Instagram : @peejburhan

bila harga barang naik.

two weeks back kot.
kita orang pergi makan kat ayam penyet.
anyway. aku macam sukaaaaaaa gila ngan ayam penyet ni la.
hari2 makan pun takpa.
n kan best kalau ada delivery ayam penyet. mesti indah kan.

ok sambung.
few weeks earlier tu ada la sembang2 ngan mama.
cakap pasal kenaikkan harga barang kan.
so bila mintak quotation catering ni. dorang bagi yang 2010 punya.
bila tanya. ada naik ke tak. dia kata sama.
ok la.
sekali mama terfikir. mama kata dia takut. memang dorang tak naikkan harga.
tapi nanti takut intead of ayam potong besar. dia potong kecik2 aje.
sama la macam daging ke. udang2 ke. apa2 la kan.
hmmmmmmmmm.

so pergi la ayam penyet ni.
bila tgk ayam dia terkejut.
aku punya ok lagi la.
tapi ayam yang noy dapat tu. macam tak munasabah ok.
dapat part peha. nampak macam anak ayam ok.
peha tu kecikkkkkkkkkkkkkkk gila.
aku lupa nak snap.
tapi kat pic bawah ni nampak la sipi2.


mine. ok la.
kau tengok noy punya yang kat belakang tu.
yang terjuntai tu ialah drumstick tu.
besar drummet macam tu. melampau ok.
tapi makan je la kan.
tapi mmg macam tu kan. harga tak naik tp ayam jadi kecik ajo.
macam tu jugak few days later beli kfc.
n yes drumstick dia pun sangat kecil.
mmg berbeza la macam dulu.
tak tau la if korang punya ok aje.
tapi yang aku pergi kat area2 ni mmg portion berubah la kan.



:: perempuan yang dah tak dapat di tolong. macam ada gam ::

perempuan gumbira dapat ayam penyet. oh suka. suka. suka.
tgk pic ni macam nak lagi.
padahal baru makan kelmarin. bagus.
pastu konon nak kurus. haremmmmmmmm.



11 Comments:

cik syahira (a soldier's gf) said... [Reply to Comments]

hi peej,

nak cakap juga ni. eh, macam selama ni kalau cakap kena marah kan? hi3x.

k, nak cakap ni hari tu saya makan ayam penyet portion ayam dia adalah sangat kecil. *nangis tau.

saya request drum stick. boleh bayangkan tak, isi dia bahagian atas je sikit dan nipis, the rest tulang semata-mata.

baik order tulang penyet kan? hu3x. emo.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

br td je mkn nasik ayam kt sini...[bkn la penyet] tp...mmg dh makin kecik ayam ni skang..mcm ayam retarded

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

biasanya org berniaga mknn ni, kalau harga bahan dah naik, diorg akan sikitkan/kecikkan makanan tu, tp harga tetap sama. haha.

ehhhhh mintak quotationnnn. ada orang nak buat wedding ke? ;)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

betuulah peej...brg semua mngecik jer...kalu ayam penyet rasa mcm xcukup je ayam satu pinggan tu jer...heeeeee

sweethOneY said... [Reply to Comments]

ayam penyet sedap nyumssss !

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

btol la kak peeja..last wik pg kfc ..ayamnyer kecik2 jer..dpt peha..mmg saje sruh kurgkn mkn tp byr sama cis tskkkkk. =(

DeLancrettLurpak said... [Reply to Comments]

aku penah makan ayam penyet sekali aje dkt kedai, tapi mmg sedap la wehhh!! tu belom try kedai2 yg ko pegi tu, mau nya aku nangis tak nak balik.. huh sedap ehhh

DeLancrettLurpak said... [Reply to Comments]

aku penah makan ayam penyet sekali aje dkt kedai, tapi mmg sedap la wehhh!! tu belom try kedai2 yg ko pegi tu, mau nya aku nangis tak nak balik.. huh sedap ehhh

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

ya allah! comment ni x de kene mengene dgn makanan di atas..*tutup mata nnt terliuq* nk komen psl kePeej..heheheh..ingat kan sape la kePeej..heheheheh

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

ni lah masalahnya, mmg portion suma makin sikit je.kecik2 belako.menyampah betul.tp kl tak makan tak buleh pulakkan? sbb sedappp.haha

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

KFC pun dah kecik jugak..
Ohhh..risau nya mama..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...