Instagram : @peejburhan

mak sau?? kuang ajaq ok.

last 2 weeks kita orang pergi melaka.
sebab mak zeity ada buat macam makan2 sikit n doa selamat macam tu.
lama gila tak jumpa zeity.
last masa open house umah acu Oktober hari tu.
lamaaaaa gila kan.
so ni bila ada tu. harus kita orang nak ikut la kan.
nak tengok pewoot dia yang dah besar tu.
so pergi la ngan papa, mama n noy.

gerak dpd umah around 10.30am.
singgah stop makan kat rnr seremban.
konon nak alas2 perut aje kan.
katanya kang nak makan lagi kan.
sekali sampai sana. haaa amik. harus nasi lemak terus. keh keh.


puas hati betul.
telur seketul. sambal sotong tu pun best.
tapi sambal dia tu tka best sgt la. tapi ok aje. :D




then bergerak again.
kita roang tak sempat sampai time majlis.
sebab majlis start pukul 12.30 mcm tu la.
melaka jammmmmm ok.
tension betul.
dah la papa terlepas simpang nak masuk umah dorang.
pastu pusing jauh jugak la.
sebab aku kata boleh u-turn kat traffic light. yang papa kata u-turn kat bawah fly over.
masalahnya takdak fly over ok. fly over macam jauh berapa km tah.
apa2 aje la ye.
dah memang lambat pun.


lawa kan subang noy tu.
dah la kedekuts. pastu lepas pakai dia campak je dalam handbag dia.
rasakan bebulu itu rosak. dapat pakai sekali aje.
tsk. x sempat mak nak melarams. dah rosak :|

noy yang excited lebih.
masa dia pergi kuwait hari tu. dia kata xleh tahan.
so masuk h&m tu belikan jugak baby dress n head band.
hahaha. aku x suka headband.
tp yang sekarang punya lawa2 kot.
dulu mcm renda2 pastu bunga kecik2 ke apa. pelik betul la.
pitams.

sampai sana around 1.30 mcm tu la.
smoke sat.
then kita roang tengok kucing kat belakang.
dorang bela banyakkkk gila ok.
siap buat sangkar semua.
noy suka abis la. dia kan ala2 impian nak buat umah jadi spca. heheh.





baik gila kucing2 dia ni.
if keluar takda merayau. main dalam kawasan rumah aje.
pastu pandai masuk balik sangkar.
kalau kucing kita orang. sekali keluar terus lupa jalan pulang.

then makan2.
lupa nak snap. dah jumpa makanan jadi hilang ingatan pulak. ;p
tapi kat blog mama ada letak.
nak tengok click link - mama tu.

then sembang2.
mula la mak zeity, aunty dila keluarkan barang baby.
tergelak2 aku. nampak betapa excitednya semua orang.
ye la cucu n anak buah pertama for both side kan.
yang mama nampak barang baby, nampak perut zeity menangis2.
yang aunty dila pulak excited ke main.
bila keluarkan barang2 baby siap dah ada jadual semua.
"aaa yang ni untuk pergi klinik untuk injection"
"baju yang ni if siang pakai. supaya dia tak panas"

yang aku asyik gelakkan aje.
aku ni kan mana reti sangat. tolong tengok n snap pics aje.
noy la excited.
noy lagi takleh blah. time tu tgh tgk gripe water.
tetiba dia tunjuk pandai.

noy : oooo. ni yang selalu sapu kat perut baby tu kan
aunty dila : eh tak la. ni untuk minum.
noy : whahahahah. bukan kat perut tu?
me : tu minyak yuyee la.
noy : oooo. bukan ni yea. saya ingat yang ni.

omg. adik sapaaa la tu.

:: macam tak percaya je ayol nak jadi bapak dah. so scary ::

wah aku ni semua scary je kan.
zeity tu dah 35 weeks pun kecik aje.
masa makan tu. dia cakap berat dia sekarang 50kg.
nak tersembur nasik aku.
WHAAATTTT???!! 50kg? aku pun dah tak ingat bila la time aku berat 50kg aje.
tak silap aku. darjah 6 pun aku dah 60kg ok. sedeh betul.
zeity before this berat dia 39-40kg ok. gilo.
tapi aku suka tgk berat dia mcm sekarang ni.
sebab muka dia nampak berisi. cantik.

:: mereka2 yang excited ::

aku sampai sekarang tak tau nak panggil diri apa.
dorang suruh mak lang. xmo.
noy kata aunty lang ke. tp sebutan "leng". cea leng la sangat kan.
last2 mama kata panggil mak sau je la. sebab besau.
wah ewah sesuka hati je kan.




lama jugak kat sana.
around 6pm baru bergerak.
then berhenti kat rnr lagi untuk makan malam pulak.
hujan lebat kan. so bawak pun slow aje.

papa makan cucur udang.
mama makan soto x silap. ke mihun sup. x sure.
tapi kesian gila. ada ke papa tabur cili padi dalam tu. banyak la tu.
yang mama x dpt beza cili padi or daun bawang.
abis menangis2 dia makan.
yang papa gelak2. dia kata mama suka pedas.
ok mmg suka. tapi curahhhh? dia malas nak amik kat piring kecik tu.


:: me eat corn in cup. sukaaa ::

then gerak balik.
aku ni takleh la travel aku ada perasaan takut yang terlampau.
aku rasa palpitation aku melampau. perut rasa kecut sangat.
noy kata aku mengada. but im not kidding ok.
maybe banyak sangat tgk email accident2 ni. aku mcm trauma aje.
aku pejam je mata. tapi boleh rasa kan kalau orang break ke apa.
so aku macam kecut2 gila la.
masa blk aku tertido.
tetiba dengar mama cakap, " e eh e eh e eh" sbb ada kereta kot kat depan.
pastu aku macam terjaga terkejut sama2 "e ehhhhhh. ehhhhhh"
hahaha gilo ok. psycho. ish tak sukanya travel.

ok tu je. bye-bye.

8 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

berat aku lebih kurang si zeity tu. sblm pregnant 39, time pregnant 52, skrg 40,39 camtu. heheh

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

tiba2 mcm tegelak geli2 perut mcm menekan2 tuh bila baca part last..yg tiba2 terkejut boleh e ehhhh ehhh tuh...hadoi..tiba2 mcm boley bayangkan..

tapi mmg terasa travel kat malaysia mmg menakutkan lah..eksiden merata2..kereta terbalik la, lori senget laa, bas melintang jalan laa..seram gilaaa...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

haha! i pn camtu gak..trauma skit travel jauh2. sure nanti dok bising kat my hubby suh bawak sloww slow slowwwwwwwwww! kekadang dia bawak 80km/h pun suh sloww lagik! hahaha!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

A.I said... [Reply to Comments]

ekekekeke...gelak aku bc yg kau ikot mama kau sebut "e ehhhhhh. ehhhhhh" tu! yg sebenornya aku pon sama cam kau jugak. so, aku tau camne perasaan kau. Tp tu kalau org lain yg drive kete la. Nak2 lg laki aku. Kalau aku sendiri yg drive, ok je pulak. ngeeee...
Sian auntie, mkn mihun sup smp nanges2 ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

coi2..sgt x best okeh mak sau...tukar lain lah

Si Hitam Manis said... [Reply to Comments]

admirer your family tau! sgt close to each other... tomey je.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Okay what mak sau..
sepadan ngan orang nyer..
Mesti lah bangga, bila anak buah panggil mak sau, dalam makna nya..
He he he..

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

peeja.....i like mak sau!!! ok la tu.....hhaaa...hhhaaa....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...