Instagram : @peejburhan

Uwaaaaa. I'm so saddddd!!!!

Puteh is gone!!!
Puteh dah xde lagi!
N its all my fault.

Tadi siang rumah bau kucing.
So aku bukak sliding door.
Sliding door mmg ada jaring.
Tp since dorg ni kenit2. Dorang boleh masuk kot celah2.

So bukak sliding.
Selit langsir kat lubang2 semua.
Tetiba dua hari ni aku flu.
So makan la ubat flu. Ngantuk gila
So tertido. Tiba2 rasa panas.
So mamai2 tu masuk bilik sambung tido.
Tak pikir apa2.

Then bgn again petang.
Sembang ngan noy sat. Then noy kata dia x nampak puteh dpd td.
Aku dah macam, "haahh, mana dia pergi"
Carik satu umah takda. Dah rasa x best2.
Tp we r still in denial.
Sebab xkan dia nak terjun.
Then decide nak check kat bawah.

Uwaaaaaa. There he is. Dah terkangkang. :'(
Dah keras. Puteh dah mati. Uwaaaaa.
Xde darah sikit pun. Elok badan dia.
Tp muka dah kena urung semut sikit2.

Its all my fault.
Kenapa la aku gatal bukak sliding tu.
Kenapa la aku x tutup before aku tido td.
Kalau tak puteh mesti ok lagi :(

Ni rasanya lulu, yoki n kaseh x realize puteh xde lagi.
Dorang still macam biasa. But me n noy r very2 sad.
Aku xleh stop nangis ni. So sad la.
Dah la dia comel. Mcm retard. A bit nakal.
Man we gonna miss him so much.
Dah la semua sayang dia.
Dah la snow ball.

Terpaksa terima kenyataan.
Umur dia x panjang :(
Oh I'm very very depressed.
Semoga teteh dok kat syurga kucing yea.
I love u teteh.

Sent via BlackBerry from Maxis

36 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

sedihnye. :(

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

omg peeja,am sorry for u. aku baca pon bergenang air mata. he is cute indeed. semoga dia bahagia dan menjadi snow ball syurga plak

Mr & Mrs Ai said... [Reply to Comments]

jgn sedih2 peej...binatang semua masuk syurga.kite tggu baby baru plak =P.

tapikan...nak tnye skit...puteh terjun dr ats ker?ker die terjatuh?brani lah plak die ek nak trjun ek?kalo kucing i...tobat nak lompat2 ni.kitaorg plak yg soh blaja lompat trjun.huhuhu

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

aaaa tak suka bila ada kucing mati.....!!!

an15 said... [Reply to Comments]

ohhhh...sedih :(

an15 said... [Reply to Comments]

ohhhh...sedih :(

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

ala...kenape dia mati..kesian..so sorry for you..comel tu..*sob*sob*

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

T_T teringat arwah puteh mati jatuh dlm longkang T_T

Some said... [Reply to Comments]

ish. Sedihnye. Rase nak nangis jugak. Nampak comel sgt snowball tu.

Sorry to hear this ok peej.

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

huwaaaaaaaaaaaa!! tak suka berita kucing mati! sedih yang amat!

sorry for your lost..to noy too..tsk tsk tsk..sedihnyaaa..puteh comel2~

eLeMeNt 0f L!fE said... [Reply to Comments]

sedey nye...huk3...dah la comel...x pelah kak...redha je dgn pemergian dia...

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

alahai, ksiannya.aku dah la brape kali tgk kucing mati dpn mata.sedih terasa dalam2 hati siot.so sorry for u.sabar ek :(

Nadhania said... [Reply to Comments]

T_T

Nadhania said... [Reply to Comments]

T_T

Miszyuyu Ayu said... [Reply to Comments]

:(( uwaa sdeyyyy nyaaaa..ni entry plg sdey ni :"((

HanaBella said... [Reply to Comments]

Sedihnya.. i now how u feel. rasa nak menitik air mata ni.. masa arjun hlang jap je hari tu pun, hana dah cuak. Apatah lagi tgk kematian meow kesayangan kita. Sabar eh. Mungkin tempat dia lagi selesa dan bahagia di sana.

chics said... [Reply to Comments]

:(

Aku tau kau rasa camana peej, sama macam aku bila jebon mati. if only aku jaga tak kasi tupai masuk, if only itu, if only ini.

Tapi takpela, dah suratan takdir [tetibe teringat lagu manbai]

Time will heal.

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

OMAIGOD.. WHY2... NAPE YG COMEL2 MCM PUTEH MESTI G DULU.. HUHUHU...KIJAMNYE DUNIA.. SABARLA YE PEEJA.. BKN SLH KO PN.. DA NK JADI.. NAK BUAT MCM MNE..

cik shima said... [Reply to Comments]

kucing dulu nama putih juge, mati sebab hari raya buat open house. dia keluar, and then kene hentam dgn kereta. huwaaaaaaaaaa.

terkenang memori lama. down gila bila kucing mati. sobs

cik1356 said... [Reply to Comments]

uhuuu...sian, salu tenguk ko twit gambo budak2 tu... dah ajal dia. T_T

Siti Radz said... [Reply to Comments]

the same thing happened to my cat last few years. terjung tingkap. cari punya cari tak jumpa. puaslah kitorang turun each floor cari dia. skali besok tu my mom nak pegi keje, nampak dia elok je kat bawah pokok, dah kena hurung semut. takde berdarah langsung. I cried like nobody business masa tu. Sedih... Sampai bengkak2 mata. sabar ye peej. nanti Teteh bleh kawan ngan kucing kitorang (Abang & Chapet) kat syurga kucing...

ceera said... [Reply to Comments]

takmo sedih2 tau, allah lebih sayangkan dia.. =)

lindosh said... [Reply to Comments]

ala si comel tu dah mati. kesiannya kat dia. takpe la weh dah sampai masa dia tu.

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

tumpang sedih jugak..semua tu takdir kan, umur puteh tak lama. jatuh tu hanya penyebab.sabar eh kak peej.

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaa.. dah la comel, putih gebu!!! aku terasa sedihnya jugak.. sabar ye peej, benda dah nak jadikkan..
i luv u too teteh!!!

yellowie roses said... [Reply to Comments]

ait..mcm mn bole mati??
niway..yang kite sayang sangat tu yang akan tinggal kan kite dlu~~tingat kat my LULU =(

Ajleaa said... [Reply to Comments]

The same thing happened to me last month..Honestly, I still can't forgive myself..menangis mcm mati anak..bukan la tak sayang kucing lain..tapi slalu la yang comey2 ni nak mati dulu kan..

shuweet said... [Reply to Comments]

rest in peace teteh

Shahrizat said... [Reply to Comments]

turut merasai kehilanganmu!

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

oh..demmmm...sian you...sabar yer pija..

lily lotus said... [Reply to Comments]

so sad :(...takpelah teteh tentu faham u tak bermaksud pun nak buat dia sampai camtu

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Puteh..mama miss you...
Huwaaaaaa...Huwaaaaa..
nangis sampai bengkak mata..

A.I said... [Reply to Comments]

alamak :(

shiela said... [Reply to Comments]

alamak..sedihnyee..kite pn suke je tgk puteh tu..comel gile..huhu..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sedihnya...terkejut sy....

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

daku lmbt mengetahuinya..takziah..
putih comel....waaaaaaa! tetiba teringat kucing aku yg dulu, emon dgn ushi! :'((

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...