Instagram : @peejburhan

serious terlalu best, rasa excited nak share ngan korang :D

[sticky post - scroll down for new entry]

mula2 aku nampak benda2 ni aku dah rasa macam, 'wah best. harus mau satu'.
so bila dapat kat tangan tu. terus rasa macam teruja gila.
pastu guna. lagi rasa best berganda2 macam, ' hoih bila la nak buat entry ni. tak sabar.'
haha gila pathetic kan. tapi sumpah best.

ok mesti korang macam apa yang best sangat tu kan.
sampai teruja melampau.
bukan makanan ok. apa ingat makanan je bagi aku happy?
jawapan adalah benda di bawah ini. ngeh ngeh.


:: bag hanger n key finders ::

yeszaaaaaaaa.
ceh itu pun teruja kan.
teruja laaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
aku mmg suka bag hangers ni. aku rasa senang sebab bila keluar2. kadang2 kerusi semua occupied. nak letak mana handbag kan.
nak pangku je, kadang2 rimas gak.
tak pun kang kalau makanan tumpah nangis kan.
kalau jenis kulit or pvc senang la lap aje. kalau canvas???
so kasi gantung.

aku ada jugak dulu. tapi dah bagi mama.
sebab mama suka letak handbag kat lantai.
ewah tak sayang bag ke kan.
lagi satu rasa x selamat kan.
bagi pinjam aku punya. last2 bagi terus. mama suka.
so aku yang takda.
so memang perlu satu untuk diri :)

tapi yang ni lagi canggih. gulung2 jadi bulat aje.
bila bukak baru jadi bah hanger.
yang lama tu memang terbukakkkk je.
kadang2 nak amik dia. abis segala benda dia sauk sekali.


:: chingggg. wah siap ada sound effect kan. melampau tau ::



senang kan. lepas tu selesa aje.
ingat tak masa aku kena yang kat waroeng penyet tu. ada org tu x bg kita orang amik kerusi sebab dia nak letak bag dia. wtf.
seeeee. kalau korang ada benda ni. korang boleh gantung bag2 korang.
lepas tu bg la kerusi tu kat manusia. timbang rasa sikit. kan kan kan.

bawah ni ada video kegunaan dia. check it out.



lagi satu.
palingggggggg aku excited. sebab key finders ni.
like serious best n awesome gila.
aku ni handbag macam harem.
aku pernah tunjuk kan content handbag aku. mmg horror la.



aku jenis tak suka campak2 sampah sesuka hati.
so handbag ni la tong sampah.
merasa la mmg macam2 harta karun ada.
so bila nak carik kunci tu Nauzubillah la.
tengok la tu. duit balance pun tak suka masukkan dalam purse. campak2 je.
tapi tang duit tu bagus. sebab tetiba suka bila banyak duit terselit sana sini.
rasa ...wahhh kaya. *wahaha. kaya la sangat kan ;p *

aku selalu bab nak bukak pintu rumah aje.
buat2 konon busy la apa. biar noy bukak ke apa.
sebab aku malas nak korek bag.
kadang2 sampai gaduh. sebab katanya aku pemalas kan.
so bila kena time aku bukak pintu. kena cangkung, letak bag kat lantai korek2 khazanah.
after a while baru jumpa. :/

well well well.
sekarang tidak lagi.
sebab adanya keyfinder ni. :)


:: gantung kunci kau kat penyangkut keyfinder tu ::

pastu sangkut kat handbag kau.
lebih bagus if ada zip la.
tapi handbag aku macam tu. tetap la elok kucing tu dok situ senyap2. ngeh ngeh ngeh.
oh macam excited semacam aku cerita kan.
excited laaaaaaaaaaa. bertambah excited sebab dua2 pun ada kucing.
dah la kucing dia ala2 kucing baby phat.
so tak pasal dpd handbag charles n keith, tetiba feeling baby phat kan.
miahahhahaa. baby phat la sangat kan.

oh ni video untuk keyfinders pulak.





best kan?
serious yang ni paling bg aku teruja.
tiap kali aku nak bukak pintu then tarik je keyfinder ni.
time tu jugak la rasa tak sabar nak share ngan korang pasal benda ni.
best la. sebab senang kan.

bagus la. esp untuk kita perempuan kan.
ngan kes rompak segala ni.
takda masa nak carik2 kunci la apa.
kadang memang la kita kata. ala dah siap keluarkan awal2.
tapi ada time kita lupa kan.
ngan tangan penuh barang semua.
so benda ni memang banyak membantu. :)
harga pun berpatutan.

so kalau korang berminat.
korang boleh check out kat Butik Ceera
ada macam2 jenis ok.
comel2 belaka.
so if minat terus beli.
aku tengok banyak gak sold out.
jangan nanti termimpi2 sebab design yang nak tu dah takda kan.
aku dah dapat design yang aku sangat2 suka *muka eksyen*

ni aku share some of the designs yang ada.




:: bag hangers ::


:: keyfinders ::

sekarang ni best je.

noy : eh kunci dah ready? ke saya bukak?
me : eh takpa2. *sambil ketuk2 handbag kat keyfinders kucing tu n buat muka eksyen*
noy : fineeeee. best kan benda tu. napa saya takda benda tu. ceera taknak bg saya ke?
me : ewahhh. cantik muka.
noy : benci.

matiklah ngan adik sendiri nak eksyen kan.
so apa tunggu lagi.
korang pun beli la satu.
pastu eksyen2 tepuk handbag. kah kah kah.
gila tah apa2 perangai. ;p

oh jangan lupa check out kat Butik Ceera ye.
banyak lawa2.
pergi grab cepat2.




7 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

mula2 aku pun igt psl makanan tadik :P hehehe

benda ni mcm best je kannn.. dok usha gak dr dlu tp tak rembat2 lg..

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

apsal kena tepuk2 handbag? ekekekeke

nasaoji said... [Reply to Comments]

ai doh oder.. :) tak sampai lagi jer..tak sabo seh..

tp, ghupenye, dalam cosway pun ader r beb... :(

nangis aku tahu..

shuweet said... [Reply to Comments]

sangat interesting 2 mendealah nih....aku pun cam ko...main campak je kunci dlm beg..bila nak buka pintu gelabah cari2 tak jumpa..slalu kene marah ngan hubby..hehehe...macih for the info..nanti aku g jengah butik tu

umi ameer said... [Reply to Comments]

wahhhhh.. best ek.. suka aku nengok peeja excited over things other than food..heheheh..

akakpun nak tangkap satuuu....

ceera said... [Reply to Comments]

beli2 jangan tak beli, =)

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - sila beli. esp yang keyfinders tu. serious suka n best.

yatie - bila kunci tergantung kan boleh gerak2. so bunyi2 la. n sebab nak eksyen. hahah.

nasaoji - oh ye ke. nanti sampai la tu. pastu boleh excited2. :)

shuweet - serious. paling aku suka keyfinders tu. senang sangat la ada benda tu. syiok. aku sukaa la.

umi ameer - haha. jarang berlaku tu kan. ;p ye sila la check out. :)

ceera - aik kat sini pun kau ada. haha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...