Instagram : @peejburhan

valentine's

masa valentine's semua kecoh2 kan. tah apa2 tah.
aku takda perasaan.
sebab aku mmg dpd zaman mrsm dulu dah tak sambut.
sebab ustaz cakap tak elok la. sebab tu perayaan apa2 la.
tak ingat aku. tp time tu aku percaya n yakin ngan ustaz tu.
so sampai sekarang la tak sambut apa.

ada jugak dotdot cakap few days before valentines.
nak sambut apa. nak hadiah apa.
aku cakap je aku tak celebrate.
mesti dia gembira kan. saving duit. ;p
time tu kan sibuk berdebat apa2 la pasal valentines.
kecoh je kat twitter.
aku cakap senang. sapa nak sambut tu suka dia la.
dia bukan tak tau. dah merata cakap tak elok untuk muslim sambut bagai.
tapi dorang buat jugak. maknanya hati dah gelap la tu. abaikan.
masing2 ngan cara masing2 kan.
n as for me. everyday pun aku celebrate my love.
tak payah nak tunggu specific day ke apa.
tak kisah la sayang kat bf ke, mak bapak ke. adik beradik ke.
every second pun aku sayang. kan kan kan.

anyway, kan korang tau. anak buah aku lahir on that day.
so memang kecoh la.
sebab nak tengok pic la apa.
aku biasa2 la. ok excited. tapi terkawal.
yang psycho tu noy sorang aje.
dok harass ayol mintak pic la apa.
tak sabar2. gilo.
then dapat pic terus menggila.

mula2 tu ice ada call. dorang nak ke klcc.
so nak jumpa. ajak la join.
tapi noy malas keluar la apa.
dia tgk je pic Zara. terus dia kata nak keluar.
sebab nak beli barang baby. gila kan.
tapi mmg nak keluar sebab dia nak beli barang make up sekali.
so ke klcc la.

shopping2 dulu.
sebab ice n huda pun tengah makan tak silap.
so beli la make up noy. dapat voucher rm40 from parkson.
tu yang belikan barang baby. cukup2 je.
sebab??? sebab aku tahan noy. dia menggila. semua benda nak beli.
siap nampak bag pun terus,

"haaa ni bag baby zeity boleh pakai. eh takda warna pink. zeity suka pink"
"eh baju ni mesti comel dia pakai kan. eh topi"
"lawa jugak bedding set ni kan. nak beli tak?"

"noyyyyyyyyyyyyyy. kau ni kenapa? sikit2 dah la. baby cepat besar la. nanti dia dah besar beli lagi"

so amik ini aje.
takyah bayar sbb ada voucher tu. ngeeee.


lepas tu jumpa ice n huda.
ke mothercare pulak.
tau la barang2 sana comel2 kan.
lagi merepek minah tu.
nak beli baju over2. senang je aku cakap.

"yang kau nak lawa sangat ni. kau nak bawak dia pergi mana?"

aku cakap nanti2 je.
sebab baby tgh kecik kan.
aku rasa mcm membazir nak spend 200-300 untuk baju yang boleh pakai 3 bulan aje.
if 1-2 tahun ok sikit kot kan. boleh pakai byk kali n lama sikit.
kan? ke aku yang tak reti ah?

oh later ke dome.
sebab tak makan lagi. kelaparan.
aku teringin nak asam pedas.
so order tu.
tapi adalah kecewa. sebab tak pedassssssssssssss.
not like last time. sad.
aku masak lagi sedap.
dorang dah tukar chef kot. tsk.


:: my asam pedas ::

 :: ice punya. ayam masak kunyit. haha. ok nama dia ada tumeric2 la. tak tau aku ::

:: noy punya. ada spicy2 la apa ::




oh baju tu aku dah beli setahun kot.
tapi takleh pakai sebab boleh tahan perut macam burger la if pakai kan.
so mmg tergantung je la.
so hari tu try ok. la la la.
tapi kau tgk la tu. pakai PB ni tetek aku macam nak meletop.
masa snap ni pun noy cakap.

"apasal tetek kau macam nak meletop weyh? macam dapur aku tgk. wahahahah"

cipek. ice n huda gelak tak cover.
tapi memang. jadi segan kadang2.
tu satu. pastu sebab dia kan push up bagai.
kau tgk la tu. if duduk sikit lagi muka nak tersembam kat tetek sendiri.
wtf. tak sukaaaaaaaaaaaaaa.
lepas ni kena ada shawl kot. kasi coverline.

eh im not saying tak bagus ke apa.
serious aku suka la PB ni.
ramai compliment dah nampak kurus la apa. walaupun aku tak rasa apa pun.
tapi ada la perasan. if tak pakai PB pun. dah nampak bentuk badan dah start ikut bentuk PB tu. :)
lama2 pakai memang selesa.
tapi tu la. tetek macam nak meletop. hahahahahha.

ok la. aku suka melalut2 kan.
daripada cerita ni. jump sana. jump sini.
ok tu je.
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

12 Comments:

Rinah said... [Reply to Comments]

hahaha..tang tetek nak meletup tue yang aq tak tahan..lawak tul..

hi (:

syida shedot said... [Reply to Comments]

kalo pakai bengkung apa2pun pun, mmg buah dada rase nk terjojol jea. segannn plak hehe. tapi sy pakai yg murah dr cosway jea. xmampu lagi nk beli mahal2 ngeh3.

tapi mmg wow la peeja kat gmbr nih heee.

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

memang la peej kalo pakai PB ni. Aku ni kategori tetek size biase je kalo ngan org len..tp besar kalo dlm family..

mak aku mesti macam..OMG apsal tetek diella mcm tu bile pakai korset nieh..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

haha!tang teteks cm dapur...adoii la guling2 aku gelak...

betol la penarek tol "dapur" tu...haha!

cik1356 said... [Reply to Comments]

dapo2 pun idaman hokei! hahahaaaa.. tetek gebu dan mantap, mestila suke.
kalo la aku dpt half size camtu musti seronok. motip excited tenguk teteks org? :))

shuweet said... [Reply to Comments]

beb, since ko dah kurus, sok kalau lagik kurus PB tu leh ker kite tukar ngan yang kecik punyer?? ker kene beli lain lak untuk badan yang dah kecik?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tu la, resipi asam pedas ko yg terbaik setakat ni. daku menggunakannya tatkala ingin membuat asam pedas. mmg serius sedap. dah dah ko jgn mkn asam pedas kat luar, baik ko masak je. haha

aLeen aVriL said... [Reply to Comments]

memang pakai PB tuh tetek mcm mendada kan..kiter pon pakai..maklum aje lps bersalin alignment bdn kelaut sikit...


tp nk pakai dia mak ai....abes terseliuh urat..huhuhhu...

ketat kot...tp alhamdulillah...

kiter da turun 2kg dah..

♥ zoe ana ♥ said... [Reply to Comments]

woh, mcm kejelesan okey dengan orang2 yang boobies beso2 ni, sbb i kalau pakai corset pun still flat je. HAHA

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

hehehehhee...serius peej awk nmpak kurus tau..

klaka noy ckp mcm dapur nk meletup..hahhaah

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja dulu auntie pun pakai corset buatan jepun harganya rm2,500.00 auntie beli 10 tahun dulu namanya dah lupa sampai sekarang auntie pakai sedap rasa badan cam terletak je walupun sekarang badan dah naik 2x ganda.bab tetek tu jangan risau ok apa uncle selalu cakap dgn auntie kenapa risau orang nak cakap apa2 pun dah ada tetek besar baguslah yang tak de tu dengki.uncle ni brutal sikit sbb dulu auntie pun suka cover2 tetek dgn shawl.

tentang noy suka beli barang2 baby, dulu masa anak yang sulung auntie pun macam gila beli barang2 mothercare bayangkan masa tu duduk JB dan diJB tak ada mothercare apalagi tiap2 minggu drive keSingapore semata2 nak beli barang2 baby. oleh kerana terlalu banyak beli ada yang tak pernah di pakai pun sbb tak sempat pakai anak dah besor.

Hazey said... [Reply to Comments]

Peej

Muka nak tersembam tu kelako betul.. tapi tetek macam tu la idaman hati!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...