Instagram : @peejburhan

noming n gardening

last sunday. pergi pameran pengantin ngan mama n noy.
takda banyak kan? aku rasa yang banyak catering, photog n kad kawin.
butik2 ni tak join. :/
so tak lama kat sana. amik apa patut. then survey2.
then gerak balik.

mama buat ayat kesian, "singgah KFC. mama nak beli. mama lapar x makan lagi"
kita orang kata taknak. mama emosi je "kenapa taknak ni? mama lapar la"
terus jalan je. hhaa. tapi mmg kita orang plan nak makan kat oldtaste.
kat setiawangsa. tempat selalu lepak ngan blogger babes dedulu.
adalah terkejut sebab dah tutup ok. whyyyyyyy?
best ok tempat dia. aku rasa makanan dia lg sedap dpd bangi kopitiam.
n tempat dia quite ramai jugak la selalu.
tapi aku pun dah lama tak pergi. maybe since dah bukak banyak cafe kat sana.
so orang dah xmo lepak oldtaste kot. oldtaste ni quite tersorok la.

so terus ke jj au2.
mau makan kat oldtown. tapi penuh pulak.
so ke sakura kristal :D

:: noy ngan indonesian fried rice n air sea cococut longan. ::


:; me mummy. the sweetest n the most understanding mom ever ::


:: mama punya. tah apa nama. yg aku ingat nombor dia RN24. haha. besar gila portion ::


mama makan half je.
half dia bungkus. sebab sedap. dia kata dia teringat kat papa.
so mau papa rasa jugak. sweet betul.
kalau aku tu. dah sedap. harus la sedapkan perut sendiri aje.


:: yours truly ::

:: order assam laksa. :) tp makan half tak lalu. wtf. so tukar ngan noy. kehhh ::

ingat nak terus balik.
mama nak singgah jj garden pulak. dia kata nak beli pasu.
sebab ada satu pecah sebab kucing langgar.
sekaliiii. ade je dia corner2. tiba2 beli pokok lagi.
ada satu entry tu dia beli jugak. aku tak update lagi.
sebab banyak sgt gambar penat.
nanti2 la aku buat.



bagus la. if beli dorang terus tanamkan kan sekarang.
ke sebelum2 ni pun macam tu eyh.
sebab hari tu pergi nursery pun dorang tanamkan. wah so easy.
sebab sebelum ni mmg beli aje.
then balik mama akan mula tanam2. dia suka betul.
aku suka tengok la hasilnya. nak buat sendiri malas betul. haha.



:: pokok ni aku pilih. lawaaa kan. suka suka suka ::

:: still pusing2 tengok kalau ada yang berkenan ::

:: satu lagi yang di beli ::

pun pilihan kita orang.
aku suka sebab bunga dia tu bentuk shark ok. serious.
macam cili pun ye. cili yang di potong2. orang hias atas hidangan.
kalau malas. petik je letak atas hidangan. boleh ke? hahha.

mama kalau tak ada cakap nak extend rumah.
aku kata. jangannnnn. sebab serious aku suka garden tu.
walaupun sekangkang kera. tapi lawaaaaaaa.
aku suka hijau2. sejuk je mata memandang.
nanti la rajin aku tepek.
pic dah ada dalam pc berbulan ok. tapi tak upload2 dlm blogger. ;p

ok tu je. byeeeee.

9 Comments:

marinahunny said... [Reply to Comments]

comelnye peeja dgn warna biru tu...

kalu extend rumah habislah taman nanti..sayang kan?

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

peeja nmpak lagi slim..nk tawen yer?eiii xsbr, jgn lupe jemput..

untie punya tu nmpak sedaplah..sweetnya untie igtkan uncle...romantik...

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

peej -- u look soo demm hawtttt!!!!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah nampak sedap la ape yg aunty makan tu..tp kalau2 ai pergi mintak no yg sama..alih2 dh tukar pulak..ye la ai nk ke sana tu tah bila zaman kan...mana nk tau dh tukar ke hape ke..

aah la mcm cili hiasan pokok tu... [ayatt aku cili hiasan...so kemahiran hidup pilihan 2 ok?]

Misterious Yuyu said... [Reply to Comments]

mcm sdap la yg mama kak peja makn tuuu... aaaaumm..
^_^ uh kak peeja sudah krus woooooooo :0

Shahrizat said... [Reply to Comments]

pee, kat usm nih ada sorang student yang kelihatan macam pedd , jadi mau tanya pedd tu kat USm ke sekarang sebab mau tanya student tu tak shempat semalam dan hari nh dah tak jumpe la pulak.
sekian terima kasih.

chics said... [Reply to Comments]

Ala sweetnya mama kau suruh bungkus :)

Kalau aku pon makan sampai licin, next iome ajak orang datang yang berkenaan and suruh belanja heheheee

niQue_naQ said... [Reply to Comments]

hi, i really like your blue top! hari tu tgk blog tina pun pakai kaler biru, nice la :) tetiba nak cari baju biru sekarang nie hehehe dah bosan asyik pakai black jerrr :p

can i ask where do u get it? :p :p

peej said... [Reply to Comments]

marina - thank u ;p tu la. saya adalah suka taman.

hanim - mmg x la slim. haha.

mrs emi - mmg tak la kan.

buyui - tu la. tah2 nanti takda pun menu tu. haha.

yuyu - sedap. mana ada kurus dik oii. masih lemak sana sini.

shahrizat - xde la. dia dah lama meninggalkan zaman2 belajar.

chics - haha kan. aku bab2 makanan ni sangat kedekut.

nique - tak tau la ada lg ke tak. sbb beli tahun lepas kot. kat dorothy perkins. macam2 color ada. 2 for rm70 x silap. :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...