Instagram : @peejburhan

macam ni punya orang pun ada. lahabau.

wah orang berdarah melaka marah.
tetibe keluar lahabau kan. keh keh.

ada sekali tu kita orang pergi the curve.
salah satu sebab nak makan la kan. lapar.
time tu dah petang pun.
so pergi la menuju ke waroeng penyet.
tgk seat semua penuh.
ada 1 meja la. ada couple duduk. dah abis makan.
tinggal bf dia smoke n nak abiskan air je.
so kita orang tunggu je la.
tak lama pun la. dalam 5-10 minits dorang angkat bontot. considerate.

tapi kat situ ada 2 kerusi aje.
so kita orang tanya la meja belakang ni. dorang ada 2 extra seat tapi letak2 bag2 shopping aje.
cakap elok2 ngan senyum2 simpul ok.
sekali siap buat muka merengus cakap, "no no cannot. i want to put my bags!"

:: 2 manusia kat belakang tu. ye. kerusi untuk letak shopping bags yang bangang2 n payung. ::


wtf u. apa bag2 kau tu bayar makan ke kan.
meja besar kot. takleh letak barang kau kat meja.
kerusi2 area tu semua mmg penuh dah orang duduk. dorang je ada extra.
so nak taknak kena la amik jauh gila n mencari2 if ada kerusi kosong.
bangang punya orang.

tak paham manusia macam ni.
xde sivik betul. ke memang semua orang macam ni?
kami2 je antara manusia2 yang tinggal yang sibuk jaga hati orang?
wah sempat puji diri. hahahha.

tapi lantak la. suka kau la.
ayam penyet terlalu sedap untuk kita orang emo lama2. haha.





percaya x selama aku makan ayam penyet x pernah makan part peha.
sebab mesti noy n jonet rebut.
aku jenis tak kisah. kau bg la apa pun aku bedal aje.
tp dorang mesti nak peha. tah apa2 tah.
sama je. ayam jugak. ;p

oh lepas sapa tu bg tau sambal boleh tambah.
main cedok2 macam letak sos kat mcD :)
betapa sukanya aku.
maka hari tu aku amik ectra 4 piring ok.
semua kata aku gila bedal sambal macam tu.
lantak. me loike pedas.
meletup2 buntuit. hahahha.


lepas makan. jalan2 sempat jonet shopping2.
then lepak starbucks pulak.
sebab katanya noy pengumpul stamp untuk her second organizer kan.
so ramai2 ni dia suka la kan.



gembira je lepak.
selalu kalau lepak tah abis2 muka sama je kan.
selalu aku n noy je la kan.
apa aje nak sembang. kata lobster. 24/7 sama2.
so ni ada jonet n adik dia.
ada je cerita keluar.
sedar tak sedar berjam kat situ.

lepas tu ada mission lain pulak.
aku ingat nak buat terus satu entry. tapi macam banyak lak pic.
maka sambung di lain entry ye.
mood rajin meng-update la katakan. :p

ok ta-ta.

17 Comments:

Ciklinn said... [Reply to Comments]

eiii truknyer org belkang tu.... mcm takleh nak letak kat atas meja lak... haiyooooo...

Netnet said... [Reply to Comments]

let me say it out loud laa
cina tu memang bangang
cuba kalau dia yang terkial2 cari seat kosong....
dasarrrr pendatang... opssss....

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

eee... aku tak tahan la perangai org mcm tu!!! selfish bastard!!

apples,dia.. said... [Reply to Comments]

JOM aku join LEMPANG 'mangkuk 2 ekor' tuh sama.
BUDUS sungguh!
Macamla beg2 dia tu makan sama!Haiish,bikin panas sajork!

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

agree dear! ppl nowadays mmg la camtu. the same thing happened to me yesterday. TWICE ok. apa nk jadik ntah dunia ni. :( *sigh

A.I said... [Reply to Comments]

kuang ajar tol betina2 tu! berlagak! kalau aku x smp ati nk ckp no no no gitu. isk..

peej said... [Reply to Comments]

ciklin - kannn. x fahm aku org mcm ni.

netnet - benda ni bukan kaum ke apa. plus dorang pun rakyat malaysia kan. ni individu. sikap orang tu. kalau considerate kan bagus.

brain freeze - kannn. madafaka.

apples dia - memang. time tu pun kita orang hangin menyirap2 ok. boleh buat muka selenga aje ok.

aracy - twice??!! tu la. makin ramai manusia2 begini kat dunia ni.

a.i - kan. bukan tak sampai hati. tp mmg common sense. orang nak guna kerusi kau bg la kan. haiyohhh.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

cinakan mmg mcm tu...xsuka....

suka waroen penyet tu...mana2 pun xleh lawan ayam penyet dia...

Alia said... [Reply to Comments]

OMG!!!

BOLEH KAU BLAH MCM TU JE?!??!?!

Kalau aku, dah lama aku jawab balik!! OMG!!!!

AKu mmg paling anti setan mcm tu!! DIEEEEEEEEEEEEEEEEE DIEE!

Wah, aku mmg full of rage hari ni. Maderfaker betul. Mesti PMS. LOLOL

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sukenya aunty tengok peeja bahagia, seri pengantin dah nampak. Tengok ayam penyet tu geram rasa nak terkam je. Aunty selalu ajak uncle makan ayam penyet tapi dia tak suke. Uncle ni pelik sikit belum try dah tak suke. Geram sesangat. Peeja kat mana boleh beli pie mak jonet tu, aunty nak belilah.

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

peeja,
noy mcm dh berisi je aku tgk...
tp aku suka, sbb lagi cantik....
tgk gamba masa dia senyum, bulat jer pipi....

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

salam kak,

Ketahuilah kakak bahawasanya kebanyakan.. diulangi.. kebanyakan 'species" itu memang bersikap begitu. Saya pernah bekerja dan sedang bekerja dengan mereka2... kita panggil sikap itu sebagai "selfish" tapi mereka anggap itu sebagai "it's my right".. selalu mau untung wooo.. hehe... (Peace Ta Mau War)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

eee ape manusia ni terok...eee!!pikir la org sama..dh mcm cino kiasu ni apehal?*eh ni bukan berbaur perkauman...

Rina277 said... [Reply to Comments]

Peej..btul la kn kite x leh nk kata kaum tu jahat sbb bru2 ni aku gi pd berdiri sefamily tgu org sudah mkn..kesian mak ayah aku sama jer jd pak pacak..masa tu ada 4 org cina muda2 tgu seat gak..diorg dh lama tp bila dpt seat dia bg kt family aku..terharu dowh trus rasa syg dgn diorg..hehe..

peej said... [Reply to Comments]

hanim - best kan. ni macam teringin lagi aje. erk.

alia - sbb mood tgh ceria kot. ada jonet semua. malas nak spoil mood. kalau x noy mmg suka gaduh2 ni. noy yang mintak pun. aku x tau cerita.

sh ros - ala ruginya. sedap aunty. try la. pedas gila. terbaik. oh yang pie tu. tgk kat sidebar ni ada pija letak banner. click situ. ada details pija letak.

iekan - mmg pun. tu yang dia paranoid lebih sekarang. berat naik.

kutak - entah la kan. susah deal ngan orang kalau sellfish ni kan.

buyui - entah la. manusia merepek mereka tu.

rina277 - tu la kan. sebenarnya benda ni individu. sikap masing2 kan. bukan specific ke certain group ke apa.

IamYonna said... [Reply to Comments]

erk??? 4 piring sambal ayam penyet tu akak amek? OMG! sumpah tabik spring dengan akak! saya ni, sepiring pun,meggeletar mulut macam ada api kat dalam T______T kalau makan ayam penyet.mesti kena lepak at least 2 jam sebab nak kasi cool down dia punya pedas -___-

deasa said... [Reply to Comments]

peej,

kalu tak silap masa order ayam tu leh request nak bahagian peha :)

btw, sedap kan sambal tu bleh top up sendiri
hari tu pegi
sesuka je tambah sambal +kicap

sedap plak bila tengok nii..
ahahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...