#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

kenapa dorang ni tak pandai duduk rumah?

matiklah orang nak habis raya, aku punya event ni masa cuti raya cina tu :p
jonet tido kat rumah aku. so konon hasrat di hati nak la tengok wayang kan.
so siap2 aroung 2pm macam tu ke klcc.
adalah pitam tengok line ok.
so terus berputus asa je la sebelum berjuang. hohoh. x kuasa nak beratur panjang.
dah la tak makan apa lagi kan.
so carik port makan je dulu.

:: line panjang berjela-jela ::
:: makan kat nandos..nom nom nom ::

then lepak park kejap his roks.
ramainya manusiaaaaaaaaaaa.
sebab public holiday kan.
hah macam2 kaum ada ok. memang malaysia truly asia la.
bukan south east asia je..segala asia barat..timur ke..tenggara ke.
macam pesta dah aku tengok. scary pun ada.

:: keramaian manusia di park ::

maybe sebab klcc kot.
tgh2 n memang tumpuan. so semua tuju sana aje.
then naik check wayang again.
dengan harapan berkurangan la manusia kan.
tidakkkk. masih ramai, so decide gerak je la daripada sana.
tapi macam takmo balik. mood masih nak lepak. how la kan.
ye la pergi klcc sejam macam tu je kan, takkan nak balik pulak. 
gila buhsan. aku ngadap jonet, jonet ngadap aku nanti.

:: jonet si gilo masa aku nak snap tiba2 feeling buat muka garang2. loco ::

oh semua gambar di atas di ambik daripada blackberry. pixel x besar. so sebab tu macam blurry ye. ;p
aku sekarang mmg malas aje nak keluarkan camera n ambik2 gambar.
semangat twitter aje. so sebab tu ada gambar2 ni semua.
kalau tak..nak update pun takda apa ;p

so otw to homne try call ice ajak lepak.
dia kat rumah baru dia la pulak.
pasang langsir la apa la.
lama gilaaaa.memanjang pasang langsir je dorang tu.
macam jahit langsir pun ada.
so try call nysya pulak. yeay..nasib dia free..
so ambik dia. lepas tu blur tak tau nak lepak mana n buat apa ok.

jonet teringin nak karaoke.
dia gila ok. asyik karaoke aje.
dia nak pergi endah parade. tp gila jauh. me so malas.
so ke wangsa walk je la. sebab situ ada karaoke jugak.
sekali penuh uolls.
kena ada waiting list. hoh tak sanggup.
so melepaks di a&w. nom nom nom.

:: waffle & rootbir float ..sukeeeee :: 

lepak2 sambil gossip2 takda hala tujuan.
then nak maghrib gerak balik rumah aku.
lepak sambung gossip lagi.
tiba2 jonet gila ni tak puas hati nakkkkk jugak karaoke.
so karaoke kat rumah aku aje.


teruja gila perempuan tu. sebab home theatre rumah aku ni if karaoke dapat markah la pulak kan.
mana minah ni tak over. abis satu dvd dia nyanyi ok.
bila dapat markah 99 ke..96 ke..teruja melampau.
sampai dapat 100 markah baru puas hati reti2 nak berhenti.
aku n nysya tengok aje. dia sorang je nyanyi..hahahahha.

then around 10pm macam tu lepak with ice n huda dekat suzi's
me had nasi goreng ladna. saje nak tukar selero.
ok la not bad.
tapi terasa macam banyak sebab macam2 bahan ada dalam tu, so la cepat kenyang.


:: oh ayam kunyit yg ice makan tu sedap. if ada siapa2 yang selalu lepak sana try order tu. me loike :D  ::

lama jugak la lepak.
tapi malam tu gila panas weyhhhh.
padahal malam kot. stock berpeluh n rasa berlengas macam nak gila ok.
hoh dah tak sanggup la duduk Malaysia ni.
tengok la, bulan depan i ingat nak migrate la.
wahhh..macam best aje. kau ingat kau siapa sesuka hati nak migrate kan.
kesimpulan cerita. tak payah la keluar2. lepak aje rumah duduk depan kipas.
lagi selesaaaaaaaaa. :D

ultimate favourite~

aku sebenarnye tak ingat ni tah bila.
tak silap aku masa chinese new year kot.
jonet came to my place.
dia memang. umah aku ni bukan rumah kedua dah.
dia kata rumah pertama. pantang cuti mesti muncul je perempuan ni tau.
mak dia selalu bising aku tak pergi nilai. abis macam mano. jonet takdo.
if dia ada. memanjang dia nak datang kl. so bagaimana mau lepak nilai kan.
takpa. nanti2 lepak la tu kan.

so malam tu kita orang ke papparich.
dah lama tak pergi sana.
haha tipuuuuu..padahal baru je pergi hari tu kan. ;p
so saya adalah order ini.
egg tart. nom nom nom...


ok la lembutssssss.
tak bestnya sebab kurang manis.
aku tak sure apa masalah papparich masa tu.
samaada dorang takda gula.
atau maybe hari tu adalah hari orang kencing manis sedunia.
eggtart ni kurang manis.
then aku order soya bean cincau gula melaka tu. tawar ok.
tawar as in dia tak letak air gula melaka tu.
tp aku telan je la.
aku malas nak complain sebab extra ramai malam tu.
nak dapat order pun lambat gila.
ramai cina. pelik. dorang tengah raya tapi semua serbu papparich makan.
pelik kan. dorang raya takda makan2 ke?
i mean kita raya kan mewah makanan. dorang takda yea?
sebab tu lepas beraya dorang kena jugak keluar makan2???

nway egg tart adalah kesukaan aku since kecik2.
ingat lagi tempat kegemaran aku dulu2 ialah kat globe.
globe kat tingakt atas dia ada cafeteria. 
so if mama pergi sana mesti teruja lebih sebab aku nak pergi cafe dia.
wah matiklah dpd kecik buruk lantak kan. pergi kedai kain pun terpikir cafe.
tapi serious sedap ok egg tart dia.
aku pergi sana dapat tu seketul aje pun dah gembira.
sekarang dah takda kot kedai tu.
n dah besar2 ni susah nak carik la yang best.
oh if pergi bakery pun..if pilih..harus egg tart kena lebih. me loike.
aku tak berapa suka cheese tart ke, fruit tart ke. egg jugak terbaik.
saya mmg suka telur.. ;p hahahahha *ok abaikan. aku mmg suka gelak2 pikri2 jauh. bengong*

:: mentang2 gigi jonet sudah cantik dan tidak berbesi lagi. suka benar dia sengih lebar2 tau. ::
::oh itu malam saya makan ini. saya lupa nama dia. tapi ternyata sedap dan amat mengenyangkan. :D ::

sekian cerita daripada saya.
saya adalah lapar tengok makanan2 ini.
tapi saya tak boleh makan.
kerana gigi adalah sakit.
tapi bagus kerana kurang makan.
kan best kalau kurang makan sebegini selama setahun.
pasti kurus dan menjadi model di suatu hari nanti.
wahhhh..matiklah verangans. ngehhhhhhhh
ok bye-bye...


expose mistik dan pengkhabaran gembira~

daripada petang tadi dapat call pelik kat phone rumah.
dah la sorang2 aje kat rumah ni. keji tau.
phone bunyi2. sakit kepala ok bising2.
so nak tak nak angkat la kan.
usually memang tak angkat la phone rumah.
sebab malas nak panggil if la call tu untuk sesiapa ke apa.
n i always thought, if la its important..call handphone aje can or not.

nway sambung cerita, phone bunyi2..
nak tidur pun tak senang. dah la sakit gigi kan.
so bila angkat je. bunyi. teeeeet........teeeeeeeet.....teeeeeeeeeeetttt.
takda cakap hello ke apa ke.
apesal eh?? orang nak curik line ke apa.
i just tekan2 aje sampai bunyi tu hilang.
ada la 5-6 kali kot call masuk then bunyi sama je macam tu. tah kenapa.

ok abaikan. mala pikir sebenarnya.
very much in pain untuk pikir benda2 tu pun.
so semalam dapat msg daripada tina.
semalam dia warded kat selayang hospital.
sebab dia kata baby dalam perut tak gerak la apa la.
then today she text me again. dia due to deliver. kena c-sect jugak sebab bp dia high ke apa.
then again i received a text message from her.

"Salam. Alhamdulillah, baby Elysa Nour Maryam was safely delivered today at 6.40pm . Baby and mummy are doing fine. Love Tina, Ajib & Mikhail. "


:: [editted} received this few minutes back. omg. muka dia sama macam mikhail kannn?? ::

so there u go.
bagi sesiapa yang wondering. mana makcik itu menghilang kan.
maybe visit her on friday kot.
esok ada plan la pulak. ;p
not sure baby kat NICU ke apa. sebab if kat NICU tak boleh jumpa.
aku pun dah lama tak lepak ngan dia.
busy plus continuously sakit aje. pfffttt..
tapi seriously la. tahun harimau..or 2010 ni macam tahun sakit aku aje.
ke sebab mak dah tua uolls??
ye la hari tu demam..then sakit badan tahap dewa punya.
then sakit gigi la. period pain la..apa la.
sebab serious before this aku mana ada period pain segala ni.
sekarang everytime period kena period pain. what the fook.
but on the other hand. tahun ni sedikit fortune tang duit.
ok tak la melimpah2. tapi ada la rezeki sana sini.
dapat 3-4 call sudah. great eyh.


ok itu aje. nanti chew update lagi yea.
ponstan rocks.
tak rasa sakit langsung gusi.
so sebab tu mood ceria nok.
cuba bila kesan ponstan hilang. orang call n takda cari pasal pun aku rasa nak maki2.
aku mulut denyut2 lagi mau orang tu banyak cakap. rasakan kena nagaan daripada aku.
siapa yang nak keluar ngan aku esok tu get ready la yea.
it's either aku senyap sebab sakit nak bercakap.
or aku akan annoyed n rasa nak marah2 sebab kesakitan melampau.
good luck baybeh :D

bukan trauma..tapi tak suka...uwaaaaa~

ada sorang ni asyik la mengejek aku.
cakap aku penakut n trauma dentist la apa la.
siap cakap dentist bukan rempit, so jangan trauma.
siap tanya2 kenapa hari ni aku tak mekak2 kat blog, twitter or facebook pasal sakit gusi?
sebab nanti orang tanya dah pergi dentist?? aku tak boleh jawab.

bukan sebab tu ok.
sebab kalau aku mekak2 pun bukan membantu apa2.
sebab aku dah try semua yang orang cakap. sama aje. takda beza.
makin teruk jadi ada la.
so buat apa nak mekak2 lagi kan.
tp betul la. nanti last2 orang suruh pergi dentist. i dont wantttt...cakap la apa pun. memang mak x sker pun.

semalam jonet dah bagi prescription to buy this n that. so beli je la :D
then start malam semalam dah makan.
ok la. tapi tang tgh malam dtg lagi sakit. memang sakit jiwa.
then today bangun macam negeri je ghupe gusi ni.
so tadi uncle i call my cousin. hes a dentist.
tanya perlu ke pergi check amik injection ke apa.
time dia call tu macam nak mati rasa ok. me not likeeeeeeeee.
nasib dia kata tak payah. dia kata malam kang dia datang tgkkan n bawak ubat this n that.
phewwwww... ;p

anyway mesti ramai terpikir apa ke yang susah sangat nak pergi kan.
ni semua salah melayu...wah tiba2 masuk bab racist kan.
tak orang melayu ni suka tau dpd kecik menakut2kan orang.
of coz paling aku ingat pengalaman kat sekolah la kan.
aku tak tau la nurse sekolah aku yang keji ke.
ke sama je kat sekolah2 korang.

if ingat la masa sekolah2 mesti akan ada check2 gigi kan.
siap kena berus2 gigi tepi longkang la apa la.
yang aku tau ada sekali tu masa check2.
pastu nurse tu suka buli2.
ada ke kerak2 gigi ke. taik gigi ke. entah aku pun tak tau la.
dia ambik n letak kat hidung siap cakap, " haaah, bau. busuk tau tak"
like wtf, kau tak boleh elok2 ke. aku ingat lagi that time aku baru darjah 2 ke apa.
macam bangsat ok buat kat budak kecik macam tu.
eh jap aku terpikir. kenapa time tu nurse je yg check?
sebab aku ingt la dia pakai baju nurse siap ngan topi tu. bukan doktor ke apa.
boleh ke macam tu.

oh satu lagi aku benci kat sekolah dulu suka nak bagi grade2.
gigi kau A ke,B ke, C ke...ok me not like.
benda tu memberi debaran ok. macam kesyialan.
ok la mmg la bangang aje.
tapi budak lelaki are mean ok. dorang suka ejek2. "eeeee gigi awak x dapat A...eeeeewwww"
bangang. so me not like that.
ok la. xde la hina sangat. epernah dpt A, pernah dapat C..
ada orang lagi teruk. dapat E...tapi still. rasa rendah diri kepada orang yg sentiasa dapat A aje ok.
walaupun C tetap Credit. muahahahhaha..

oh then ingat lagi.
bila cakap pasal dentist semua takut2.
siap cakap. eeeee, nanti dia inject...nanti dia korek2..
wtf. memang takut la kot. baru kena ulcer dah sakit melampau. ni pulak kena korek2.
tak suka laaaaaaaaaaaaaaaa...
then ingat last year pergi la check gigi kat kerajaan punya.
aku tak tau la apa malang nasib aku dengan dentist ni.
pergi la buat scaling. time noy ada assistant dia.
dentist buat scaling, assistant sedut air liur or darah2.
tapi time aku, assistant takda ok.
dia suruh aku pegang tiub penyedut tu. sedut air liur aku.
aku kata la, "tak reti". siapa dia marah cakap, "apa pulak tak reti2. gerak2 je la. rasa mana ada air liur sedut"
so nak taknak buat je la kan.
the first 5-10 minutes tu mmg torture ok.
sebab seriously aku clueless n tak reti2.
kau bayangkan air liur bertakung n aku tak reti sedut. end up aku macam tertelan2 air liur n macam nak tersedak2.
macam haremmm..kalau ada video cam time tu mesti rupa aku macam nyawa2 ikan. tercungap2.

tapi lama2 bila skill dah dapat.
amik kau. siap aku rasa boleh mintak kerja jadi assistant kat situ.
air liur bertakung sikit je tangan aku laju2 sedut kau.
hebat gila aku. rasa macam pakar sedut. gulp. lain macam lak bunyi dia.
sampai doktor tu sakit jiwa sebab dia nak buat kerja penyedut aku kacau terlanggar alatan dia sebab aku sibuk nak sedut.
haaaaaa..amik kau nak sangat aku sedut kan.
ikut hati ngan doktor tu sekali aku nak sedut. kerek sangat.

so there u go.
that's why i hate going to the dentist.
sebab how they treat u.
kau tau tak betapa traumanya nak pergi. sekali pergi betul2. memang pengalaman pahit.
so me not like la.
or maybe i'm facing all this sebab aku pergi kerajaan punya.
maybe if pergi swasta punya.. they will treat u nicely. i dont know.
but it will cost u a fortune kan. rugiii..baik shopping. hohoh..
ok tu je la. malas cakap banyak. cerita pasal dentist pun dah ala2 trauma ni.
ok ta-ta.

Nothing seems to be working~

Sikit hari korang pun boleh muntah baca update aku. Memanjang pasal gusi. Haha
Ye la, x baik2 ok. Mencikkk.
Aku dah buat segala petua. Sama aja.
Dah x tau mau buat apa lagi. So last resort, kasi tampal koyok.
Ok la rasa berangin. Konon bg kurang denyut la.
Padahal psychology je tu. Tatap sakit ajo. Fuck.
Tp melampau lak angin koyok ni. Rasa mcm pijau kena cili padi lak pipi ni.

Oh sekarang ni aku gigih ber-twitter. :D
Kita byk live update la.
So follow me on twitter ya'll.
It's peejburhan ;p

Ok la, x boleh fikir.
Pipi gila berangin.
Bukan pipi je ni. Sebelah muka terasa bagai di tikam2.
Ok buhbye.
Sent via BlackBerry from Maxis

kawinn..kawin..meriah..meriah~

ok akhirnya baru la reti-reti aku nak buat entry ni kan.
biasa la. rasa-rasa dah basi baru aku buat.
update ikut keselesaan tuan blog.
konsep no pressure di situ.
tapi sebenarnye ni tengah pressure jugak ni..sebab gusi sakit.
sakit rasa macam nak suruh orang tumbuk muka aku kuat-kuat baru rasa lega kot.

aku pun tak tau nak cerita apa sangat.
lupa pulak. yang pasti tugas aku ialah menjadi gadis bunga telur.
wah gadis kau. taknak kalah tau. motif gadis kan.
paling tak tahan semua tanya umur. aku cakap la 26. orang cakap muda.
lepas tu sendiri rasa bersalah. so cakap, bulan march baru masuk 27 thn. miahahahah. nak jugak tu kan.

highlight of the day ialah ramai cakap saya sudah kurus sikit. huahauahaau.
ramai adalah hampir 20 orang. so maknanya betul la tu kot kan.
siap ada yang tanya aku jogging ke hari2. hoih x kuasa nok.
kasut gegirl pink yg aku beli konon nak jog tu pun elok berabuk kat tangga. hahaha.
so sepanjang malam terasa kembang kuncup je hidung.
sehinggalah adegan memberi bunga telur kepada sedara yg sekian lama tak jumpa.
"Ya Allah, gemuknyaaaaaa kauuu!!!!!!!"
rasakan, macam nak pitam. kuat suara aunty tu macam pakai microphone.
terus mak insap dan sedar. sememangnya gemuks. hmphhhh...

yang tak best kurang jumpa orang.
dah kerja aku ala2 belakang2 kan.
noy gedik, awal2 dah cop nak jadi penyambut tetamu.
mak jadi insan kerdil je kat belakang.
what ever. best sikit. sebab boleh curik2 tulang, lari2 masuk rumah isap rokok ambik a/c bagai :D
ok la. check out gambar.
oh gambar as usual aku suruh cousin aku izza ambikkan.
aku of coz akan busy n takda masa nak snap2.
so senang suruh dia aje.

:: tengok pilihan lagu ..oh lagu 100% lagu2 lama as ini dondang sayang, joget segala irama melayu la::
:: dalam tak kacau ..so orang boleh la landing2 or budak2 nak main2 ::
:: kek hadiah daripada caterer. motif tiba2 warna biru? tapi walaupun warna biru air laut. rasanya adalah sedapp ::
:: apesal tah mama tu. gila dramatic pose dia..ala2, " alamak, habislah makanan den di dapur" ..ok aku gila. aku rasa mama betulkan tudung tu ::
:: table settings ::
:: zidane & danial. ::
:: bos tengah memberi arahan ::
:: pak eeber & aunty zakiah. nice masuk tema. ::
:: tugas2 menyambut tetamu rombongan zeity. pak eeber - aunty zakiah - mak ngah - uncle mahmud - pak pian ::
:: pak pian tanya2 pasal table arrangement kat aku. ::
:: me mummy. tugas paling senang. duduk aje tunggu orang salam. nicee ::
:: cousin aku izza yg tolong ambikkan gambar2 ni. takda dia takda la entry ni. tapi kena terima la. dah dia pegang camera, so ade la adegan2 cam whore macam ni. ::
:: jonet yg gilo. dengan confident ingat tema warna brown. padahal 2 hari before dia dah tanya ok. tema brown masa noy kot. jonet sewelss ::
:: izza n i. aku muka dah berkilat. ratu peluh kau tau. tisu dah bergelen guna. melampau betul. ::
:: adik-beradik yang masih berstatus single. ngehh~ ::
:: getting ready..make up done by faressa ::
:: pengapit express..noy & PG. hahaha ::
:: berarak ambik rombongan zeity ke khemah. entah aku pun tak sure. aku kan belakang tabir. ::
:: vip's ::
:: pengantin..tu mak zeity, aunty dilla ::
:: menjalankan tugas. ewahhh ::
:: potong cake ::
:: acu - mak ngah - aunty bada ::
:: noy, bawak pengantin jumpa all the guests ::

later around 10ish murshida came with ali.
siap pakai lengkap baju melayu semua ok.
tapi aku takda la pic ngan dia orang.
ada pun kat official photog la.
kena tunggu siap la kan. tah bila tak tau la.
ni ada few pics ngan murshida from her camera.

ok la tu je.
tak tau nak cakap apa dah.
malas nak type. plus gusi ni berdenyut2 pun ye.
ok itu aje. buhbye..