Instagram : @peejburhan

nyam nyam nyam

kan memula plan nak ber-bbq sempena new year.
tak jadi sebab mama tak sihat.
tapi 1.1.11 tu kita orang bbq jugak.
sebabnya noy teringin nak makan.
sebab tu aje. bukan sebab nak meriah2 ke apa.

so petang tu gegas ke carrefour beli barang2.
kena beli tempat bakar jugak. sbb yang lama dah buang kot.
takda banyak choice pun. beli apa ada aje.
then beli ayam. kambing licin.
ramai gilaaaaaaa orang kat carrefour ok. rimas.
ramai jugak nak bbq kot. berebut nak membeli tu.

so blk. perap kambing.
ayam takyah sebab beli yang siap marinate.
pasang tempat bakar. walla.
mari ber-bbq.
tak ajak sapa pun. kita2 orang aje. keh keh.
kosser la. kang ajak orang kena la buat macam2 lg kan.
sesama sendiri je senang.
beli pun tak banyak.

:: kasi garis2 hotdog ::

:: tukang bakar ::

:: yeay makan2. ::

tempat bakar nya kecik melampau.
so dok la putus2 suap. letak licin. letak licin.
aku rasa bakaran ketiga baru aku dapat makan kot.
memula harus la bagi big boss n mem besar makan dulu kan.


nice.
edan terel bakar. cantik n sedap aje.
potato salad tu noy buat. yang macam aku makan kat nandos ari tu. hebat kan. sedap gilaaaa.
memula dia kata nak buat. aku macam tak berapa yakin. reti ke dia ni kan.
kita orang kata google la kan.
tapi tak google tak apa. dia buat aje. sekali sedap.
siap kena buat 2 kali la. sebab yang pertama punya licin.


gila berlengas muka aku.
berpeluh sakan.
tau kenapa berpeluh?
sebab ini. haha.


edan sibuk kipas buat bbq.
aku sibuk kipas dia. hahahha.
kesian. aku tgk dia peluh2 aje. kipas tak kena dia.
so aku tolong la kipas.
pic ni aku amik dpd noy. dia kasi tag kat fb.
tah bila dia snap.


:: mama yang tak sihat. tp tetap meronda kawansan. best la. perut dia sudah kenyang. ::

:: hot dog n kambing tunggu masa mau bakar. ::



gulp. tgk blk ni rasa mcm nak la pulak kan.
esp ayam. tak puas makan hari tu.
tah apa pasal beli sikit aje.
kambing mcm dah tak berani makan sgt. takut sakut kepala.
hmmm. kalau mama buat ayam panggang pun sodap ni.
ehem ehem *hint kat mama* ;p

makaaaaaaaaaannnnnnnnnnn je kerjanya kan.
ye la. bak kata orang tua2. sementara boleh makan ni makan la kan,
kang takleh makan. sedih aje.
jadi kita dengar je la kan. 
tak baik melawan cakap orang tua2. ;p

ok. tu je. bye.

19 Comments:

muhsin aminudin said... [Reply to Comments]

macam kenny rogers la. hehe
penah try wat resipi sndri untuk ayam panggang.. tp xjadi.. xsdap. haha

A.I said... [Reply to Comments]

ye betol tu!! aku PANTANG betol kalau x makan! muahahaha..

chics said... [Reply to Comments]

Hahha dan dan tak baik melawan cakap orang tua

Tapi betullakan, kang jadi anak derhaka la plak :P

Sya said... [Reply to Comments]

sedapppnyee..

Shahrizat said... [Reply to Comments]

oh menarik dan sudah tertarik.Edan mmg terel laa.Pija...mau lee resepi kentang mayo tuu...terliur dah ni..kesian saye..muahaha

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

bestnya buat bbq....dah lama xnmpak edan...

best buat bbq...terasa kemeriahannya...sy plak mmg dah lama giler xbuat bbq nie..

nana S said... [Reply to Comments]

mak aih..banyak giloz..nmpak sedap plak tue.
makin lapor di buatnyer. huhu.
bestnyew..da lama x buat bbq. :))

Mr. Swift said... [Reply to Comments]

Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year! :)

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

o.. Peeja.. ko suke tau buat kecur air liur aku.. lame da aku tak melantak bbq ni! teringin suda rase..

HanaBella said... [Reply to Comments]

sedapnya.. mintak sikit.. ^_^

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

menariknyer la chicken drumstick tuuuu :(( syahduuuuu je tengokkk

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

baguihla ko peeja, part makan je dgr ckp org tua2.soleh solehah betui le. Haha.

Gambar kipas mengipas tu mmg takleh blah. mcm ada competition mngipas je.:P

nasaoji said... [Reply to Comments]

sedapnyer beb itu kambing bakau!!!!...ku maukkkk....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ya Allah peeja sedaaaapnya, belum makan lagi tu tengok gambar pun dah terliur. Seronok tengok keluarga ni,

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ok lama xbuat bbq family mcm ni. sgt seronok!! xD

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

eh?? nonoy kidal? comel!
hahahha aku dig org kidal nih. sewel, i knowwwww

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

leleh weii lelehhhhhh

PertMuffin said... [Reply to Comments]

keleszz wig aunty monroe.. :D

kambing kalo sekali masak then kita makan takpe tau.. tak sakit kepala. tapi kalo ko masak balik semula (mean panaskan balik) then kalo makan confirm sakit kepala..
aku kalo makan kambing yg sekali masak tu memang berkati2 pun takpe.. tak sakit kepala.

kalo mak aku masak sup kambing pastu dia panaskan balik utk makan mlm confirm aku tak sentuh.. kalo mkn gak memang boleh tersungkur sbb pening.

Sue Anna Joe said... [Reply to Comments]

Kambing!!! BBQ memang best, even tak marinade pon bakar terus macam tu pon dah sedap okay, huhhhh. Lamanya tak wat bbarbeque ni. Uhmmpfftthh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...