Instagram : @peejburhan

serious x larat rasa nak nangis.

last weekend ke jalan tar sebab mama nak pergi ssf.
so ok la. ke sana kita.
omg kat ssf aje 2 jam lebih ok.
hasilnya ada la bunga beberapa ketul, ribbin sikit. n few bekas.
sebabnya nak memilih n bergaduh2 je makan jam ok.
yang aku n mama tak berkenan ngan pilihan noy.
yang bila kita orang pilih dia takmo.
bila dah decide nak mana satu. after 1 1/2 hour. baru sedar benda tu tak lengkap.
kena add on sendiri net la apa. wtf. terus tak jadi.
kau bayangkan betapa lamanyaaaaaaa.

dah la bangun tido tu aku dah rasa x sedap badan. aku rasa mcm nak demam.
aku dah rasa panas tau. tp bila jonet check. dia kata takda. aku ngada. whattt??
tapi dia kata mmg la. sbb aku akan rasa dulu. then baru keluar heat tu. whatever la yea.
then ngan keluar tersalah pakai selipar. so kaki sakit!!

ada one time tu. mama n noy nak carik bakul.
time tu aku dah gaduh2 ngan noy. dia kata aku annoying la apa.
aku mmg if penat, i can be very bitchy.
so aku biarkan dorang carik. aku duk kat stool perati je.
aku tgk la dia n mama amik bakul itu ini.
sekali selepas 1/2 jam dtg kat aku tgn kosong. hahahha.
pastu saje je aku sakitkan hati noy, "seeee. 1/2 jam takda hasil"
noy jeling je.

aku ni mmg la bukan rakan untuk bawak shopping.
aku x suka window shopping. nak pilih2. aku suka dah target apa nak.
tuju tempat tu. pilih2. zasss gerak. like that la.
everytime dorang keluar ngan aku mesti akan cakap, "lain kali xyah ikut."
aku ok aje. aku mmg maleh pun. tapiiiiiiiiiiii. mereka ni semua tak tau tempat nak tuju.
aku je yang tau selok belok semua. so nak taknak mmg kena ada aku. ceh.

jonet kira sempat lunch ngan family dia. rempuh jam nak ke jln tar. n selamat sampai la kat ssf.
kita orang tak abis2 lagi. hahha.
then gerak la berjalan balik. nak carik kain ke apa ke.
tiba2 mama n jonet nak ikut jalan belakang.
ada pasar kan. aaaaaaaaa...ramai orang. mak x sker crowded places. rasa nak nangis.
i dont see the point pun. sebab katanya sambil jalan sambil masuk kedai tgk2 brg.
kalau dah jalan belakang kat pasar. apa nak nampak kedai nya.
tapi mama happy sangat.
siap beli keropok lekor la apa la. excited betul. haha.

then sambung kat semua house pulak.
pun berjam. kepenatan yek.
bayangkan takda mood aku tu.
memang sepatah haram aku tak snap pic.
kecuali bila semua dah settle.
then its makan time :D
wah makan time terus ceria kan.
tapi time tu aku ceria bukan sebab makan ok.
tapi sebab bayangan. indahnyaaaaaaaaa dapat duduk di kerusi.

kita orang makan kat station kopitiam kat semua house tu.
sedapppp. serious puas hati. harga pun x mahal sangat. standard harga2 kopitiam la.

:: aku order cantonese yee mee. makan half aje. x larat abiskan. bg mama abiskan :D ::



jonet ni aku tak tau la manusia jenis apa.
dia ceriaaaa aje ok. aku dah bad mood2. dia bg kem motivasi kat aku.
dia kata. kena happy la. jangan pikirkan penat la.
so bagus. aku bak kata mama, "muka dah macam taik".
mak aku mmg mulut takda insuran.


:: mama inject insulin ::

:: noy punya nasi n sambal ayam petai. pedas meletop. n sedap. dia bg aku rasa sesudu. terbaik. ::

:: mama punya hokkien mee ::


ingat berakhir kat situ.
sekali x abis lg mama nak jalan lagi.
tgk kain pulak.
end up tak dpt. sbb my mummy is so cerewet walaupun tak abis2 dia bg statement, "mama simpleee je"
riggggghttttttt. simple la sangat.
dia punya simple tu. berapa kedai kain. satu pun dia tak berkenan. bagus.
last2 jonet yang menggila shopping kain. sebab ada macam happy hour kat gulatis. so mcm harga runtuh. 4 pasang kot dia beli. loca.

aku rasa ajaib.
sebab mama sakit2 tu dia gigih tak rehat or duduk langsung.
aku lak pantang nampak kerusi. duduk terus.
tak pun tak larat sangat. lantai pun aku bersila aje. lantak.

me : mama tak penat ke?
mama : takleh stop. kena terus je. balik nanti baru kita rasa penat dia semua.
me : ish. pija dah tak boleh tahan la. penat sangat.
noy : tah kau. mama tua lagi kuat dpd kau.
me : aku gemuk la. kaki aku penat.
noy : oh patut la. tadi pun mama cakap masa kat ssf. saya bengang kau duduk je, pastu mama cakap, "biar la dia duduk. dia gemuk nak. dia cepat penat". tu la sapa suruh gemuk.
me : tau xpe.
jonet : ishhh. jahat la adik kau ni pija. sesuka hati dia je.
noy : betul la jonet. annoying. if keluar je nak penat2. menyampah.

sigh.
apa boleh buat.
saya gemuk tuan.
:|

13 Comments:

Prof. Bruttenholm said... [Reply to Comments]

gemuk tapi ada shape yer dan anda juga cute...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

mmg!mmg!mmg!kalau p TAR mmg penat, berlengas sume....ai suka beli2 pastu balik..koser nk bersilat2 ngn org sesak2 tu

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hhahahaha kelakar lah! cerita marah pun macam kelakar gilos! hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

chics said... [Reply to Comments]

"apa boleh buat.
saya gemuk tuan.
:|"

Kelakar gila! Terbayang kau pakai baju askar cakap macam ni, macam cerita badul [motif?]

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Kepenatan mama sampai 5 hari masih x hilang, sakit2 badan ku..huwaaaaaa

eyk@_zuL said... [Reply to Comments]

kakakkkk...kita sama.saya gomok jugakkk..:(

tapi..akak comel!suke.suke.suke..:)

peej said... [Reply to Comments]

prof - shape tak mana tu? shapeless ye la.

buyui - kan sangat. kenapa la org suka pergi area tu kan. x sanggup kan.

drama mama - baca mmg kelakar. tp kepenatan itu tidak kelakar. sampai demam la dibuatnya. gila.

chics - bengong. tiba2 badul kan. aku tiru cerita p.ramlee. hahha

mama - susah kan. dah tua2 ni. wah macam tua sgt. padahal pija br separuh umur mama.

eyka - gemuk comel? itu ayat sedapkan hati sendiri. haha.

AziniMZ said... [Reply to Comments]

haha lawak.. mcm redha habis la kena kata gemuk.. sempoi la korng ni..

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

cedapppp..potaiii tuuu..xpnh pon oder kt ctu..owhh craving2

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

sila try glass mee ke crystal mee ke apa. yang penting dalam BM su'un...ngeh3...su'un goreng kot nama dia...pun sedap gilos. :D

and dia punya nasi putih ngan ikan ape ntah masak asam pedas kot..pun terbaik giler sebab pedas ajerrr... :D

*bab komen makan laju jer nih*

cik1356 said... [Reply to Comments]

comellah korang..area jln tar sangat sesak.aku lemas kalo gi situ. selalu yg x suka window shopping ni orang lelaki, terus tuju mana nak beli.bagus ko ni..kalo aku mesti meleret2 tenguk benda lain.
tu kalo merayap selalu sorang2. dah nak ujung berjalan baru aku cari sesapa ajak lepak. hehehe..

Sya said... [Reply to Comments]

eh peeja..aku rasa kan shopping kt jalan TAR leh jadi terapi kot kat mak2 kita..mak aku yg baru kuar dr IJN kan..selang bapa hari tu ikut aku gi jalan kt sana sihat walafiat. Ko bayangkan dia leh harung seluruh pasar ngan complex kt sana... =_="

Nad.is.me. said... [Reply to Comments]

Aku nak guna lah ayat tu.

Mak aku selalu bising-bising suruh kurus.

Apa boleh buat. Saya gemuk tuan.

Warghahahhaha. Comfom bengang. Suka kalau mak aku bengang. Lols.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...