Instagram : @peejburhan

Make-up

Lama kan menyepi.
Cea macam lama sangat. Baru berapa hari je kan.
Nampak gambar itu?
Ye rumah adalah seperti kena bom.
Sebab dlm proses make up umah.
Ni aku main snap aje ni.

Ada snap few pics kat camera.
Tp biasalah aku ni kan.
Dah rasa2 dah basi nanti baru update.
So ni bagi live update before buat proper entry kan.

So hari ni masuk hari ke 5 x dpt tgk tv.
Heheh. Aku ok aje. Tp papa la tension kan x dpt tgk bola.
Pc ada la. Tapi keselesaan itu xda.
So x update la.
Pastu dok tolong mama n papa kemas2 n alih2 barang.
Sapa lagi nak buat kan.
Bak kata noy, "tu la, sapa suruh jadi 'khloe' in the family"
Kan ada episode kardashian tu.
Yang khloe bengang asal kerja2 berat je dia kena buat kan. Heheh.
Ye. That's me. Tu la sapa suruh jadi besar kan.

Ni sebenarnya x sihat ni.
Tah la. 2 hari sakit kepala melampau.
Pastu sakit pinggang. Ngan angin lagi.
Haiyohhh tua tau.
Macam2 penyakit.

Mama : kenapa nak?
Me : ntah sakit pinggang la. N angin la. Nak kena urut la.
Mama : entah. Mama dulu masa anak dara x pernah sakit2 ni. Dah kawin, ye. Baru sakit sana-sini.Kau macam2 pulak kan.
Me : mama. Mama anak dara tu umur mama berapa? Mama 21 dah kawin kot. Pija nak masuk 28 ok. Mama 28 dah nak masuk 3 anak.
Mama : a ah yea. Betul la. Hmmm. Dah banyak umur anak mama. X kawin lagi. Kesian.
Me : banyak la. Korang la asyik suruh tunggu2.
Mama : heheh. Satu-satu la kan. Insyallah jodoh ada. Lepas ni kau pulak.

Very the keji tau.
Ni papa tgh pujuk suruh mak kawin tahun depan uolls.
Apa la nasib.
Dah ala2 tapai ok.

Ok la. Tu je. Nak nyanyi lagu, 'jeritan batinku'. *haha tetibe*

Nota buntuit : wth. Dpd cerita umah tetiba cerita kawin. Mmg jeritan batinku tau. Muahahhahahaha.
Sent via BlackBerry from Maxis

4 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

maksudnya thn ni x jd kawen thn depan la..maksudnya tangguh la?laaa....

mana la batin x terjeritt...muehehehehe!

They call me Ary~ said... [Reply to Comments]

alamak pitams lah babe kalo kena kawen tahun depan.

terus ko kena amik gitar, nyanyi 'ooooooo mama, aku ingin kawennnnnnnnn'

Shahrizat said... [Reply to Comments]

wah sungguh mencabar jadi khloe kan...nasib baik ada update...happy juga rasanya..takpe kahwin tahun depan kasi meriah giler laa...takpe..biar lambat asal selamat.

nasaoji said... [Reply to Comments]

alala..aku mula sakit pinggang, umur 23 -24 ooo..awal2 peknen, sakit pnggang amat sakit teramat..kamu jg elok2 pnggang kamu, nak angkat berat, angkat dgn cara betul tau..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...