Instagram : @peejburhan

Tak kena masa.

Kami adalah kelaparan tahap dewa.
Kami as in me n noy.
Aku ajak noy pergi krisik. Dah lama x makan tomyam2. Mcm best.
Noy x nak. Sbb dia mcm x sihat.
Br balik from kuwait. Still jet lag n perubahan cuaca kot. Kat sana winter 3 degree x silap.

Macam2 la dlm otak. Nak mc d la apa la.
Then its already 1am, br noy kata nak pergi krisik. Time tu mama dah bising. Dia kata bahaya la bla bla.

Mama : buat la nasi goreng. Tu ayam ada.
Me : xnak la. Mama nak masak?
Mama : korg mmg nak perah tenaga mama. Baik mama mati la.
Me : hello. Org nak mkn luar. Sapa nak nyusahkan.
Mama : dah malam la.

Aku dah berguling2 kat tilam.
Kelaparan.
Tiba mama dtg slow2 baring sebelah aku sambil mengomel, " ish si gemuk ni nak ikutkan si keding. Nak makan malam2 ni. Patut la aku tengok tembam atas bawah. Hihihi"
Kong ajaq. Mulut takda insurance kan.

Tiba2 tanya ada tak bahan2 pasta.
Papa kata ada. So korek. Aik xda apa.
Sbb dorg x sempat gi market.
Tgk ada la spaghetti. Ada satu tin carbonara. Ayam yg kat tempat chilled.
Then ada la carrot n kentang.
Selamba. Mari masak carbonara ala chef noy.

Maka dia buat la. Aku tukang rebus aje.
And blend bawang n cili padi.
Biasa la tekak melayu. Nak pedas aje.
Maka kalau aku la yg sediakan.
Mmg pasta ni pedas meletop. Haha.
Tapi amazingly sedap. Papa pun bertambah2.

Akhir kata. Kenapa lapar pastu makan best?
Tapi tak best bila pikir, ish makan tgh malam. Patut la gemuks.
Apa2 aje la ye, janji gendang gendut tali kecapi... ;p


Sent via BlackBerry from Maxis

12 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

auntie.. auntie... choyy sangat.. ahahaha

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

kenyang perut suka hati :P

kenapa aku sellau masak carbonara tin aku rasa tak sedap eh.mcm tin punya rasa kosong je.. feel takde.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sedapnya....xpelah peej, makan jer..bukan selalu kan mkn malam2 mcm nie...:)

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

kak peej, nak tanya. dlm entri dulu2 yg crite pasal steak sedap dkt krisik tu kedai yg mana satu eh? yg btl2 sebelah krisik or yg dkt seberangnya? thanks..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

haha!cmna ni pasta carbonara ada cili api..u ni ai rs kalau dok obersee mau kena ada pokok cili api tanam dlm pasu kan?hehe!

Kaseh said... [Reply to Comments]

kenyang perut senang ati... sedap plak nampak carbonara ko tu peej..nak buat malas ni haishh...

Sya said... [Reply to Comments]

Rasa dah bertahun2 tak mkn carbonara..last skali masa study lagi..means more than 4yrs dah...lame giloss..

Wahidah said... [Reply to Comments]

lama tk jenjalan kat sini...:)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku selalu klo lapar tgh mlm, pas mkn mesti nyesal. jd skrg ni slalu pujuk perut, haha. pegi tidur. esok pg je br mkn

anarusly said... [Reply to Comments]

Pija hehehe 1st time nk comment ni..
Ur mama so cute laa hahaha :))
Kim slm kt aunty yea..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

alamak baca balik komen sendr macam boleh memberi makna lain lak ni..sorry2..

i mean kalau ada org dtg tumpang tidur rumah u..tatau papa u set alarm bunyik mcm ayat qursi/yasin mesti org yg dtg tumpang tidur tu igt dia sendr dh berada di alam kuburkah..did u get what i mean?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

dh la sedap, lepas tu kalau tgh lapar, lg berganda2 sedapnya xD

ahaha kelakar la mama korang :DD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...