Instagram : @peejburhan

akhirnyaaaaaaaa. dapat jugak apa yang diidamkan.

punya lah payah nak carikkan baju untuk mama.
kita orang dah bising2.
dia sibuk nak buat itu ini.
tapi baju dia takda lagi.
orang lain semua dah ada.

aku dah bising2.

me : ish dia ni cerewet la. ayah nak carik baju dia.
noy : tu la kan. kang x sempat kang.
me : tau xpe. kang orang tanya, "mak pengantinnya mana?" haaa. datang terbogel2.
noy : hahahahha.
mama : takda la bogel. melampau tu. ada je baju.
me : ye la. konon la. tapi baju x ikut tema la.
mama : mama pakai jubah hitam je tak boleh ke.
me n noy : tak bolehhhhhhhhhhhhhhhhh.

so selagi mission tu tak berjaya.
rasa x best je kan.
pastu pergi la kat ampang park.
tengok2 la baju.
ada yang elok2 lawa2.
tapi satu la. aku tak berkenan la baju yang jual berlambak2 macam tu.
satu baju ada sampai tah bape banyak kan.
harga pulak bawah rm200 macam tu.
kang x pasal. kau nampak orang yang sama pakai baju tu. oh not loike.
dah la tau la ampang park ni kira tempat orang nak carik2 baju pergi majlis kan.

so nasib ada satu kedai ni jual baju best.
n setiap design ada 1 aje. tapi size s - xxl. kira ok la.
possibilities nak sama tu kurang la kot.
pastu ada pulak baju yang mama memang dok aim.
sebab mmg dpd awal dia cakap. dia dah jemu bunga2 ni.
dia nak abstrak.
amboih. abstrak pulak kan. artistic sangat la tu kan. haha tak suka.



mama dah dapat satu baju.
noy dok selak2. kot2 ada baju untuk pengapit. tapi mahai.
boleh pitam if nak sponsor macam ni.

pastu jalan carik selendang or tudung pulak.
payah gak nak carik matching color kan.
pusing satu ampang park pun takda.
sebab warna baju yang mama punya tu pun pelik2 kot.

then singgah surau for asar.
lepas tu terus makannnnnnn
va va va. aku part ni tetiba ceria kan.
oh kedai wajib pergi if ke ampang park.
kedai yang ada laksa asam tu.
kat depan. opposite guardian. sukaaa laaaaa.


:: air sirap bandung cincau. :)  ::


:: hahaha. lawak tak. kalau nak cakap ngan mama. mcm ni la ghupe kita orang. mama muka relax je. paling x suka. mama paling paham if aku yang cakap. so all the time. aku la paling buruks. haha ::


:: laksa assam. sedap. kuah dia tak pekat sangat. ikan banyakkkk. slurpppp ::




lepas tu terus gerak kot.
tak kuasa nak jalan2 lagi dah.
haha mama kecewa je.
sebab dia memang suka jalan2 ni kan.
tapi time tu banyak kedai tutup jugak la.
entah kenapa.

nway, sekarang kedai2 still tutup ke hah?
macam nak keluar sat lagi ngan mama n noy.

6 Comments:

sepet a.k.a zack_u said... [Reply to Comments]

gila kelakar muka nonoy..huhu!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tak leh blah muka noy..haha!

aunty suke jalan tu larat x tu?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja anak bungsu auntie si Afiq suka beno makan laksa kat situ dia kata shedap sangat. Noy suka menyakat kak Nani ye, kesian mama awak tu. Bawaklah dia jenjalan selalu.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja anak bungsu auntie si Afiq suka beno makan laksa kat situ dia kata shedap sangat. Noy suka menyakat kak Nani ye, kesian mama awak tu. Bawaklah dia jenjalan selalu.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mesti lawa bj untie....suka untie dpt jalan2 yer...haahlah noy n peeja selalu sakat untie kan...notty ooo korang...

nasaoji said... [Reply to Comments]

noy jadik pengapit?..kamu mauk kawen dah ek?.. :)

suker tgk org bercerita dgn mimik muka bersungguh!..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...