Instagram : @peejburhan

expose mistik : kerana tolong berubat

salam peeja
suka bc blog peejburhan..leh kata hari2 baca blog peeja n mama peeja tu..hehe..
biler dh hari2 bc..mst la teruja nk share gak expose mistik ni kan..
xtau la seram ke x bg u ols kan..tp biler ingt2 tu..mmg tegak gak la bulu roma ni..huhu
kisah 1

masa tahun 1998, k.ita dapat offer sambung blaja kt kolej legenda..kt langkawi..[now dh bkubur pun kolej tu], 
so, ada 1 mlm tu..kitorg standard la bebdk kolej/u/ipt ni kan..tdo lewat mlm..
pastu yg paling lewat tdo..ialah k.ita la..
sbb mata ni..mmg payah nak lelap pas kul 12mlm..
kebetulan masa tu kitorg katil double-decker..
katil ada 4..so, kitorg combinekan rapat2..
kekawan lain suma pakat tido bawah..k.ita x suka berhimpit2 walaupun dgn perempuan..agak rimas..haha..
so, k.ita pun selamba ah tdo sorg2 kat atas kan..
mata ni lum lg lena..dah ada benda dok main lompat2..haishhh..
muka mmg dah biasa ditekup ngan bantal sbb elak cahaya ..
so, mujur gak x nampak...kalo x pengsan kan..
tapi leh rasa...bgegar2..yg best tu..dia dah lompat2..tetiba dia stop n dok kat besi katil yg k.ita tdo tu..
mcm kita tdo, org dok tenung je muka kita..mesti terasa camtu kan..
ni bebetul..terasa 'badan' dia kat besi katil n dia dok tenung lama je kita..
mcm tau2 je kita x tdo lg tau!!arghhh...sangat tensen..
sampai k.ita dah bengang..xleh tdo nyer pasal plus dia dok tenung2..
[leh rasa 'org' tu ialah seorg budak..berdasarkan dia lompat2 td], 
k.ita ckp camni..'ko jgn kaco aku nak tdo boleh x setan??aku x kaco ko kan..'..
amazingnya pastu..terus leh lena..apa kabar antu tu pun xtau la..

kisah 2

ni kisah baru2 ni..thn 2010 aritu...
ada seorg kawan..dia sakit..kena buatan org..
sgt kesian..sbb org tu mmg nk wat dia smpai mati..
kebetulan ada makcik k.ita pandai ngubat..
so, sebagai kwn, xkan kita nak nengok je dia sakit kan..
so, bwk la jmpa makcik k.ita tu..
tp balik dr ngubat tu...mlm tu gak k.ita kena kaco..
n bterusan 3 mlm berturut2...
tapi mlm pertama tu yg sgt teruk..
masa tu dah tdo..tetiba..ada tangan dok usap2 muka...
bygkan..tangan tu..jari / kuku dia panjang2...
pastu dok usap2 muka kita..terasa ok kena pipi ni..
memula rasa mimpi..pastu baru sedar kena ganggu..
terus beranikan diri n tepis n ckp camni..'arghhhh'..
terus terjaga..ingatkan bebetul mimpi..
pastu nengok kat ujung bilik ada lembaga itam sedang berdiri n nengok je k.ita...
aiyoooo..terus pejam mata n bukak balik...ilang dah..giler ahhh

mlm ke2...k.ita terasa mcm ada org dok lompat2 lagi kat katil..
melangkah2 badan suami k.ita..
pastu dia dok ujung kepala..teruk betul la..
terus maki la ..'celaka btul la setan ni..org nak tido ko kaco naper??'..
terus ilang benda tu n dapat tdo smpai pagi..

mlm ke 3...ni mlm penghabisan..k.ita mimpi sakit mata...
so, nengok la kat cermin..sekali kt bahagian mata yg merah tu..ada berengga lalat [telo lalat]..
alahai..takut giler..terus terjaga xde terpisat2..
tp masa mmpi tu ada jugak benda tu mcm marah ngan k.ita..sbb tolong kawan tu..
hmm..biler bagitau ngan mcik..dia suh dtg mandi limau..
mmg benda tu marah giler la..sbb k.ita tolong kwn tu..
plus k.ita boleh juga nengok2kan org sket2...
tp mujur gak la sbb kawan tu biler berubat ngan org lain..k.ita x kena kaco dah..
sbb kwn tu kena cari org berubat yg sama negeri ngan benda yg dihantar..
hmmm..ntahla..tp mmg menakutkan betul la...
keji btul..kita nk tolong..kita pulak yg kena kan..
tapi xpela..yg penting benda tu berani usik2 je..xde la sampai nk memudaratkan diri kita gak kan..

kisah 3

ni x tau la kalo peeja n pembaca nak percaya ke x..
ni kisah berlaku pada akak k.ita..masa tu dia mcm kesesakan duit sgt..
pastu ada 1 mlm tu..dia mimpi arwah mak k.ita dtg...
arwah mak k.ita bagi dia note rm50 bergulung2...selit kat tgn dia..
esoknya..dia bgn..seluk poket..nengok2 ada duit tu ok..hahaha..percaya x/??
terus dia sms k.ita bgtau..
xpercaya x boleh..sbb ada bukti..hmm..ni org kata kebetulan la kan..sbb maybe arwah dpt merasakan yg akak k.ita masa tu tgh susah ke cmn ntah..
cukup dulu la kot...nnt kalo kisah mistik lg..k.ita emel lg blh?haha


..................................................................................................
wsalam kak ita,

thanks for the email n baca blog pija ngan mama :)
pija ni mmg penggemar cerita2 hantu ni.
so tahap ketakutan tak sama macam orang lain.
tapi penggemar cerita je yea. takmo la betul2.
kadang2 bila baca macam2 kisah orang. rasa macam. hhhmmm. mmg ada ke?
kalau akak tanya baca ni takut ke tak. mmg tak rasa apa.
tapi bayangkan kalau la betul2 ada kat situasi akak tu. haiyohhhh.
takmo la. silap2 terus tido takmo bangun2 dah.

pasal kisah last tu pernah jugak dengar.
tak pernah la jadi kat diri sendiri.
if pernah pun. time tu tgh susah sangat.
sekali tiba2 ada kawan yang bertahun tak jumpa call kata nak jumpa.
tetiba dia bg duit. dia kata dia mimpi. dalam mimpi tu kita tgh susah.
kuasa Allah kan. Wallahualam.

ok kak i.ta. kalau ada apa2 nak email lagi.
u're most welcome. :)

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...