Instagram : @peejburhan

makcik?!! ini sudah lebey.

kan hari tu aku ada buat entry.
ala2 kena terima kenyataan diri dah tua.
so orang pun panggil kakak la apa la.
fine!! xmo complain dah.

tapiiiiiiiiiiiiiii. kan masa aku pergi carrefour untuk beli bebarang bbq tu.
kat luar2 tu ada la promoter la apa.
pastu dia kacau la aku ngan noy.

promoter : puan. kami ada diskaun. bla bla bla.
aku senyum aje. maleh nak layan.

promoter : dik. ni kami ada. bla bla bla.
noy : bhahaha. kenapa dia panggil kau puan? tapi kat saya dik.
me : whatever. mampuih la dia.

tu takpa.
then dalam tu aku terpisah ngan noy.
dia carik brg lain. aku carik barang lain.
orang ramai nak mampos kan. rimas betul la.
pastu ada la budak2. ok takde la budak2 sgt. dlm form 4 macam tu kot.
main tolak troley laju2 pastu panjat2 tu. haha aku biasa buat jugak zaman dulu2.
sekali macam nak ke arah aku la. nak langgar aku.
tapi dia sempat turun n stop kan la troley tu.
pastu aku terdengar dia cakap kat adik dia.
"nasib tak terlanggar makcik tu"
APAAAAAAA???!!!! KAU PANGGIL AKU MAKCIK?!!
kuang ajo sangat tau.
tapi aku buat bodoh aje.
ok tipu. aku macam jeling cakap "ishhh. bodoh la"
aku pun x sure aku bengang tu sebab rimas ramai orang ke, sebab dia main troley macam tu ke. atau sebab dia panggil aku makcik.

ok tu takpa la.
dalam situasi lain.
tengah makan ayam penyet kat wangsa walk.
tengok la waiters2 dia muda2 belia.
melayu. selalu pekerja dia indon aje.
dah tukar kot.

noy : muda je semua kan. muka nerd aje.
me : baru abis spm kot. budak lagi.
noy : kau rasa la kan. kalau orang tgk saya. orang ingat saya baru abis sekolah jugak ke?
me : tak la. boleh tau dah tua la. dah 20an.
noy : apa? arghh. daripada kau tu. macam MAKCIK!!
me : what?? woih. kau tanya pendapat aku. aku bg tau. xleh terima lak. panggil orang makcik.
noy : asal pulak saya x mcm budak blk sekolah.
me : tak la. tgk cara kau make up semua. pastu pakai handbag mahal2. memang tak la budak sekolah. ok la if la anak orang kaya pun. tak la. entah. muka kau dah nampak matang kot. dulu2 boleh la macam budak2.
noy : tsk. dah nampak tua yea.
me : ye la. hello. umur kau dah berapa kot.
noy : x suka la. arghhh whatever. janji kau macam makcik!

cibais punya minah.
tak puas hati kutuk aku pulak..
aku ingat aku je emo.
rupanya orang lain pun sama kot.
maknanya aku normal la kan. kan kan.
ke kita orang adik beradik je emo.

tapi agak2 la weyh. cuba korang kena panggil makcik.
sukaaaaaaaaaaaaaaa????
tapi by next month mmg aku dah jadi makcik pun.
shait. still havent decide nak suruh anak buah panggil apa.
takpa. lambat lagi kan dia cakap. ada masa nak pikir lagi.

13 Comments:

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

sy selalu gak terkena. tapi setakat "kakak" jek lah. selalunya lelaki gaya mcm lagi tua dari kita tp dok panggil kakak.

tp kalo dh kene "makcik" tu dah kira dasyat lah. memang patot insaf hahahaha *ok tak funny

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

adess. i lagi ler. dah slalu sgt kena pggil makcik. my friends siap bagi nickname makcik lagi cz klau org guess umur mesti melampau2. isk3. :'(

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

panggil akak ok lg..makcik??ini nk kena debik ke...wah!!tetb aku emosi...*terasa jugak..kehkehkeh

sweethOneY said... [Reply to Comments]

wah, next month ke weh majlis kooooooo.. :D

aku pantang betul org panggil kakak padahal tgk muka dah taw sah2 dia tu tua dr kite

shuweet said... [Reply to Comments]

suh anak buah ko panggey ko auntie pija...hehehe

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

hahahahhaha. hari tuh masa dalam bas dari Perak ke KL kan, masa nak turun bas tuh, ada sorang pompuan India nih. Memang terang2 lah muka dia dah umo ala2 25 ke atas...

yelah, nampak lah muka dia macam lebih tua daripada Ain.

sekali dia terlanggar ain masa nak turun kan, terus dia cakap "Sorry KAK"..

hoihhh! sentap! terus pandang pompuan tuh and turn bas laju2.

mimie1678 said... [Reply to Comments]

saya mmg sudah makcik... hehehehe...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

kalau kau makcik, aku ni apa????? makcik gumok??? celaka betol!!!! lalu, aku nak g injet botox!

peej said... [Reply to Comments]

oren - kan. tsk. baiklah. insap skrg.

aracy - ye ke. kijamnya dunia.

buyui - kosser nak debik dah. kena mula terima kenyataan.

sweet -honey - hah next month? apa yg membuatkan kau bg statement begitu?

shuweet - isk pelik sana sini. still xleh decide.

sha - haha. sentap kan. mencik.

mimie - good for u. wah kalau org. tetibe good kan.

lilred - botox bukan jawapannya. badan ni ha. apa katanya? "lorry"? lalu aku menjawab. biar badan macam lorry. jangan muka macam kena langgar lori. kah kah.

Rin said... [Reply to Comments]

i pon mmg pantang org tetiba panggil aku akak. konon2 cam dia mudale. (unless mmg betul2 budak r)
Dont worry, teruskan makan kolagen tu. Satu hari, org akan ingat u kakak kpd anak u. (macam i) :D
tp penah gak org ingat aku maid anak aku, masa tu aku x sempat makeup g skolah dia. Hampeh betul.

Dasheila said... [Reply to Comments]

saya ni 29 tahun..dulu2 kalau nmpak budak2 (stock toddler la lebih kurang) bila lalu tepi, mak dia akn kata 'bye bye kakak..bye bye kakak'..skarang???? mak2 diorg ckp kat ank2 'bye bye aunty tu'..AUNTY??? ohhh, sudah tua rupanya aku ni..pangkat makcik dah..kita yg nak bye bye blk ni pun dah takde mood dah..

cik1356 said... [Reply to Comments]

hahaha!maybe sbb ko xde anak sedara lagi,so janggal kot.aku lama dh jadi makcik,tp memang TAK la gelaran makcik kan. ucu sudah..
cuma, aku mcm konpius2 sket.. anak sulong abg aku umo 18, adik bf aku umo 17. aku ada krisis identiti dengan budak2 lingkungan umur ni sekarang. belum lagi hal aku panggil wife kwn aku akak.. anak dorang pun panggil aku akak. cer citer cane ni?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha kelakar je entry ni. alah xpe. semakin tua kita ni semakin wise & byk experience. bdk2 tu ada?? xde kan. jadi abaikan je kalau dipanggil macam tu :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...