Instagram : @peejburhan

muka atak sunyummm.

tadi nak transfer pics from camera to pc.
tgk2 la pic.
80% semua gambar pergi makan ok.
dulu apa benda pun semua aku snap n blog kan.
sekarang dah tak kuasa ok.
jadi habit. bila time makan je baru keluarkan camera n snap.
tah apa2 tah.

tak pasal nanti jadi blog makanan je kan.
cea macam tak biasa kan.
so dalam banyak2 pic tu terselit pic this spoiled brat.
so kasi update ni dulu la kan.

serious dia ni sangat nakallllllllll.
lompat sana sini. kalau tinggal rumah. biarkan dia bermaharaja lela.
memang balik je rumah kau macam kena bom la.
segala perhiasan dah tergolek2.
ashtray semua jatuh2 n sepah2.

sebab apa dia jadi macam tu?
sebab dia ingat benda tu tak salah kan.
ye la. dia kan kecik. kau nak pukul n marah pun x sampai hati.
paling2 pun jentik telinga dia 2-3 kali. lepas tu peluk balik. tah apa2 ok.
tu yang naik lemak je kan.

oh dah dia sangat tak takut ok.
aku iron baju. dia duduk je mengadap aku.
aku spray2 air kat baju tu. tempias ke dia.
dia relax je. siap aku spray direct ke dia pun dia ok.
kadang2 orang dalam bilik air dia ikut. nak suruh keluar susah.
siap pasang shower bagi sembur2 ke dia pun dia relax aje.
paling2 pun dia macam kibas2 bulu dia.
arghhhhhhhhhh. stress betul.
keras kepala budak ni tau.

tengok la ni.
muka atak sunyum.

rasa nak sepak kan.
oh muka atak sunyum tu sapa peminat cerita p.ramlee tau la kan.
cerita ali baba. yang masa apek tu tengok mayat nak jahit tu. dia kata, "muka atak sunyum". hahaha.
ok maksud nya muka ada senyum la. bagi yang tak faham la kan.

nway tu aje.
nanti cheq update lagi yea.
korang suka ke cerita makan je ni?
aku pun dah ala2 blur je kekadang nak update pasal apa.
ok la. tu je.
bye-bye.

selamat bekerja to all setelah cuti panjang. ;p

16 Comments:

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

waa manyak tiut itu muka atak sunyummmm... hahha.. gerem!!

fictionita said... [Reply to Comments]

dia ada phone number?

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

dah lama kak pija tak crite pasal zaman kanak-kanak..

chics said... [Reply to Comments]

aku suka je cerita kucing pun. geramnyaa rasa nak tempeleng!

Kucing rumah aku suka masam :(

Superstar Suri said... [Reply to Comments]

hissshhh... rasa nak pelempang jer kucing ni.. hehehehe!!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Lama tak comment kat sini, rindu baca blog anak auntie ni, sbb cuti anak2 semua balik so busylah pergi jalan2 outstation. Auntie sms mak jonet semalam tanya pasal pai sanary tu so dia cakap adik dia ada kat kl, tapi masa call tu auntie baru keluar dari karak highway menuju ke klang so tak dapat beli, tapi malam ni auntie nak keJohor balik dari JB nanti nak sms mak jonet dinilai mana tahu boleh singgah dan beli. Suka dia auntie cakap auntie pie dia dari blog peeja.

Shahrizat said... [Reply to Comments]

wah suka lah tengok kaseh tu..ye mmg nak picit! hahahaha

sI tEDI said... [Reply to Comments]

=)) senyum atak jgn x senyum. =))

Che Sue said... [Reply to Comments]

ini muka aa juwei kati atak laku ooo...manyak ensem selupa kasim silamat!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

eeee geramnya!!!

cik1356 said... [Reply to Comments]

alololoooooooo! penyet nak? ahaaa

Si Hitam Manis said... [Reply to Comments]

teringin bela kucing tapi tak mampu :)

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Selalu mesti senyum punya, boleh tahan tua..(awet muda) he he he

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

comelnya kucing tu...rasa nk picit2 jer..
samalah sy peej, kbykannya pg makan mesti snap2...heeeeeeeeeee

kePeej said... [Reply to Comments]

akiss - rasa nak sepak kan.

fictionita - haha. gilo.

huda - kan. banyak. tp tu la. femalash la.

chics - hahahha. kucing aku muka sunyum kaseh n hannan je. lelain masam gak.

suri - kannn.

sh rosidah - wah jalan sakan aunty. haha. aunty call? mak jonet tu peramah. syiok. suka la dia tu.

sharizat - nakal ok. elok picit pun.

tedi - yessssshhhh.

che sue = tp dia betina. bukan kasim silamat. ini sabaliah mansor. muahahha.

buyui - kann.

cik 1356 - kannn. pastu makan. macam ayam penyet. heheh.

hitam manis - sama la. ni noy punya semua ni. kalau aku mmg tak sanggup la. tp orang kata murah rezeki. Wallahualam.

mama - tetiba ok. kucing pun awet muda ke?

hanim - kann. yang lain2 dah tak kuasa kan.

nasaoji said... [Reply to Comments]

ya ampunnnn....mmg macam budak2 la!!!...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...