Instagram : @peejburhan

x kenal maka tak cinta. hahaha

oh last week kan aku banyak sepi aje.
bukan apa. sebab umah ala2 kena bom sebab mama buat plaster ceiling.
so tau la kan. mmg tak senang duduk di buat nya.
dah la patut buat bawah aje. n simple2 aje.
tapi melarat2 pulak sampai ke atas semua. over. mak sapa la tu kan.
tu yang patut kerja 5 days je. sampai 9 hari dorang kerja. mampuih.

balik je rumah tgk orang dah start buat kerja.
ingat start esoknya.
dok la carik2 mama tak jumpa. aik kemana lak kan.
rupanya mama tido kat celah sudut mana tah.
kesian. merempat jadi nya. haha.

aku snap pic sikit2 la.

aku berasa kagum sebab bangla ni buat kerja sampai pakai polo shirt n jeans.
tak rimas ke kan?
matiklah nak buat kerja pun nak feeling handsome kan.


:: mama yang jadi mandor tgk je orang buat kerja sambil tersengih2 sebab umah dia cantik kan. haha. excited lebih ::


:: noy yang as usual. letak la kat mana pun. janji ada bb dia tu, dia happy aje. tgk la tu. tersenyum2. gilo ::


yang baju biru tu razaul. dia dah kerja ngan company ceiling cornice ni 20 lebih tahun.
sekarang tengah groom anak dia yang baju hijau tu, rojun. baru 22 tahun
yang baju kuning tu adik bongsu razaul tu, ahmed x silap. baya aku.
wah matiklah aku dah tau salasilah keluarga dia kan. miahaha.
ye la. bape hari lak mengadap kan.

tu takpe. tu takpe. nanti sat lagi sambung cerita. keh keh.
ok ni tunjuk yang dah siap kat dining area.


:: adalah hasil pilihan aku n mama. aku yang gedik2 suruh tambah border bagai. feeling lebih tau. ;p  ::


:: orang nak snap pic. sibuk nak tgk kan. ::

lawak ok. kita orang dpt tengok la process dia buat except time dia nak letak downlight tu.
asyik nak tgk asyik la terlepas.

mama : macam mana dia letak downlight tu nak?
me : dia mesti ada alat dia tu. macam drill tu. tp ni bulat. so dia buat la.
mama : ye ke nak. mama penat fikir macam mana dia nak letak.
me : entah la. eh mama sibuk2 buat apa. dia tau la kerja dia.

pastu hari lain pulak.

papa : macam mana dia buat downlight tu?
mama : entah. ala dia tau la kerja dia. u sibuk buat apa.

ewah amik ayat aku nampak.
tetiba tanpa di sedari.

me : mama dpt tgk dia buat downlight tu.
mama : takkkkkkkkk. mama solat time tu.
me : ish. hmmm. macam mana eyh dia buat. asyik terlepas je. nak tau la.
mama : e eh. kau kata aku sibuk. kau tu lagi sibuk.
me : hehehe. ye tak ye kan.

sampai la dia buat area belakang tu. baru dapat tgk ok.
rupanya dia macam potong pakai macam pisau ala2 gergaji kecik tu je. hahaha.
yang aku dan2 kata pakai alat la apa. poyooooooooooooo.
yang paling tak tahan. masa rojun tu tebuk benda bukak je.
terus dia pandang aku n mama senyum2. haha.
dia selama ni pasang telinga kot kita orang sembang.

eh rojun tu makin lama kau tgk. rasa mcm eh macam sexy pulak kau ni.
hahaha. sumpah ok. dah la suka senyum senget. apa kau ni.
tapi aku diam je la. ala2 curik2 pandang gitu. wah matiklah feeling wanita ayu kan.
tetiba one day tu.

mama : rojun ni bila dah tengok selalu. handsome pulak kan.
me : kannnnnnnnnnnnnnnnn *wah semangatnya makcik* pija pun rasa. dah la macam terel gila je.
mama : patut la ramai orang melayu suka bangla ni. dulu mana kita pandang. buat tak tau aje. bila dah lama2 baru nampak. tu agaknya orang kata tak kenal maka tak cinta.
me : hihihihhi * eh eh sopannya gelak*

dah la masa alih2 barang.
aku kagum. umah kita orang kan semua barang antik.
selalu mmg tolak2 je la. mmg mampos la nak angkat kan.
well well well. dorang boleh angkat ok. teruja. hahahha. motip teruja.

paling x tahan aku tweet cakap something like, "dah berhari2 tatap bangla ni. rasa macam sexy la pulak kan. hahha"
amik kau. kontroversi ok.
macam2 la. ada yang siap tanya, "ada macam remy ishak tak?"
ok kulit n badan ada. muka tak dak. hahahha.
ada yang siap kata be careful la. kata dorang pandai ilmu la.
haha lawak la. weyh. takda nya sampai ke situ ok.
bakal suami aku tu nak campak mana??? agak2 la.
tak pasal aku kena flying kick terus sampai bangladesh.

oh satu lagi kisah lawak,
siap buat bawah. rojun ni pasang la tv n home theater semua.
nak try la dvd kan.
aku bg la dvd cerita omputeh.
dorang dok korek2 ke lain sebab kat tepi tu ada satu box besar gila vcd zaman dulu2. banyak cerita hindustan.
dorang x heran ok dvd aku. dia bukak hindustan. siap kuat gila.
amik kau macam disco Hindustan dia buat. pastu masing2 teruja gila.
siap bangga2 cakap dorang faham n reti ckp la apa la. iya lah.
mama ckp esoknya semua vcd tu mama bg dorang.
dorang punya happy masa nak balik siap lambai mama.
lambai macam nak naik kapal terbang nak berlepas. hahahha.
lawak kan.

amboihhhh. panjangnya entry bangla kan. hahahhaha.
takda la. lama kan ngadap. macam2 kisah ada la.
tapi they r nice people la. islam jugak.
siap solat kat masjid semua. bagus sangat la.

aku tak snap pun pic yang dah siap.
terlupa la. tengok kat blog mama la. ada banyak pic. CLICK HERE
nanti2 dah fully siap semua aku snap lg.
cornice semua dah siap.
ni ada part 2 pulak. settle tu aku update lain k.
wokeyhhhhhhh. bye bye.

10 Comments:

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

bagus ek diorg, jaga solat. agakny sbb tu peeja suka tgk diorg kot, muka tu ada cahaya keimanan sikit..ceewahhh ;)

Chika Chika said... [Reply to Comments]

yang tak tahan, siap boleh cerita detail pasal keluarga bangla ni semua masuk blog. apa you interview sorang2 ke? hahahhah.

sempat pulak tu.


nurulism.com
chika.

A.I said... [Reply to Comments]

Bila kau kata Rojun tu ensem, trus aku scroll blk ke atas nk tengok blk. haha..
jap, nk p lawat belog auntie pulak. nk tgk umah kau ;)

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

over ok tau salasilah rojun s family! tgh imagine kau belakang pokok mama then intai2 diorang menari. hihi

Nad.is.me. said... [Reply to Comments]

Part flying kick sampai bangladesh tak menahan. Celaka sungguh. Motif nak sampai bangladesh? Kau tetap ada feeling-feeling kan? LOL.

Nonie Z.A said... [Reply to Comments]

Hahahaha
Kim salam yang mana paling hensem tu..Mesti laa diorang pakai t-shirt polo. Rumah ada anak dara .. mesti laa kena hensem :D

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja lawak gila lah, tersedak2 aunty ketawa, siap bagitahu kat hubby lagi yang awaktu lawak sesangat. Rumah aunty ni pun macam neraka sekarang, kitchen cabinet anai sudah mari so ganti kitchen cabinet baru, seminggu dah tunggu tak siap, tapi yang bestnya selagi tak siap selagitu lah dapur tak berasap, rehat gila.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

entry berbaur penuh kebanglaan...muehehehe!

cik1356 said... [Reply to Comments]

hahahaaa! naseb la ko post entry ni lambat. kalo time tu jugak, aku nak mintak ko amek gambo rojun. kot ye mcm remy ishak.. ahkak rela dtg setiawangsa sekarang jugak! ahahahhaa

peej said... [Reply to Comments]

yatie - haha. agak2 la. takda la sampai ke situ.

chika - hahha. tak kuasa ok. mama n papa rajin interview. aku dgr cerita dorang la. tak kosser aku ok.

a.i - hahaha. gigih kau.

farah - haha. bungok. zaman sekolah2 boleh la. semangat hindustan kan.

nad - ewah2 sesuka hati kan. mmg tak laaaa.

nonie - hahhaa. takda makna ok.

sh rosidah - kan. sama la aunty. umah kita orang pun bape hari beli aje. tp tak puas kan. so last2 tu masak jugak la. puas hati.

buyui - hahahha. kan. tah apa2 ok.

cik1356 - bengongggggg. kalau macam remy ishak. aku terus meminang ok. ni tak la. ttp bangla la. cuma kadang2 tu manis. wahhhhh manis. lariksssssssssssss. hahhaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...