2 different occasion, 1 same reason~

ok tak tau nak update apa.
gambar banyak.
tapi aku main skip2 lak nak update.
ada yang terlebih basi macam malas nak tepek sini.
n ada yang rasa tak perlu cerita.

anyway. gambar bawah ni masa makan mc d.
sebab tgk wany tweet pasal mc d.
tak pasal mengidam ok.
so harus esoknya ke mc d.
so ke mc d mont kiara.
so lawa the place. sukeee. dah la ramai orang sexy2.
hiahahahhaa. tapi lepak kejap aje.
lepas makan terus gerak.
sebab lepak belah luar banyak nyamuk.
bengong. dok gigit2 kaki.


:: hohoh. banyak kan. bagus. tak kedekut fries dorang ni. ye dan kami tamak sos. btw aku suka sos tomato. sebab aku rasa sos chili mcm manis, boleh? tomato best sbb masam2. last2 noy pun lg prefer tomato dpd chili :D  ::
:: tah apa motif la perempuan ni. tak ikhlas tau snap pic aku ::

sorry la gambar2 lain lupa snap.
sebab katanya kebulur. so ngap ngap. masuk perut terus.

then minggu lepas ada pergi ke plaza damas.
sebab pergi toys'r'us. beli apa? tu nanti update lain.
then after shopping. decide nak makan kat hartamas square.
sebab aku adalah teringinnnnn.
sebab hari tu ada orang comment cakap oyster kat sana sedap tahap inzal.
so aku nak tau la inzal ke tak inzal. :D

gila la jam hartamas tu.
nak dapat parking pun susah.
last2 parking berbayar.
ok actually bukan berbayar pun. tepi2 jalan je. tapi ada orang mintak bayar.
siap bg tiket la. tapi aku rasa tak patut pun. sebab bukan kawasan dia.
bertekak la jugak. tp malas nak layan. bayar aje la.
cibais sampai rm5 dia charge. herghhh.

tapi bila sampai takda la congested hartamas square tu.

:: oyster omelette ::

kenapa omelette eyh? bukan tu scramble ke?
masa order tak check pun.
sekali rupanya rm16. bodoh tau. aku ingat rm8-9 ke. ok la jugak.
ok as for me. tak berbaloi ngan harga la.
sedap la. tapi tak sampai thaap inzal kat tekak aku. hahahah.
sebab aku rasa dia kedekut oyster. dah la kenit2 oyster dia.
n cara masakan tu. aku rasa aku pun boleh buat kat rumah.
i prefer the one kat ss2. farah pernah order n pernah bg aku rasa.
well aku suka sana punya lagi la :)


:: noy as usual order waffles dia. aku makan 2-3 sudu aje. heaven ::
:: budak comot ::
:: budak cantik. hahah cantik kah? budak kah? tak sesuai ::
:: semangat tweet. sampai begitu muka dia nak snap gambar. hahahaha ::

kenapa makan sedap eyh?
tak suke tau.
ok makan suke la. tak suka bila tgk diri kat cermin.
tapi tak suke, tak suke pun nak jugak tanya.
siapa tau tempat makan best2?
takmo la jauh2. dalam area kl la.
mana tau boleh try.

cinta lama bertaut kembali~

dramatic kan tajuk aku. wah suka.
few days back ada silent reader bg aku email.
siap ngan gambar bagai.
lepas je tengok terus rasa nak pitam.

:: in case korang ingat aku tipu konon org bg. padahal aku sendiri yang buat. ;p ::

dia telah memberi aku gambar2 ini.
rajin betul dia.
aku tak kuasa la haih nak buat semua ni.


motifffffffffffff????
letak cambar aku ngan abang scofield?
wah abang. so gatal.
btw aku geli panggil abang2 ni.
tapi tgk betapa istimewanya dia aku sanggup panggil ok.
paling tak tahan pic bawah tu.
tiba2 berangan dia nak break out of prison sebab nak keluar jumpa aku.
wahahahahahhahahahaa.

kau tau apa akibatnya dengan dia bagi aku gambar ni?
tak pasal aku marathon prison break ok.
aku dah settle tengok season within 1 1/2 day.
sekarang tgh tgk season 2 pulak.
syiok gila. sebab time tgk dulu dah lama kan.
so memang dah lupa2 la. so saspen aje.

dulu pernah gak reader bg aku link.
link gambar si wentworth miller ni sekarang dah gemuk n rambut kerinting2.
memang euwwww la.
wah macam bagus. aku gemuk takpa kan. dia gemuk takleh.
lempang kang baru tau.
but whateverrrrrrrrrrrrrrr. lepas je tengok balik cerita ni.
terus merembes kembali. tak kira.

nom nom nom. ;p~~

expose mistik - hospital

hoh ramai pulak hantar email mistik ni.
thanks. sebab mula2 ramai cerita kat comment aje.
tapi ada yang mengikut arahan n bg kat email. bagus.
macam2 pengalaman la ada. 
so since banyak. aku share start ini malam.
if teringat je aku share. nak tunggu malam jumaat je share.
jawabnya tahun depan baru abis kot. jenuh lak korang menunggu nanti.


ada yang hantar siang.
walaupun cerita ala2 seram. tp relax aje.
tapi lama2 ramai lak yang hantar malam.
jawabnya terima kasih la aku nak baca.
tunggu esoknya baru aku baca. heheh.
takuit la. malam2. kang mau xleh tido.
tak pun terbawak2. dalam mimpi. i dont want.
so ini cerita pertama ok.
.........................................................................................................




hai peej..

teruja pulak nak share pengalaman i nih.. ok.. 

dulu arwah my dad masuk spital KPJ selangor tu.. dia masuk ICU la kan sbb kes jantung masa tu.. nak dijadikan cerita.. selama 3 hari berturut2 dan tepat pd pukul 9 malam lak tu (masa yg sama ok!).. kat pintu masuk ICU tu i berselisih jalan dgn sorg budak lelaki pakai baju warna merah umur lebih kurang 8-9 tahun.. mata dia pun merah.. tapi tak pandang kita.. muka dia macam sedih sangat.. i tak tegur pun.. buat tak tahu jela.. pikir mungkin dia ada relatives dlm ICU tu kan.. tp pikir logik.. mana budak boleh masuk wad ICU tu.. malam pertama dan kedua selisih kat tempat sama pulak tu.. malam ketiga pulak.. konon i ni takde kerja jalan2 la kat tempat bedah.. berdepan je dgn wad ICU tu.. kat sebelah bilik bedah tu ada tempat menunggu kan.. masa tu pukul 9 malam la.. boleh pulak ada budak tu (budak yg sama.. baju yg sama) tengah tidur kat kerusi situ.. sorang2 ok.. dengan kaki ke atas kepala tertonggeng ke bawah.. isk.. ok.. seram giler... memang budak tu alone.. takde sesapa pun kat situ.. lepas tu malam yg sama i nak balik rumah.. turun bawah guna lift.. my brother temankan.. sekali pintu lift tu tak nak tutup.. try tutup lagi.. then dia tutup tapi lift tak jalan.. last2 tukar lift lain.. tapi bila dah tukar dia pergi turun sampai tingkat bawah sekali pulak.. org nak turun level G.. tp dia turun sampai B.. and pintu lift terbuka lak tu.. tapi takde orang.. and rupanya tingkat B tu la terletaknya bilik mayat.. huhu.. orait ..masa type ni pun bulu roma dan tegak2.. isk

k.. sebelum takut berpanjangan better i stop sini..

tq.. take care.. bye2..


--
Warm regards,

~CIk Mont~
http://mydailymenses.blogspot.com
SASDEM`10



........................................................................................................


boleh lak budak tu nak macam tu kan.
ish aku memang tak gemar la hospital2 ni.
Alhamdulillah aku tak pernah la sakit teruk2 sampai kena warded ke apa. mintak jauh.
dah la sapa nak teman kan. kena lak sorang2. omg tak sanggup.
dulu jaga mama kat Ampang puteri ok lagi la. suasana ok la. tak scary.
tapi masa jaga papa kat HKL. gila takut.
siang pun seram satu macam. 


kenapa la hospital ni kena scary2 eyh?
anyway siapa nak share cerita mistik2 ni.
boleh email 


email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
sucject : expose mistik




aku suka yang besar-besar~

weow. tajuk tak tahan kan.
well siapa tak suka kan. hmmm.
btw i mean handbag la. jangan pikir lain.
tapi boleh jugak kan. semua orang suka besar2.
kereta besar, rumah besar, gelang besar (baru mami jarum), nak beli ayam pun nak yang besar2 kan.
tapi kenapa bila nak pilih orang takmo yang besar??????
kenapa????!!!  hoih. tiba2 termarah pulak. ;p

anyway bukan nak cakap pasal tu.
cakap pasal handbag.
few weeks back aku ada tweet pasal aku suka handbag besar tapi tak suka bila nak cari barang.
sebab kalau handbag tu dah besar. kalau boleh semua barang nak campak dalam tu.
ramai lak reply tweet.
ada yang kata paling payah nak carik kunci la.
then iz yahya cakap, " mesti macam main lingo game dulu2 tu kan.?" . something like that la.
aku macam takleh ingat game apa. then baru terpikir.
zaman dulu2 ada game kat rancangan. macam bingo.
kerja dia korek2 balang tu. then pilih bola bernombor.
omg. macam tu la aku rasa everytime korek bag tu.

aku paling bengang if nak carik lighter ok.
kau bayangkan rokok dah kat mulut. tapi kau korek2 tak jumpa lighter.
memang feeling lingo la. berpusing barang dalam bag tu aku pegang.
tp lighter takdok jugak.
last2 kena tengok jugak. rupanya lighter terselit kat celah poket. tah apa2 ok.

so aku rasa nak buat entry handbag.
n tengok apa ada dalam handbag. mine of coz penuh junk la.
dulu maybe 3 years back. zaman orang suka tag2.
ada entry apa ada dalam handbag.
so aku korek2 archieves jumpa la entry tu. click here.

so mari kita lihat.


handbag noy ni. dia beli masa kat kuwait.
h&m. murah aje. 2kd ke 3kd masa dia beli.
murah la. dalam rm20-30++ macam tu la.
dia memang dah tak pakai la. so aku pakai la.
noy ni siap suruh aku pakai LV dia. tapi aku taknak.
dia dah pelik2 apesal aku taknak.
reason sebab aku kata buat apa? just because dia LV ke?
pakai LV tiba2 duit ciput je dalam handbag. takat eksyen2 kan, so takyah la.
lagipun. i dont mind la. sebab fungsi handbag nak menyumbat barang je kan.
maybe one fine day. tapi at the moment. takda rasa nak pakai ke apa.
last2 dia bagi handbag tu kat mama.
yang mama suka ejek aku. if tgk handbag aku. dia kuis2 sambil cakapm " ni berapa ringgit ni?" 
kuang ajar ok. macam teruk betul.

btw. aku suka handbag ini. sangat besar. boleh sumbat segala benda.
yang pelik. if pakai handbag kecik boleh lak aku sumbat apa perlu aje.
tapi bila dah besar tu. kalau boleh segala benda nak bawak.
serious ok. check it out.

:: dah nampak semak dia ::
:: selepas dah keluarkan segala mak nenek dalam tu ::

ok ni tengok satu2. 
sorry ada pic yang terpusing2. ape ke hal ngan camera ni tah.
rotation menggila.

:: antara benda2 penting yang perlu ada. if takda boleh mendatangkan amarah ok. ::
:: bila bukak jam je aku letak dalam handbag. so if keluar. lupa ke apa. korek2 dah ada dalam handbag. aku suka pakai jam. if takda rasa macam tak lengkap. :D  ::
:: handbag holder ::

beli masa kat Bali. duhhh. obviously la kan.
noy nyampah je masa aku keluarkan benda ni n pakai. dia kat aku over.
masalahnya senang ok. esp time nak makan. takda la handbag mengganggu kan.
last2 aku tengok sekarang if lepak2. dia suruh aku keluarkan sebab dia nak tumpang sangkut handbag dia. ceh.

:: handphone n charger ::

haaa gila over kan siap bawak charger.
tak blackberry ni if selalu online cepat makan battery ok.
kejap je dah tinggal sikit battery dia.
so memang aku bawak charger ke mana.
kadang2 tu aku siap bawak adapter sebab charger ni payah nak cucuk.
nyawa ni nyawa.
if takda tu rasa tak keruan.
ye la nak check segala kat sini kan. tweet. approve comment n all semua. macam2 la.
so if battery nak abis ngan muka tak malu tumpang charge kat mana2. hahaha.
tak pun if tak bawak. mesti rasa nak balik umah cepat je. hahaha.
tp usually aku mmg bawak charger ke mana2.
noy la selalu lupa.

:: mints. untuk kesegaran nafas. segar ke? tapi if ada mint hati kena ikhlas. sebab once kau keluarkan n makan. terus akan ada suara, " kau ada gula2? nak!!". shit. macam mana dorang tau ni. ada bau kah?  ::
:: kipas ::

kau tengok tu kipas pun aku sumbat.
ni favour masa nikah huda n ice. 
aku ni kan cepat berpeluh. so ada guna kipas ni.
tp masalahnya aku selalu tak teringat dlm handbag aku ada kipas. cittt.
so usually aku tetaplah berpeluh. -___-

:: beauty stuff ::

perfume. perlu. if tengah lepak2 boleh spray2.
tak pun aku ni ada kawan2 tak smoke yang cerewet rasa nak sepak.
nanti kata aku bau rokok la apa la. so spray la.
kecoh kan. kalau x suka bau rokok. jangan la lepak ngan aku. spray kat hidung dia baru tau.

lipstick. tu je. aku tak bawak barang make up lain. tak kuasa.
subang. balik dpd jalan terus sumbat. kadang2 if keluar lupa nak pakai ke.
korek2 dalam handbag jumpa. boleh la pakai :)

hand lotion. aku ni setahun 3-4 kali mesti akan ada masalah tangan menggelupas bagai nak gila.
tah allergic apa ke. tah la.
so jonet surruh beli tu. tapi bagus la. pakai berapa kali je dah ok.
aku bengang sbb if nak salam orang segan ok.
sampai aku kena tegur ngan kawan, " kasarnye tangan. pakai la lotion. macam mana nak buat bini ni" cibais.

hohoh. hair serum pun aku sumbat letak dalam handbag.
paling la tak perlu kan.
tapi aku selalu macam lupa pakai.
so konon2 if letak dalam handbag ingat la.
tah apa2 ok. paling la tak ingat.

:: purse. camera. spec. camera lately asyik lupa bawak. spec perlu untuk aku nak drive. rabun. ::
:: resit2. spare change. n tisu starbucks. matiklah buruk perangai kan. tak if ada lebih2 atas meja aku amik je. sebab if lepak tempat lain kadang2 meja basah2 kan. boleh lap2. miahahha. ::
:: motif siap ada pen ngan note book pulak. dah la gedabak. sebab aku tulis to do list. boleh? padahal boleh je tulis kat BB kan. tapi aku ni traditional sikit. so pakai buku. ::
:: n kunciiii ::

nway aku punya key chain tu jadi isu ok.
beli masa kat Bali jugak.
siap buat souvenir. bagi2 orang semua.
end up semua tak pakai.
noy segan nak pakai. jonet bg adik dia sebab segan.
kawan2 noy siap ada yang tak berani bawak balik umah pun. haha lawak.
aku seperti biasa pakai je la. aku tak nampak kat mana salahnya.
then siap bagi tau mama.

noy : ma tengok keychain pija tu?
mama : apa tu?
noy : tuuu. kote.
mama : hahaha. eeeee.
me : beli kat Bali la.
mama : tau.
noy : noy pun ada. tapi malu nak pakai. nanti orang kata gila kote. eee. takmo la.
mama : perempuan tu memang gila. kau tak tau.
me : apesal lak. pakai je la. lepas pakai simpan la. bukan kau nak tayang2.
noy : takkan sentiasa kau nak cover. mesti nanti ternampak jugak.
me : kau ni pikir jauh sangat.

serious aku tak nampak masalahnya. lantak la kan.
so sampai la ada satu hari tu. ada orang nak pasang internet kat rumah.
so kena la bukak pintu, grill. padlock semua kan.
yang pasang tu lelaki. dah la siap berjambang2. macam alim2 gitu.
sumpah segannnnnnnnnnnnnnnnnn. aku sambil bukak sambil tangan genggam keychain tu.
sebab taknak bg nampak.
haaaaa. padan muka kan.
ye la selama ni mana terpikir nak kena deal ngan orang ke apa kan. shit.
sbb kalau takat ngan kawan2 memang tak rasa apa la.
ni orang luar kan.
so lepas tu memang aku tak pakai la.
mak segans uolls. ;p

so itulah sampah sarap dalam handbag aku.
aku tak tau nak tag siapa.
ada ke orang layan tag2 ni lagi?
apa kata if rasa nak buat korang buat.
nak jugak tau apa ada dalam handbag korang.
then if buat siap la bg tau aku. nak check it out. :)

daddiiii~

last week adalah father's day.
since birthday P.G tak da beli kek.
so kali ni beli.
sebenarnye sebab aku ngan noy craving nak cake. yeaahaawww. ;p

so kita orang ke JJ au2.
sana ada kedai kek splendid.
aku tak tau la kedai ni . tak pernah try.
tp banyak kali lalu la.
tengok deco n makanan2 dia semua lebih kurang secret recipe.
aku ingat macam under secret recipe ke apa. tapi tengok macam tak.
tp ok la. sebab kek dia lebih murah.
n bukan nak meriah2 sangat. so kita orang pilih kek comel aje :D
kek dia kecik dlm rm30.




serious kek dia sama ok.
ada yang macam chocolate indulgance tu. yang blueberry tu,
macam2 la.

then balik rumah je terus membedal nasi lemak mama buat.
lazat. hoh tengok balik pic ni pun dah rasa terliur.
super nice.


:: sambal tumis ikan bilis petai ::
:: kacang buncis goreng ::
:: paru n tempe goreng ::
:: telur rebus n timun. mama tah apa2. aku snap pic dua2. dia ingat aku snap pis telur aje. siap sound, "gambar timun tak snap?" ewah. over tau. timun je kottttt ::
:: memang stone. aaaaa. nak lagiii ::
nak tunggu makan kek ni lama ok.
memula P.G takda.
then papa lak tido.
yang aku ngan noy tak sabar nak makan.
rasanya nak dekat kul 10ish pm mcm tu baru session mula :D

:: chocolate moist cake. sedapp. cuma manis. well duhhh. dah kata kek mesti la manis kan. tp ok la. puas hati makan. hoh sedap. ::
:: papa baru bangun tido. terus tengok bola. ::
:: mama as usual mesti dah siap ready ngan tudung n siap2 duduk. hahah. macam nak celebrate dia pulak ::
:: budak jahat yang tak menyabar nak makan cake. comel je kan kek dia . just nice. ::
:: set timer. testing testing. ::
:: family potrait. P.G ni suka spoil tau ::
:: session potong cake ::

selalu kan kalau kita potong cake mesti ala2 aje.
potong satu dua aje. konon sebab nak amik pic.
sekali papa potong tak stop2 kan.

me : apa lama sangat. dah la tu.
papa : baru empat. ada lagi dua.
me : 5 cukup. ayol taknak. dia diet.
ayol : e ehhhh.

hahaha.bengang je ayol.
sebab ayol ni paling favourite makan2.
if dia takda tak abis la makanan kat umah tu.
if dia ada. semua licin ok. orang punya pun dia bedal. hahaha
if makan cake tu. tiba2 dengar dia cakap. " dapppp. sedapppp..dappp"
pastu kena la orang cakap, " ye la yol. kau nak tambah tu tambah je la. banyak la kau punya sedap"
hahha lepas tu baru reti nak tambah. tah apa2 kan.
so bila aku kata dia takmo tu. hangin aje.

so lepas je papa potong terus dia pass kat aku untuk letak dalam piring semua.
elok aku nak angkat. pisau kek tu jenis lembik. so macam melendut.
bila aku angkat. amik kau. melambung ok kek tu.
pelepek jatuh kat aku.
semua bantai gelak. sebab kata aku dengki kat ayol. so dapat balasan.
 padan muka dah kena.


:: tengok la dorang tu. buruk perangai ok ngejek orang. paling over makcik tudung tu kan. tak padan makcik siap main tunjuk2. ::
:: hahhaha. kelakar aje. semua sibuk gelak2 kan aku n amik pic. papa tak heran pun. dia cepat2 amik kek tadi tu n makan. tgk la tu. comel je dok bersila n makan2 tak kisah keliling. ::
hahha banyak gila jatuh.
kena tangan kaki semua.
yang dorang suruh cuci.
rugi ok cuci. aku jilat aje kasi clear. lepas tu baru cuci.
sedappp. nyammmmmm.
ye aku memang buruk perangai.

so tu la sambutan father's day yang simple je.
tapi sangat la happy2. seronok.
so happy father's day to my daddy.
thanks for loving us.
love u very much papi.
xoxo

korang kisah ke?~

first of all aku nak mintak maaf.
sebab kan. aku ni punya la pemalas nak reply komen.
dah la lately ni ramai pulak rajin komen. haha.
padan muka. suruh orang cakap hi.
sekarang ramai dah nak cakap hi n komen2.
 lepas tu tak ter-reply kan. niceeeeee.

kadang2 aku rajin aku reply.
tp usually. 1-2 entry aku reply . lepas tu dah letih.
sebab aku ni kalau reply mesti nak panjang2 macam buat entry jugak.
so by the time the third entry tu aku dah tak kuasa.
jangan korang ingat aku main pilih2 mana suka je aku reply.
tiba2 tang entry yang korang komen aku taknak reply.
bukan ye. sebab aku malasss.

sebenarnya korang kisah ke aku reply ke tak?
sebab dulu aku pernah letak poll kat blog ni.
tanya pasal aku perlu ke aku reply komen.
ramai jawab tak perlu. reply kat entry baru pun ok.
so sebenarnye ok ke tak ok?

aku ni tah apa masalah suka rasa bersalah.
macam aku tengok blog orang lain rajin reply. tp aku malas. aku rasa macam aku keji.
tp what to do. me very the lazy one.
so how? perlu?
tak perlu?
if rajin baru reply?
or suka hati kau la pija. blog kau?

ngeeeeeeeee..

roh dah mari~

aku tak tau sampukan apa dah mari.
tiba2 aku galok nak update blog.
macam berderet2 je gambar dlm pc ni.
tak berupdate.
tapi kang aku update banyak2 sehari orang nyampah lak.
atas nasihat2 korang.
aku baca balik entry aku lama2.
macam aku cerita. ada yang tak berapa personal.
so sekarang aku macam dah dpt byk idea untuk bercerita. hiahahah.

aku memang macam ni.
kalau senyap. memang senyap n rasa nak menyendiri aje.
tapi sekali aku dah start menggila. semua orang tension.
orang rumah aku kalau aku dah start menari2. terkuak2 sana sini. dorang tau aku tgh mood happy la kan. ;p

takpa weekend ni aku kasi rehat.
rehat dpd korang muntah2 baca update ke apa.
nanti next week kasi deret. ok ke takpa?
eh serious aku rasa terlebih ceria.
takut lak aku ngan diri sendiri. hahahha
maybe sebab aku tengah dengar lagu electro kat winamp ni kot. ceria ok.
tiba2 rasa nak menari. mau ajak foxy farah clubbing huhuhu.
tapi sekarang musim bola. ada ke lelaki comel di club?
eh kau ni nak menari ke nak cuci mata kan?

ok tu je. nanti akan update yang bergambar ye. tunggu minggu depan.
minggu ni korang pergi la jalan2. gaji sudah masuk kan.
takkan nak tenggek kat umah melepak depan pc kan.
ok tu je. bye-bye. happy weekend byatches.

hello fellow readers~

[STICKY POST]

tujuan aku jadikan sticky post bukan paksaan suruh korang cakap hi ke apa.
jangan rasa terpaksa pulak.
sesiapa yang bersuara tu. thanks. if rajin aku reply komen. rajin? tah bila tu kan.
sebenarnya aku nak tunggu salah sorang dlm pic tu munculkan diri.
tak tau la kalau tak berani takut idola dia marah ke apa.
kalau suka baca, ngaku je la. aku tak marah :D


selalu aku tepek keywords kan.
hari ni aku rasa nak tepek community pulak.
so ni la yang paling latest bukak blog aku.

*click for larger view


rasanya dpd list yang ada ni. aku kenal n pernah drop komen ke apa 6 orang je kot.
like seriously.
but anyway. thanks sebab baca blog ni.
tak kisah la sebab suka ka. sebab nak kak nam ka. janji memeriahkan la.
tapi rasanya akan betul2 meriah if atleast cakap la hi kan.
sekali je pun. takkan pergi umah orang terus selongkar2 kan.
lepas tu if nak senyap ke apa. tak mengapa.

tu aje. from time to time.
if ada lagi muka lain2 ke apa.
aku tepek2 sini lagi ye.

kesayangans yang payah nak jumpa~

last week. ok aku tak ingat bila la.
aku rasa last saturday kot.
awal2 ice dah call buat appoinment kata nak jumpa.
matiklah kena buat appointment kan.
macam ke busy sangat je aku ni kan. hahah.

tapi dia dah buat appointment awal2.
last minute baru kita orang siap.
nak lepak kat suzi's aje.
siap bila sampai. huda n ice cakap, kita orang lawa2 ni dpd mana?
miahahha. lawa ke. ok la. over siap pakai elok2 la.
selalu comot aje kan.
last2 kita orang jawab. sebab dah lama tak keluar lepak.
so sekali keluar macam over sikit la.
serious. aku rasa time tu ada la dekat 2 minggu tak keluar kemana2.
noy dah la asyik keluar ngan kawan2 dia. aku malas nak join.
kawan2 aku lak ajak keluar tapi aku takda transport.
so terperuk la kat rumah.
ok takda la terperuk. aku suka je.
main game n online. :D


macam2 gossip la keluar.
kata dah lama gila tak jumpa kan.
oh aku kan sekarang tak tegar.
so lupa bawak camera.
so snap2 pakai camera hp aje. so tak clear la yea.
ni pun hp noy ok. if pakai aku punya lagi hampeh.
so gigih pulak dia candid.

:: time noy dpt candid ni terus suka dia. dia kata ketara kak nam n pak nam. yang aku tutup2 mulut. yang huda pun sama siap bergegar2. yang ice sampai terkeluar gigi. hahha. apakah kisahnya? kena rahsia la. blog aku ni tah siapa2 baca kan. kang ada yang terasa. bahaya. hahhaah ::


oh masa sampai terkejut ok.
sebab ice dah pakai spec ok.
rasa nak tampar pun ada muka dia.
sebab rasa tak sesuai je muka dia pakai spec. hahha.

hmmm. bila tgk pic ni rasa seronok pulak.
esp ada huda.
serious aku macam seronok ice kawin ngan huda.
sebab she is so sweet ok.
kau bayangkan aku dah bff ngan ice ni dpd aku form 2.
so dia asal ada gf, tah apa penyakit mesti nak kenalkan kat aku.
n when i tell u gf. i mean girlfriendsssssssssss.
mamat ni banyak betul gf. gila.

usually aku ok je la. ngan gf2 dia.
suka dia la kalau dia dah suka kan.
tapi nanti lama2 ada je perangai pelik2. tsk.
tapi aku ni jenis tak bg tau. aku tension sorang2 aje. pastu complain2 kat noy.
tp bila dia dah realise sendiri. then break. baru la aku bebel2.
bengang je dia. sebab dia kata aku bukan nak sound.
ye la. orang bercinta kau boleh sound ke kan?

then hari tu terbukak cerita pasal salah sorang gf dia.
yang aku sangat pelik apesal tiba2 dia pilih tu.
dah la budak lain betul dpd selalu pilihan2 dia.
then budak ni jenis stuck up gila.
cakap ngan aku pun taknak.
tp lantak la kan. maybe jenis tak banyak ckp kot.
tp bila lepak lagi. ngan budak2 lelaki semua elok dia bercakap n bergurau senda
wth la. nyampah aku.
ke dia jealous n nyampah kat aku?
ye la kan. kadang2 ade jenis perempuan yang dia x suka bf dia ada bestfriend ke apa.
dah la ice ni jenis semua dia nak refer ke aku.
tapi nak jealous pun agak2 la kan.
takdanya aku/ice nak bercinta ke apa.
tak sesuai ok. ice tu halus.
aku ni almari 4 pintu ok.
hari tu aku tgk pic2 lama. aku jumpa pic ni.
kau tgk tu. almari melampau ok.





:: hahaha. takuit tgk diri sendiri ::

nasib tak menjadi uolls.
then jodoh ngan huda. oh gembira maks.
huda mula2 dulu malu2 jugak.
jenis senyap aje. pendiam aje. baik gila ok. takut jugak aku. ;p
pastu dah 2-3 kali jumpa. jadi best.
dia adalah best ok.
agaknya sebab tu dpd dulu ice suka bawak kat aku kot gf2 dia.
sebab kang kalau takleh masuk. nak lepak pun susah n tak best kan.

ok itulah cerita kesayangans saya.
saya sayangs n rindu sama jonet.
tapi nak cerita pasal dia kena tunggu sampai dia balik hujung tahun nanti. tsk.