Instagram : @peejburhan

whats wrong with me la weyh.

sumpah aku ada masalah kronik ok.
aku rasa daya ingatan aku sangat tah apa2 la sekarang.
benda2 simple pun takleh ingat.

macam semalam. aku rasa macam ada 2-3 benda yang aku nak blog kan.
tapi fikirr, "ok esok la tulis".
but here i am. in front of the pc, n satu hapa aku tak ingat.
macam, "eh apa yang aku nak cerita eyh semalam"
satu apa takleh ingat. even a simple clue pun xde.

urgh tak suka.
sebab kalau x. di kalangan kawan2. dorang panggil aku ni tape recorder.
sebab aku ingat semua benda even a tiny detail.
aku boleh ulang balik semua.
nampaknya aku dah usang. tape recorder lama.
siapa guna tape recorder lagi pun kan. pfffttt.

lepas ni kalau ada idea kena terus blog la.
takleh tangguh2.
bukan apa. kadang2 time teringat tu dah elok golek2 kat tilam2 kan.
tak kuasa nak bangun n ngadap pc semua.
tapi hasilnya. rasakan. esoknya satu hapa pun tak ingat. :(

korang pun macam ni ke?
ke aku je macam ni?
ada apa2 petua tak? bagi otak cerdas macam zaman moda2. ;p

14 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

pernah gak jadi camtuh.. alih2 create citer lain..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sll je jd cmtu...ai kan lg tua dr u..so...lglah sll jd pelupa..lol

sweethOneY said... [Reply to Comments]

knnnn.. time tgh mandi ke, tgh berak ke, golek2 nk tidur, drive ke.. time tu mencurah2 idea nk blogging. dh duk depan pc. hampeh

Sya said... [Reply to Comments]

Bukan ko leh update pakai BB ke? If boleh apa kata ko draft dlu kt BB sementara ingat...then bila dah online ko edit la jadi entri penuh...tak pun terus post dr BB... :)

syeka sweetheart said... [Reply to Comments]

mkn kismis

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

makan kismis banyak2...pernah gak jadi mcm tu..nak ckp something kt husband tiba-tiba lepas 5 saat lupa pe nak ckp..

nana S said... [Reply to Comments]

same goes with me. banyak kali jd mcm tu. mcm ada short term memory pun ada gak. huhu.

mimie1678 said... [Reply to Comments]

den pun slalu kono camtue.... dulu nak bagik cergas sikit otak makan gingko biloba... ontah betul ke tak.. aku makan... rasa biasa jer... hehehe...

shuweet said... [Reply to Comments]

aku pun cam ko..time idea mari tu aku lak tengah bz wat mende lain..postpone konon...sudahnyer...nan adooooooooo terus takde idea nak blog

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

kita serupaaaaaaaa...
u r not the only one who's experiencing this problem,so chill out babeh hehe

aliaaroslan said... [Reply to Comments]

banyak makan semut kah kak?

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Yela.. Aku pn same tau!
Kdg2 da teringat nk buat entry ape nnt kn..
Bile da ready trus ilang.. X igt ape!
Da tua ke kite ni ha?
Isk3...

Shahrizat said... [Reply to Comments]

ala pija, bawak buku nota kecik la kat sebelah..tiap kali ada idea tulis dalam note book tu.
biasalah time ada banyak benda nak fikir mmg kadang-kadang mudah terlupa.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Jangan risaulah peeja, aunty selalu macamtu. Kadang2 lupa sampai berhari2. Nanti tengah duduk2 tetiba dtg ingatan yang tahap melampau.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...