Instagram : @peejburhan

ok now what?

baru je hari tu terbaca kat blog along.
pasal space untuk gambar dia dah penuh.
aku pun komen2 kat entry tu.

tadi nak update. masukkan 3 pic. sekali dia kata quota aku pun dah penuh utk pic.
niceeeeeeeeeee.
aku dah macam. now what?!
print screen. try masukkan 1 je pic. boleh.
so tadi keluar la ni.


memang penuh la kot. sebab dah berapa lama kan aku blog kat sini. since 2007.
so almost 4 years kan.
sama jugak ngan along. antara blogger2 yang sama2 time tu.
so memang sampai time aku jugak la.
dulu sebelum tukar version baru mmg ada macam bar ke apa. tunjuk dah berapa percent guna.
tapi bila tukar baru ni takda. so mmg blur2 aje. tau2 penuh ye.

anyway. dah terpikir daripada dulu.
kalau la jadi macam ni. aku nak lompat ke blog baru.
korang rasa macam mana ok ke?
sama ada aku buat blog baru terus. totally tukar semua.
mungkin pakai wordpress pulak ke. tumblr ke. pakai nama lain.
or just stick to blogspot. tapi maybe tukar url aje.

oh jangan suggest aku pakai .com ke apa.
tak dapek la weyh. aku kedekuit. ada benda free buat apa nak bayar kan.
mueheheheheh.
plus aku rasa mesti aku terkial2 nanti nak buat itu ini.
bukan reti sangat kan.
aku tgk .com ni kadang2 server problem la apa la.
cheq tak reti ok.

akhir kata.
selagi takda solution.
selagi tu sepi la yea.
ok boleh la update. but no more pictures. ;)

ok tu je.
selamat hari jumaat.

22 Comments:

Along said... [Reply to Comments]

Yeayy ade geng! *HAHAHA Keji jap*

Bleh stress jap pikir taleh upload gambar ni -- and i havent found the exact solution to it. Now hosting in photobucket (the pictures) tp mak aihhhh leceh ya amek, potong stim nak update.

Nak wat blog baru tapi leceh pikir nama blog baru. *mengada*

Nanti curik solution peej ah.
Tapi tamau dot com gak, tamau tamau.

Anna Mohamed Amin said... [Reply to Comments]

oh wow. I didn't they have a quota for posting photos!

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

peej, tak payah tukar blog la. ada satu trick. meh I ajar u. i dah pernah ajar orang lain.

apa yg u perlu buat hanyalah create new author utk ur blog. ikut step by step.

1) log in to our blogger account.
2) At Dashboard, click at Setting.
3) Then, click at Permissions tab.

ada la keluar Blog Authors, Blog Readers.

4) Click at Add Authors.

before step 4, please create a new Google Account, khas utk new author nie.

5) Invite this new author (which is you) to write to ur blog.

6) Click Invite.

sudah siap. so this new author akan dpt space sama mcm you dpt masa mula2 dulu. kiranya now, you dah boleh upload gambar semula. but kena ingat, next time you kena log in guna ur new email address.

cuma u kena la bgtau ur reader yg new author itu adalah tetap aku wahai cik peej.

diharap membantu

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

adalah rase peej kalu tjadi mcm peej nie..ada bc kat satu blog ni..xigtlah..rasenya kene tambah author ke apa..

ceera said... [Reply to Comments]

ala 40hinggit setahun je, hehe

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej ..aku pernah kena kes camni...ko kena buat author...agak leceh sbb ada dua mail ko kena bukak..tapi itu je la caranya...

atty's said... [Reply to Comments]

Tambah penulis ler peej ..mcm tutorial yg liz kasi tu ..

illa said... [Reply to Comments]

pernah jadi kt i dulu ngn blog lama..
tension..
tp bila create new blog n upload blog lama.. tgok2 leh plak masukkan gambar walhal blog lama tu kat address baru je..

so i rasa cara liz tu berguna sbb u tak pyh tukar address blog.. just add author..

thx liz.. if jd lagi kali ni i leh try cara u :)

Along said... [Reply to Comments]

peej's readers are an awesome bunch! nak try liz nye solution ^^

thanks korang!

A.I said... [Reply to Comments]

ayoyo..musti aku pon nnt jadi cam kau jugak. blog aku lg byk gmbr. tp bleh bertahan lg 2 thn kot. heh heh

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun bukan pandai kalau peeja tukar apa2 beritahu aunty ye, maklumlah aunty ni lembab semuanya anak yang ajar. Mcm nak komen blog ni dulu tak pandai lebih kurang setahun lebih jadi silent reader lama2 tak tahan mintak anak ajar.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

br ni je tau pasal ade space ni....

br nk ckp pki .com terus kena cantas oke..hehehehehe!

maybe tukar blog lain kot...tp inform aaaaaa...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

br ni je tau pasal ade space ni....

br nk ckp pki .com terus kena cantas oke..hehehehehe!

maybe tukar blog lain kot...tp inform aaaaaa...

Alia said... [Reply to Comments]

Wow, thanks Liz Rohaizat!

Tips yang sungguh baik!!

I've been thinking about my capacity jugak before this, sebab takut over limit, aku kekadang upload kat imageshack.us dulu then amik direct URL of the pic...actually aku mmg prefer upload kat situ je..haha..

But since dah dpt tau tips pasal multiple author tu, tak payahlah aku risau!

CIK NANA said... [Reply to Comments]

hi peej..
sokong cara leez.
Na pun baru kena cenggitu.
and now, dah ada 2 author.

http://warkahbuatbulan.blogspot.com/2011/01/puan-nana-datang-ganti-cik-nana.html

boleh check entry Lyaafrina! :p

green apple said... [Reply to Comments]

huh???????????

apa benarrrrrrrrrrrrrrr?

Aku rasa aku kena delete gamba2 camho aku dulu, so jimat space.

putrinorashiqin said... [Reply to Comments]

kak peeja buat lah blog baru peejburhan2...

sweethOneY said... [Reply to Comments]

tiap kali upload gmbr mst tgk tang percentage tu. aku punya dh 60% gunaaaa.. lambat lg kot br penuh :P

RubberGURL said... [Reply to Comments]

peej..saya adalah pembaca senyap awak (silent reader). Actually ur blog do lighten up my days. so kalu dapat stick to this blogspot I really appreciate it. Membaca blog anda boleh menghilangkan stress belajar saya. hahahhaha

kePeej said... [Reply to Comments]

along - dot com x mahal long. terkujut den.

anna - yg version baru ni tak tunjuk. id yang lama dulu ada macam pic load ke apa tu. dia tunjuk dah berapa % kita guna.

liz - thank u so much bebeh. skrg tgh guna yang ini. :)

hanim - ye ye. liz dah ajar.

ceera - thanks for the info. aku ingat mahai.

mimy - tu la. sekarang ni buat macam tu la.

atty - a ah dah buat.

illa - bagus kan. xyah pening la.

along - kan kan kan. kalau x stress kan.

a.i - kau baru yea? aku dah pakai nak masuk 4 thn. mmg patut penuh kot.

kePeej said... [Reply to Comments]

sh rosidah - haha. comel la aunty ni. siap tak tahan. xpe faham. mama pija dulu pun x reti. bila2 ajar2 lama2 tau la dia.

buyui - if tukar akan inform. tp buat masa ni still yang sama :D

alia - kan. senang jugak la. takyah nak upload ke lain ke apa. cuma leceh bab nak kena tukar2 email la.

cik nana - kan. nak taknak itu je solution paling mudah n cepat.

green apple - aku rasa capacity kau byk lagi kot. kau kurang tepek2 pic. macam aku ni selagi boleh. haha.

shiqin - leceh kan. so sekarang ni pakai 2 author aje.

honey - ada lagi ke? aku lepas update new version benda percentage tu dah takda. tu yang tak tau tu.

rubbergurl - aww thanks. tapi blog ni paling la tak berilmiah kan. but glad u still love it. *malu*

Along ^^ said... [Reply to Comments]

Baru nak try cara Liz ni. Dot com murah meriah ke peej? Sponsor Along sekali, please?


OKE OKE ALONG LARI DULUUUUUUUU!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...