Instagram : @peejburhan

Pelik2 aje

Sorry for the long silence.
Xde masa nak jenguk blog pun.
Melayan kes2 yg x selesai. Kepenatan.
Ni baru ok sikit. Tu pun jap2 lg lelap la ni.

Before lelap type kejap.
Sementara ingat. Kat lupa pulak kan.
Tadi kat toilet aku terdengar alarm hp papa bunyi.
Rasa bengang pun ada. Lawak pun ada.
Papa ni suka set alarm. Berapa banyak tah.
Tapi yang aku ingat ada 3.

Selalu pagi akan bunyi sekali.
Alarm keluar ayat qursi. Ok faham.
Sebab nak bangun subuh kan.
Xde la rasa annoyed ke apa.

Then tgh hari. Rasanya around 1ish mcm tu.
Bunyi lagu apa tah. Standard lagu2 yg mmg ada dlm hp selalu. Melody2 tu.
Omg. Yang ni mmg annoying la.
Trenngggg... Trengggg. Teng teng teng teng.
Aku ni dah la musang. Time2 selalu tido gak. Yg papa pulak x reti2 nak off.
So rasa mcm arghhhhh. selalu mmg aku yg akan off kan.

tapi paling x tahan yang satu ni.
Alarm dia tepat pukul 12am.
Te te tet te te tet.
Motif? Aku n noy xleh terima betul.
Byk kali kita org pertikaikan.

Noy : kenapa hp papa ni?
Papa : papa set alarm
Noy : tau. Untuk apa?
Papa : sbb dah pukul 12.
Me : hahh. Nak buat apa set?
Noy : ntah
Papa : ye la. Bila bunyi papa tau la dah pukul 12.
Me : ok. Tapi untuk apa? Ada apa? Kenapa ngan pukul 12?
Papa : maknanya dah separuh dah malam.
Noy : hahah tah apa2 aje.
Me : tau xpe. Ingat set sebab pukul 12 je papa nak jadi vampire. Hahahh
Noy : kan. Macam dah tiba masa nak hisap darah.

Papa gerak aje. Buat muka ketat xmo layan kita org.
Pelik2 kan. I mean motiffffff?
Kita org tanya ni dah berkali2 n berabad ok.
N until now. Still alarm tu ada.
N everytime bunyi me n noy akan cakap, "haaaa. Dah boleh jadi vampire". Hahaha

Entah la. Papa je yg tau kan motif dia.
Mungkin dia ada merahsiakan sesuatu kot.
Mungkin zaman mudo2 bapak aku adalah edward cullen. Erk.
N mama mungkin bella? Pitammmmm.
2-2 mak x suka. Mak suka taylor. Nyam.

E eh. Over pulak.
Jgn over pija. Nanti org panggil sundelsss. Kah kah kah.

Nota buntuit : aku bukan twilight fans ke apa pun. Saje je. Tau ramai suka kannnnnn?
Sent via BlackBerry from Maxis

11 Comments:

cik1356 said... [Reply to Comments]

hahaha! comel je uncle. tu je la motifnye, dia nak tau dah lepas 1/2 malam. tak pun sebnonye alarm utk tdo untuk musang mcm ko. dah midnite wehhhh! ekekeke

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

i also team jacob/taylor...errmmmmmm *motif??kang aku pon dipanggil sudel bolong..haha!

lawakla la uncle...naseb baik bunyik ayat qursi...kalau tetb yasinnnnnnnnnnn???org dh biasa x pe la..tetb ade org x tahu..igt...dia dh mati...hehehe!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mcm klaka plak.papa peej set alarm mcm tu...heeee..tp mgkin adelah kot sebab2 yg kita xtau...

farra8979 said... [Reply to Comments]

klakar la entri ni.. dr entri alarm jd twilight plak.. hihihi...

chics said... [Reply to Comments]

"Mungkin zaman mudo2 bapak aku adalah edward cullen. Erk.
N mama mungkin bella? Pitammmmm."

Hahahahah macam harammm. Aku gelak macam nak mati ok

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Time utk tido tuh peeja, supaya dia bangun kul 3 pagi utk solat Tahajud..
korang ape tau..membongkang je kannn..he he he
kami dah tua..kubo kat mari, rumah kata pegi..kena ingatlah bekalan utk 'perjalanan' seterusnya..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha peeja ayat tak bleh blah ada ke papa kamu, kamu kata nak jadi vampire! Mungkin dia nak sembayang hajat kot nak doa kan anak2 dara yang nak kawin tu.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha peeja ayat tak bleh blah ada ke papa kamu, kamu kata nak jadi vampire! Mungkin dia nak sembayang hajat kot nak doa kan anak2 dara yang nak kawin tu.

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

hahaha, haruskah mengtwilightkan depa sebegitu sekali.comel aje ko nih. tp mcm pak aku gakla, suka set alarm.tp alarm dia tghari aje.aku tak kisah sgt ttg reason dia set alarm tuh, yg aku runsing tuh selagi alarm tu tak brenti sendiri selagi tuh la dibiarkannya.geram je.

lily lotus said... [Reply to Comments]

ur dadkan ex-army. maybe time dulu asal 12am jer ada something kena buat..hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha ntah2 ye kot vampire :PP

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...