Instagram : @peejburhan

Tak payah cucuk tang sini-cucuk tang sini.

[ADVERTORIAL]
[sticky post - scroll down for new entry]

sejak dua menjak ni selalu la rasa macam tua aje.
segala2 la.
esp bila tengok pic sekarang n zaman muda2. ish lainnya muka.
so mula la rasa macam, ish aku ni kena start jaga muka la.
take things for granted kan.
ok mmg la muka aku Alhamdulillah takda masalah sangat la.
tapi faktor usia ni. sikit hari lagi mesti nampak kedut2 ke. kusam ke kan.
takmo la kan.

seperti Tuhan mendengar rintihan diri ini.
maka tiba2 dapat email dpd kak huda ni.
itu pun nasib baik aku check. tau x kalau x email kak huda ni n few expose mistik masuk spam.
aku pun x tau napa.
selalu aku bukak folder spam terus clearkan je.
tergerak time tu aku nak tgk satu2. apa yang spam ni.
nampak la email ni. nasib tulis caps lock. kalau tak lagi la terus delete je kan.

anyway. kak huda suruh aku try poisse ni.
so aku pun try la.


ABOUT POISSE THE AMAZING MARINE COLLAGEN

Poisse is a breakthrough skin rejuvenating and age defying formula featuring collagen, an extracellular protein found in fish scales and bones that contributes to the maintenance of the structural integrity of tissues and organs. POISSE helps nourish and improve skin from within. Taking just one sachet a day enhances skin quality and optimises moisture levels in just a weeks.
POISSE is the result from the extensive reasearch of our labs in Rousselot,France. POISSE is your natural approach to maintain your skin suppleness so you will remain fresh and young.


WHO SHOULD USE IT?POISSE is recommended to those who wish to preserve a naturally stunning and healthy look. POISSE is primarily appropriate for a women with parched to normal skin from the age of 25 and above



WHAT IS COLLAGEN?The word collagen comes from the Greek and means "GLUE PRODUCING". Collagen is the protein which forms the ever-present white fibres in all the connective tissues of the body, including bone, teeth,cartilage and tendons, the skin and all the sheaths,partitions and supporting frameworks which flourish in all organs and tissues.
Collagen is a remarkably strong material, having a tensile strengh equal to that of light steel wire, but it is relatively elastic. Collagens has been used in many medical contexts including procedures to help lessen facial wrinkles and defects;surgical collagen sponges to increase blood clotting; and artificial skin for the treatment of burns

.........................................................................................

wah collagen.
tiba2 aku terasa muka aku semua ala2 cucuk tang sini. cucuk tang sini. ;p
memula nak minum tu macam scary aje.
sebab aku tak baca betul kan.
aku tgk dia kata extracullular protien fish scale n bones la.
aku dah macam. erk. adakah rasa ikan n pelik2.
tau la kan. benda2 nak lawa ni selalu terseksa nak menghadapinya.

:: dalam satu kotak ada 20 sachet ::

sekali noy baca. dia tulis fruity flavour. hak hak. mana la tau kan.
sebab yang tulis tu kat sachet.
kat kotak semua takda tulis.
so bila dah rasa. wah not bad.
takda rasa pelik2 ke apa. rasa air buah la.
rasa dia familiar tp aku takleh nak cakap rasa apa.
rasanya macam air sustegen tu. ingat tak kecik2 dulu kita minum.
macam tu la rasanya. best. minum kejap je dah licin. :)


APPLICATION METHOD
TAKE ONE SACHET A DAY. MIX IT WITH WARM WATER AND YOU WILL SEE THE AMAZING YOU WITHIN A WEEK.

terpulang kat masing2 la.
macam aku ikut mood. kadang2 pakai air suam.
kadang feeling nak sejuk aku letak ice. haha. sesuka hati kan.


:: e eh nampak macam air tebu pulak ::

so far aku amik sehari sekali aje. 
lepas ni aku nak try 2 kali sehari pulak.
dah nampak glow dia.
agaknya if amik 2 kali sehari lagi syiok kan.
nanti try.

ni latest pic amik masa new year hari tu. :)


macam berseri. ke tak? ke aku perasan je?
harap maklum aku bukan jenis make up tebal2 ye.
tu nipis aje. eye shadow pun tak pakai ok. basic je.
concealer utk dark circle, eyeliner blusher n lipstick. itu aje.
ngeh ngeh. oh suka.

tapi tapi. hari tu ada aunty kawan mama ni puji.
dia kata kulit aku lawa.
tang mana yang lawa pun aku tak tau la kan.
sebab aku rasa lebam ada la.
tp ye la. kita mana tau kan. orang yang tgk kan.
aku rasa biasa2 aje. tp ye la kot. entah. heheheh.

apa2 aje la ye.
mungkin lepas ni kalau terus pakai.
by the time kawin terus muka jadi macam kim kardashian.
wahaha. perasan.

ok sambung pasal Poisse.



CARA MAKAN
Satu (1) Sachet sehari
Pagi sebelum sarapan Atau Malam sebelum tidur
Dibancuh dengan air suam.

Untuk Fast Result
Dua (2) Sachet Sehari (Pagi Dan Malam)

PERINGATAN!!!
POISSE meningkatkan temperature badan, sila consume minum air masak at least 2 liter sehari


Harga sekotak (20 Sachet Sekotak)
RM168.00 (Semenanjung Malaysia)
RM178.00 (Sabah dan Sarawak)

so far aku minum ok aje.
takda la temperature badan naik ke apa.
tapi aku still la minum air n all. aku suka minum air mineral.
aku rasa senang. sebab benda ni minum aje.
kita mmg hari2 pun kena minum kan. so salah satu minum la Poisse ni.
unlike setengah2 tu kena nak coolgen siap cucuk sana sini. scary la kan. 

ok if korang berminat nak cuba.
korang boleh contact sini.


kak huda
019-2044590

ok tu je.
lets cantik sama-sama :)

7 Comments:

Kaseh said... [Reply to Comments]

nice...mmg berseri2 pun nampak muka..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

cantik cantik cantik...makin berseri peej....

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku pon selalu rasa kulit aku ni lebam, masam. tp org yg tgk kata tak. tak paham aku aih.

poyozblog said... [Reply to Comments]

wei peej, ko tgok x blog orang tua tu, dia saman ko ke? sori la aku x email, sure ko xbace punya.

poyozblog said... [Reply to Comments]

sory la peej
aku silap tgok date
mabok laut
hahha

A.I said... [Reply to Comments]

alamak!! aku adalah sangat2 teruja. tapiiiiiiiiii...$$$ sob sob sob

peej said... [Reply to Comments]

kaseh n hanim - thanks. suka kan. ;p

lilred - kan kan. oh tua. tsk.

poyoz - hah? aku mcm tak faham. apa kata email aje.

a.i - sama la kita. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...