Instagram : @peejburhan

hip hop to the top ya'll

haha gila takleh blah kan.
ingat lagi zaman2 hip hop dolu2.
zaman mak tengah memuda kan.
zaman tu dalam kereta takda cd player lagi.
pakai kaset je.
so kita orang akan pilih lagu2 yang tengah best. kasi record dpd cd ke kaset.
pastu kalau dah ada 2-3 kaset. sampai tak tau nak bagi title apa.
macam2 la ada. hippy-hoppy la. salah satu tu, hip hop to the top ya'll.
matiklah over nak mampos kan tajuk. hahahahaha.

aku ni jarang dengar radio. jarang as in ada la sebulan sekali je kot.
so mmg lagu baru keluar ke apa tak tau la.
tau pun dpd internet kot.
so 2 hari lepas bukak radio dengar la lagu ni.
best. tak tau sapa. tapi tak abis2 sebut, "black n yellow. black n yellow"
layan a aku n noy. sebab dah lama tak dengar lagu hip hop best.
sebab sekarang kan zaman segala rave, electro la apa.
so lagu hip hop pun nak rentak macam tu.
suka jugak la. tapi tak sama feel tu.
so bila lagu tu keluar. aku n noy bukan main suka.
teringat zaman muda2.
siap feeling menari macam rightt thurrrrr.
seswaiiii.

then dengar lagi. dengar dia sebut khalifa ke apa nyanyi.
aku macam. bagus. boleh layan nanti.
pastu someone tweet kata mmg tajuk dia black n yellow.
n as usual. aku layan kat youtube kasi lebam.
tapi video clip dia tak best aaaa.




then setelah layan 8 kali.
aku pun bukak la youtube rightttt thurrrrrrrr.
jumpa. OMG!!! nyengih sampai ke telinga ok.
hhahahaha. nostalgia sungguh.
aku pernah cakap dulu kot.
kita orang ni suka layan mtv n v channel.
tengok video clip semua.
pastu nanti clubbing kalau boleh nak menari sebijik2 ok.
baju pun kalau boleh nak tiru.
ok bukan aku la kan. mana ada size uolls.
tapi noy n pedd la.
so bila tgk menari righhtt thurrr ni.
mmg macam tu la almost all in the club akan menari macam tu ok.
lawak. tapi suka laaaaaaaaaaa.

check it out.
tgk perempuan2 tu menari. macam tu la menari right thurrrr.
tak pun tgk jermaine dupri. wah suka.



aku share yang remix punya la.
sebab aku tgk yang original punya gila x rated video clip dia.
masa kat mtv dulu dah kena potong. kat youtube ni tak coverline.
tak elok pulak kan. kang tak pasal orang panggil aku sundelssss kan.

hueh hueh hueh.
nanti nak paksa pedd, fa n noy tgk a.
macam2 ok. nanti aku rajin2 aku video2 oldskool yang konon2 kita orang nak tiru menari ok.
banyakkkkkkkkkkk.

paling x tahan. lepas tgk ni terus call dotdot.

me : sayang, u tau tak lagu, "i like it when u do it righttt thurrrrrr"
him : tau. pastu gelak2.
me : tau? tu zaman2 kegemilangan tu. time tu u kat mana yea? kerja mana?
him : hahhaa. tak kerja.
me : betul betul la. kerja mana. lepak mana?
him : betul la. time tu i jadi model.
me : hah apa?
him : model.
me : mmg tak la. betul2 la.
him : betul. dorang amik2 gambar i. pastu masuk magazine.
me : hishhh. apa2 la. malas nak layan. bye.

memang tak la kan.
tetibe model.
feeling lebih tau.

ok la. nak happy2 n sambung senyum simpul2 tgk clip2 zaman muda2. ;p



6 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sekali betol model..mana tauuuuu...hehehehe!

lexthary dalova said... [Reply to Comments]

this is my favvy song too!!!
lama gilaa dah lgu ni. <3 it muchie!

marinahunny said... [Reply to Comments]

peej, bila nk tunjuk u punya dot dot tu..? ;)

chics said... [Reply to Comments]

Lawakla dotdot dan dan model hahaha. Eh tapi mana tau kot betul ke? Memang menjual diri kepada model kau ni!

Hantu Kak Limah said... [Reply to Comments]

dulu suke eminem ngn too phat ..anak lah ayam..la..la..hip hop la sgt..huhu..memory yg x leh bla..huhu

nasaoji said... [Reply to Comments]

sori la.,aku gelak pulak kamu ckp jadik model..hehe..model cumei maa..

aku klu tgk vdeo menari best2, bila dgr lagu, mcm terbayang2 tarian atas pala.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...