Instagram : @peejburhan

darker do :)

dah lama x pergi saloon.
rambut pun dah macam harem kan.
so ajak noy. dia kata ok aje.
dia pun nak colur rambut.
so ke saloon kita.

before that aku dah tanya2 kat twitter.
adakah aku patut maintain macam colour sebelum ni with highlights ke?
or aku buat brunette je xde highlight ke apa.
ramai bote for brunette so brunette kita. :)

sampai je ramai pulak.
sebab dorang baru bukak kot.
seminggu lebih dorang tutup sebab dorg ni asal sarawak. harus la balik sana untuk CNY kan.
tu pun stylish kesukaan celine takda. still cuti sakan.
tak kisah. sapa2 pun ok aje. aku tak cerewet.

haha noy bengang aje. sebab dia dah dok lama gila kat kerusi.
aku lambat la.
tapi tiba2 dorang attend aku dulu.
noy dah bising2 kat twitter.
aku tau sangat. noy tu favourite owner saloon tu.
mesti owner tu yang nak attend noy.
owner tu time tu tgh buat org lain.
sekali betul. hahha. bengang je noy.

ikutkan malas je nak snap picture.
serious aku paling la dah tak blogger tegar sekarang ni.
tapi takpa la. snap aje.
ye la. aku ni kan asyik la update time keluar makan aje. hahha.
lain2 dah tak update.
so pergi saloon ni update je la kan. :)





nama budak ni aku tak tau la.
lupa nak tanya.
tapi dia dah hebat sekarang. kagums.
dulu ingat lagi masa mula2 dia kerja.
rasa nak terbakar kulit kepala aku kalau dia blow.
sebab lama sangat kot sembut part tu aje. haha. lawak.


aku suka blow curl.
teringin jugak nak blow straight.
tapi rambut aku ni wavy. kang tak sampai berapa jam confirm x straight dah.
so blow curl sudah.
tak best pulak blow curl. rambut aku nampal pendek.
padahal panjang dah sampai ke pinggang. ngeh.
pic tu dlm hp la pulak.
nanti if ingat aku nak tepek sini la.


hasilnya.. heheh.
ok x brunette sangat la.
aku tak pilih pun brunette tu.
aku tgk ada stylish tu nama summer. yang tgh blow rambut noy kat pic bawah ni.
macam lawa rambut dia.
so masa budak lelaki tu tanya nak colour apa.
aku cakap nak macam rambut summer tu. senang. :)



::eee. tau orang nak snap tiba2 nak senyum kan ::


:: harus lah nak snap sepuluh kali kan. feeling lebih. ::

so settle.
colour + 50% off for hair treatment spa = rm260 x silap.
suka kan.

then ke jj au2.
cehh sedeh gila. dah feeling2 lawa. tiba2 pergi jj je kan.
apa2 aje la yea.
pergi sana sebab mau makan.


:: dinner subway, subway club sandwich + bacon & starbucks, caramel coffee frap ::


:: oh noy pun color gelap. pentiruuu. eh dia tiru aku ke aku tiru dia eyh? tak sure ::



wah rambut so shining n lembuts. suka tau.
tapi kan kalau baru lepas pergi saloon mesti feeling macam lawa je kan.
noy siap sound, " pija tak payah buat muka macam kau lawa sangat boleh tak?"
erghhh. biar laaaaaaaaaaaaaaa.
e eh tiba2 rasa nak pergi saloon lagi la.
suka hair treatment spa tu.
sedap bau dia. melekat berhari2 walaupun aku dah shampoo lain.

cantik tak rambut kita?
ewah tiba2 gedik kan. sepak laju2 baru tau kan. ;p

12 Comments:

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

peej, i love ur hair.....nk blow curl mcm peej jugak la.....

Lya Colours said... [Reply to Comments]

cantik !!

Drama Mama said... [Reply to Comments]

haaa seriius cantik rambut peeja! bila la rambut i nak jadi camtu????

http://twinkywinkystars.blogspot.com

shuweet said... [Reply to Comments]

pija, katne saloon yang ko g ni??

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hihi. santekkkkkkkk :P

kaler gelap cantik. aku sukaa :D klo kaler ala2 blonde ni kureng sket

d~sIahs said... [Reply to Comments]

no offence ehh peej.. but cant help myself to hold it..
ur pic cam ada iras redmummy.. or die iras u.. ke i je rasa ek??

Tijah said... [Reply to Comments]

nice. nice. wambot gelap muka ko tak nampak garang sgt. opppss! sewi pewantinkah?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

noy siap sound, " pija tak payah buat muka macam kau lawa sangat boleh tak?"

haha!lawak...betol la tu lawa peej spi noy ckp cmtu..kikiki!

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

cantik peeja.. haha, aku tolong jwbkan soklan ko last tu.haha

tp seriously aku rasa kaler dia kena dgn ko.nice nice.tp bila baca entry ko je, ending2 dia aku rasa subway tuh gak paling nice.sbb bila tgk kat sini baru rasa teringin.terpengaruh sungguh aku nih.haha

lily lotus said... [Reply to Comments]

santek santek :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

lawa peej rambut awk...sukalah curl2 gitu...rambut sy pendek xleh buat...betul kalu keuar dr saloon kita rasa mcm cantik jer...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

suka tengok muka dan rambut peeja kat entry ni lawa sesangat, jangan pedulikan apa yang noy cakap tu sbb memang lawa lah. eh nak tanya skit peeja dengan noy dah pindah duduk dengan mama ke? sbb entry sebelum2 ni nampak peeja sentiasa aje ada kat rumah mama tolong mama masa renovation hari tu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...