Instagram : @peejburhan

lihat perutku...rampingkan?

[ADVERTORIAL]
[sticky mode - scroll down for new entry]

haha siapa ingat iklan ni?
tak silap aku tummy trim kan?
sikit punya menyampah bila iklan ni keluar.
sebab mesti family aku akan suruh aku pakai produk tu.
dorang kata boleh kasi ramping. pffffttt.

anyway. about 2 bulan lepas.
tengah sembang2 ngan mama n noy pasal baju nikah.
tiba2 aku stress. sebab aku tak dapat bayangkan nak pakai apa.
aku cakap. aku nak baju kurung je. selesa.
yang mama tak puas hati. dia kata mana boleh. kena la moden2 sikit.
ada pinggang.
aku dah, "pinggang???? tang mana pinggang pija ni? pinggang pun takda. tak payah la "
dah semua stress tak tau nak bg aku pakai apa.
aku taknak nanti nak duduk2, baju melekap elokkk kat badan aku. tsk.
yang noy , " kurus la. sampai bila badan nak macam ni. kurus la. nak kawin pun nak gemuk ke? "
mulut laser. elok sepak mulut dia kan.

sedang aku emosi tak stable.
tiba2 ada email masuk kata nak jumpa aku.
nak bg aku product la apa.
aku tanya apa. taknak bg tau. aik rahsia2 pulak.
dia kata kena jumpa aku.
wokeh.

rupanyaaaaaaaaaaaaa. dorang nak bg aku try premium beautiful.
hueh hueh hueh. mesti korang pernah dengar kan pasal ni.
wah macam tau2 lak suara hati ku.
bak kata orang. rezeki nak kawin. wah tiba2. gatai sungguh.



so malam tu jugak ukur2 semua.
then few weeks later jumpa dorang lagi. n pakai.
dorang insist nak ajar pakai.
aku dah la memalu kucing kan.
aku macam, "perlu ke"
sekali masa pakai. mmg payah pun. kalau ikut cara aku tah2 tah apa jadi.
kira dengan guide mereka. aku tau la. cara pakai ngan betul.

so aku start pakai 6th november 2010
ok terus terang la aku cakap.
masa aku tengok orang dok kecoh2 pasal ni korset ni.
aku macam, " ahhh penipu la"
macam tak percaya la kan. mana boleh.
tapi dah ada peluang try ni kita try la kan.

sehari dua tu memang aku rasa seksa sangat.
mencerut2 badan aku rasa. duduk tak kena. baring tak kena.
maybe sebab aku makan macam biasa. so mencerut rasa.
bila kurang baru ok. so automatic boleh adjust intake makan.

dalam pada pakai ni.
still rasa macam, "gila tak logic, pakai koset boleh kurus. pfffttt"
sekali after two weeks. aku gatal2 la timbang kan.
OMG!!!!!! turun 3kg ok!!!
mmg amaze gila la. aku bukan diet pun. korang pun tgk aku bedal memacam.
then aku mmg tak exercise apa la.
tiba2 turun 3 kg. tak teruja kau.
ok genap sebulan aku tak timbang lg. sebab lupa.
plus aku kan phobia penimbang. bikin stress. ;p
nanti aku timbang n update kat korang yea.

korang tengok sendiri hasil serta merta dia.

:: ni masa hantar jonet kat klia last may. tgk la perut aku tu. bak kata noy. perut sedih. sebab bentuk macam ni :( ::

tapi dengan premium beautiful takda lagi masalah perut sedih.
wah ayat takleh blah. haha.




tetetet.. tetetet,.. tetetet. *buat tarian guyang buntuit*
rasa la lawak. sebab macam, "wah lemak2 sekalian..kemanakah anda menghilang? haha.
baju tu. aku pernah pakai sekali je.
sebab ketat terlampau. tak sesuai ngan perut sedih. tp dah ada PB. baru boleh pakai balik :)
kalau pakai baju macam ni. sebelum ni. jenuh tarik2 napas kasi kempis perut. walaupun tak kempis.
tetap hasil macam pic baju merah kat atas tu.
tapi pakai PB ni. ni aku rasa la, macam ada tangan yang tolong pegang n pushkan perut semua. so kau takyah susah payah nak tarik napas. dah sedia camera ready. hahahha. oh i like.

oih nak cerita pasal PB ni takkan cukup satu entry.
nanti aku sambung lagi.
serious banyak benda best yang berlaku.
ini bukan auta ye. ni dari pengalaman diri.

if korang berminat.
korang boleh contact mereka kat.

faranadira@gmail.com

or sms kat no ni 013-6870287 / 012-2316152

ok itu aje.
selamat berperut ramping. haha. ;p

19 Comments:

Puan Nad said... [Reply to Comments]

SALAM P-JA.

Faranadira ni xde blog ker? insya-Allah, next week plan nak g jumpa fazi nak try pb nih. wah teruja tgk u. kempis kau. mak loike. xsabor nak pakai. go pija go. x menyabor nak bace ur next entry. congrates turun 3kg. huh, jeles.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

peej nak kawen dah ke?oh my dats a very happy news!
pasal pb tu mmg i berminat tp dealer takde la kat kch ni.camane nak pakai semua haihhh.tapi xpe.soon nak beli jugak :)

cik1356 said... [Reply to Comments]

OMG! ko pun dah pakai ke? ni yang lagi menggeletis aku nak pakai. tp, mahal gile! camane nak kawen perut terbuai2. huwaaaaa!

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

waaa..bestnye!! brape ek range mende tu?nk beli gune duit sindri.klu duit abah or mak, dulik r harga die.jadi..tkot xlarat plak sy nk beli.hehe.help yer~ xnak perut lipat2 lagi~ hehhe

syazana said... [Reply to Comments]

yeah PB best..aku pun terpaksa pakai sebab mahu kurus nak kahwin =)

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

owh.. aku selalu dgr pasal PB ni katenye bagus.. memang terbukti la kan? sesuai dgn harga.. :)

Cieri said... [Reply to Comments]

peeja nak kawen ke?
OMG! ngan sapa????

shuweet said... [Reply to Comments]

mahaikan premium beautiful nih..wahhh....aku teruja tengok ko kurus 3kg weih pakai tu...

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aku dah pakai 6 bulan.berat turun mula2 je, lepas tuh perut aku dah boleh sumbat macam2 walaupun berkorset bagai.so berat stay gitu aje, cuma pinggang and perut ada perubahan cikit.:)

cuma aku suka sangat sebab bila jalan aku nampak tegak confident dan tak membongkok bila duduk.baju pun terletak cantik je kat badan.

aku siang pakai full sbb bila nak kencing aku rasa nak pengsan buka sluar.haha

Che Sue said... [Reply to Comments]

heeheheh aku pun tak sabo nk balik mesia beli PB ni..ikut rakus aku, nk je beli skang tapi takut lakk PB aku ilang tengah jalan..gua tak caya posmen algeria!

Shahrizat said... [Reply to Comments]

owhh tolong cerita lagi tentang PB ni leee...saya nih dah lama nak berminat nak pakai itapi takuit..biasalah reluctant kannn..mengeletis nak pakai jugak ...

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

pewittt... akak look damn hot!!! Aku jugak yang bunsssiiitt... huhu..

linda said... [Reply to Comments]

Wah Peej bestnyer ada orang taja PB.... Patutlah Lin nampak Peej makin kurus :)makin cantik.....
Mahal tau PB tu.....

Pnut said... [Reply to Comments]

nak jugak seketoi.. nak yg free jugek..ehehehehe

peeja, nak nikah tu, leh pakai jubah yang labuh, putih.. ala-ala morocco tu... selain cover perot, dia juga elegan... chantek anak mak nani nanti..

Tart LovEr said... [Reply to Comments]

PB mmg best. sekejap je dah boleh nampak perubahan

Faisya said... [Reply to Comments]

nak tanya la, kalau pakai corset tu badan ada rs gatal2 tak?berlengas ke?yelah, 8jam melekat je kat badan...nak cuba jugak tapi benar ke boleh kuruskan badan ni? ssh utk dipercayai tp tak cuba tak tahu!

peej said... [Reply to Comments]

pn nad - wsalam, dorang takda blog la. if nak contact kena email/call or sms. selamat berkempis sama2. pelan2 kita kayuh ye.

fieza - ye ke. ala sian. takpa. tak lama lg sampai la ke kuching tu.

cik1356 - hi hi. a ah baru pakai. tu la. tak best tau terbuai2 haha.

amy - nanti akan terangkan kat next entry yea,. :)

syazana - haha hampeh kan. nak kawin baru nak pakai kan. kalau tak buat tak tau je kan.

brain freeze - tu la. ni aku x kawal makan n tak exercise. kalau buat sekali harung mesti lg ketara kot.

peej said... [Reply to Comments]

cieri - awat tanya? nak sponsor ka? haha

shuweet - boleh tahan la. agak tersedak la harga. tp worth it :)

sharpshouter - ye ke. kau tak ketatkan ke? ke dah abis ketat. maknanya kau dah turun banyak. aku suka part baju terletak. tp bab jalan n duduk tegak. aku rasa agak gergasi. haha. sebab aku jenis suka bongkok. ;p

che sue - ye sila beli bila balik sini.

sharizat - akan cerita lagi kat next entry.

kutak - takda la hot. confident sikit la nak baju ketat. ;p mari la kita sama2 feeling hot.

linda - takda la kurus. kurang lipatan la kot. heheh. harap2nya dapat la turun dan turun lg kan.

pnut - tu la ada terpikir. but we'll see ah. mana tau masa tu dah kurus sedikit. dan2 nak pakai kebaya masa nikah. mcm mana tu? wah matiklah verangans kan.

tart - kan :D

faisya - nanti akan jawab kat new entry. so far pakai dah sebulan lebih ni ada sekali je kot gatal2. tak tau sebab. tp kejap tu je la. lepas tu takda. pasal panas peluh2 takda pulak. elok selesa. sebab kain dia bukan jenis panas kot. tunggu next entry k :)

::The Shopaholic Tauke:: said... [Reply to Comments]

wahhhh peej pun dah pakai PB ye...congrats!!!

PB memang sangat2 best and magic..mai pakai dh 5 yrs...badan maintain even anak 3..cewahhhh...hahahah....

so...mana2 yg x try PB lagi...beli cecepat...skarang promo still on..this mth is the last mth..rugiii wooo kalau x beli harga promo niii....!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...