Instagram : @peejburhan

expose mistik : pengalaman di asrama.

wsalam to D,

sorry last week takda cerita.
terlupa nak tepek. ;p
orang busy cuti. aku pun feeling ala2 cuti kan.
so ni sila baca. ada dua kisah yea.
selamat malam jumaat semua. muaahahaha.
wah tetiba feeling gelak syaiton kan.

............................................................................................

salam peej.
saya funky_D, reader blog peejburhan.
pernah komen kat entry peej dulu. 
tetiba terasa nak share cerita hantu dgn peej lepas baca cerita hantu yatie chomel.
Dulu skola asrama teknik dok asrama. 
macam2 la kawan2 kena gangguan2 ni. slalu tu D x kena. cuma ada rasa hati x sedap jela.

Bunyi anjing menyalak bertukar
benda ni berlaku masa form 5. kira dah senior la. 
belakang hostel hutan. baru di tebang sbb nak bina apartment. 
D tido katil bawah sebelah dengan tingkap n dekat dengan pintu dorm. 
atas katil D memang xde org. katil kitorg cantum 2. 
sebelah D ada sorg lagi senior nama die A. atas katil die junior.
malam tu D dah rasa x sedap hati dah tapi D buat xtau je. 
sebelum tido tu, budak hostel semua kecoh cakap ada banyak anjing kat luar pagar hostel. 
maybe diorg nak aim kucing2 yg dok kat hostel. 
hostel kitorg memang banyak kucing.

D tido macam biasa. 
dalam pukul 1 camtu, D dengar bunyi anjing menyalak dalam bilangan yg banyak. 
macam gaduh2 betul2 kat bawah bangunan dorm hostel D.
tetiba bunyi salakan anjing tu bertukar jadi suara garau. 
ala macam slalu dlm cerita hantu tu tapi lebih menyeramkan sbb bunyi tu makin lama makin dekat dengan telinga D. 
bayangkan D tengah tido terus terjaga tapi mata tertutup. 
sbb macam melekat xleh buka. benda tu dah stop bunyi tapi D dapat rasa ada 'benda' pandang D n diri sebelah D. 
antara tingkap dgn katil D ada gap so 'benda' tu diri kat situ. 
pastu die bergalih duduk kat hujung katil lak. lama ok.
D dah siap baca ayat kursi banyak kali tapi bila sampai ayat last je x lepas. 
asyik salah baca je. nak jugak kejutkan A tapi badan xleh gerak. 
D tido terlentang. memang takut giler.
dah kol 4.30 junior atas katil A bangun nak gi mandi barula D berani buka mata terus lari kat katil depan D terus peluk tiang katil. 
masa tu budak2 dorm dah pelik. D siap menggigil ok!
bila cerita kat kawan2 diorg semua pelik sbb diorg cuma dengar anjing menyalak je. 
cuma ada sorg budak dorm D yg tido dorm lain yg dengar benda sama dgn D. 
die pun ingat die mimpi tapi rupa2nye kitorg 2 org je dengar.
sebenarnya ada lagi cerita tapi tetiba je seram. 
ada gak D tulis satu cerita kat blog.


(alang2 aku tepek sini yea)

ini adalah kisah benar yg berlaku pada aku.

insiden ni berlaku masa aku skola teknik form 4. aku dok dorm kat blok paling hujung, bangunan baru. dorm aku tingkat 3. sebelah dorm aku ni ada skola lain. skola biasa. belakang skola biasa tu hutan. tapi masa tu ada kerja2 pembinaan rumah.jarak antara dorm aku dgn skola di pisahkan oleh jalan ke tapak pembinaan tu saje.

aras 3 tu ada 3 dorm dan 2 bilik penyelia asrama. dorm aku terletak di tengah2 antara 2 dorm. dlm dorm ada 10 katil 2 tingkat. biasanye junior akan kena tido katil atas la. katil aku ni kat tgh2. sila rujuk gambarajah bawah.





kiri tu almari baju. merah tu tingkap yg menghadap skola biasa tu. kuning tu pintu masuk dorm. 'me' adalah kedudukan katil aku. sila ingat yg aku tido katil atas ye.

aku ni xtau la nape. sejak skola kat situ boleh dengar macam2 benda yg org lain xleh dengar pastu kalau bulu roma aku meremang je mesti ada benda yg x kena. aku masa junior mmg rajin studi mlm2. (banyak homework sebenarnye.) tapi paling lewat pun sampai 2.30pagi jela sbb kol 4.30 dah nak kena bangun sbb nak rebut bilik air. kalau x, x mandi la aku jawabnye.

so satu malam ni aku rasa semacam. jadi aku tido awal la. senior aku ada lagi yg stay up. aku tido cam biasa la. xtau masa tu kol berapa tah aku leh terbangun lak. aku jeling bawah. tgk semua org dah tido. tiba2 aku dgr suara sayup2 je. macam memanggil2 aku. aku ni leh tebiat apa tah leh terus bangun.

aku rasa bulu roma tengkuk aku dah naik dah. aku kejutkan kawan aku. katil die bertentang dgn aku n mengadap tingkap. aku bisik kat die.
"Fiza (bukan nama sebenar) , kau dengar x bunyi tu"
die dgn mamai buka mata sikit n jawab nak xnk je. "bunyi apa? sambung tido jela. aku x dengar bunyi apa2 pun" pastu die sambung tido balik.

aku cam nak sambung tido balik tapi suara tu makin lama makin kuat. xtau mana dtg keberanian aku ni aku leh turun katil n jalan gi tingkap betul2 sebelah fiza.kebetulan tingkap tu terkuak sikit so aku leh nampak skola kat sebelah dorm aku. depan skola biasa ni ada sebatang pokok besar. dari celah2 ruang tingkap tu aku leh nampak ada benda putih tgh bertenggek kat atas dahan pokok tu. tiba2 suara yg aku dengar tadi makin lama makin kuat. sayup2 die memanggil nama "ayuuuuuuuuuu.........aaaaaaaaayuuuuuuuuu.............aaaaayuuuuuuuu......."

'benda' tu rambut nye mengurai panjang ke tanah dan matanye merah. itu je yg aku leh nampak. yg lain2 cam kabur. aku kelip2 mata aku. cam x pecaya je dgn apa yg aku nampak. aku dekatkan mata aku kat celah tingkap tapi masih kabur. tangan aku dah gatal nak buka tingkap tapi entah nape kaki aku cam xleh gerak. rasa menggigil. aku batalkan niat aku tu dan naik balik atas katil. aku tutup muka dgn selimut tapi suara tu masih ada.

giler seram ok. esok paginye aku tanye budak2 dorm aku ada dengar bunyi x. xde sorg pun yg dengar .


then masa form 5 pun aku kena lagi sampai la aku duduk balik dgn family n kerja pun dekat2 rumah baru la semua bunyi2 menyeramkan tu aku dah x dengar dah. sebenarnya masa form 5 aku kena lagi teruk dan lagi seram dari yg aku cerita ni tapi xnak cerita la yek sbb aku menaip ni pun amik masa. sbb ngeri n seram je bila ingat balik. 


hope you like it!

dari funky_D

4 Comments:

Lya Colours said... [Reply to Comments]

cerita yg second tuh scary jugak. nasib baik baca pagi. kalau baca malam sure terbayang
bleh plak dia berani nak p jengah kat tingkap. haih kalau saya, jgn harap la. tido rapat2 dgn org sebelah. huhu

syazana said... [Reply to Comments]

Peej...ok seram.aku nak share cerita.Tapi kalau type rasa takut.x mau hahaha...

Kalau free singgah blog aku kejap,mahu promote barang.Hahahaha *sempat lagi =p

sweethOneY said... [Reply to Comments]

scaryyyyyyyyyyy.. tegak bulu roma baca cite 2nd tu. nasib baik siang2 kt opis.

funky_D a.k.a Mrs Al said... [Reply to Comments]

thanks....=)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...