Instagram : @peejburhan

beeee..beeeee...

haha. tajuk dia adalah lawak.
mesti korang tak faham kan.
tau dulu kan ada zman yang legging half tu. ada tulis2 kat bahagian bawah tu pakai diamond2.
so jonet ada la beli. tulis bebe.
macam biasa la kan.
tp jonet kan tombam. so bila pakai jadi stretch la kan.
so tulisan pun stretch. tu yang kita orang ejek dia, "eh tulisan tu jadi. beeee...beeeeee..."
haha bengang je dia.

ok bukan nak cerita pasal tu.
aku nak cerita pasal aku shopping apa kat plaza damas tu.
i've been asking around. nak beli apa untuk anak buah tu kan.
aku ingat nak beli bouncer/rocker tu.
so google2 la. boleh tahan mahai.
pastu ada macam2 jenis. tak tau aku nak pilih mana satu kan.
banyak menarik.

then biasa la. bising2 kat twitter tanya pendapat.
berbaloi ke aku beli rocker ni kan.
lama ke budak2 guna kan.
ramai kata tak lama la.
once budak dah pandai pusing or merangkak mmg takmo duduk kat situ dah.
alaaaa. takmo la macam tu kan.

tiba2 kakak degil suggest beli baby monitor :)
mcm menarik kan.
siap bg link semua n cakap mana nak beli.
so paling dekat mmg toys'r'us plaza damas.
tu yang pergi situ. :)


so ini la yang aku beli untuk Lil" Zara. :)
suka gila ayol, xeity n family dia semua.
ye la. umah dorang pun besar kan. so ada benda ni senang la kan.
paling best boleh guna lama kan.
kata la Zara dah besar pun.
dia tido. then kita takkan nak mengadap je kan.
harus la buat kerja2 lain ke apa.
ada benda ni. xyah risau. if la dia dah bangun tido ke apa.
nangis ke. panggil2 ke boleh dengar :D
wah suka.

as usual. aku sibuk beli. noy pun kelam kabut.
aku mmg niat la. anak buah pertama kan. ada duit sikit nak la beli something.
noy tu lain la. mana2 pergi mesti nak beli macam2 utk baby.
time tu zeity baru pregnant 3 months kot. dia dah belikan baju bagai.

kat toys'r'us tu takdak apa menarik.
so tanya la information ada tak kedai baby kat situ.
dia kata ada kedai bebehaus.
so dia pun beli la.
ikutkan tah apa2 lg dia nak beli.
aku kata bawak bersabar2 sikit.
nanti2 beli la lagi kan.
so dia beli ini dulu.





so over.
gila best jadi kenit tu.
macam2 dia dapat kan.
nak jadi baby jugak plissss.
eh tiba2 kan.
ok tu je. bye.

p/s : haha. entry aku penutup selalu anti-climax kan. lantakkkkkkk.

7 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tajuk tu lak sbb pasla cite baby so beee beee ke?hahaha!

kalau bukan maksudnya u bukan je anti klimaks bila ending, ni masalah gak dlm membuat tajuk..hehehe!

pol said... [Reply to Comments]

HAHAHA...yg beee beeee tu aq suka.....huahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

best kannn...aku tak ada anak lagi pun still beli brg baby..sebab macam comel. tapi tak tahu motip beli dulu! haha

nasaoji said... [Reply to Comments]

nak jadik baby jugak?..baik ko nak ader baby gak..ko ngn pak baby tu yg untung!..
anak aku cucu sulung belah asben, mmg kemain mewah kat belah sana!..
kipas tu kan, asben aku beli tuk taruk kat toilet tau, pas tu, anak kuar, kasik taruk kat bby court anak..pelbagai guna gitu.. :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tu bar anak sedara kan, kalau anak sendiri macamana lah nanti, mesti dia lagi gila nak membeli. Tapi barang2 yang kamu dan Noy beli tu memang comel la kan suka auntie tengok.

A.I said... [Reply to Comments]

tunggu kau branak sok. kau pon nnt dpt camtu gak..

peej said... [Reply to Comments]

buyui - sebab noy shopping tu kat bebehaus. bebe tu kira baby la kan. so tu yg buat tajuk beee beeee. ;p

pol - sampai sekarang kita orang suka ejek dia. hahaha

shinnaz - tu mmg pelik. hahha

nasaoji - tu la sama la mcm anak buah ni. sulung kat dua2 pihak. mmg meriah dia.

sh rosidah - tu la kan. tp beli takat yang mampu la kan. tp kalau orang nak hadiahkan kita terima ngan tangan yg terbuka. ngeh ngeh.

a.i - hoih tah bila tu nok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...