#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

expose mistik

dah lama tak tepek segment expose mistik ni kan.
hari tu stop sebab semua sibuk nak raya n all.
ni sambung. ni pun teringat sebab tgk ada iklan ala2 misteri nusantara kat tv3. haha. ;p
btw, ni last call yea. takda sapa hantar cerita2 hantu lagi.
so jangan nanti ada email tanya takda dah ke cerita2 hantu ke apa.
if ada aku tepek. if takda aku sepi la.


if sesiapa yang ada cerita nak kongsi. boleh hantar kat email yea.


nurhafiza.burhanuddin@gmail.com


ok enjoy reading. wah enjoy ke? hahhaa.


..................................................................................................


Hai peej..

How's life? hope everything is fine. Nih i kembali lagi nak share satu misteri yg melanda i bebaru ni. Iyee.. i think it happened about 4-5 days ago... masa ramadhan ni la..  kisahnya lbh kurang pukul 8.30 malam i tgh baring kat depan tv tgk movie notting hill.. concentrate abis la i masa tu.. tp i perasan mcm my mom lalu kat sebelah.. dgn attire telekung dia n kain batik la kan.. then i panggil la sbb nak mintak tlg hulurkan bantal.. siap melaung2 ke arah bilik lagi.. masa tu i confident abis yg my mom ada dlm bilik tu.. sbb baru lalu tadi kan.. sekali panggil punya panggil.. my mom menyahut dr arah depan.. kt living hall.. dia solat fardhu dan terawikh kat situ.. hahahah.. confuse kejap di situ.. sapa pulak la yg lalu tadi.. tp kalau fikir dlm dunia ni ramai makhluk ada kan.. so biarlah ia menjadi misteri semata.. hehe.. 


http://mydailymenses.blogspot.com


.................................................................................................
hi peeja..


sy ni boleh a dikatakan loyal reader blog kamu... heheheh...


since dah bc bnyk citer2 hantu kat blog kamu.. sy rase mcm nak citer kisah ms kat uitm dulu...
hurmmm... kisah ni jd ms 1st sem (1999) kat uitm... dulu sy dok kat kolej delima 1... bilik 1611 (blok 1, tg 6, bilik no. 11) hehheh... biasenye klu weken sy memang slalu blik umah sebab dekat kan.. nak dijadikan citer, mcm biase lar blik jer dr umah sy akan terus masuk bilik kolej n kemas bj mcm biase... then, kakak senior (kak dina) pesan klu nak g toilet jgn pg sorg2 atau berdua... nak pg toliet kena ajak dia ngan atfi (roomate sorg lg)... pastu jgn lebih dr pukul 11... owhh... mule2 tu mcm x fikir ape2 lg la kan.. rase ok jer... pastu, sambil dok kemas2 sy terfikir plak asal la kak dina ni pesan cenggitu... si atfi pun diam jer... bile sy tanye, kak dina ngan atfi x nak bgtau.. dia kata x de ape2... itu sumer arahan warden n ketua blok.. ok lar... pastu, bile nak tdo plak kak dina x kasik tutup lampu... hurmmm pelik... sy tanye, dia jwb dia nak study... ok lar.. sebab mls nak fikir bnyk2... then kami pun tdo la mcm biase... esok tu, kolej kecoh sebab selang 2 buah bilik dr bilik kami (1608) ade benda tumpang tdo... dorg citer, ms nak tdo tu dorg turunkan tilam n cantum skali... pastu, salah sorg antara dorg tersedar n nampak gula2 susu (pocong) in between kwn dia yg 2 org lg tu...bile dia dah nampak, dia blh plak sambung tdo sebab dia memang x berani nak kejutkan kwn2 dia tu...patut la sy x bleh tdo mlm tu... kitorg pun ape lg... mlm tu kitorg turunkan tilam2 tu n tdo rapat... sy plak tdo betul2 mengadap bawah katil... nasib baik bwh katil tu penuh ngan baldi2 kitorg... so, mcm x kisah lar sgt.. lgpun dah siap2 letak yasin kat tepi bantal... ingatkan selamat la kan.. tp x dapekkkk... tgh2 tdo tu blh plak sy terjaga.. rase mcm diperhatikan... then berani kan diri la bukak mt skit2 n tgk bucu katil (tingkap & meja study).. alhamdulillah x der ape2... tp hati tetap berdebar nih... konon2 nak sedapkan hati sy tgk lar yasin kat sebelah bantal nih.. hah.. hamik... ms tu lar sy nampak jari2 halus runcing betul2 sebelah muke sy ni hah... jari nye pucat lesi... aduhh... ms tu ALLAH je yg tau betapa takutnye sy nih... segala ayat yg sy baca memang x abes.. sumer separuh jln jer.. pastu, cube nak gerakkan bdn pun x blh... sebab pakcik sy pesan klu tibe2 tgh tdo jd bnda (jumpe hantu) mcm tu cepat2 cr bnda bernyawa... tu yg sy cube nak touch kwn sblh tp x dpt... pdhal kitorg memang tdo rapat2... memang gile berpeluh la ms tu... sy thn jer tgk bnda tu sebab mt memang x bleh nak tutup... pastu, x tau mcm mane bnda tu tibe2 hilang ghaib mcm tu jer... bile dah hilang, otometik bdn sumer leh gerak... sy cepat2 bgn sebab nak cr yasin tu... hurmmm... nak tau yasin tu kat mana... yasin tu ade kat bwh katil, kat belakang baldi2 tu... owhhhh... memang berani ar bnda tu....






satu lg kisah ms kat kampung... ms ni arwah opah ade lg... sy memang ske dok kampung.. klu blik kampung mesti sy n sepupu akan tdo kat umah opah... hurmmm... umah opah atas n bwh, pastu agak seram gak lar.. rumah kampung kan.. klu org x der kat atas pun leh dgr gak bunyi mcm org berjalan.. x kire la siang or mlm... ade skali tu (malam), sy n sepupu dok baring2 kat bawah sambil tgk tv... tmpat baring kitorg tu bleh terus nampak ke sinki dapur... kat sinki tu plak ade tingkap yg blh nampak luar tu kan... ms tgh syok2 tgk tv tu sy tibe2 terpaling tgk kat tingkap... mule2 mcm x kisah la kan... kot2 kain ke ape ke kan... pastu, sy tgk utk kali ke2... memang sah sy nampak cik ponti... (belakang umah opah hutan)... sy tgk jer la bnda tu... sebab nak kompomkan.. pastu, bgtau kat sepupu, suh dia tgk skali... tp dia kata dia x nampak ape2... alamak... pastu, opah plak turun... ms opah turun bnda tu ade lg tau... sy bgtau kat opah then terus bnda tu hilang... opah kata biar lantak ngan bnda tu... dia sajer jer nak buat kaco... heheheh...
satu kisah lg pun berlaku kat umah opah gak... mlm tu kitorg ramai2 dok kat beranda umah opah... kitorg dok main mercun, gelak2 n mcm2 la aktiviti yg kitorg buat... ms tu kitorg sumer skolah menengah lg... heheh... ms tu dah kol 11.30 mlm... opah panggil suh masuk... bising la org tua tu suruh kitorg masuk... yg kitorg ni plak masing2 degil... tau nak main jer... last2, opah dah bengang dia perambat kitorg sumer masuk... mcm biase kitorg yg pompuan2 akan tdo kat dlm bilik... yg lelaki akan tdo kat luar... selang 15 minit kitorg masuk bilik jer, makcik sy dgr bunyi mcm bnda jatuh kat atas beranda umah opah... memang kuat giler... makcik memang x berani nak bukak pintu, sebab opah dah pesan ape2 jd mlm tu buat x tau jer... pastu, makcik sy dgr le bnda tu dok naik atas bumbung rumah... makcik kata bunyi mcm bnda berat tp dia pun x tau nak kata ape bnda yg dok merayap atas bumbung umah tu... nasib baik x bobos atap umah opah... huhuhuhu... klu bobos, abes la kitorg sumer... lps jer dr kes mlm tu, kitorg dah x berani nak main kat luar smpi tgh mlm... pukul 9 jer dah siap2 masuk umah... makcik plak, sampai la ni dia tkut nak tdo kat umah opah... hehehehheh... kat kampung opah skang ni dah bnyk kejadian2 seram... klu nak citer kang takut terover plak... heheh....


dah itu jer nak citer... mekaseh yer peeja...


http://mybabynaufal.blogspot.com
(nifalnin)






hari raya. semua orang gembira.

orang semua ada post hari raya.
aku mmg takda. sorry la ye.
ada la noy snap2 pic orang yang datang beraya n all.
kawan2 P.G n kawan2 noy. nak buat hape aku tepek sini kan.
tak payah. so ini je yang aku tepek sempena raya.
juadah yang ada.
tapi itu pun kualiti macam harem. kerana tukang amik gambar demam kan time tu.
so agaknya tangna terketar lebih. merasa gambar semua blur.
ni pun aku snap masa dah malam. nak abis dah pun semua. bagus.

:: masak lodeh/lontong . sangat favourite makan ngan sambal daging. pastu curik tempe n tauhu konyot banyak2. sukaaaaa ::

:: sambal daging yang gambar blur. hahaha ::

:: kuah kacang . ni pun sedap makan ngan sambal daging. mari nangis ::

:: rendang limpa n hati ::

time tu emosi.
sebab semua aku makan rasa tak sedap aje.
mmg tak nikmat betul la.
sekali malam tu noy kata raya kedua kawan2 dia nak dtg including cina.
so ada yang tak makan beef. so nak mama masak rendang ayam.
ingat itu aje. sekali siap tambah sambal daging. n lodeh jugak. mmg over minah tu.
so malam tu masak lagi.
kebetulan pulak raya pertama tu mmg tak masak byk sbb ayol takda n all.
tak sangka licin sebab ramai kawan2 P.G dtg.

tapi aku gembira. kerana by the time masakan kedua. aku dah ada deria rasa balik.
so semua menjadi nikmat kembali. yeepaaaaa..

:: rendang ayam ::

lepas tu mmg takda apa pun.
sebab katanya semua pun demam aje.
tapi a week after that ada open house shawal.
so itu acara wajib tiap tahun. harus pergi :D

makanan adalah super sedap.
esp laksa penang. hoh hoh. rasa nak tambah. tapi sapa suruh datang lambat. laksa laku n cepat abis.
lepas tu konon nak tgk wayang.
tapi malas nak bergerak.
lepak dalam rumah amik angin a/c konon 5 min aje.
sekali terlepak sehingga beberapa jam selepas itu. bagus.
sembang itu ini.






pastu konon nak lepak minum2 kopi ke apa.
pun tak jadi.
sekali nysya ajak pergi rumah dia.
sebab dia ada buat soto.
so ke sana. makan2 lagi :D
tapi lupa nak snap2 picture.
lepas tu dorang lepak tgk cerita histeria dan takut2.
aku pelik. sebab aku rasa tak takut punnnnnn.

so basically itu la raya aku.
serious tak tipu. hampeh gila kan.
ye la patut nak ikut balik kampung hari tu pun aku sakit, abis macam mana.
takpa hujung minggu ini banyak open house. tapi rasanya aku gi satu je kot. sbb tu acu punya.

yeah. so thats it la.
tajuk tu tipu. sebab aku tak berapa nak gembira pun.


everything was fine untillll....~~~~

so malam kelmarin badan ok lite2. boleh tido la.
tapi bila bangun je start panas terlampau balik. kenapa ni kan?
padahal dah makan pain killer. maybe effect dah takda kot. :(
oh lepas bangun tu baca la komen2 korang semua. bertambah menakutkan org ok.
so decide nak gi clinic sbb aku tak pernah demam teruk macam ni kan.

so noy delay facial dia. dia kata bawak aku pergi clinic dulu. :|

*ok entry ni type pagi tadi. tapi sebab sakit sangat takleh fokus maka stop. ni sambung balik around 4.30pm*

i dunno apa masalah klinik area sini. 3-4 klinik tutup.
dah kaya benar gamaknya.
akhirnya ada one clinic la. tp by the time sampai clinic, panas aku pun dah takda. aku peluh2.
maybe sebab berjalan dpd kereta ke klinik. sampai tutup. pastu jalan ke kereta blk.
2-3 kali. mmg peluh la kan.

tgk ramai orang. ye la. punya la banyak clinic tutup kan.
so tunggu few minutes. then giliran aku.
cerita2 la. masalah aku.
dia dengar panas aje, tapi takda selsema n batuk. dia dah tau bukan demam biasa.
tp check bdn dah tak panas. aku kata la aku berjalan bla bla.
cerita pasal sakit kepala tertarik2 tu.
oh kejap. aku benci tau. aku tak tau korang pernah kena tak.
korang macam sakit teruk. tapi bila sampai jumpa doktor je. semua benda tu takda. cibais.
macam yang aku sakit kepala tertarik2 tu. dlm bilik tu takda.
padahal before tu macam org terencat n kenan pun ada aku ni.

ok sambung.
dia kata symtom aku mmg macam virus. tapi takda bintik2 denggi tu kan.
so dia check blood pressure. takda comment apa.
dia kata dia check darah. after 5 minutes dia bg tau result.
aku suspen aje. scary kan nak cucuk2.
sekali bila dia cucuk aku rasa nak nangis.
nak nangis sebab alahai. aku pernah rasa benda yang lagi sakit dpd tu. sia2 aku takut tauuu.

then dok luar la tunggu.
then masuk balik doktor tu buat muka suspen. sambil pegang blood test result tu.
doktor buat muka suspen adalah sesuatu yang tak bagus ok.
tiba2 terbayang mcm drama, " saya ada berita tidak baik. anda sudah takda masa lagi " cho cekeryyyy.
pastu doktor cakap.

dr : platlet awak ok. maknanya awak takda dengki ke apa.
      cuma sini ada sedikit pelik. *sambil bulat2kan perkataan apa tah, macam aku paham*
      kalau virus. bacaan akan 4-10. tapi awak 14. sangat tinggi. *lalu aku pun pengsan. ok tak*
      maknanya bukan virus. tapi bakteria. ada bakteria dalam badan.
      tak tau kenapa la. somewhere la.

me : oooo.. *hampeh itu je aku jawab*

dr  : kamu cirit takda.

me : ada tapi hari ni je la. muntah2 sambil cirit  *hahah buruk bebenor*

dr  : oh ada la? maybe it's food poisoning. sebab tu kandungan air awak pun rendah *dia bulat2 kan lagi macam aku faham,suka bulat2 la doktor ni*

me : tapi kenapa sakit kepala sampai tertarik2 tu?

dr : macam mana tu?

me : kira sakit sangat kepala. nanti ada part macam tertarik2. *ye ye aku buat gaya. sebab time depan doktor pandai kepala kau takmo sakit kan.*

dr : sebab terlalu panas. badan kurang air. makanan takda masuk. tapi berlaku every 4 hours macam tu?

me : takkk. setiap 10 minit macam tu. saya makan ponstan pun dia still macam tu.

dr : huh? really. takpa saya bg ubat yg kuat lagi utk demam n sakit kepala tu. saya bagi antibiotic untuk perut. ubat untuk bg balik selera makan n untuk cirit birit. kena banyak minum plain water n 100 plus.

me : ok

dr : u berehat dua hari ni. u bekerja?

me : tak.

dr : so u tak perlu MC? if u nak saya boleh bagi MC 2 hari.

me : takpa. betul tak payah  *e eh doktor ni paksa2. nak buat hapa MC. aku nak bagi kat siapaaaaaa????*

oh doktor dia sangat sweet n baik.
doktor india. selalu aku tak suka.
sebab dorang mostly garang.
tapi dia ni baik pulak.

lepas tu makan kat kedai mamak area tu.
aku amik tosai. tu je yang boleh terima dek otak aku. lain semua pikir je aku rasa nak muntah dah. gila.
oh sepanjang hari aku hanya minum air masak n air 100plus yg confirm dah terkeluar blk masa muntah2 tu.
cuma before gi clinik aku minum milo satu mug.
makan ok la. tp half way je. sebab rasa sgt pelik. ye la demam kan.
takpa alas perut janji boleh makan ubat kan.

lepas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
aku terus sihat ok.
punya la aku energetic takleh tido semua.
semua cerita aku tgk kat tv.
kacau noy la apa la.
gelak sakan semua ngan noy macam org sewel.

malam tu conference chat ngan jonet n noy.
cerita kat jonet semua.
jonet tanya ubat apa yang antibiotic apa yg Dr tu bagi?
aku bg la nama dia. jonet kata mmg la. sekali Dr tu bagi lasergun.
aku dah macam. apa ni tak faham.
dia kata kira tembak terus kena la. mmg semua bakteria boleh mati.
apa lagi ..ronggeng la kan.
happy je semalam. dah sihat lite2 kan.

but noy have to ruin la.
dia baca horoscope dia.

noy : pijaaaa *sambil pegang tangan aku*
me : apa?
noy : i think u gonna die *sambil buat muka kelat*
me : kenapa pulak?
noy : sebab horoscope saya cakap *dia baca la*

aku tak ingat tapi something like, someone close to u like a friend or maybe your own sister is gonna end soon. so show some sympathy la. layan la dengan sabar n all. orang tu akan appreciate n rasa happy.
ada lagi la panjang aku tak ingat. tapiiiiiiiiiiiii sangat kurang ajar kan.

me : bodoh. takda kerja.
noy : betul. dah la saya dengar telinga saya berdesing kuat sangat. kominyooo u gonna dieeee.
me : kuang aja.

masa chat ngan jonet tu pun bila jonet cakap akan ok aje.
tak abis2 dia mencelah, "so pija not gonna die? "
sangat biadap ok.

oh around 10 macam tu makan bubur. noy masakkan.

so ,masuk tido around 3ish am.
sebab aku takleh tido. rasa banyak je tenaga semua.
time nak tido tu ada la rasa panas sikiiit je.
tp takleh la makan ubat. sebab dah cukup for a day.
kang lebih makan tak pasal mulut berbuih kan.

sekali around 5am.
aku terjaga sebab aku rasa sejuuuuukkkkkk sangat.
aku rasa badan aku panas melampau.
tapi paling takleh blah aku macam mengigil ok. macam vibrating. satu badan.
kau pernah tgk orang bergegar atas kerusi urut murahan tu tak?
haaaaaaaaaaa macam tu la aku. tapi tambah kelajuan lagi 3 notch.
mula2 aku just tarik selimut n try tidur.
tapi tak boleh sebab aku gigil if org tgk org ingat aku buat2.
ngan gigi bergetak2 sebab kesejukan. ngan bagan dah gigil n terhuyong hayang. gegar sana sini.

terus duduk. sebab aku pikir maybe aku kurang air kot. 
Dr dah pesan minum banyak2.
dudk je aku nampak lulu tengah tergolek sebelah aku macam tgh main cak-cak. gila punya kucing.
terus aku pergi dapur nak amik air.

bayangkan aku berjalan tu aku bergegar2, kira kalau kau tgk mcm org kat hospital gila selalu tu.
dah la tiles sejuk. rasa macam jalan atas ice.
nasib mug tak jatuh or air tumpah2 sebab tangan aku punya kelajuan gigil tu macam nak bye-bye kat org.
just imagineeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

aku minum air 100 plus satu mug. still gegar.
aku minum air mineral. still gegar.
aku muntah still gegar.
aku dah tak tau nak buat apa.
aku tak mo kejut noy. taknak susahkan dia.
time tu mmg dah macam2 pikir.

lulu n yoki pandang je aku.
aku memula pikir dorang kesian. sebab aku dah nangis2.
tiba2 aku terfikir. eh tah2 dorang tgh pandang malaikat maut belakang aku kot.
patut la tadi lulu macam nak main cak-cak. ada entiti bergurau ngan dia.
hahha aku mmg suka drama kucing ni.
aku dah baca segala ayat la. siap ngucap kauuu.
pastu teringat horoscope noy. dia kata end of the week. maknanya ahad la kan.

pastu aku pergi toilet again.
sebab aku fikir muntah akan menyelesaikan masalah ini.
masa dalam toilet tu terfikir. ke aku low blood ni?
sbb masa doktor tu check blood pressure. dia tak komen apa2.
usually if Dr check. mesti akan ada komen kata reading aku tinggi sikit la apa la.
ni takda apa. maknanya normal kot.
tapi sejak sakit ni aku kan tak lalu makan. so mmg tak makan sgt.
n rokok pun tak sentuh. if teringin pun sebatang je sehari. tu pun bazir je. 3 sedut je kot.
so maybe telah menyebabkan low.

teringat noy selalu cakap if low blood kena makan gula2.
terus ke depan blk.
makan ada candy. makan seketul dua takda effect. makan yg ke 3 dah slow dah gegar.
by the time aku makan yg ke lima tu mmg dah stop. pastu aku amik kit kat. makan lagi.
terus ok. omg. mmg scary sangat ok.
i mean mana aku nak sangka aku low blood kan? tak pernah2.
tapi mungkin la. dah berapa hari tak makan benda2 manis semua ni.

lepas tu makan ubat n ok balik.
omg. mmg sakit kali ni tahap dewa ok.
tapi bila ingat balik sangat lawak. kalau la aku kejut noy mau takut dia tgk kot.
tapi bila cerita2 balik macam lawak gila ok.
dah la aku paranoid lebih. mlm semalm tgk pearl harmor lagi. pastu kan selalu scene nak mati, konon sejuk2.
so mmg feeling nak mati sgt la kannnnn.

so far today dah ok balik.
cuma selera makan still takda sgt lagi.
tapi kena paksa la. n aku dengan gigih makan candy byk2. takut jadi minah gigils lagi. ;p
doktor kata after two days tak ok. jumpa lagi. so maknanya rabu.
we see how ok. :)

oh sorry la kalau ada typo terlampau or ada ayat2 atas ni tak faham.
ubat ni mcm bg high la n kebas2 la.
tiba2 aku rasa kebas je tangan macam tak rasa keyboard. heheh.
n kadang2 adalah lost focus. ;p
n seperti biasa. too lazy to check it all over again.

harap untuk kesihatan yang lebih baik esok.
Amin.



mmg la annoyed, tapi ni macam dah takut pulak~

long silence eyh?
aku mmg kalau dah biasa ngan satu pc tu. aku nak guna pc tu aje.
kalau tak dapat guna. rasa semangat tu takda.
wah konon takda semangat kan. padahal makin lama mmg makin kronik malas tu kan.

tu takpa, tu takpa.
ari tu kan aku demam masa raya.
kira last week betul2 clear la batuk semua kan.
tapi last thursday. malam tu aku rasa sejuk semacam aje.
which is so not me kan. sbb aku ni la paling suka segala kipas, a/c semua.

pastu noy rasa badan aku mmg demam.
aku ni dah la demam mengerang2.
semalam jonet call. dia kata immune system adalah tak bagus.
sebab tu selalu sakit.
suruh amik supplement vitamin c. ok noted.

hari ni langsung tak lalu nak makan apa.
semua tak berapa. tp sebab nak makan ubat.
aku makan la sekeping roti. n sebijik apple.
dah angin pulak. tapi nak makan takleh. sangat la mual. :|

rasa ok la.
tapi kena mandi sebab adalah sangat busuk n tak semenggah betul rupa.
so rasakan. buat masa ni panas tahap dewa.
aku dah makan ubat. :(
n yang paling scary kepala adalah super sakit. berdenyut2.
siap macam tarik2 tu. uwaaaaaaaaaa. takuit nya.

again noy terkejut badan aku super panas.
dia kata nak bawak gi clinic.
kata nanti doktor jab. whattttt???
bg aku lg takut nak jumpa doktor.
pastu terbayang what if dia suruh warded. takmoooo.

pastu cakap kat noy aku dah ok. hahaha.
tapi mmg bila makan ubat rasa ok. peluh2 semua.
noy kata mind set aku aje. padahal still panas. tsk.

kena tarik2 kat kepala ni.
tiba2 teringat budak2 if demam boleh sampai kena tarik kan.
orang dewasa ade yea?
ada orang tweet cakap boleh cacat. omg. bg lagi takut kan.

pastu aku pergi la google pasal high fever in adults ke apa.
sekali dia cakap pulak sbb2 selalu demam antaranya cancer.
terima kasihhhhhhhhhhhh.

ok promise.
if esok still sama.
akan ku pergi clinic.
hmmm..boleh percaya ke?

p/s : serious rasa nak muntah sangat2. tapi tak muntah pun. tah apa2 tau.

macam mana nak clearkan malware~

semalam kan kecoh pasal malware tu.
sumpah aku nyampah.
sebab aku dah la sengal bab2 i.t ni. mana la reti sangat.

yang aku tau. aku main click2 aje.
tiba2 dia bagi tau innity penyebab dia.
so aku pun cepat2 la buang benda tu dpd blog aku.
aku ingat dah settle la kan. tapi takkkk. ada lagi benda tu.
so tak tau nak buat apa. terus email innity kan.
bagus gila. within minutes dia bagi email bagi tau masalah semua.

then lepas tu dia bagi lagi email. bagi tau macam mana nak clearkan masalah itu.
dia kata pergi ke Google webmaster tools.
then ke diagnostics -> malware -> request to review site.
kira bila google dah review. if ok. nanti clear la blog kau.

so aku pun try la buat.
jumpa sampai diagnostic aje.
lepas tu tak jumpa pun perkataan malware tu.
erghhh tak suka tau. so aku pasrah je la.
buat bodoh aje. lantak la kan.

tapi then dapat 3rd email from innity.
dia kata if still ada masalah n tak reti buat sendiri.
bagi details kat dorang  n dorang akan buatkan.
so aku suruh je la kan. aku nak buat sendiri tak berjaya. heheh.
then after an hour dorang cakap dorang dah buatkan. guna www.stopbadware.org
so kena tunggu 48 hours untuk response.
tengok pagi ni dah ok. n dorang bagi lagi email cakap blog aku dah clear.
so nice kan. so aku rasa innity ni sangat bagus n cepat menangani masalah ni.
padahal semalam aku email semua tu malam ok.
kira dorang menjaga baik la publisher dorang. :D

so if korang punya blog still ada masalah ni.
try la buat sendiri if reti yea.
kalau korang under innity boleh mintak tolong dorang aje. if tak payah sikit la.
oh before mintak review site korang. make sure dah buang benda yang menyebabkan blog korang kena malware tu yea.
ke korang tak faham apa aku cakap ni?
tak faham sila tanya pada orang yg faham.
sebab aku pun tak berapa paham nak cerita lebih2. hahah.
abis apa motifffff entry ni?

Love hate relationship

Lamakan x update.
Why? Sebab I have this love hate relationship with my blog.
I love it. It's my baby. But there are times where I hated it very much.
Macam sungguh benci n menyampah la.

So sebab tu la sepi.
Bila kau dah menyampah. Kau na tulis apa pun terus xde idea.
Rasa menyampah ngan cerita sendiri.
Hahahah bongok gila kan.

Pastu ngan demamnya. Xde mood nak raya. Bila x raya jadi xde cerita.
Pastu tgk org cuti raya lama, aku pun gedik nak cuti blog lama2. Peaceful.
Haha mama sampai bg email panjang lebar tanya kenapa aku x update n all.
Pun aku x layan.

Pastu ingat this week nak blog mcm biasa la.
Tiba2 masalah malware ni pulak.
Bgn tido aje penuh bb ngan sms, bbm, twitter semua tanya pasal tu.
Macam aku pakar I.t tau semua.
Pastu dah tau masalah tu from innity.
Aku dah remove. Still sama.
Email to innity, dorg kata dorg dah fix. Tp will take up to 48 hours utk betul2 ok.
Bagus. Tapiiiiiiii. Still x ok.
Sapa ada kat blog list aku infected jugak.
Dah jadi punca pulak.
Senang. So aku delete je semua.
Hopefully nanti ok la dorg.

Pastu kak jemah ckp suruh pakai default template dulu.
Takut malware tu attack template.
So layout bling2 kena kasi simpan dulu :D
Nanti dah ok br kasi up balik.

Kesimpulan cerita. Jangan tanya aku kenapa. Aku pun x tau.
Nanti if blog dah sihat sesihat tuan blog. Kita akan beroperasi macam biasa.
Ewahhh. Ye ke? Mcm masih pemalas dan menyampah aje. ;p

So diharap penjelasan ini membuatkan anda berhenti tanya pasal malware. Sbb sumpah aku rimas, serimas korang tgk warning sign itu.

P/s: dia kata jgn proceed kan. Abis tu apesal korang boleh baca entry ni? Nampak sgt read at ur own risk kan? Abis tu apesal dok kecoh2 lagi ni?
Sent via BlackBerry from Maxis

meriahnya raya~

wah tajuk macam meriah sangat kan? padahallllllllllllllllll.
paling la raya tah apa2 ok.
sebab raya dihabiskan dalam bilik sebab demam tahap kronik.

raya eve aku dah demam teruk.
tapi tetap tolong apa patut.
then malam, terdengar la mama cakap umah tak kemas lagi la apa.
so terus aku bangun bersihkan abuk2. n lap segala antik mantik ni.
dengan demam2 ok. sedih betul.

lepas tu rasakannnnnnnnnnnnnnnn. terus demam panas melampau.
dengan seram sejuk, batuk, selsema. sedih betul.
so memang tido aje.
tapi kul 4ish am macam tu every 1/2 hour akan terjaga.
sebab tak selesa sangat. ngan batuk n rasa dada n tekak kena siat2. herghhh..

paling emosi. sbb makan semua tak rasa apa. tsk.
padan muka balasan kan. tak abis2 kata, "tak rasa nak raya la. tak feel raya la"
ambik..makanan pun terus tak rasa apa. tsk.
so pagi raya semua pakai cantik2. aku ngan baju tido. ngan koyok segala.
tidooo aje. konon nak beraya sana sini semua tak jadi.

oh aku cuma pakai baju raya malam tu aje.
sebab...sebab....sebab...ada org istimewa datang beraya. ngeh ngeh ngeh. ;p
ok kalau ikutkan aku nak buat bodoh aje.
tapi noy kata aku adalah masam. *u bitch!* sebab peluh2 kebah tu kan.
pastu lepas mandi aku nak sarung baju. tiba2 takda ok. takkan nak keluar berkemban.
so pakai la baju kurung yang ada kat almari tu.
oh suka. sebab mama kata sama cantik sama padan. ehemm. eheeemmm..
kelepak.. kelepak. kelepak. kelemmpoonngggg..
e eh. tiba2 bunyi kompang pulak. oppppssssss.
wah tiba2 excited kan. gila ke?

nway, aku demam hinggalah semalam.
semalam baru ok.
ok still ada rasa pelik2 la.
tapi kalau makan tu dah rasa best sikit tu kira ok la kan.
oh sekarang tengah rasa teringin nak tomyam la.
nak hirup2 masam2. tapiiiiiiiiiii. semua kedai tomyam tutup la. tak bukak :(
kena pergi kedai2 mahal kat shopping complex la.
tapi sedapkah? mana yang best?

oh hp jugak kena bar. sungguh menyedihkan tau.
takleh nak tweet2. :|
kesimpulan cerita. tahun ni takda gambar raya. haha/
takpa. tahun depan ada.
takpun nanti kalau ada sapa2 buat open house. aku akan beraya sakan. :D

ok tu je update raya aku.
nice kan?

selamat hari raya all~

[sticky post]

dunia blog makin sepi aje.
sebab semua dah mood raya n cuti-cuti kot.
so oleh itu. aku pun nak rayakan blog ni la.
so maknanya blog cuti dpd ada entry. can a?
of coz la boleh kan. kata blog aku. hahaha.

ni tgh busy mengemas apa patut.
siap kecoh2 ngan noy. sebab rasa macam banyak sangat benda nak angkut.
nak kemas bersihkan apa patut lagi.
nak bawak balik sangkar lagi.
ngan kucing2 lagi. haiyoohhhh.
aku dah la masih belum datang lagi spirit nak raya ni.
takda mood je semua. mungkin kera its the time of the month kot.
so mcm moody2. wah salahkan tu pulak.
padahal mmg bukan selalu moody ke?

sekali tgh kecoh2 kat twitter.
cousin aku tanya kita balik raya mana?
kita orang jawab kl aje. tp kecoh macam la nak balik kampung kan. kehhh.
kena la pack betul2 kan. kang ada barang tertinggal nak patah2 balik. malas ok.
oh connection n pc is sucky at setiawangsa.
jugak menyumbang kepada kemalasan nak mengupdate.
so marilah cutikan blog.
if update pun maybe through bb n update candid camera tu je kot. :D



so sini before semua makin lesap.
aku nak ucapkan Selamat Hari Raya.
bawak elok2 balik kampung.
let's makan sampai perut meletop.
ok aku excited tang tu aje.

oh n mintak maaf if la aku ada sakitkan hati sesiapa dengan tak sengaja or secara sengaja.
kalau taknak maafkan lantak ko la labu. sendiri deal nanti.
wah baru mintak maaf dah gangster2 balik ;p
so tu maaf zahir. batin perlu ke?
ada ke yang terganggu batin ngan cara penulisan aku?
if ada sorry jugak.

ok nak sambung mengemas.
ta-ta all.
jumpa lepas abis cuti raya la yea.

I'm gonna die!

Semalam tido around 2ish am.
Sebab x larat nak bukak mata.
Batuk pun tahan kronik. Ubat pulak xde. Nice.

Ni td terjaga around 7am
Sebab dada rasa nak terkoyak. Batuk sakit sangat.
Papa dah sediakan ubat batuk. Heheh comel aje. Mana dia cari tah.
Lepas makan ubat lega sikit.

Tapiiiiiii. Badan seram sejuk.
Leher start panas. Bagussss.
Tanda2 nak demam.
Dengki tau nak demam time raya.
I don't mind about tak dpt beraya sakan ke apa.
Tapi adalah kecewa if makan juadah hari raya tapi semua tawar. Emosi kan.
Dah la raya setahun sekali. :((

Gedik lalu ngadu kat mama aku demam dan batuk.
Mama risau, " demam? Abis la org kuat mama demam. Banyak kerja nak buat ni"
Terus sedih. Sian. Mama pun bukan kuat.
Dia pun sakit. Tp kuat semangat kan.
If mama yang 50++ pun larat.
Inikan pulak aku yang muda remaja ni kan. Wah remaja ke uolls? ;p

So amik vicks sapu kat dada yg perit rasa mcm terkoyak tu.
Amazingly ok lepas tu. I mean kurang btk n sakit la.
Tp badan still seram sejuk. :(

Tadi dah settle potong daging kecik2 utk sambal.
Ni nak tolong mama blend segala bahan2 tu.
Ok tu je. Harapnya by esok sihat n boleh bedal makanan sampai perut meletop ya.

Ta-ta.
Sent via BlackBerry from Maxis

akhirnyaaaaaa dapat setelah tunggu almost 2 months~

kan hari tu aku cakap pasal wing chair cover tempah kat fella design tu kan.
dia kata. 3 minggu siap kan?
3 minggu la sangat!!!!!!!!
sangat la tak 3 minggu. penipu ok.
kira kalau raya ni masuk 2 bulan ok.

last saturday noy call la.
sebab mama dah tanya dah siap ke tak cover tu kan.
ye la last time kita orang pergi dia kata dia akan call if dah sampai kan.
ada la tunggu 2 -3 minggu pun takda call.
orang dah mau raya kan.

pastu noy call.

noy : hello. saya nak tanya pasal cover tu. resit num ******* dah siap ke belum?
sales e : sebentar ye. oh dah siap.
noy : kata nak call. saya tak dapat call pun.
sales e : eh saya dah call. saya call husband tu.
noy : bila masa awak call. takda dapat pun.
sales e : mmg saya call. dah bg tau dah siap boleh ambik.
noy : bila awak call tu?
sales e : saya call hujung bulan lepas.
noy : stilll. hari ni baru berapa hb. bulan lepas tu kira baru berapa hari lepas. awak cakap 3 minggu je.
sales e : erk erk ye lah. ni dah siap. boleh ambik.
noy : ye la. bukak ke tak ni? sampai pukul berapa bukak?

..................

pentipuuuuuuu.
mmg takda la dia call kan. papa kata takda pun.
sebab kita org bg 2 number. number papa n noy x silap.
sebab mama mana boleh cakap pun kan.
dan2 main petik je kan.
noy kata masa nak amik tu pun dia terkulat2 je muka.
noy masuk je, terus dia amik cover tu. takyah tgk resit pun.

hohoh. noy mmg reti bab2 amukan ni.
mengikut jejak langkah mama.
aku tak. aku penuh adab kesopanan.
riggggghhhttttttt. sopan la sangat kan.

oh ini lah hasilnya.
maybe some of u dah tgk kat blog mama.
takpa tepek sini jugak.


it fits nicely.
risau gak. sebab gamble je ari tu masa tempah.
nampak mcm brown kan. actually colour hijau lumut mcm tu.
oh sarung cushion tu aku beli utk mama masa pergi bali hari tu. murah terlampau ok.
4 tu rm10 je ok.

oh minggu lepas tak kemas pun umah.
maknanya kena buat dalam 2-3 hari ni.
ye mari spring cleaning.
time tu baru rasa spirit nak beraya kot.

korang macam mana?
dah siap semua ke?
raya balik mana?
korang start cuti bila ni? n sampai bila?
haaa panjang lebar soalan. sila la jawab.

26 Ramadhan - with terendakians~

last sunday adalah session berbuka ngan kawan2 terendak.
jaja settle semua.
aku datang jadi tetamu aje.
aku mmg pemalas organize. tak kuasa.
tahun ni patutnya plan nak buat reunion 10 tahun.
tah jadi ke tak. senyap je semua.
pun dorang suruh jadi committee tapi malas jugak how.
best terus pergi je kan. hahahha.

anyway. plan mula2 nak berbuak kat chilis.
tapi chilis takleh nak berbuka ramai2 kan.
n smoking area. dorang takda space tu.
so aku suggest dome aje la. ala carte. senang.
takyah bangun2. duduk je makanan sampai kan. ;p

order kul 6.30pm.
tp tetaplah berbuka sebiji kurma, air n rokok ajo.
sebab makanan gila lembabs sampai.
rasanya 15 minutes lepas tu baru dapat kot.
ke longer. tak ingat.
tapi takpa. busy sembang2 kan.

tapi ramai jugak yang cancel last minute.
ye la orang dah kawin ni kan payah sikit.
ada yang in laws datang la. family gath la apa la kan. anak la.
so yang tinggal semua yang still bujang :)
ok ice n huda ada la. tu pun dorang gerak awal sbb ada bday anak buah ke apa.


:: shawal - utin - gf utin - oney ::
:: haha. huda pengguna baru bb. so melekat je ngan bb.  ::
ice hadiahkan huda bb.
esok tu huda hadiahkan ice hp jugak.
ice pilih samsung yg macam i phone tu.
ice dpd dulu macam tu ok. dia mesti akan research hp itu ini.
walaupun tgh 'in' hp lain. dia tetap nak beli choice yg dia rasa best tu.
padahal kita orang semua dok hasut2 dia beli bb.


:: nysya & rolex ::

perempuan yang punya lah susah nak jumpa sekarang.
busy 24/7 ok.
sebab dia tgh pulun nak cepat abiskan masters dia.
rolex tu takleh kena flash. so awal2 mata dah kelip.
masalahnya aku tak bukak flash pun time tu. tah apa2 ok.

:: apple crush ::

:: spicy olio pasta ::

me favvy.
ok sebenarnya macam nak nasi asam pedas dia.
tapi mama baru bebel2. cakap aku badan dah naik balik la apa la.
dia suruh aku turun 5 pound (orang lama mmg pakai pound kan. kita pakai kg) tapi ni takkkkkk. dia kata ni aku tambah 3 pound ada.
well. takyah cakap. aku pun rasa kot. ada certain baju dah tak selesa pakai. nice.
yang mama lak eksyen sebab puas ani berat dia turun 5kg x silap. herghhh.

nak buat macam mana. bulan ramadhan banyak makanan best sangat.
n nafsu berbuka tu. macam2 nak kan.
tu yang konon ni tak amik nasi la. makan pasta aje.
ceh poyo. tetaplah pasta kan. nak best sgt order la salad ke kan. teeetttt.
haih belum raya lagi. 
lagi macam2 best nak makan. hoh tak sabar.
takpa. lepas raya ke gym ok. ;p



:: huda - jaja - me - nysya ::


:: ice - Dr aris - lomak - rolex. tsk. sebut Dr. tiba2 rindu kat jonet. lambat lagi la kesayangan tu balik.  ::


:: 2 orang kesayangan hamba. huda ni senang sgt masuk. walaupun baru kenal. tapi kalau lepak ice tak bawak dia. mesti aku yang emosi lebih. haha bengong ::


gf utin ni aku tak sure nama dia.
tak silap dia budak mrsm kt.
utin form 4 n 5 kat kt.
oh kt = kuala terengganu.

i feel bad la.
sebab aku tak sembang apa pun ngan dia.
dia mmg la jenis senyap n nampak pemalu aje.
tapi masalahnya aku pun pemalu n tak reti nak sembang apa. hohoh.
yang budak2 kata aku keji sebab aku tak make a conversation.
i didn't mean to ok. aku mmg mcm tu.
aku bukan type yang. aku pergi kat orang n ramah tamah.
orang ramah. aku pun akan ramah. 
ok tak. usually take time la.
ok maybe kalau dah 2-3 kali jumpa ok kot.
takpa. lepas ni akan cuba menjadi nicer ye. :)

lepas session ni.
oney, aris, ice n huda gerak.
yang lain2 ni gerak lepak ke nz garden pulak.
sebab jumpa sorang lagi kawan lama. bond n gf dia.
tapi aku tak snap2.
sebab semalam panasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
aku dah berlengas n peluh sakan ok.
ok i dont mind muka berminyak. 
aku kan suka feeling latina.
tp semalam bukan latina ok. semalam dah ibarat menatang minyak yang penuh kat muka. wtf.

so tak lepak lama pun. by 11pm dah gerak. tak tahan.
balik terus mandi. baru lega.
lepas ni takda kot session berbuka lagi.
oh ada. budak bbgs group lain lak ajak.
tapi ni aku dah period. apa jadah lak nak berbuka luar kan.
puasa pun tak. cehhh.
tgk mcm mana.

ok la. tu je kot.
bye-bye birdie.



25 Ramadhan~

ni adalah menu last saturday.
ramadhan ke berapa tu eyh? lupa la.
tgh tanya orang kat twitter. harapnya dpt jawapan by the time abis type entry ni. :)

lauk adalah simple.
tapi tetap rasa meriah.

:: paru & tempe goreng ::
:: rebusan. terung, bendi & kubis ::
:: cencaluk ::
:: sambal belacan. tahukah anda. aku takberapa suka sambal belacan. entah kenapa. selalunya aku xkan makan la. tp if sekali makan. rasa macam best la pulak. tp kebarangkalian untuk aku makan tu kurang la. ::
:: tomato kecik2. pun tak suka. aku tak suka tomato. org kata bagus la apa. tp cheq tak sukaaa. tapi soso tomato saya suka ;p  ::
:: telur asin ::
:: masak lemak rebung n paru lagi. ultimate favourite. sukaaaa ::

oh P.G ada beli kuih. cukup2 je la.
sekali ada orang datang berbuka sama :D
so orang itu telah bawak kuih yang banyakkkkkk.
rasa macam. huih banyaknya. siapa nak bagi abis semua ni.
ayol dah la takda. cea tiba2 kan.
ye la kaki makan tu. penting ok.
ok aku pun kaki ngap-ngap jugak.
tp kalau aku sorang kena abiskan mmg payah la kan.

:; buah melaka. ok aku tak paham motip dorang ni tau. buah melaka ni besar nak mampos. ada besar rambutan kot. kau makan seketul boleh tercekik ok. mampos. pastu dorang buat besar2 ni. pastu gula tak rasa sangat. dah lama tak makan buah melaka comel2. dan lepas tu ada gula melaka keras dalam tu. tu baru la best kan. ::
:: murtabak. menu wajib everytime bukak puasa. kalau tak rasa kehilangan. wah drama gila. ok je kalau takda sebenarnya kan ::
:: kuih muih ::
:: tetamu bawak murtabak singapore. siap beli 2 ok. tak gila. ::
:: popia basah. pun ada 2 pack. satu P.G bawak. satu lagi tetamu bawak. amikkk. makan sampai pitam ::

tapi rasanya semua abis kot.
sebab malam tu kawan mama datang.
so hidang2. sambil cerita sambil ngap-ngap.
tau2 hampir licin semua :D

oh hari ni aku puasa halfday aje.
so korang ada few more days tu puasa.
aku dah raya dulu. hohohoh.
ewah ketawa sakan kan.
tp sebenarnya seksa sakit perut ni tau.
menahan. hoih tak sangka tinggal berapa hari je nak raya kan.
masih tak merasa apa sangat.
tah apa penyakit.
penyakit kus2.

ok la tu je.
nanti sambung entry lain.
ta-ta.

p/s : oh dah tau ramadhan keberapa. sebab twitter berbalas. :D

oh i'm so in love~

aku start kenal kim kardashian...
wah kenal ke? teeettttt. ok pembetulan.
aku start perasan kim ni masa dulu aku gigih baca blog perezhilton tu.
dulu dia kan best friend kejap ngan paris hilton kan.
time tu dah rasa macam dia hot gila.
then masuk lak rancangan keeping up with the kardashians.
then tgk. terus rasa sukaaaaaa nyaaaa.

mula2 mesti la suka kim kan.
sebab dia macam hot sangat.
tapi bila dah tgk lama. rasa lagi suka khloe kot.
sebab dia selamba n nak cakap apa cakap aje.
kim ni macam lembik2 sikit kan.
n suka tgk khloe ngan koutney tu suka buat benda2 merepek.

suka sangat tgk family dorang.
macam sangat la fun.
oh sekarang bila tengok khloe rasa jealous.
sebab rasa dia macam makin hot. pastu aku rasa lamar tu macam hot.
aaaaaa. sukaaaaa. they look so sexy together :D
oh dan comel jugak.

anyway. tapi tau la malaysia ni.
nak tunggu new season lembab nak mampuih.
sana dah masuk season baru. sini baru nak start K&K take miami 2 kan.
btw, setiap hari apa eyh? n bila start? sept ni kan dia cakap.
lagi noy cakap. kat malaysia banyak potong la kan.
noy kata kalau kat jakarta takda potong2 ni.

sebab kesukaan melampau kat dorang.
so follow twitter dorang n blog dorang.
so dapat la tgk trailer kalau ada new eposide.
excited sangat. tak sabar mau tengokkkkk.

tapi ini malam excited terlampau melampaui batas ok.
so nak jugak blog about it.
tadi tengok clip kat blog khloe.
tunjuk clip dia nak ajar lamar berenang. kelakar ok.
takpa. leh tahan lagi.
tapi bila tgk clip kat blog kim!!! terus tak tahan.
so mari share di sini.
sila bukak link di bawah.

Watch ‘Keeping Up’ Tonight at 10! - Kim Kardashian videos, photos and blog: Official website


aaaaaaaaaaaaaa. kenapa bodyguard dia kena sexy macam tu?
kalau aku dah terpengsan depan bilik. *pitams*
dah la ngan accent bagai kan.
ok aku tka suka la accent australia. tp sebab dah sexy sgt tu terus suka.
wah dan-dan kannnnnnnnnnnnn.
aku tgk dah siap menyengeh tak senang duduk ok.
sumpah serious tak sabar nak tunggu new season sampai.
aku rasa agak2 tahun depan baru dapat tgk kot. pfffttttt.

haha sorry. mak terexcited lebih uolls.
tapi sangat la suka dorang.
drama gila family dorang.
tapi nanti end up semua ok aje.
la la la.

padan muka korang kena layan aku excited tgh2 malam ni.
tak boleh ok. kena luah kan.
takmo rembes sorang2.
so sekarang cerita. korang merembes ke tak?
tell me. tell me.

big pimpin'~

ahah tajuk tak hengat kan.
macam lagu zaman muda2 dulu. hip hop abis.

mesti ramai tertanya2 kenapa tiba2 private kan.
sebabnya ialah tgh tukar layout.
kira under construction. so kena la tutup.
kang sakit mata lak korang tgk kan.
so ala2 pimp my ride la.
tapi ni pimp my blog. hahaha

so inilah hasilnya.
bling2. n back to black.
bak kata pepatah. once u go black. u never go back. uhukk-uhukk. *tersedak*
tapi sebabkan mokcik dah tua.
mata tak berapa bagus nak baca gelap gulita je semua.
so kita mix n match la yea.

so nanti akan ulas lebih detail pasal layout ni.
buat masa ni. tu aje.
jangan korang nak emosi ingat aku saja private taknak invite ke apa.
takda kerja nya haih.
aku dah terangkan kat tweeter n facebook.
tu pun lepas ramai mintak invite ke hapa.
letih mau reply.
siapa yang clueless sbb tak follow fb n tweeter tu nasib la yea.
oh dan jugak yang bg email, pm semua.
sorry tak reply.
so ni macam surprise la yea. :D

ok tu je.
bye bye. :)

random - raya~

  • ciri-ciri macam nak demam. dah start flu. meleleh2 aje. tak suka. confirm berjangkit ngan noy. pembawa virus punya budak. orang nak raya ni.
  • rasanya nak kemas umah weekend ni la. selalu buat last minute malam raya. pastu abis kul 3-4 pagi. pastu pagi raya terbongkang. orang datang baru kelam kabut bersiap. not good.
  • serious tak tau nak shopping raya apa. mana spirit ni? spirit tak sabar nak raya sebab nak makan sodap aje. can ah?
  • takleh dengar lagu raya tahun ni. sebab everytime terdengar. terasa rindu sangat kat arwah maktok. tahun ni tahun kedua arwah pergi. tsk :( rindu moment. pagi raya dia dah siap panaskan semua n hidang. pastu dia dah siap pakai lawa2 sedondon je daripada serkup sampai ke baju kurung. pastu tengok tv. time nak salam dia keluar siap2 duduk kat kerusi. lepas salam dapat duit raya. tiap tahun pun rm12. hihihi. kadang2 dia tersilap letak. tiba2 dapat rm7 la. rm10 aje la. bila kita orang ngadu terus dia kelam kabut top up. oh i miss her so much la.
  • raya tahun ni entah balik kampung ke tak. rasa macam tak pun ye jugak. but i miss nasi lemak n roti canai untuk breakfast pagi2. oh n nak makan ikan bakar jugak. wah kau ni bukan nak miss sanak saudara kan. kerja nak miss makanan aje. wtf.
  • ok seriously nak shopping apa yea untuk raya? keperluan. keperluan. takmo la ikut kehendak. tapi macam tak perlu apa2 aje. macam semua dah ada aje. tapi macam tak best tak shopping kan. how la.
  • saya mau berbuka puasa dengan kawan-kawan la. tapi takmo buffet. leceh. saya mau ala carte. senang. entah bila program. macam tak menjadi aje.
  • eh kenapa semua pasal raya je ni. nampaknya sebab sebenarnya dah rasa nak raya tapi poyo konon2 tak rasa. ok oleh itu kita namakan entry ini. entry random raya. ;p *edit balik title*
ok tu je buat masa ni.
kalau ada apa2 nak tambah. nanti buat lagi.



23 Ramadhan~

tepek gambar je can?
kemalasan pulak nak type panjang lebar.


:: siput sedut masak pedas. tapi rugi mintak sikit. patut ni lebih. sedap ratah ::
:: siakap stim masak taucu ::
:: kangkung belachann  :D ::
:: bean curd ::

hoh sedap. fuuuhhh fuuuhhh fuuuhhhh.
terlupa order ketam masak sweet sour. tapi macam tamak la pulak kan.
ni pun dah cukup sangat.
ok jangan tanya kat mana ni.
nak carik sendiri dalam archieves or label eat out tu.
siap bagi map.
jangan malas. sila la treasure hunt kat blog aku ni. :)

lagu cina dan hp~

haha sorry last week lupa nak publish cerita hantu la.
mas aaku baca orang komen tu.
aku macam, " hello. buat kot cerita hantu tu. tak perasan ke? ye la. malam kang publish la. tak sabar tau"
ceh rupanya time tu dah jumaat.
mmg aku lupa nak publish. ceh hampeh tau.
so minggu ni mari awal2. kita kasi schedule yek.

......................................................................................................

Hi Peeja,
Aku pon tetiba nak share cerita bab hantu mantu ni sejak baca cerita from Alia sebab aku pon ex-student MMU Melaka jugak
Cerita 1
Ada satu malam tuh aku dgn 3 org kawan aku gi tengok midnite kat Mahkota Parade. So kalau dah minite ofkos la balik pon dalam pkl satu lebih kan. So, bila citer dah abis, kita org terus balik umah sewa kat area MMU tuh jugak. Dan adalah bijaknya kita org lalu dekat jirat cina yg bapak besar kat town sebelum nak sampai Bukit Beruang tuh. Aku duduk depan sebelah driver and lagi dua org dok blakang. So ofkos la antara dia org berdua ada gap kan. Kita org rancaklah komen2 movie tadi, gossip2..etc..tetiba kawan aku yg drive keta tuh diam. Lama gakla dia diam. Aku ingatkan dia dah ngantuk n x larat nak borak ker. Tapi aku aderla tegur, ko aphal senyap ni? Dia tak reply..cont senyap. So kita org yang lagi tiga ni cont borak sakan..pastu tetiba dia tutup radio. Kita org siap marah..apsal ko tutup radio? Kawan aku senyap, tak reply jugak..So dia cont driving, sampailah umah. Bila kita org turun jer dari keta..masuk umah..dia terus cerita. "kau tau apsal aku senyap tadi?" aku jawab.."ntah, mana aku tau, ko ngantuk ker or tersentap apa2".."takde makna nya aku nak tersentap, tadi masa kita lalu kat area jerat cina tuh..aku tgk kat cermin depan aku ni ader Cik Ponti duduk between A and B (kawan2 aku yg dok seat blakang tuh la), lama gila dia duduk kat tengah2 tuh.. Lepas tuh tetiba radio dari channel Hitz.fm terus tuka ke lagu cina ala zaman2 dulu.Aku confirm ni bukan penyanyi yg nyanyi..ni macam ala2 org nyanyi karaoke sebab suara ada sikit sumbang..Sebab tuh aku terus tutup radio" Kita org lepas dengar dia cakap..terus menjerit tak hingat especially yang A and B. Tapi kawan aku cakap bila dah nak dekat sampai umah..baru Cik Ponti tu dissapear...
Cerita 2
Ni still kat MMU Melaka jugak, kita org baru balik tgk Battle of the band kat dewan mmu. Aku tak taula skarang ni..sebab masa zaman dolu2 time aku blajar, kita org ada satu jer main entrance nak masuk kampus. Main entrance tuh kalau kita dari kampus, bila lalu jer entrance tu mmg menghadap satu area semak samun yang ada jugak few pokok2 tinggi. Kat area semak tuh ada seketul umah lama yg dah takde org duduk. Aku rasa ni stok zaman jepun punya lama la kot..hahahaha. So kita org balik agak lewat la..satu lebih jugak. Nak dijadikan cerita masa aku dgn senior aku lalu jer main entrance tuh..kita org dgn gatalnya dok pandang atas. Konon feelin2 nak tgk bintang la kot. Sekali kita org nampak ada dua tiga ekor Cik Ponti dok bertengek atas pokok..Aku tak taula motif dia org duduk ramai2 tuh..maybe buat mesyuarat tahunan kot.Kesudahannya kita org lari lintang pukang siap tercabut2 selipar.
Sorry, aku takder blog. So tak dapek nak kasi link aku.

-syuhaida-

..............................................................................................

eee benci ok lagu cina tu.
pernah tgk cerita apa tah.
yang macam piring hitam tu main lagu cina.
tapi terulang2 kat part yang sama aje. tak sukeeeeeeeeee.
tu yang dulu aku macam scary tgh kat dapur. tiba2 dengar lagu cina lama mendayu2.
tapi sedapkan hati. pikir tu ring tone hp jiran kot kan. ;p

..............................................................................................

hai peeja. im ur silent reader recently. bila baca entry u psl mistik2 ni, teringin gak nak share pengalaman i b4 ni.

so my story begin :

citer ni blaku pd tahun lepas. masa tu aku study kat ILP miri dlm semester 3. masa ni aku jd ahli MPP. so ape2 hal mmg warden or budak2 akan cari aku. aku neh ada penyakit susah nak tdo malam. nak dijadikn citer aku salu la tdo kat bilik member aku sorang neh. bilik die 2 pintu je selang dr bilik aku. aku ngn roomate aku akn angkut tilam semua bile nak tdo situ. 1 bilik 2 org je, so kalo aku n rumet aku tdo bilik die mean ada 4 org la dlm bilik tu.oooohhh..lupe cakap bilik aku kat aras 3.heee...

so mlm tu mcm biasa aku dh angkut semua tilam n brg aku ke bilik kwn aku ni. 3 org tdo ats katil, sorang tdo bawah. b4 tdo tu bese la aku lepak2 dulu ats katil. kwn aku ni tgh online kat bawah, meniarap. die tanye aku, "nak tdo bwh tak mlm ni?" aku jwb mana2 la aku tak kesah. tibe2 die tanye lg, " bible ko da bawak?" aku cakap dh taruk bwah bantal. ooohh.. aku beragama kristian ye. kwn aku neh muslim. die tanye lg, " coco punye dh bawak gak?" coco adalah rumet aku..aku jwb dah jugak. then die kata " takyah la ko tdo bawah. biar aku je tdo bawah. bawah katil ni mcm2 leh nmpak..apa lg kalo ngadap pintu tu".. aku dh mula cuak tp aku diam je.ye la die tak pnah tnye bende camni.huhuhu..oooohhh...... kwn aku ni die mmg buleh tgk bende halus jd die tak kisah sgt la. lepas gayut ngn bf aku mlm tu, aku pn tdo.

pg2 tu aku bgn nak mndi sbb ade klas. masa aku gosok gg aku t'dgr la perbualan kwn2 aku yg lain. rupa2 nya ada sorg junior aku histeria mlm td! aik!! asal aku tak tau neh?? aku diam je dgr citer dorang. kebetulan lak bilik junior aku tu betul2 bawah bilik aku. so aku cepat2 mandi dh balik bilik.lepas siap semua aku lepak bilik kwn tmpat aku tdo mlm td. aku tanya die psl kejadian tu. die cakap die mmg ada dgr bunyi org menjerit tgh mlm tu. dia duduk atas tilam cuba fikir real ke tak bnyi yg die dgr. die sengaja tak kejutkn aku sbb takut aku lemah semangat. lepas tu dia abaikn and nak smbung tdo. dia baring jer, mengiring ke arah bwah katil, die nmpak sesuatu betul2 bawah katil! die cakap bende tu warna putih biru.. die tgk bende tu, bende tu tgk die.boleh lg selamba katak die tanya bende tu " ape ko buat kat sini? pegi balik la. jangan kacau kat sini" kalo aku sure dh pengsan tgk bende neh. tp bende tu taknak pegi. so die baca ayat la, 3 kali baca baru bende tu hilang.

masa tu aku mmg tak sedar langsung. mmg tdo mati la. rumet aku pn ade dgr bunyi org jerit tp sbb die ngantuk sgt die biarkn. so otw nak pegi klas tu aku terserempak ngan presiden pompoan kami. aku tanya la die apa yg dh jd smlm. die citer la junior aku tu nmpak benda kat dlm bilik dia.benda tu dok tepi tingkap peratikn die. die takut sgt n try kejutkn rumet die tp rumet die tak sedar2. kebetulan (byk kebetulan ni) pulak rumet die lupa nak pakai stokin b4 tdo. salu nye dia akan pakai stokin kalo tdo. mlm tu ntah nape dia rasa letih sgt n tak larat nak pakai stokin. lepas junior aku neh kejutkn rumet die, rumet die lak tak sedar die pon pegi la bilik kwn die sebelah. kwn die ok je suruh dia tdo situ. masa nak tdo ni la, time die letak kaki die ats kaki kwn die tu die rasa ada bende tarik kaki die. terus die jerit tak sedar diri.ape lg bising la asrama mlm tu. semua warden laki pompoan n ustaz turun padang.

presiden tanya aku kenapa aku off hp. aku heran sbb aku mmg tak penah off hp. aku bagi silent n vibrate je. die lg heran sbb semua org tak dpt kontek aku. warden semua try kol aku tp tak dpt. masuk voicemail sume. aku cek hp aku tgk takde miskol hape. tp aku bengang gak.. nape tak g bilik ketuk pintu je kan. kan senang. bknnye jauh sgt pon bilik aku. lgpn presiden neh mmg sedia maklum yg aku tdo bilik kwn aku. sgt pelik bin ajaib lg kan. so kwn aku cakap myb bende tu off hp aku tak. giler ahhh.. boleh nye die main hp aku..kejadian ni adalah yg pertama berlaku kat asrama kami. ILP kami ni baru lg, 2007 baru stat operasi. walaupn b4 ni senior laki penah cakap dorg salu nmpak pompoan duduk kat tangga asrama kami org tgh malam. ye la..asrama pompoan ngn laki tak jauh. bersebelahan je. dewan makan jd perantaraan. so dorg mmg salu la usha asrama pompoan neh.. tmbh2 lg budak laki ni jenis tak tido malam.

oooohhh... nak tambah lg seram benda yg junior aku nmpak tu penah bgtau kat ustaz kami yg 'dia' akn dtg lagi dgn bwk byk lagi 'org'... hishhhh.... dgr je mcm tu semua budak pompoan pakat taknak tdo bilik sendiri. n warden bagi pelepasan gak lampu leh bukak sampai pagi. salu mesti tutup kol 11 mlm. n tak dibenarkn tdo berdua je dlm bilik.mesti lebih..

tu je la citer aku..sekian terima kasih *skema nyer ending*

http://jaynedean4ever.blogspot.com

.........................................................................................

canggih betul hantu sekarang kan.
siap boleh block hp orang.
tapi kan duduk asrama memang scary lebih kan.
agaknya sebab ramai. so ramai orang ketakutan.
membuatkan kita bertambah2 takut.

sapa lagi ada cerita hantu best2.
sila la hantar kat email aku.
kalau rasa nak share la.
kalau rasa takmo. nak simpan sorang2 je cerita tu pun suka kau la yek.
oh email add ada kat atas nun.
kalau tak jumpa maknanya pendek umur.
hahha. padan muka.
tu je. bye-bye.



21 Ramadhan~

21 tu la hari yang paling mengelirukan ok.
sebabnya???????????/ sebabnya semua lauk sedap sampai kau tak tau nak makan mana satu ok.
dah la papa dah pergi pasar juadah.
aku ngan noy pun pergi.
sebab dia nak carik laksam favvy dia.
yang takda tauge. minah tu tak makan tauge.
so kita orang pergi ke au5 punya param.

oh suka.
sebab param dia tak besar sangat. but still macam2 ada.
n tak congested. aku tempat congested ni tak gemor.
tertahan2 je aku ngan noy.
ok aku tak la. noy. semua dia rasa menarik n nak.
tapi aku tak bagi.
sebab tau papa pun pergi kan.
kang melampau banyak pulak. siapa nak makan kan?
aku jugeeeeeeeekkkkkkkkk. heheh


:: mama masak sambal tumis ikan bilis petai. Ya Allah terlampau ok kesedapannya ::
:: masak lemak jering minang. noy teringin. so kasi beli rm2 ::
:: tauhu goreng n ikan pari goreng. aku tak suka if pari goreng. jadi tak best. aku suka dalam kuah. lembut aje. tapi kena. kalau tak nanti orang bising2. sebab umah aku ni ada je yang tak makan ikan kuah la apa la ::
:: asam rebus ikan pari. pun mama masak. hirup-hirup. slurpp.slurrpp ::
:: telur dadar over namanya. gedik tak. semua mama nak campak kat dalam tu. siap button mushroom bagai. haih. mak sapaaa la tu? ::
:: ni papa beli. aneka sambal. tak sentuh pun. sebab masakan ibu adalah terbaik ok. tak perlu yang lain. ecewah ::
:: tgk tu kuih overdose. hasil if 2 orang beli. ::

aku teringin gandus. gandus yang tengah berderet panjang tu.
tak tahan tgk foxy farah tweet.
aku tak merasa lagi tahun ni.
so cakap kat papa nak la kan.
papa pun beli la.
sekali yang favourite tu dah abis.
so papa beli kat kedai lain punya. tak sedappppppppp.
takleh challenge kedai tu punya.
i wanttttt. how la.
tapi gedik. padahal. hari2 biasa pun ada je kuih tu.
motip nak time bulan puasa jugak? ;p


:: ho ho ho. ni special request aku kat mama. asam rebus tempoyak. nyaaaammmmmmmm. ::

mama asing buatkan sikit kat periuk kecik.
sebab tak semua makan tempoyak ni.
sedap melampau ok. hirup-hirup.
kita time hirup tu mata kau boleh naik ke atas sampai nampak mata putih aje.
sebab sedap sangat. haha. melampau tak eksperasi aku? hahha

tgh makan tu noy bersuara.

noy : hoihh. gila la. makan petai pastu jering. melampau. jadi pering ok.
me : kau la makan semua. aku tak. aku makan tempoyak aje. (time tu aku tak makan jering n petai lagi ;p lepas tu bedal jugak)
noy : lagi la tak best. eeeee.
me : aku lagi la. if makan semua. jadiii. Yak PeRing. hihihih.

*cricket*cricket*cricket* (fine takda sapa nak gelak kat lawak aku)

P.G : issshh. ape benda la kau ni. tiba2 pulak yak2. bangang.
me : hihihi (wah seronok tiba2 ada org layan kan) betul la. tempoyak. jadi la yak. 
noy : tah apa2 tah.

tapi ye. keesokkan harinya.
dpd pagi bawak ke malam.
trip ke toilet adalah tak menyenangkan.
bau yang bisa membunuh semua orang di daerah itu. *pitams*

:: air jagung yang tak kuning. sbb takdo pewarna yek ::

:: laksam itu. sooo sedapppp ::

baru ingat nak matikan je cerita.
tapi tak jadi.
oh hari ni berbuka luar. yippaaaa.
ok teruja sebab makan sesuatu yang lain.
tapi actually aku tak sokaaaa.
sebab aku rimas kena rebut2. kena tunggu orang serve.
kena book meja dan sebagainya.
tapi nak jugak keluar.
semalam jual mahal takmo ikut.
last2 mak kesepian. not like.
ok tu je. byeeeeeeeeeeee.