Instagram : @peejburhan

expose mistik : nak berkawan

Hello Peej..

Dah lama gila rasa mcm nak share my experiences with you and your readers.
Tapi sangat la slalu tak de masa.
So meh i citekan sebelum 2011 dtg.
;)

Dolu masa skolah.
I was in this famous girls school in Penang.
We were always competing with Penang Free School.
So some here might know which school was this.
Oleh kerana mengadapi tekanan jiwa dok kat rumah masa tu.
I decided to stay in hostel je masa dekat2 nak SPM.
Kunun nak study tapi idak pun.
Mcm tu jugak la lagi sejam ada paper baru teringin nak bukak buku.
Well nvm that.

Kita sume tau kot org kata bila period jangan pegi toilet masa Maghrib kan?
Aku pun tatau apa yang jadi ari tu yang membuatkan aku siap pegi mandi masa Maghrib.
Yang lain sume lepas prep terus mandi dan siap2 nak turun solat.
Dorm kitorang masa ni best.
All of us stayed together in a huge room.
Bayangkan about more than 20 of us were there.
That was so much fun!

Okay back to the story.
Sume org dah turun nak pegi solat.
Aku plak baru bangun tido.
Owh yea aku tido masa prep dan semua2 masa la.
Hobi di masa lapang.

Bangun tu aku tgk suma org dah siap so I went to the bathroom to take shower.
Rasa macam ada org mandi dgn aku.
Tapi aku buat bodo je sbb aku ni mmg boleh tau kalau ada benda.
Then aku jalan balik ke dorm.
Dok la menyikat rambut yang panjang masa tu.
Skali ada org kuis bahu aku.
Aku pusing tak de sapa.
Pastu dengar bunyi mcm benda jatuh ke lantai.
Rasa macam hanger.
Aku cari lagi tak de pun.
Bunyi sangat banyak kali lalu aku pun hangin.
“Dia “ tau agaknye aku hangin.
Dia main hide and seek plak dari blakang almari kawan aku.
Yang herannya.
Blakang almari itu adalah dinding.
Macam mana ada org plak blakang tu.
Memula aku ingatkan mmg kawan aku sbb dia tu kecik je so muat la kot dok blakang tu.
Pastu aku nampak kepala kawan aku tu dok kuar ke depan kemudian masuk balik ke celah almari tu.
Dan kepala tu seakan2 berterbangan.
Okay sah.
Bukan kawan aku.

Masa tu aku sket pun tak takot.
Pastu aku keluar drpd dorm panggil kawan aku kat surau yang hanya satu tingkat bawah tu.
Dia kuar drpd surau.
Skali baju tu sama okay mcm baju org yang main hide and seek dgn aku.
Aku cakap
“Okay solat cepat then panggil sume naik atas.
Aku nampak kepala hang terbang kat atas ni.”
Kecoh kejap kat bawah.
Aku kat atas lagi.
“Dia” marah kot aku cite pasal dia kat org.
Dia switch off lampu masa aku dok siap.
Aku cakap
“Ye la ye la aku turunnn!”

Dah naik lepas Isyak.
Suma org buat bulatan dan baca surah Yassin ramai2.
Lepas dah settle kitorang amik comforter sume tido beramai2 seperti biasa kat lantai.
Senang nak bergossip.
Aku ada sorang kawan baik bernama A yang slalu tido dgn aku.
Malam tu aku tido tepi dia kat tengah2.
Tgh malam aku terjaga.
Tetiba hati aku rasa sangat dup dap dup dap.
Rasa mcm ada mata merah dok tgk aku.
Aku bukak mata dan cari.
“Dia” tak de.
Pastu rasa mcm “dia” tido sebelah aku.
Aku bangun dan terus pegi tido kat ujung skali.
Aku rasa “dia” tgk aku.
Sambil dok baca surah Qursi sambil dok teringat dolu ada sorang akak ni kena.
Dia kelam kabut baca surah Qursi sampai tersalah lalu benda tu dtg sebelah dia and cakap
“Salah tuuuu”.
Sib baik aku tak kena mcm tu.

Pastu aku pun tido.
Then aku rasa ada org panjat badan aku!
Terus aku bukak mata.
Nampak bayang2 sorang junior aku tgh nak cium aku.
Then dia terkejut tetiba dia ilang.
Cibsss betoi.
Aku dah bengang dah masa tu.
Sib baik tak terkencing ke terpengsan ke apa.
Yang lawaknya aku siap sempat sambung tido.
Esoknya kawan aku A tu tanya apsal aku bangun tido ujung.
Aku cakap tak selesa.
Then A cakap.
“Hang tau tak masa hang bangun tu ada benda hitam besaq dok berdiri depan kita.
Benda tu dok tengok hang sampai hang pi tidoq kat hujung sana.
Bila dia tgk aku dia hilang”
OMGGGG sangat la Expose Mistik okay.

A week after that aku MC.
Balik rumah.
Bila aku dah balik ke hostel.
Si A ni tanya.
“Ptg smlm hang balik ke?”
Aku cakap tak sbb masa tu aku baru balik.
A cakap.
Aku dtg kat dia masa dia tgh tido PETANG smlm.
Aku bawak bantal teddy bear aku mcm biasa and duduk sebelah dia.
Dia buat bodo je ingatkan aku mmg balik.
And dia ingat suma org nampak aku.
Benda tu cakap kat dia yang benda tu sedey.
Bila tanya pasal apa.
Benda tu cakap
“Dorang suma tanak kawan dgn aku.
Aku nak kawan je”
Pastu benda tu naik balik atas katil aku dan tido.
Owh sungguh scary lepas tu aku dah tak tido atas katil tu lagi.
Hari2 aku akan buat masalah supaya aku bley balik rumah.

Okay ada banyak lagi tapi malas dah nak type.
Nanti aku rajin aku buat lagi.
Slmt raye.

-maz-

.........................................................................................

hoih. suka tau potong stim macam ni.
time tengah peak ni la kau stop kan.
takpa. akan ku tunggu sambungan. ngeeee.

huih banyak jugak waiting list nak post cerita ni kan.
sebab dpd cerita ni. nampak sgt email ni sebelum masuk 2011.
oh bila check. betul2 31st dec 2010.

aku ni ketagih cerita hantu betul.
cerita je ok. betul2 tak mauuuu. 
ok selamat malam jumaat semua. 

4 Comments:

A.I said... [Reply to Comments]

ha..mmg betol la mcm yg kawan dia tu kene. mak aku penah nampak lembaga tu dok menyangkung depan lemari mekap dlm bilik (umah melaka). mak aku ni pon duk baca la ayat Qursi tu. kau tu benda tu buat apa? dia ejek2 mak aku sambil wat molot terkumat-kamit kononnya tgh baca Qursi jugak! eeeee..!

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

gile scary bai..takot weh!!!

peej said... [Reply to Comments]

a.i - keji kan. maybe tu hantu beriman kot. heheh. ewah gelak je aku kan. kena kat diri sendiri baru tau.

ati - kan.

azra said... [Reply to Comments]

cam skolah aku je ni.. dah dekat 100++ tahun dah sekolah tu.. aku pun penah tekena skali kat dorm yg 20 org tu.. member aku siap sembang ngn "aku". padahal aku xde pun kat situ.. aku kat bilik lain mase tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...