep!! suke je kan bab2 'kacak dalam' nih?! hahaha

amek pic byk2 pls..aku suka pantai. tp kalo stok aku bkn takat latino dah, terus wanita mozambique kang. LOL!!

doll said... [Reply to Comments]

wow seronok laa kan holiday ngn kesayangan..xper jap g jonet sampai musti lagik seronok!!

enjoy yr holiday and keep it clean, peej!

p.s: amik gambar byk2 nanti..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haa kang jonet smpai lg meriah la korang. heyy knp kat sini susah je nk nyanyi kacak luar kacak dalam?? mn org2 kacak?!!

shuweet said... [Reply to Comments]

aku pun blacklist ptptpn..last year dah beli tiket ke jakarta...skali cek ptptn dah black list terus tak jadi nak pegi..uwaaaaaaaaaaaaaa...kene bayar lumpsum baru leh clear nama

Acid Voice said... [Reply to Comments]

Memang sapa2 ada sangkut ngan PTPTN confirm xleh melancong...that day i advise my fren suh pi bayar due to dia nak pi umrah....klu x haru je kan...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

mula-mula baca dah cakap ala kesiannya jonet tu lah gatal belum baca habis dah buat kesimpulan sendiri sekali baca lagi aunty dah tersengih nasib baik jonet dapat ikut juga kalau tak bukan peeja je rasa sedih aunty pun sedih maklumlah masa baca entry peeja nak pergi thailand tu jonet happy je. ok anak-anak jangan nakal2 ye bak kata suhaimi meor hassan boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang duduk rengang-rengang dan peeja mata jangan juling-juling bila pandang yang 'kacak dalam'
amboi aunty pulak yang terlebih gedik ahaks.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...