Instagram : @peejburhan

Belum apa2 dah berebut

Tadi nampak noy sembang2 ngan mama.
Mama pakai gelang white gold dia.
Aku memang suka. Kadang-kadang aku melaram jugak if pergi wedding ke apa.

Tiba aku nampak noy mcm buat gaya-gaya mcm dia nak gelang tu ke apa.
Mama kan x dengar. So nak sembang memang kena aksi lebih.

Noy : cantik gelang ni. Noy *sambil buat gaya mcm dia nak tunjuk2 diri dia* suka.
Mama : noy suka?
Me : apa? Apa? Apa?

Aku menyampuk dpd belakang.

Noy : apa?
Me : gelang tu aku nak la. Aku yang suka.
Noy : asal lak. Aku yang kata aku nak whitegold.
Me : kau nak yang lain la. Yang diamond. Yang ni aku punya. Aku mana muat yang lain. Yang ni aku selalu pakai.

Al-maklumlah. Mak ni debab uolls.
Mostly aku x muat pun.
Ada la seketul dua je yang aku muat.

Noy : a ah yea. Lupa. Bukan yang ni yea? Fine. Amik la.
Me : e eh. Siap berebut kan. Belum mati lagi mama. Hahahahah.
Mama : apa nak? Kenapa ni?
Noy : hahahah. Pija ma. Kan noy tgh cakap noy suka kan. Dia nyampuk, apa apa apa. Dia kata gelang ni dia nak. Dia punya. Padahal noy cakap noy suka je. Dia ingat noy nak. Pastu nak berebut. Then baru dia sedar. Belum apa2 dah rebut2.
Mama : hahahahah. Macam2 je. Aku baru selsema. Belum mati lagi korang dah berebut.
Me : hahahahha. Ye laaaa. Pija selalu pakai yg ni. Tiba2 dia sibuk.
Mama : ye lah. Noy kan nak yg ada diamond tu. Satu set.
Noy : silap. Heheh.

Gila biadap kan.
Tak sengaja weyh.
Dulu zaman kecik2 mana suka kan.
Ok sekarang pun x sangat la.
Tapi white gold lawa weyhhh. Aku suka.

Noy : ooo yang diamond tu lawa kan. Aku nak yang tu. Kau x muat kan. Ye la yang gold2 x lawa a. Kg. Takda sapa nak.
Me : nakkk!
Noy : euuww kau nak?
Me : nak aaa. Mahal. Aku jual la. harta bagi sama bapak (tiru ayat cerita ahmad albab)
Noy : mana bolehhhh. X adil. Mcm tu aku pun nak. Mana boleh jual. If jual kena bahagi duit adik beradik la.
Me : ye laaa. Fine. X jual. Aku simpan :D
Mama : apaaa? Kau jual barang aku. Bukan senang nak beli. Simpan la.
Me : iyeeee.
Noy : eeee teruknya kita ni. Heheh. Kau la start dulu.
Mama : haih la budak2 ni. Kelakar. Baru selsema dah cakap sapa nak apa, yang mana semua.

Hiahahahahah.
Lawak.
Paling gelojoh aku la kan.
Dah la kepochi dengar mama n noy sembang.
Tiba2 menyampuk, 'apa, apa, apa?'
Nway, kenapa gold malaysia ni x lawa a?
Kilat barat sangat. Gold mcm us omputih selalu pakai tu lawa kan.
Sebab dorang bukan 24 karat eyh?
Dorang biasa 18 karat x silap.
Sini xde ke? Ke ada ah?
Aku suka tengok yg j.lo selalu pakai.
Ke dia pakai tu accessories aje?
Entah.

Akhir kata. Jangan la jadi anak2 yg mcm kami. Sangat gelojoh. Hiahahahah.


Sent via BlackBerry from Maxis

13 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

xpe gelojoh pun peej.. sbb auntie kompem tahu.. anak2 die ni mmg suka melawak.. tak terkesan dek hati nyer.. kirim salam kat auntie^^

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Yang biasa mcm JLO pkai tu rose gold peej. U kalau g kedai mas, try tanya la ada rose gold ke x.

Che Sue said... [Reply to Comments]

hehhee..mak aku siap dah ckp awal2 dah.."haa yg ni abang punyer, ni akak punye..ni adik punyer..esok2 bila mama dah mati, jgn nk rebut2!"
ngeehh~!

nqr said... [Reply to Comments]

mak aku lagi bes.. waktu nak raya kan dia salu kuarkan emas emas dia rendam air teh konon nak cuci sendiri dgn ubat gigi (save bajet) dia dh bahagi2 la siap2 kalau dia mati.. dah ko amik ni..ko amik tu..pastu ada satu gelang tuh aku tanya ni utk sapa.. dia kata ni utk bini adik jantan aku.. aiyooo.. harus kami adik beradik meluat kann..hahahha..

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

hahaha, gila comel korang ni.ok la tuh, mama korang pun melayan aje kan? suka aku tgk korang nih.hehe

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku minat gold.. tapi takmoh yang 24k tu. Kuning sangat kannn.. amiklah yg bape ek.16k kot selalunya..

me suya said... [Reply to Comments]

Peej
tahniah peej.. baru terbaca update mama sis.. TAhniah^^

Shahrizat said... [Reply to Comments]

Tahniah sebab kes saman sudah berakhir! Alhamdulillah kerana keputusannya adalah yang sebegitu.

lily lotus said... [Reply to Comments]

hahaha cute jer. tgk2 dapat gift masa besday tahun depan

green apple said... [Reply to Comments]

aku pun buat macam ni. Bila mak aku bising2 aku cakap dah bagus la aku tunjuk true colors aku masa dia hidup. At least dia tau aku tamakkan gelang2 dia.

Tapi tu la mak aku suka nau beli emas merah. Aku tak sesuai pakai emas merah ni. sebijik koling.

aiesya said... [Reply to Comments]

hehehe...me pun sama...tapi cincin pusaka turun temurun..giler cun..!! dah ckp kat mak nak book..nasib baik laa dek tak ngerti lagi.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

me suya - haha. tu la. tak terkawal pulak.

aracy - ye ke? tak la. rose gold lain. sebab ada rose gold jugak. beli masa memula keluar dulu. lain. tak sama.

che sue - dulu mak aku pernah la cakap. tapi tak ingat. sebab mcm banyak n mengaburi mata. tak silap aku, aku dgr dia kata. semua aku punya. hiahaha. dan dan kannnn.

nqr - motipppppp?? kalau aku pun sentap.

lady sharp shouter - mama mmg suka aje. kalau x sama2 layan nanti dia buhsannn.

sweethoney - ada ke 16k? tak tau pulak. tak reti aku mas2 ni.

lily lotus - tak kot. tiba2 aje. haha.

green apple - haha. tak coverline.

aiesya - haha. lagi main tipu.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite pun xberapa suka yg kaler gold. kite suka white gold, silver, diamond,.. kaler2 mcm tu. nmpk elegant kot AHAHA

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...