#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

[edited] expose mistik : afraid of the dark & sakit dalaman

hahha. sorry la mak pelupa uolls.
dah tepek yea cerita tadi. masa 16 dec hari tu 
ok dah delete.
ni kasi tepek lain. kat bawah kang yea.
maluuuuuuuuuuuuuuuu *lari laju2 langgar dinding*

...............................................................................................



Back then, when I was small, I always feared with the dark places. I hated sleeping in the dark room, refused to go to the toilet alone in the middle of the night [and ended up wet my bed] and I would be the first person to freak out if the power went down[read: blackout]. I wouldn't dare to go the farthest section in the house, which is the kitchen even if I had a candle with me.

It's not that I have Achluophobia [googled], but just a common children fear, feared of "something" might be inside the darkness, waiting to eat me alive. [ok I'm a lil bit exaggerating here hehe]

As far as I could remember, it was because of THAT incident that had leveled up my fear of darkness, or fear of there-might-be-ghost-inside-dark-places rather. It happened during weekend and as usual, our family would stay late in the living hall to catch our favorite movie slot together. I was in primary school, maybe in Primary 2 or 3, or 4..haha seriously forgot how old I was when it happened. I thinks we were watching P Ramlee's movie or Malay drama, and at 10 pm, the show would be put on hold to give away for Berita Jam 10. [issh..geram, the movie was about to finish in just 30/15 mins more, can't they just hold the news for that short period of time?] My parents were so strict on bedtime hour and my siblings and I were always had to be in bed after Isya'. Since my eyes were trained to sleep early, I fell asleep in front of the TV.

So my dad had to carry me to bed after the movie ended. I was half asleep [tido2 ayam] when he tugged me in bed, kissed me goodnight and off he went to bed. But before he went out of my room, he switched off the light and closed the door. I was shock, gabramengelabah and totally awake dah. I tried to get out of my bed, but I just scared 'something" under the bed might catch up my feet. Tried to return to my sleep, but failed. 

After about 30 mins or so [agak2], I called for my mom, but the door was closed and it was raining heavily that night. I couldn't move an inch pun, since I feel 'berat' and the feeling of something-is-watching-you was there. I was so scared and tried to call my mom again. "Mak..Mak.." but nobody heard me. I called again, "Mak..Mak..nak selimut, sejuk nih", reason nak selimut, padahal takut.. 

Next thing I know, the most rememberable and scariest thing happened. "Nah selimut..", a grumpy voice under the study table said. [the study table was about 1 meter away from the bed].It was loud and clear. I was erk..who was that? "Nah selimut".. he said it again..then he emerged himself and... and.. he was a big, white frog!! A giant frog!! I swear I saw a frog coming up to me, asking me to take the selimut. He slowly moved towards me and I was so scared and I hid my face under my pillow. I keep praying for the thing no to do any harms to me. I was so scared. Only God knows how scared I'm that night. I keep my face under the pillow and next thing I know, it was morning.. alhamdulilah.. I was still in my previous position, with pillow on my head, covering my face. 

I guess I might blackout or something.. but that's one h*ll of experience. And that led to my fear of the dark syndrome. That's was the closest encounter with 'that-thing'. Whatever it was. 

I told my parents about it, my mom believed me but not my dad. He said I tido tak basuh kaki.. cis.. hehe But since that night, whenever I caught myself sleeping in the dark room, I would pull myself up and run to my parent's room. I would slowly sneaked into their room and slept on the floor, beside their bed. The following morning, my parents would scold me for that..yelah, terpijak perut kank..haha 

 And I always make sure I have a blanket with me all the time at night. In case that thing comes back. Hehe

 I kept my fear of the dark with me until it was slowly subsided when I was in Form 5. I've done nothing. Maybe through years, I've learned that nothing is greater than Allah, and He's the one who created those creature and us at the first place. Why get scared with those creatures, when you have Allah to be feared the most? 

Happy Friday, peeps!!


............................................................................................

ha sekali sekala expose mistik in english pulak.
scary kan. part dengar suara tu.tetibe meremang den. walaupun baca siang2 ni.
oh kalau bukak blog faizah ni kena kuat mental.
hari tu aku bukak. terus rasa nak pitam.
makanan2 yang dia masak pastu snap2 semua nampak sangat sangat menyelerakan.
nak nangis tengok.
kan best boleh masuk tangan kat monitor ni.
boleh curik makanan2 tu. heheh.

.............................................................................................


ok ni sambungan daripada adelle.
kan dia tiba2 bersambung aje. kasi potong stim kan.
ni sambungannya yea. 





Hye again, Peej.

So hari ni nak sambung lak misteri tak boleh tidur tu.
kan dah berlaku lama sejak zaman-zaman sekolah kan perkara ni so saya x rasalah ianya suatu keanehan. Sampailah satu hari.... jengjengjeng... hehe efek mesti lebih =)

Satu hari saya telah mengikuti satu kursus bina insan anjuran kolej tempat saya mengajar tu. Ada lah pelbagai outdoors yang saya kena sertai. Lepas tu saya sakit-sakit badan maka mintaklah sorang makcik ni urut. Sedap betul dia urut. Memang lega! Tapi lepas tu makcik ni pesan pada saya suruh jumpa orang bijak pandai untuk berubat sbb katanya bila dia pegang badan saya dia rasa lain macam... Saya senyum je. Apehal kan kan nak kena berubat kan. So saya abaikan.

Seminggu kemudian saya sakit-sakit badan semula. So saya amek cuti sehari la konon nak berehat padehal malas nak ngajo haha tipu! Waktu tu saya tinggal dgn sepupu, suami n baby dia. Tengah hari tu saya pergi merehatkan diri kat spa. Saya selalu g spa tu tapi hari tu tuan punya dia xde so saya buat treatment dgn pekerja dia je. Skali tgh syok layan ngantuk minah ni cakap benda yg sama macam makcik yang kat kursus tu cakap. Haishhhh ni takleh jadi. Balik je terus saya tepon tuan punya spa bgtau ape yg pekerja dia cakap. Skali akak tu kata sebenarnya dia pun rasa panas kalau saya dtg spa dia tapi dia taknak cakap sebab saya macam org baik-baik je kan. Biasalah kan kalau mak andam ni kan memang dia ada ilmu-ilmu sikit kan. Lepas tu terus la saya tepon mak sambil menangis-nangis. Siyes tak pernah rasa takut setakut itu sebab tetibe terfikir ape ade lam badan aku ni????

Balik je kezen dari keje saya cite la kat dia. Malam tu jugak dia ajak saya g jumpa ustaz kat klinik darus syifa'. Husband dia siap cakap patut la baby sll nangis-nangis waktu maghrib bila turn dorg solat n saya kena jaga baby huhuhu mane la nak tahu ape budak tu nampak ke kan. Saya n kezen saya selalu pk Ummu Subiyan (Mama jin yg ditugaskan mengacau baby2 supaya parents mereka lalai beribadah waktu malam) yang kacau. So malam tu kitorang pergi klinik ustaz tu tapi tak de pape cuma ustaz tu cakap ada sedikit gangguan je la.

Esoknya sorang ustaz tu tepon saya. Rupa-rupanya kawan mak saya & mak dah cite masalah saya kat dia. Ustaz tu pun mintak izinlah nak bacakan saya ayat-ayat sikit. Masa tu melalui telefon je tau. Jarak antara saya & ustaz tu dalam 3 jam perjalanan la pada 120km/j (ni betul-betul tau!). Tapi mula-mula tu dia suruh saya duduk kat tempat yg ada orang boleh nampak so saya dok mengadap kezen saya n baby dia. waktu tu petang la baru je sampai rumah dari opis.

So ustaz ni mengaji lah kat hujung talian. Yang saya kat rumah tu rasa berdebar-debar tapi dok tergelak tersengeh tergelak tersengeh tah pape tah. rasa takut tapi macam rasa kelakar pon ye masa tu perasaannya. Sampailah dia azan pun saya gelak-gelak jugak. Habis tu dia tanya apa saya rasa? Saya cakap biasa-biasa je hehehe... Jahat gile jawab camtu kat dia kan! So dia cakap takpelah, sikit aje ni... Bagi salam pastu dah habis...

Tapi malam tu mak saya tepon. Dia suruh saya EL esok tu sebab ustaz tu suruh mak bawak say ke rumah dia segera. Tibe-tibe perasaan adalah "Erkkkk kenapakah diriku ini?!" tapi mak saya cuma cakap takde apa-apa cuma nak bagi saya sihat je. Ok, esok saya balik terus rumah. Waktu tu takde kete lagi so saya naik bas. Sampai je stesen bas mak & ayah terus bawak ke rumah ustaz tu. Cara perubatan dia mcm yang korang boleh nengok kat tv tu la kan. Dok berlunjur mengadap kiblat pastu dia baca-bacakan ayat.
Masa tu jam 3 ptg. Saya sihat walafiat je dari pagi tu. Perasaan tiba-tiba cam cuak. Ustaz tu tanya lah kenapa menyorok-nyorok belakang mak. yelah saya dah 25 tahun tapi dok menyorok belakang mak mcm budak kecik kan ke pelik. dia tanya takut ke? saya angguk je. memang macam takut jugak la tapi x tau knape nak takut.

so rawatan dimulakan... Skali ustaz tu baca je ayat.... hah!
Mula-mula saya sendawa-sendawa yang macam badan saaaaaaaaaangat banyak angin tu lepastu lama-lama saya muntah. Mula-mula air je. Macam kita muntah kalau angin tu tapi lama-lama keluar macam daging ayam yang makan tapi tak kunyah tu. Seketul-seketul. Tapi tak de lak bau busuk ke kan. Tak tau la kalau masa tu sy dah xde perasaan nak pk busuk ke ape ke kan tp mmg sakit la. Muntah sampai lembek! Sampai merayu-rayu kat mak sudahlah taknak dah macam ni....

Mak saya tak pernah tengok saya lembek macam tu. Mak siap tadahkan muntah saya dengan bekas besar sebab tak muat nak muntah dlm plastik kan ++ muntah yang macam bersembur tu. memang sakit! Saya tak tahu apa perasaan mak tapi saya perasan mak & ayah saya cam sebak la tgk anak elok-elok sehat tiba-tiba sekali bacaan je lembek mcm tu skali kan... kesiannye mak & ayah masa tu! Tapi bila ustaz berhenti je baca, secara automatik saya berhenti sendawa & muntah tu. Elok je cuma rasa penat la sebab muntah kan. Bila dia baca lagi berulang-ulang la kejadian sama. Lama sesi rawatan tu sampai kol 6. 
Alamak Peej, kalau sampai part ni mesti air mata rasa nak mengalir... mmg xleh ingat wajah mak & ayah waktu tu!

Sorry ek kena benti dulu. xpe kan buat korang saspen. nanti bila dah cool saya sambung ek. Panjang jugak la kan sebab saya masih mengikuti rawatan sampai hari ni.
yours truly;                      
             addelle

...................................................................................


hoih la adelleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
kenapa kau suka bg suspense macam ni.
sesuka hati nak stop2.
aku berdebar2 nak tau sambungan ni.
kau ni boleh buat blog la.
pastu buat episode2. bg orang berdebar je tunggu sambungan.
hoih scary kan. i mean tak rasa macam sakit.
tapi boleh bila orang baca2 kita boleh gelak2 semua.
then muntah 3 jam. takutnya. apa benda tu.
ish takut.
sila sambung cepat. jangan seksa aku.
seksa readers aku takpa.
tapi email aku cepat2 k sambungan. haha.

keeping up with the kardashians

hahaha.
tajuk tak tahan kan.
kardashians la sangat. teeeettttt.

hari tu ada pergi curve.
tu nanti aku cerita.
so tengah sangap2. jalan la kat flea market dia tu.
sekali nampak la orang jual2 wig n hair extension.
pastu noy tu try2. pastu terpengaruh lalu dia beli.

matiklah terus dia verangans2 je kan.


mana2 pergi dok la nak pakai.
tapi aku rasa macam kelakar dia pakai.
sebab rambut dia pendek. so tak nampak lebat yang extension tu.
ok la. tapi sedikit lawak.
so dia bukak2. dia paksa aku pulak try.
va va va. suka ok.
tetiba rasa macam boleh join kardashian sisters.
hahahaha. nak jugak perasan kan.
tapi serious suka.





aku memang nak rambut panjang macam ni.
tapi rambut aku punya la lamaaaaaaaaaaaaaa nak panjang.
orang kat saloon pun kata aku punya rambut slow gila panjang.
sebab dia kata rambut aku rambut "harus". haurs adalah halus dlm pelat cina. haha.
pastu rambut aku bukan banyak.
bila pakai ni rasa tebal gila n sangat syiok la.
wah so suka.

mula la cakap kat noy.

me : aku pakai sesuai kan. x nampak beza. kau pakai nampak pelik.
noy : abis tu kau ingat aku nak bagi kau la? beli sendiri. try boleh la.
me : fine.

takpa la. verangans kejap pun jadi.
tapi macam ada gaya mau beli je ni.
oh suka.
cantik kan?
ke tak cantik aku adalah syiok sendiri?
nampak real kan?

tidak selesa.

aku adalah outstation.
rancangan kejap aje. tapi jadi lama.
aku dah siap2 letak gambar2 dalam draft if nak update blog kan.
tapi bila duduk depan pc ni. rasa tak bernafsu nak update.
ye aku memang suka ikut nafsu. so kalau nafsu ala2 aje. malas nak layan. hahah.

aku jenis suka ada comfort zone sendiri.
tak kisah la apa2 pun.
macam pc. kalau aku biasa ngan satu pc tu. aku suka pakai yang tu aje.
bila tukar rasa lain.
so itu la yang berlaku sekarang.
takda pc keselesaan. so rasa tak best nak update. pelik2 kan.

harus kumpul duit beli laptop sendiri. boleh angkut sana sini.
tapi kena kumpul nak kawin. pffftt.
maka impian nak beli laptop n camera terpaksa dikuburkan.
kenapa kawin pakai duit? potong stim tau.
bayar la pakai daun ke. boleh main petik2 aje.

ok merepek.
anyway. tahukah anda kenapa tiba2 aku update ni?
padahal tadi kata tak selesa la apa la kan.
sebabnya tadi noy bawak aku minum kopi.
tau2 je la aku ni ngan kopi macam mana kan.
bikin ceria tau. madafaka.
dah la patutnya by now dah kena tido.
pepagi kang nak kena jumpa tuan hakim.
harap2 tak terlebih ceria sudah. haha.

ok tu je.
selamat malam.

its a family thang.

last tuesday ada appointment mereka2 ni.
aku tumpang ikut aje.
ok aku ikut sebab aku tau tempat la.
so jumpa2. n deal apa patut.
then mama kata nak tambah ribbon ke apa.
so pergi ke setiawangsa sebab carik ribbon. sekali ribbon tu takda.
mada faka. don't tell me kena pergi jalan tar lagi. tak sanggup.

then tepi itu ada rojak ke apa.
dia tanya nak ke? aku kata takmoooo. sebab time tu nak terkenc n terberis sangat.
nak balik pliss. merajuk teruk makcik tu.
mesti dah plan nak makan2.
mana nak tau. noy ada tanya papa nak makan tak kat papparich.
papa kata mama ada masak kat umah.
yang mama bising2. dia kata kat rumah buat sardin aje.
noy bukan penggemar sardin.
so ke sri rampai again.
padahal memula mmg lalu area tu. tapi dah papa kata takyah.
then tak pasal kena patah balik. jadi kerja.
tapi lantak. bukan aku yang drive pun. ;p

so makan-makan.


:: cendol super tinggi. bungok. payah nak makan. tak pasal roboh jatuh2 kena aku. mesti orang ingat aku gelojoh. haha. oh time ni baru kebah2 demam. terus pekena cendol. nice. ::






:: dry kuey teow n foo chok ::

noy kata sedap. order la ni. last aku makan tak abis.
cepat muak loh.
dah la nak makan cili padi tu takleh.
sebab pedassssssssssssssssssss nak mampos. selalu ok2 aje.
tapi yang ni super pedas. pitam.

then singgah kris maya. tempat barang2 wedding ni.
lawa2 bunga dia. aku rasa even lagi lawa dpd ssf punya.
tapi mahal sikit la. tapi serious lawa. suka.
bagus. lepas ni takyah gi jauh2 nak beli bunga :D

ok tu je. malas nak cerita lagi. can?
hahha.

ini macam punya orang pun ada ka?

hari tu aku sembang2 ngan noy.
pasal kucing. dia ni kan obsessi kucing.
ok aku suka kucing. tapi biasa2 je la.
noy jenis terlebih suka sampai mana2 kucing dia nampak pun kalau boleh dia nak kutip.
kalau kat kedai2 makan tu. aku rasa horror semacam kucing tu pun, dia kata comel.
yes she is crazy like that.

ingat masa kecik2, kita orang selalu marah dia sebab dia suka cium kucing.
ye la. kucing tu main lipas semua. kotor la kan.
kadang2 tu if dia makan. let say daging la. dia kunyah sampai hancur.
dia biarkan kat bibir dia daging tu. then kucing akan amik daging tu dpd mulut dia n makan.
over sangat kan? aku pun dulu curik2 bg kucing makan. tapi aku letak bawah la.
takda la nak feeling sarkas pulak kan.

aku jenis penggeli sikit.
macam kucing kalau balik luka2. aku macam. eeeee. scary.
ok geli dan ngeri la.
tapi dia tak. dia akan jaga. sampai kucing tu sihat.
dulu takda pergi vet2 ni.
semua berubat kampung aje. wah kampung katanya. mcm mistik sangat kan.
takda apa pun la. letak minyak gamat ajo.

so few nights back sembang.

noy : eeeee. geram la saya ngan dorang ni. tak tahan *pastu cium2 kucing* pija kau kalau geram kau cium tak.
me : tak la. jarang. aku tak suka.
noy : why? saya suka sangat.
me : tak aku x suka kena2 muka. sekali sekala boleh la. x banyak la. aku rasa aku pernah cium kucing x sampai 10 kali kot.
noy : eee rugi. best. saya kecik2 dulu kan, pernah jilat kucing.
me : eeeeeee. jilat. buat apa?
noy : takda la. saya nampak kucing jilat2 badan dia. tak pun jilat anak dia. so saya pun jilat la sama. nak rasa macam mana rasa jilat bulu.
me : eee psycho. bodoh kau ni. sebab tu la kau kena kurap kat muka kecik2 dulu (sat lg aku cerita)
noy : heheheh. saya buat sorang2 kat bilik. satu lagi saya suka senyap curik telur bagi kucing makan.
me : telur apa?
noy : telur la. telur mentah tu. saya pecahkan dalam mangkuk. pastu bg dorang. dorang suka. sampai abis dorang jilat.
me : wtf. untuk apa?
noy : entah. kecik2 dulu saya fikir boleh bg tenaga kat kucing. sebab tu dorang aktif.

omg sumpah adik aku gila.

noy : sebab tu kadang2 kucing kita kentut bau telur.
me : omg ye laaaaaaaaaaaaaaaaaaa. busuk gila babi. bau telur. rupanya kau bg mkn telur.
noy : hihihihih. now u know why.

sumpah sewel kan.
oh pasal kurap tu. dulu dia pernah kena kat tulang pipi tu ok.
pakai ubat macam2 tak hilang.
kurap susu. mama dah bising2. sebab dia suka cium2 kucing.
then pergi umrah. lagi menyala2 kurap tu ok. merah menyala. masa kat madinah.
tapi hari2 dok sapu ngan air zam zam.
sekali kan. by the time sampai mekah hilang ok. kering. hilang terus.
takda kesan sikit pun.
amazing kan. kuasa Allah.

anyway. korang pernah ke buat kerja2 gila macam ni?
adakah korang tuan kucing yang gila macam noy?
atau korang jenis biasa2 je macam aku?

expose mistik : gangguan di asrama

salam peeja,

kebetulan hari ni i ada type entry untuk share pengalaman peribadi kisah seram kat blog I.
Nak share dgn peeja jugaklah, tapi agak panjang entry ni..peeja buanglah yang mana yang rasa tak sesuai ye. 

--------------------------------------------------------------------------------
Kisah Seram 1: Tengok Budak Baru 

Masa aku form 3, aku nakal sikit dan asyik nak main arcade game jer kat Utama Complex, BM, Penang (sekarang dah bankrupt). So, my mum decided nak hantar aku kat asrama so that aku terpaksa ikut peraturan ketat kat asrama as well as I will study hard for my PMR.

So, aku pun di hantar oleh my mum kat asrama sekolah aku masa tu iaitu sebuah sekolah yang femes kat Bukit Mertajam tahun 1997. Asrama 2 tingkat ni merupakan antara bangunan tertua kat sekolah I ni.


Malam pertama di asrama, cikgu kaunseling siap tidur kat asrama sama2. Aku ingatkan sebab aku ni anak cikgu kan, so siap dapat layanan istimewa sampaikan cikgu kaunseling pun temankan kami. Aku siap bawak my tedy bear yang sgt besar untuk buat teman tidur tapi cikgu nasihatkan suruh simpan dulu teddy bear aku kat dalam locker, so aku ikut je lah cakap cikgu tu. 

Bila dah habis waktu prep, aku masuk bilik. Cikgu kaunseling suruh baca surah Al-Mulk sebelum tidur. Masa tu dah around midnight, so aku baca lah kat atas katil tempat aku nak tidur. Kat katil bawah pulak, seorang kawan aku (kita bagi nama dia LIMAH la ye) tengah tidur dah.

Tiba2 masa aku tengah baca tu, si Limah ni menjerit2 marah aku. Rasa hairan lah jugak kan, nape pulak si Limah ni nak marah2 aku. Cikgu kaunseling terus datang dalam bilik bila dengar Limah marah2 aku. Ingatkan dia nak marah Limah balik, but instead cikgu kaunseling suruh aku cepat2 turun dari katil dan keluar dari bilik tu.
 Aku pun ikut cakap cikgu. Then cikgu suruh ketua aspuri pergi panggil Ustaz dan beberapa orang pelajar aspura cepat2.

Aku blur2 lagi, so tanya kat kawan2.."apsal ni weh?'. Tapi takde sorang pun layan soalan aku, semua orang cepat2 pakai tudung, ambil wudhuk dan pegang yassin.
 Tiba2 si Limah ni semakin kuat menjerit2 bila ustaz sampai kat asrama.

Terus ustaz suruh budak2 lelaki angkat dia letak kat ruang depan. Walaupun 5 orang budak lelaki pegang dia, selamba je si Limah ni tendang terajang diorang dan dia dapat lepaskan diri dari pegangan diorang..sampailah 8 orang budak lelaik pegang, baru lah Limah tak dapat lepaskan diri.

Sambil Limah meronta2, ustaz sempat pegang ibu jari kaki dia dan baca something.
 Suara Limah terus bertukar jadi garau. Lepas dengar dialog perbualan Ustaz dengan Limah baru lah aku faham perkara sebenar yang terjadi *blur gila, lambat betul nak faham* 

Ustaz: 
Kenapa datang sini kacau budak2 nak belajar?
 
Limah:
 Aku bukan kacau, aku datang nak kawan
 
Ustaz:
 Siapa Tuhan kau?
 
Limah
: Allah tuhan aku

Ustaz: Siapa nabi kau?
Limah: Diam lah...sakit lah..lepas lahhhh *berkali2 ustaz tanya soalan ni, Limah tetap tak jawab* 
Ustaz:
 pergi balik tempat kau, jangan kacau budak2 ni nak belajar

Limah: aku bukan nak kacau, aku cuma nak tengok orang baru je *sambil ekor mata dia memandang tepat ke mata I* 

Okeh, sekarang cuba korang bayangkan apa perasaan aku masa tu? Aku tengah berdiri masa tu, terus rasa lembik kaki dan jatuh terduduk tepi pintu. Kawan2 peluk dan tenangkan aku.

Akhirnya 'syaitan' yang masuk dalam badan Limah tu dapat di keluarkan oleh Ustaz, dan parents Limah datang pukul 2 pagi untuk bawak Limah balik.
 Sudahnya, sampai ke pagi aku tak dapat tidur sebab teringat2 lagi dengan jawapan Limah tadi dan jugak ekor mata di ayang merenung aku.

Malam tu aku tidur sambil peluk cikgu kaunseling tu. Sambil tidur, aku cuba baca ayat kursi tapi bila sampai ke ayat ke2 je, aku lupa dan kena minta bantuan cikgu untuk bantu aku baca sampai habis. Lepas solat subuh, barulah aku berjaya melelapkan mata dan pagi tu, kami semua budak2 asrama lewat ke sekolah termausklah cikgu kaunseling tu sekali..huhuhuhuhu.


2 minggu lepas tu, parents Limah dah keluarkan Limah dari asrama. Menurut kata cikgu, dah banyak kali gangguan tu berjaya masuk dalam badan Limah sebab dia lemah semangat dan juga agak lemah dari segi kesihatan. Kiranya, malam pertama aku di asrama tu juga merupakan malam terakhir Limah di asrama itu. 


Kisah Seram 2: Anjing meyalak tepi telinga 

Kisah ini berlaku kat asrama yang sama jugak. Masa tu aku tengah tidur tapi tiba2 terjaga tengah malam sebab rasa sejuk. So aku bangun untuk tarik semula selimut dari kaki. Bila aku baring nak sambung tidur, aku dengar suara anjing menyalak kat luar bangunan asrama. Aku anggap tu perkara biasa je sebab kawasan sekolah tu memang dekat dengan perumahan orang cina dan india.
 

Dalam cubaan nak kembali melelapkan mata, bunyi salakan anjing tu semakin kuat dan semakin dekat. Aku tidur baring mengiring ke kanan, tapi tiba2 badan aku jadi menggeletar ketakutan sebab aku boleh dengar dengan jelas bunyi salakan anjing tu betul2 kat tepi telinga aku.

Anjing tu menyalak dengan lolongan yang sayu dan panjang, memang sebijik bunyi macam dalam cerita hantu kat TV tu.
 Aku cuba tak nak fikir bukan2, dan selimut selubung sampai ke atas kepala tapi bunyi salakan tu semakin kuat betul2 melolong kat tepi telinga aku. Nak bergerak tapi sebab badan dah menggeletar sangat, aku pejam mata rapat2- pegang selimut kuat2 dan selubungkan muka sambil mulut terkumat kamit baca ayat kursi. Lepas 10 minit gitu, bunyi tu tiba2 berhenti tapi sumpah,aku rasa 10 minit tu macam sejam lamanya *aku tahu 10 minit sebab aku tengok jam loceng kat tepi kepala aku*.

Kalau korang nak dalami perasan aku malam tu, cuba pakai headphone malam ni masa tidur dan pasang bunyi lolongan anjing betul2 kat telinga korang. Nanti korang sure faham apa perasan aku malam tu. Takut tu bukan sebab apa, tapi sebab aku teringat orang cakap yang anjing ni boleh nampak hantu, sebab tu aku duk fikir entah2 anjing tu nampak hantu sebab tu lah dia menyalak gitu. Tapi yang misterinya, macamana bunyi lolongan anjing tu boleh kedengaran betul2 kat tepi telinga aku...uhuhuhuhu. 



Kisah Seram 3: Sambung nyanyi "Tanya Sama Pokok" 

Kisah ni pun berlaku di asrama sekolah aku kat BM tu jugak. Masa tu my friend and I seramai 5 orang tengah study kat bilik iron baju. Bilik tidur kitorang pulak kat tingkat atas. Tengah2 study tu kitorang rasa ngantuk pulak, so one of my friend start nyanyi lagu "Tanya Sama Pokok".
 

So kitorang pun sambung je lirik lagu tu sebaris demi sebaris sorang2.
 
Kawan 1 : Tanya sama pokok....
 
Kawan 2: Apa sebab goyang...
 
Kawan 3: Nanti jawab pokok...
 
kawan 4: Angin yang goncang...
 
Akua: Tanya sama angin..
 
Ramai2: Apa sebab goyang? Nanti jawab angin ....


Lepas tu kitorang diam sebab semua pun tak ingat sambungan lirik tu. So, sambung la study lagi, masing2 kusyuk menelaah dan suasana senyap sunyi je. Tiba2 terdengar suara sayup2 nyanyi semula rangkap lagu tadi.

Kitorang semua angkat kepala dan tengok ke bibir masing2, tak de seorang pun dari kami yang tengah bukak mulut dan menyanyi tapi kitorang ber5 dapat dengar dengan jelas suara sayup2 dari arah luar pintu bilik tengah menyanyikan lagu tu.


Suara sayup2: Nanti jawab angin..aku yang goncang..... 

Tunggu apa lagi, sambil tengok satu sama lain, kami semua cepat2 capai buku masing2 dan berdesup lari naik ke bilik tidur. Tapi kan...laaaa..ada tapi pulak. Tapiiiiii, pintu kat tingkat bawah kena di kunci dulu dan kebetulan malam tu giliran aku untuk temankan ketua aspuri kunci pintu tu. Shit!.
 

Dengan terketar2, kitorang berdua turun jugak ke tingkat bawah dan cepat2 kunci pintu, masa tu siap terfikir bajet2 kalau kunci pintu, hantu yang nyanyi tu takleh naik tingkat atas lah hehehe, sengal derr. Nasib baik masa kami turun kunci pintu tu, suara menyanyi tu dah tak kedengaran,pheww...lega.
 



Kisah Seram 4: Bertinggung di tepi baldi 

Masa pertengahan Form 4, aku dah pindah sekolah kat Kelantan pulak. Aku kalau boleh memang tak nak duk asrama lagi dah, tapi sebab rumah aku kat Tumpat dan sekolah pulak kat KB (about 20km); terpaksa lah stay kat asrama jugak.


Biasalah kat asrama kan, lepas pukul 12 je light off. Ada satu malam tu, aku takleh tidur so aku baca buku sejarah *nak bagi mengantuk* dengan bantuan lampu dari koridor tepi bilik sambil baring2 kat atas katil. Aku tidur kat katil tingkat atas dan katil aku dekat dengan pintu dorm. Kat tepi pintu dorm, kami susun baldi2 berisi toiletries.

Baru baca 2-3 pages, aku dah terlelap tapi tiba2 aku terjaga tengah2 malam tapi aku tak tahu pukul berapa sebab tak tengok jam.
 Aku terjaga sebab ada bunyi bising kat bahagian baldi2 dekat dengan pintu bilik kitorang tu. Aku ternampak lah ada seorang perempuan tengah duduk bertinggung dekat baldi2 tu dan kedudukan dia membelakangi aku.

Nampak dia berkemban dan rambut panjang paras ketiak. Aku assume tu salah seorang kakak dorm aku tu la, heran jugak buat apa lah dia nak gi mandi tengah2 malam kan..tapi aku tak tanya apa2 lah. Just tengok dia dan kemudian sambung tidur.
 

Bila bangun subuh esoknya, budak2 kat dalam dorm bising2 cakap semua buku2 kat rak buku bersepah2 dan berterabur jatuh atas lantai. Semua pakat tanya, angkara siapa lah sebab sebelum light off malam tadi, elok je semua buku bersusun kat rak buku.

Aku pun tiba2 teringat yang aku nampak perempuan berkemban kat tepi baldi, so aku tanya lah kakak dorm aku tu kenapa dia mandi tengah2 malam tadi.
 Alih2 kakak tu jawab, dia tak balik dorm malam tadi..dia tertidur kat bilik study. Pagi ni baru dia balik dorm. Pulakkkk..terus meremang bulu roma. Habis tu, perempuan mana yang aku nampak duk bertinggung tepi baldi tu?.

Tak de sorang pun budak dalam dorm tu mengaku yang diorang duk tepi baldi lepas light off malam tu...aiseh, agak2nya siapa lah yang aku nampak tu ye?
 Nasib baik gak aku tak tegur or tanya apa2 kat 'perempuan tepi baldi' tu. Cuba korang bayangkan, if aku gatal mulut nak tegur or tanya dia anything, dan dia menoleh untuk jawab soalan aku....mampussss terkencing atas tilam kalau aku ternampak muka dia yang mungkin mengerikan hohohoho tak sanggup nak bayangkan kemungkinan itu. 



http://yatiechomeyl.blogspot.com/


...............................................................................................


hohoh. panjang kan.
aku ingat nak share 2 je dulu. minggu depan sambung lagi.
tapi macam mana aku excited baca lepas satu satu. mesti korang pun sama kan.
korang biasa complain yang cerita pendek2 sangat. tak puas baca la apa la.
haaa ni amik. 4 cerita yatie ni bagi.


scary kan..
yang first tu dah scary.
aku dapat bayangkan sebab aku ada experience tang ni.
then cerita 3 tu. takooottt. meremang2 bulu roma aku baca tadi.
aku kalau korang bg email expose mistik ni aku biarkan dulu.
nak auto publish nanti baru aku baca.
selalu aku baca siang or time ada orang teman kat umah ke apa.
ni sorang2. malam2. n malam jumaat lak tu. nice.


to yatie. wsalam.
serious best cerita2 ni. very the expose mistik. heheh.
:)




serious x larat rasa nak nangis.

last weekend ke jalan tar sebab mama nak pergi ssf.
so ok la. ke sana kita.
omg kat ssf aje 2 jam lebih ok.
hasilnya ada la bunga beberapa ketul, ribbin sikit. n few bekas.
sebabnya nak memilih n bergaduh2 je makan jam ok.
yang aku n mama tak berkenan ngan pilihan noy.
yang bila kita orang pilih dia takmo.
bila dah decide nak mana satu. after 1 1/2 hour. baru sedar benda tu tak lengkap.
kena add on sendiri net la apa. wtf. terus tak jadi.
kau bayangkan betapa lamanyaaaaaaa.

dah la bangun tido tu aku dah rasa x sedap badan. aku rasa mcm nak demam.
aku dah rasa panas tau. tp bila jonet check. dia kata takda. aku ngada. whattt??
tapi dia kata mmg la. sbb aku akan rasa dulu. then baru keluar heat tu. whatever la yea.
then ngan keluar tersalah pakai selipar. so kaki sakit!!

ada one time tu. mama n noy nak carik bakul.
time tu aku dah gaduh2 ngan noy. dia kata aku annoying la apa.
aku mmg if penat, i can be very bitchy.
so aku biarkan dorang carik. aku duk kat stool perati je.
aku tgk la dia n mama amik bakul itu ini.
sekali selepas 1/2 jam dtg kat aku tgn kosong. hahahha.
pastu saje je aku sakitkan hati noy, "seeee. 1/2 jam takda hasil"
noy jeling je.

aku ni mmg la bukan rakan untuk bawak shopping.
aku x suka window shopping. nak pilih2. aku suka dah target apa nak.
tuju tempat tu. pilih2. zasss gerak. like that la.
everytime dorang keluar ngan aku mesti akan cakap, "lain kali xyah ikut."
aku ok aje. aku mmg maleh pun. tapiiiiiiiiiiii. mereka ni semua tak tau tempat nak tuju.
aku je yang tau selok belok semua. so nak taknak mmg kena ada aku. ceh.

jonet kira sempat lunch ngan family dia. rempuh jam nak ke jln tar. n selamat sampai la kat ssf.
kita orang tak abis2 lagi. hahha.
then gerak la berjalan balik. nak carik kain ke apa ke.
tiba2 mama n jonet nak ikut jalan belakang.
ada pasar kan. aaaaaaaaa...ramai orang. mak x sker crowded places. rasa nak nangis.
i dont see the point pun. sebab katanya sambil jalan sambil masuk kedai tgk2 brg.
kalau dah jalan belakang kat pasar. apa nak nampak kedai nya.
tapi mama happy sangat.
siap beli keropok lekor la apa la. excited betul. haha.

then sambung kat semua house pulak.
pun berjam. kepenatan yek.
bayangkan takda mood aku tu.
memang sepatah haram aku tak snap pic.
kecuali bila semua dah settle.
then its makan time :D
wah makan time terus ceria kan.
tapi time tu aku ceria bukan sebab makan ok.
tapi sebab bayangan. indahnyaaaaaaaaa dapat duduk di kerusi.

kita orang makan kat station kopitiam kat semua house tu.
sedapppp. serious puas hati. harga pun x mahal sangat. standard harga2 kopitiam la.

:: aku order cantonese yee mee. makan half aje. x larat abiskan. bg mama abiskan :D ::



jonet ni aku tak tau la manusia jenis apa.
dia ceriaaaa aje ok. aku dah bad mood2. dia bg kem motivasi kat aku.
dia kata. kena happy la. jangan pikirkan penat la.
so bagus. aku bak kata mama, "muka dah macam taik".
mak aku mmg mulut takda insuran.


:: mama inject insulin ::

:: noy punya nasi n sambal ayam petai. pedas meletop. n sedap. dia bg aku rasa sesudu. terbaik. ::

:: mama punya hokkien mee ::


ingat berakhir kat situ.
sekali x abis lg mama nak jalan lagi.
tgk kain pulak.
end up tak dpt. sbb my mummy is so cerewet walaupun tak abis2 dia bg statement, "mama simpleee je"
riggggghttttttt. simple la sangat.
dia punya simple tu. berapa kedai kain. satu pun dia tak berkenan. bagus.
last2 jonet yang menggila shopping kain. sebab ada macam happy hour kat gulatis. so mcm harga runtuh. 4 pasang kot dia beli. loca.

aku rasa ajaib.
sebab mama sakit2 tu dia gigih tak rehat or duduk langsung.
aku lak pantang nampak kerusi. duduk terus.
tak pun tak larat sangat. lantai pun aku bersila aje. lantak.

me : mama tak penat ke?
mama : takleh stop. kena terus je. balik nanti baru kita rasa penat dia semua.
me : ish. pija dah tak boleh tahan la. penat sangat.
noy : tah kau. mama tua lagi kuat dpd kau.
me : aku gemuk la. kaki aku penat.
noy : oh patut la. tadi pun mama cakap masa kat ssf. saya bengang kau duduk je, pastu mama cakap, "biar la dia duduk. dia gemuk nak. dia cepat penat". tu la sapa suruh gemuk.
me : tau xpe.
jonet : ishhh. jahat la adik kau ni pija. sesuka hati dia je.
noy : betul la jonet. annoying. if keluar je nak penat2. menyampah.

sigh.
apa boleh buat.
saya gemuk tuan.
:|

Apa aku nak buat sekarang?

Noy ni pengkeji kau tau.
Dia buat lagi.
Dia ni kalau dah start marathon series memang x ingat dunia.
Suka dia la kan.
Tapiiiii. If dia layan tu. Aku x boleh buat apa.
Sebab dia akan dengar kuat2. Duduk depan pc lama2.
Aku kena tengok tv. Tapi volume kena slow.
Macam semalam. Aku tengok tv. Dah la tengok gambar aje.
Dia panggil2 aku x layan, tiba2 nampak dia datang nak tutup tv aku. Keji.
Tapi semalam takpa lagi. Ingat abis situ.
Sekali sambung lagi ni.

Dah la tadi dia paksa aku minum starbucks. Kes nak kumpul stamp untuk dapatkan organizer tu kan.
Minum la. Aku bukan apa. Aku ni coffee2 ni x boleh. Aku giddy lebih. Xleh dok diam.

Balik tadi aku kemas-kemas dapur.
Pastu aku plan nak vacuum. Penuh bulu kucing dah umah ni.
Sekali dia tak bagi. Dia kata nanti gangguan. Fine.
Ni aku tgk tv. Cerita tah apa2. Sambil baca subtitle aje. Haha.
Jadi macam mama pulak. ;p

Tapi korang pun tau kan.
Aku kalau minum kopi niiii, mana boleh statik aje. Rasa energetic.
So aku macam x tau nak buat apa ni. Hmphhh.
Tu yang tiba2 type2 entry kat sini. Keh.

But now what?
Xpe. mau lipat baju n maybe buat laundry ke.
Apa lagi eyh? main kejar2 ngan kucing la. ;p

Ish serious aku nyampah minum coffee. Aku rasa aku ceria semacam.
Tgk la pic aku tu. Ceria siap pakai baju ada lep(love) besar. Bhahahah.
Gilo.
Ok la bye-bye.


Sent via BlackBerry from Maxis

ni bukan blog peejburhan kalau takda entry macam ni.

sorry la.
im so not inspired to blog la lately.
elok ke sana ke sini. tak terpikir nak snap pic ke apa.
tapi elok kat kedai makan. baru keluarkan camera. tah apa2 tau.
end up blog penuh pic makanan je kan.
wah macam tak biasa. keh. ;p

ni masa jonet dtg sleep over at our place.
aku siang tu masak mihun aje. licin n dah kenyang. so memalam lapar.
ingat nak makan indomee daging tu.
tapi noy xmo dia kata nak mc d. apa2 aje la yea.
jonet pun ok aje. sebab dia tak makan lg prosperity.
tapi siap nak request kurang pedas. wtf. haha. lawak.



oh belakang tu ada one mont kiara tak silap. baru bukak.
tgk ada tony romas. aku macam.

me : wahhh tony romas. best!
noy : kau pernah makan ke?
me : tak pernah. haha.
noy : kecoh
me : tak la sebab ****** selalu kata nak makan situ. tapi tak layan. lepas ni boleh bg tau dia. biar dia dtg sini. xyah jauh2. suruh dia belanja. haha
jonet : dia suruh aku yang belanja. x abis2 bising2 kat aku

well mister. bila mau berlepaking?
tapi tony romas ni pun belum bukak lagi. ;p




aku suka area ni la.
kau jalan2 tapi rasa selamat.
serious aku tak tipu. even area yang dah lama aku dok pun. aku sentiasa dalam keadaan takut n paranoid.
tak suka tau.
maybe sini. area dia kurang orang scary2 kot.
yang paling scary pun aku la kot.
tak semenggah muka macam tu keluar. heheh.

ok a. terseksa aku tgk pic last tu.
aku nak buat sandwich nak makan.
noy ni tak bangun2. kata nak pi melawat jonet kat klcc. thhiiipppuuuuuuu.

sanary pai. kesukaan hamba :)

ok ni nak promo.
promo pasal chicken pie :D
aku dah makan chicken pie ni bertahun.
daripada zaman pie ni besar2 sampai la sekarang mini2. senang nak ngap-ngap.
sebab pie ni mak jonet kesayangan yang buat.

then jonet start bawak bagi kat mak aku pulak.
terus parents aku jatuh chenta jugak.
sampai tiap kali jonet datang order 5 bungkus.
dorang takmo amik duit la. gilo. mana boleh kan. takkan everytime nak free aje.

tak silap memula pie ni mak jonet buat suka2 aje.
untuk if ada orang datang2. hidang la kan.
sekali makin lama makin ramai order.
sambutan menggalakkan sangat.
so terus buat business :D


chicken pie ni frozen. so kau boleh simpan berapa lama pun.
rasa2 kelaparan senang aje. kau masukkan kat oven 15 minit.
if microwave lagi pantas. 2 minit je cukup.
sesuai jugak untuk hidang kat tetamu.
biasa la. orang mesti akan cakap, "eh tak yah susah2 lah"
tak susah pun. ;p
sekali dorang ngap. baru tau. tak stop2. dpd satu ketul, ke tiga ketul makan. :)
sedapppp.

ok macam mana korang nak dapatkan?
tu nanti aku cerita.
tapi for a start mak jonet ada bukak booth sempena Carnival 1nita
here are the details.

venue : kuala lumpur convention center (hall 1)
booth : sanarypai - booth 56
date   : 21 - 22 Dec 2010
time    : 10am - 6pm

so kat sana ada tester. boleh merasa kesedapannya.
boleh beli sekali. kalau best. nanti aku bg lagi details mana nak dapatkan. :)
sapa yang ada area tu boleh lah singgah yea.
me n noy plan nak meriahkan suasana gak.
tp tgk kesihatan aku dulu. asyik demam je acik ni.



Whatt??!! macam mana boleh terlepas ni?

busy la weekend ni.
pastu demam pulak. so memang tak berinternet.
if ada pun through bb je la.

so ni baru dok depan pc.
sekali nampak pageview dah lebih dpd 2 Million. :|



ala nak print screen 2M. 
bukan terlajak sikit2 ni.
terlajak sampai 4000++ terus. cittt.
takpa la.
tepek gak. kenangan.
maknanya somewhere in december 2010 ni blog ni hit 2M :D

im cho hungly la.
mau buat bubur. tekak still rasa tak best nak makan lauk2.
ok tu je. buhbye. 



Hoih penyakit tau.

Aku demam lagi.
Macam2 a. Antibodi gila x kuat.
Asyik demam aje. Padahal baru demam ari tu. :/

Aku pun x sure demam apa ni.
Demam urat sebab penat sangat ke.
Or demam sebab ada kena hujan few nights back.

Yang pasti rasa sejuk sampai ke tulang.
Macam udang je dalam comforter.
Badan je panas, tapi flu n batuk xde.
Ok la. Itu aje. Semoga cepat sembuh.
Nak sambung baring n kalau2 tertido lagi bagus.
X larat.


Sent via BlackBerry from Maxis

sedap nak mampuih.

dulu zaman muda2 aku selalu lepak hartamas.
boleh kata almost everyday ok. im not kidding.
gila. padahal bukan dekat pun.
sebab tempat cucian mata yang best sangat.

selain dpd cuci mata. makan best kan.
hartamas square memang best. tapi saya selalu penuh n riuh.
so kalau nak betul2 lepak n sembang. memang akan lepak bestari.
bestari best. aman. tapi sekarang aku tengok dorang dah letak tv kat bestari tu.
dulu takda.

if pergi sana. makanan best order ialah. indo mee ayam telur mata.
syiok a. ayam goreng. n indo mee dia gila best.
so hari tu pergi ngan kawan2 noy.
tengok dorang semua order indo mee daging telur mata.
wah tak pernah try. macam best. so aku pun order la yang sama.
ini hasilnya.


ok baca tajuk entry ni apa.
ye betul. saya ulang. SEDAP NAK MAMPUIH.
better than indo mee ayam.
daging tu dia pakai minced meat. dia goreng kat tempat burger tu.
pastu kasi masak. hoh sedapnya.
shaiittt. aku tgk pic ni buatkan mau pergi bestari dan makan ini.
so niceeeeee. next time pergi nak order indomee double. wah matiklah tamak kan.

so so so. kalau korang kat area hartamas tu.
pergi bestari n order ini ok. cuba try. lazat.
tak pun korang buat sendiri la kat umah. bukan susah pun.
tp aku mmg pemalash. konon nak buat. tapi memikirkan nak tunggu minced meat lembut.
nak goreng pejadah. x kuasa aku.

nway. aku rindu hartamas square. 
sebab aku suka waffle lazat itu. tsk.



expose mistik : teman OT dan jelmaan di kampung.



alop. aku dh pnh anto cite kt ko ni peejni aku nak cite lg. huhuuu


okeh. ari tu, dlm bulan 11 tak silap aku la. aku dtg opis ari sabtu. dlm kul 12 tghari. opis aku ni sabtu ahad cuti. tp aku dtg buat ot sbb masa tu keje ala2 urgent. nak kena siap ari isnin. so aku dtg la buat ari sabtu tu. mula2 tu ade lg sorang staff kat opis ni, tp tak lama tu dia balik. tinggal la aku sorang. jap lg lbh kurang kul 1 lbh tu dlm keadaan sunyi tu kan tetiba mesin printer kat tpt sorang staff tu berbunyi kooo...... mcm ade org nak print tu kan.... aku buat taktau jek a. pahtu mesin fotosetet plak.... ehhhh.... "ko" pun buat ot gak keee.... pahtu mesin faks plak.... segala mesin nak bunyi ni pehal kannn.... lama2 aku sound "ko nak buat keje gak ehhh..... jgn kaco aku yeee...." hahahaaa sbnrnya cuak2 gak tuh. dgn bunyi tepon lain. dgn bunyi "ketek2" mcm ade org usik2 komputer tu. yg ni bunyi kat tpt org lain plak. sng kata mcm2 bunyi lah. mmg buat ot lah tu kot. hahahaaa


pahtu aku pun buat2 le sms sana sini kan nak ilangkan cuak tuh. dkt2 kul 3 camtu aku blah. tinggal la "korang" sambung ot yeeee.... wahahahahaaa ;D

- saha rita


>>>>

tak cukup scary ok.
cerita time mama kat office lagi scary2.
gila hardcore dia punya 'entiti' tu.
rasanya aku pernah cerita some. tak semua la.


...........................................................................................

Hi peej.. Nak join gak expose mistik hehheehhe

Masa i form 4, my parents dtg amik i kat mrsm and bawak balik sebab time tu nak start cuti pjg. Then mlm tu, my sister bukak citer. Dia memang time uni cuti sem je mesti duduk kat kampung nenek sampai 2-3bln. Masa tu ada sorang pakcik kitorang ni baru meninggal,so start la cite seram kat kampung tu. Arwah pakcik ada tinggal motor sebijik, takde org guna so motor terbiar je kat tepi perigi. Kat rumah nenek pulak ada satu bilik air kat dapur tu je, so mlm2 nenek mesti nampak ada org bertenggek kat atas motor. Mula2 dia tegur, tapi org tu bolayan je. Nenek pun malas nak peduli. Then mlm2 gak ada org mcm jalan atas atap. Atap rumah jenis zink, so mmg kuat la dgr org duk pijak2 atap tu. Pastu kalo tak silap, ada bunyi org lempar pasir gak. Again, nenek wat bolayan je. Bila dgr bunyi2 pelik, dia baca yassin. Lantak la org tu nak watpe kat atas bumbung tu. Org ckp sebab arwah pakcik ada bela smth, tapi my mom tak kasi kitorg percaya menda karut ni. I tak berani nak tuduh2 ni.

Ada satu cerita lagi. Nenek selalu pergi surau kat dpn rumah masa subuh. Ada sekali tu, dia terpergi awal, subuh tak masuk lagi, Then dia nampak tok siak tgh sapu daun kat bawah surau, nenek tegur la tapi tok siak tu diam jek. Nenek pun bolayan lagi, dia naik surau tapi surau gelap lagi. Nenek la yang bukak suis sume, lepas dia solat sunat sume baru la ada org masuk surau. Tgk2 tok siak tadi yg masuk, nenek tegur la asal tak jawab td? Tok siak ckp bila masa lak dia sapu daun, dia pun baru sampai ni haaa... Wallahulam la sape yang rajin bebenor pagi2 dh nak menyapu tu.

Hmm... then ni pasal makcik sorang yg dapat postnatal depression. Orang kampung cakap dia sakit sebab ada orang hantar 'benda' kes dengki takleh kawen dengan husband dia. So family dia panggil la bomoh ni, tetiba masa bomoh tu duk baca2 sume, bomoh tu suruh bukak pintu and cakap ada orang duduk tanam 'menda' baru kat luar. True enough, bila bukak pintu je nampak dua orang (makcik tua and cucu dia) tengah tanam botol bawah tangga. Terus berdesup lari makcik tua tu bila orang perasan. Kes nak berubat ni, p
Nenek dah meninggal last year, tapi sampai sudah i tak tanya dia pasal menda2 tu.

anis

>>>>

serious aku x faham orang yang nak hantar2 ni kan.
nak buat orang la apa.
kalau la baik hati sangat nak hantar.
hantar la makanan ke. kain ela ke.
boleh gak makan n melaram kan.
korang rasa still wujud ke benda2 ni??

...............................................................................................

sesiapa yang ada cerita expose mistik n rasa nak share.
boleh bagi email k.
tak kisah korang ada blog ke takda. ok aje.
aku suka je mistik2 ni. ok xmo la jadi kat diri sendiri kan.
tapi if baca takpa la :D


oh bg kat.


email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title   : expose mistik


ok selamat bermistik.
tido tu jangan lupa cuci kaki.
kang tak pasal korang kena share cerita kat sini lak. keh keh.
amboi gelak. macam berani sgt. ;p