Instagram : @peejburhan

Xmo parut pliss

Td buat sambal tumis ikan bilis.
So mau makan ngan lempeng.
Buat la lempeng.
Terlebih minyak.
Pusingkan lempeng.
Kelepek lempeng tu jatuh n percikkan minyak.
Bukan kena setitik dua. Amik kau banyak gila.
Area kat ibu jari tu semua kena sampai ke kelang tu. Tsk.

Dlm pic tu x nampak sgt kan.
Tp ni tgh merah menyala. Niceee.
Merah satu hal. Perit melampau.
Kena angin perit.
Gerak perit. Terlanggar apa2 mmg lg perit la kan.

Ni baru kena minyak kan.
Oh lupa nak cerita.
Hari tu jonet ada dtg.
Dia bg tau adik dia aisha.
Tengah goreng ikan. 2nd batch.
Masukkan je ikan. Tong gas dia meletop ok. Uwaaaa. Takut.
X tau kenapa. Tiba2 aje.
Nasib muka x kena. Tp terbakar la jugak bulu mata.
Tp dpd bawah ketiak sampai ke buku lali terbakar.
Teruk jugak la. Itu pun nasib baik dia pakai tank top n hot pants je.
If pakai baju n seluar bagai lg teruk la terbakar.

Ish aku baru kena minyak perit x menahan.
Ni kalau terbakar. Mesti sakit maksimum kan :/

Eh kena minyak mcm ni parut ke hah?
Ke nanti2 hilang?
Xmo parut plisss.
Tp if parut pun ok kot.
Nampak mcm rajin memasak kan.
Hahahh. Ye la tu. Nottttt.

Oh aku amik second pic tu.
Nampak clear kan. Bertampah menyalaaaa. Nice.


Sent via BlackBerry from Maxis

13 Comments:

Natalia said... [Reply to Comments]

hehe jari2 ai pn salu kena gitu..kdg gelembung2 ..tp lama2 ilg..alamak lempeng..sodap..lama tak makan..

shidah said... [Reply to Comments]

kesiannya kamu..tp rasanya x akan jd parut.....

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

sapu minyak gamat banya2k tiap2 hari, hilang kot..insya Allah

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

ish, cam ngeri pulak dengar tengah2 masak tiba-tiba tong gas meletup. yg kena minyak panas tu kalau start kuar gelembung2 jgn cucuk.biar dia kering sendiri, kalau nak ilang parut guna jel gamat sbb member pernah kena minyak panas masa goreng keropok lekor. boleh kan tgh2 angkat keropok tu meletup2 kena muka dia, sebulan masuk kelas pakai helmet (ini kisah benar tau) tapi dia pakai jel gamat tu memang xde kesan langsung..

err boleh ke komen pjg2 ni..hihihi

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

peja,
cer try minyak gamat.
ko sapu lah. insha Allah xd pape.
coz akupon pernh kena gak camtu.
coz just kemerahan kan..cer try cer try.....

Ruch Mathers said... [Reply to Comments]

i fobia menggoreng pasal pengalaman yg sama.tapi goreng keropok.
sikit je tu letak dettol punya cream tu nnt sejuk sikit.kasi kering sikit dengan iodine.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku pun br kena minyak panas ritu. nicee sangat kena kat jari tengah ok! ee.. org nak kawen lah, xmo parut2 kt jari pelisss

Sya said... [Reply to Comments]

aku kena mcm tu jugak last time masa goreng keropok..alhamdulilah xde parut..tp aku cpt2 letak colgate lepas kena..

nor said... [Reply to Comments]

suruh saman companytong gas, dan kos rawatan plastik surgey etc..e
kalau petronas, saman lah penjual gas negeri...
nak tahu check biro bantuan guaman..

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

ala........takut la mcm nih nk msk..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sakit tu peej...xpe nmpak mcm rajin memasak gitu kalu ada tanda2 minyak tu...nnti mak mertua sarung cincin kata..'mesti rajin ke dapur ni' hehehehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

pakai cream Mederma cari kat farmasi, dulu auntie goreng keropok lekor meletup habis lengan tangan melecur, ada kawan bagitau suruh pakai cream tu alhamdulillah ok. tapi ambik masa jugalah dlam 4 ke 5 bulan yelah tangan auntie melecur teruk.

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

Ehhh...ngerinya citer Jonet tu..tong gas meletup tu!!Ngeri2...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...