Instagram : @peejburhan

sangat berat hati nak update entry ini.

hoih lama tersimpan gambar2 ni.
berat je hati nak update pasal ni.
sebab time tu still sedih. sekarang dah ok sikit.
sebab adalah sedih. sebab pic ni. macam semua pun nampak arwah puteh.
eh kucing boleh panggil arwah ke?

time ni bawak kaseh jumpa vet.
sebabnya dia sakit.
lemah je. makin lama makin kurus.
cirit2 n muntah2. then dia takmo makan.
dia depend kat susu yoki aje.
time tu puteh dah pandai makan n makin bulat.
kaseh la macam x bermaya. sedih je.
dah la cirits aje. so she smell like shit. haha.

so tu yang bawak ke vet.
time tu pulak kita orang nak travel.
so angkut semua sekali satu carrier. carrier ada satu lak tu.
ambik bersempit la dalam tu.
berat nak mampuih ok. haha

:: puteh sibuk jenguk :( ::

doktor kata kaseh kena virus.
nasib bawak. sebab boleh mati kalau x treat.




tengok la dia tu. tomei je.
nak buat macam mana. umur tak panjang.
memang salah aku. hmphhh. takpa redha. :)
doktor kata dorang ada kacukan scottish. sbb telinga jatuh. tak naik. ngeh.
tian teteh. takpa yea teteh. kat syurga kucing ramai kawan kan ?
kawan ngan kucing2 blogger lain k. :D

:: ceceh yang sakit tp tetap comel kan. ::

doktor tu gelak je. dia kata yang sakit sekor aje. yang teman bukan main ramai. haha.
then dia adalah terkejut yoki mak dorang.
sebab dia kata. 2-2 comei sangat.
dia nak tau la mana mak dorang. bila cakap yoki dia macam, "INI MAK DIA?! ish x sangka betul. lainnyaaaa"
yang kita orang, "tu la. dia pandai carik boyfriend handsome. haha"




:: ubat-ubatan ::


bagus bg ni dia makan.
masa jumpa vet tu. makan pun dia takmo ok.
kena pakai syringe. ni nasib ok.
tapi gila gedik nak makan basah aje. biskut dia takmo.
gaul pun dia pandai pilih.

sekarang Alhamdulillah dah sihat.
nakal bukan main. dah la spoiled gila.
tu yang makin menjadi2 perangai tu.
takpa bagi chance. nanti dah besar nakal lebih. kita bantai dia.
eh bukan la bantai dera tu. kasi babab buntuit dia.

akhir kata.
RIP puteh. 17 Oct 2010 - 13 Dec 2010
we love u.

15 Comments:

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

sedih smpi mlm tu kis pun termimpi kan puteh.

xpela. bygkan die happy2 die syurga je :)

fifymeow said... [Reply to Comments]

huhuhuu!..
sdeyh nyeee..
r.i.p :(

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

peej! I pun dapat rasakan kesedihan u bila putih dah takde. apa pun diaorang mmg cute nak mam! u jangan sedih-sedih okey. I ada jugak kucin. Sedih bila dia tinggalkan kita. semoga dia dilindugi Nya. Amin.

A.I said... [Reply to Comments]

teteh dah jumpa ngan bebek kt syurga (^_^)

umi ameer said... [Reply to Comments]

kucen kita sayang mati mmg menyedihkan.. been there..
dah rasa cam kuarga dan sayang semua, kan?

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

comeinya kucing2 tu..masa sakit pun masih cute jgk...

sbr ye peej..puteh mesti tgh happy2 kat sana...

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

love teteh too..kaseh tu mcm kucing saya long time ago. kaler sbijik. kitorang bg nama comot.sbb mse mula2 jumpa ingatkan jatuh dlm lumpur.crite dia lagi sedih, kena buang tengah2 malam, hujan pulak. dahla baby lagi masa tu. mengiau2 depan pintu umah.then kitorang bela smpai akhir hayat beliau.first time kematian kucing, mmg menangis teresak2, tp menyorok dalam toilet sbb malu =P.

p/s: teteh and comot boleh kawan sama2 di sana.

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

sedihnye tgk muke puteh...nmpk suci je tanpa dosa.
ushi aku pon dah ade kat syurga dah. huhu.

linda said... [Reply to Comments]

OMG pija,

Berair mata saya... Takpela Pija, u tak sengaja pun buka sliding door tu :'(

khairierahman said... [Reply to Comments]

R.I.P Puteh.

HanaBella said... [Reply to Comments]

dua2 comel.. tapi hana suka sgt meow warna kelabu mcm kasih tu..

Eh..eh.. cage arjun pun warna tu gak.. hehe blh la arjun ngorat kasih ni.. hehe

marinahunny said... [Reply to Comments]

pakai PB eh? nice ;)

deasa said... [Reply to Comments]

tapi peej, bab 'dia pandai carik boyfriend handsome' tu nak gelak la..hehehe

RIP puteh, u sooo tomeii :(

Puan Nad said... [Reply to Comments]

WAHHHHHHHHHHH...peej dah kurus. bila nak cite pasal pb neh weh. jeles. brape kg dah lost?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sedihnya...pernah rasa gak kehilangan kucen.. :(

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...