Instagram : @peejburhan

ini macam punya orang pun ada ka?

hari tu aku sembang2 ngan noy.
pasal kucing. dia ni kan obsessi kucing.
ok aku suka kucing. tapi biasa2 je la.
noy jenis terlebih suka sampai mana2 kucing dia nampak pun kalau boleh dia nak kutip.
kalau kat kedai2 makan tu. aku rasa horror semacam kucing tu pun, dia kata comel.
yes she is crazy like that.

ingat masa kecik2, kita orang selalu marah dia sebab dia suka cium kucing.
ye la. kucing tu main lipas semua. kotor la kan.
kadang2 tu if dia makan. let say daging la. dia kunyah sampai hancur.
dia biarkan kat bibir dia daging tu. then kucing akan amik daging tu dpd mulut dia n makan.
over sangat kan? aku pun dulu curik2 bg kucing makan. tapi aku letak bawah la.
takda la nak feeling sarkas pulak kan.

aku jenis penggeli sikit.
macam kucing kalau balik luka2. aku macam. eeeee. scary.
ok geli dan ngeri la.
tapi dia tak. dia akan jaga. sampai kucing tu sihat.
dulu takda pergi vet2 ni.
semua berubat kampung aje. wah kampung katanya. mcm mistik sangat kan.
takda apa pun la. letak minyak gamat ajo.

so few nights back sembang.

noy : eeeee. geram la saya ngan dorang ni. tak tahan *pastu cium2 kucing* pija kau kalau geram kau cium tak.
me : tak la. jarang. aku tak suka.
noy : why? saya suka sangat.
me : tak aku x suka kena2 muka. sekali sekala boleh la. x banyak la. aku rasa aku pernah cium kucing x sampai 10 kali kot.
noy : eee rugi. best. saya kecik2 dulu kan, pernah jilat kucing.
me : eeeeeee. jilat. buat apa?
noy : takda la. saya nampak kucing jilat2 badan dia. tak pun jilat anak dia. so saya pun jilat la sama. nak rasa macam mana rasa jilat bulu.
me : eee psycho. bodoh kau ni. sebab tu la kau kena kurap kat muka kecik2 dulu (sat lg aku cerita)
noy : heheheh. saya buat sorang2 kat bilik. satu lagi saya suka senyap curik telur bagi kucing makan.
me : telur apa?
noy : telur la. telur mentah tu. saya pecahkan dalam mangkuk. pastu bg dorang. dorang suka. sampai abis dorang jilat.
me : wtf. untuk apa?
noy : entah. kecik2 dulu saya fikir boleh bg tenaga kat kucing. sebab tu dorang aktif.

omg sumpah adik aku gila.

noy : sebab tu kadang2 kucing kita kentut bau telur.
me : omg ye laaaaaaaaaaaaaaaaaaa. busuk gila babi. bau telur. rupanya kau bg mkn telur.
noy : hihihihih. now u know why.

sumpah sewel kan.
oh pasal kurap tu. dulu dia pernah kena kat tulang pipi tu ok.
pakai ubat macam2 tak hilang.
kurap susu. mama dah bising2. sebab dia suka cium2 kucing.
then pergi umrah. lagi menyala2 kurap tu ok. merah menyala. masa kat madinah.
tapi hari2 dok sapu ngan air zam zam.
sekali kan. by the time sampai mekah hilang ok. kering. hilang terus.
takda kesan sikit pun.
amazing kan. kuasa Allah.

anyway. korang pernah ke buat kerja2 gila macam ni?
adakah korang tuan kucing yang gila macam noy?
atau korang jenis biasa2 je macam aku?

36 Comments:

umi ameer said... [Reply to Comments]

akak suka gak, cium2 mulut kucen tu.. takde apa dah.. dah biasa

cari kutu kucen is my feveret past time... hahahaa...

kekecik dulu suka amik kain pereca buatkan kucen2 akak baju..hahhaha.. seronok bila kenangkan zaman2 dulu..

Kaseh said... [Reply to Comments]

wakakaka mmg crazy adik ko peej..tapi rasa fhm kot naper dia mcm tuh..adik aku pun suka kucing..tido ngan kucing..semua ngan kucing..sampai aku yg terkena asma..dia ok jek sihat.. anyway salam kenal eik..

muna said... [Reply to Comments]

aku suka cium "ketiak" kucing aku, bleh? hahahahhaha

.ayu. said... [Reply to Comments]

wah..sampai bg makan telur mentah kat kucing??ayoyo!
mesti masa kucing tu kentot bau harum semerbak satu rumah ni.hahaah :D

MissAisyah said... [Reply to Comments]

ahahahahaha. jilat kucing! omg. patutla muka dia pon macam muka kucing. chomel je. :)

thegossiplounge said... [Reply to Comments]

mak normal siundelsssssssssss!

Mus said... [Reply to Comments]

saya biasa biasa je gak ngan kucing..kang dok cium2 kang dah la alergi..tergaru2 muka lak..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Ishhh...teringat mama kurap kat pipi noy tuh..mama risau sangat sebab terlalu besar , sebesar duit 50 sen. Dah tuh menyala2 merah nya, kulit pun dah tersiat...Alhamdulillah, kering di Madinah dan tidak meninggalkan parut..Noy ku yang comel..

shuweet said... [Reply to Comments]

aku bukan penakut gak..tapi aku penggeli bulu kucim....tapi si noy ni lawak la..hahah

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

saya suka mendodoikan kucing dalam buaian. sampai makcik jiran sebelah ingat tengah dodoikan baby..hehe. lepas tu kalo tido atas katil sama-sama siap berselimut berbantal bagai.

lily lotus said... [Reply to Comments]

mesti kucing2 tu semua selalu doakan kesejahteraan hidup diakan? tetiba :D

Faressa said... [Reply to Comments]

hahaha i think im like nonoy la... i pun pernah jilat my cat benji sebab the other two cats dont get along with him and the two cats always jilat eachother so i felt bad tak de siapa jilat benji so i did hahaha only once thoe. And i looooveee to kisss my cats especially munchkin i tak boleh tengok diaorg duduk diam like suuuper cute tak boleh tahan i have to kiss them right in the mouth! haha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Eee! Noy tu comel gila!!!!! Kucing tu memang comel tau Peej! Haha.

p.s: psl telur tu kan? is it true? mcm tak percaya je kucing perlukan tenaga? haha

syazana said... [Reply to Comments]

See..aku lebih kurang macam noi je..hahaha..suka cium2,peluk2.Kalau tido celah ketiak mesti mau ada kucing.

Tapi bab2 kucing mama aku lg terer.sebab dia boleh tahu kucing tu demam atau tak.then siap hancurkan panadol bg makan.KAlau kucing batuk dia bg ubat batuk cap kelapa sawit afrika.

Org kata tak boleh bg ubat manusia kat kucing.tapi mama aku ada dia kesah.hahaha..dia kata selagi kucing tu tak mati,maksudnya ok je lah tu.

Dia sangat maniac dgn kucing,sama mcm noy,suka2 je nak culik kucing2 bersepah ni.ada sekali dia bawak balik kucing kurap,dia sapu minyak jelantah untuk hilangkan kurap.now alhamdulillah.kucing tu dah bersih dan comel.

Pernah skali tu kitaorang bela 23 ekor kucing dalam satu masa.dan aku adalah penjaganya.*sigh letih.Hahaha

salzahari said... [Reply to Comments]

1) penah menangis bagai nk gila tgk kucing kena strok (kepalas senget).

2) penah buat iklan tmpl kat btg pokok n tiang letrik cari kucing strok tu...rupanya mati sdiri :(

WHUAAAAAAAAAAAAAAA.............Manyak sedih bila ingat .Dialah 'adik' aku!! dari umur aku 6 thn sampai 18thn...

!Nt4N said... [Reply to Comments]

wahh, semangat aku nak cite pasal aku n kucing lak..

- masa kecik aku banyak kali gak jadi bidan kucing..kucing tak reti teran, aku tolong tarikkan anak dia yg terkeluar separuh tu..

- aku suka gigit telinga kucing..gigit smpai ada bekas gigi kat cuping telinga dia..xda la gigit sampai putus..gile ke?

- penah buangkan ulat2 yg keluar dari kaki kucing aku sbb kaki dia kena sengat lipan..busuk2 tu aku gagah jugak sbb aku da abiskan beratus2 duit raya utk hantar dia ke vet..last2 kucing tu mati gak..sob sob..

- yg ni kejam sikit..aku penah perah kulit limau kat mata kucing aku sbb aku smpai merah2 bijik mata dia..saja nak eksperimen..bila mak aku tanya kenapa, aku cakap kucing tu masuk habuk kat mata sbb dia main pasir..huhu

- pastu aku pemah jentik telinga kucing aku sama rata sebelah 100x n sebelah lagi 100x..sampai senget2 telinga dia tahan sakit..kesian tp kelakar la..

- masa kucing tu kecik, aku penah masukkan kepala anak kucing tu dalam mulut aku..motip?sbb nak bau n rasa anak kucing tu sendiri..kan anak kucing ada bau best..lagi yg baru lepas beranak..padahal bau darah keringkan tp tah apasal aku suka sangat..pontianakkah aku??

- oh yg ni scary..ada 1 mak kucing ni selamba pegi kunyah anak dia bawah katil aku tido tu..aku ingatkan dia makan tulang ayam, rupanya dia makan kepala anak dia..ngerii..tau2 semua anak dia da tingal badan je..

eh xda kene mengena eh??

bole la nak cite gak sbb aku pun gila kat kucing!!

cik1356 said... [Reply to Comments]

wohooo!noy memang sayang kucing sgt.aku biasa2 kot,takdelah obses sangat.aku tak suka cium kucing,kalo konon2 cium pun aku tahan nafas.konon2nya tanak bulu masuk idung lepas tu kena athma/lelah.padahal aku takde pun penyakit tu..risau terlebih.
tapi aku suke bercakap dengan kucing. senang kata berborak macam cakap dengan orang. lepas tu main agah2 macam dengan baby. adekah scary? ahahhahahaaaa

chics said... [Reply to Comments]

Err aku rasa kelakuan noy adalah releven. aku pun pernah jilat kucing sebab nak bermanja. Cium itu adalah wajib, kalau tak cium rasa macam jahatnya aku, tak sayang and tak pedulikan diorang.

Tapi aduk aku lagi bongok, rendam kucing sebab nak mandikanla konon, kira macam bath tub. Bolehhhhhhhh? Nasib baik tak mati.

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

rasanya ok lagi perangai noy tuh...kalau sayang gila ngan kucing mmg boleh sampai ketahap tuh..i dr kecik x penah berenggang ngan kucing..penah jadi bidan kucing, tgk kucing kesayangan mati, pastuh siap kutip bulu2 dier yg tetinggal kat tilam pastuh masukkan dlm plastik buat kenangan...

pastuh mmg suka jugak kutip kucing jalanan..especially kat skolah..sanggup tinggalkan buku skolah bawha meja semata2 nak kidnap kucing bawka balik rumah..lagi2 yg berkurap2 tuh..sbb kesian sgt..balik rumah leh letak minyak gamat..tuh yg end up kucing kat rumah ada 15 ekor..

tabiat cium kucing tuh mmg sgt2 normal..suka gila gonyoh hidung kucing...bau sedap gilaa...especially dr diorg awal2 lahir tuh..kucing kitorg suma kat bahagian hidung tuh bulu x der..sian..sbb asek kena tenyeh time cium..

masa kena duduk spital last year sbb bersalin c-sect, i boley nanges gila2 tetiap mlm sbb rindu kat kucing2 kat rumah..duduk 6 hari kat spital tapi risau gila kucing dah lupa kat i...bukan nanges sikit2..siap call husband tanya kucing tgh buat apa..siap nanges teresak2 sbb rindu sgt..gila ke apa ntah kan...huhuhu..mana x nya..tido mesti nak dgn kucing..sama2 dlm selimut...best gila..tapi skrg x boley dah sbb da ada baby...

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

yes, kita pun sama mcm noy. tp tahap jilat bulu tu, takdelah. hahaha.

dan semua kucing adalah comel, walaupun dia kurap.

dalam beg, memang dah standby 1 tupperwear letak kibble. kalau jumpa strays, kita bagi makan sebab tak mampu nk bawak balik.

Lyana said... [Reply to Comments]

masa kecik2 saya selimutkan kucing saya atas katil bagi tido sedap2, saya tido kat lantai. terus kene sebat dgn abah.

lepas tuh saya bagi kucing saya makan appeton yg tablet tuh sbb masa kecik ayah saya bagi ktorg makan appeton supaya otak cergas.jadik saya pun kongsi dengan kucing.

sekian :D

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

klakar la noy tu.....apa hal la sume blog feveret aku wat cite klako ari nih.....waaakkkaaa....kkkaaa....

btw, cara ko bercerita pon klakar, i like it....so, straight foward, senang mak paham!!!

Misz Yuyu said... [Reply to Comments]

hahhaha kak pija sy pon lebey kurg noy juga..kakak n mak sy marah sbb ms kecik sy letak kucing tdo lam buai n bg puting getah kt kucing then sy dodoi ..kadang2 letak kucing dalam almari glass tu konon pamer mcm anak patong..wakakkaa..truk tw dlu..skrg dh kureng tapi still sgt addict dgn kucing miahahhaa..:p me love kucing

lindosh said... [Reply to Comments]

suwit gila noy haha! cuba tanya dia masa jilat tu ada rasa kesat2 bulu x lekat ke kat lidah? adoi.

aku dulu paling kuat pon paksa kucing tidur ngan aku atas katil siap kunci bilik tak bagi kuar.. sampai terberak2 dia atas katil. sekali cirit daa.

Deceptive said... [Reply to Comments]

Adus....semua yang noy buat aku pnh buat kecuali bg kcg makan telur. Sekarang tak dpt lagi nk cium kucing sebab gatal muka ni bila kena bulu diaorg. Cuma mampu belai kucing sambil ketap-ketap gigi je. Hahaha.... Bau kat perut kucing adalah best bila diaorg bgn tido... Kira bau badan diaorg laaa.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ada la kot, cium kepala kucing sbb cuteness! hahaha

Erina Asmawani said... [Reply to Comments]

ketawa baca entry ni..i ley join noy la..obses kucing. super duper obses. Sampal semua kucing jumpe kat mana2 rasa nak belai je. Penah sekali masa kecik (umur 6 tahun x silap), i tengok kucing i tgh menyusukan anak2 dia.tengok anak kucing tu minum susu mak dia cam sedappp je. Disebabkan tahap ingin tahu masa tu tinggi sangat, i picit nipple mak kucing tu sampai kuar susu n jilat susu tu. hohoho. gile kan? tp sikit jela..xde la sampai kenyang. Kang tak pasal2 jadik anak susuan kucing. lol.sbb tu mama i ckp i ni mmg anak kucing, sbb penah minum susu kucing. Sekrg ni bile ingat balik rasa kelaka sangat, canela sampai ley minum susu kucing plak kan..gilo!;p


p/s: hai peej ;)

FARYN said... [Reply to Comments]

aku paling kuat pun peluk kucing aku,bawak pi tido..tak tercapai mcm noy..tabiklah dengan dia!!



p/s: aku dah pindah kat sini :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

what?jilat??sumpah la noy..penyanyang tahap gaban..dia ni dewi kucin ke ape ni?*melalut

Shahrizat said... [Reply to Comments]

noy memang terbaik laaa...!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

heheh...akak dulu camtu tau pija...siap konsi ice cream.. akak jilat pastu dia jilat...bila ingat balik...aiyooo...skrang dok imagine dorang dok main cicak lipas ke apa ke, pastu konsi ice cream *pengsan*
dulu suka la cium kucen2 ni but now ada anak takleh buat coz takut dorang ngikut kan...abes geram akak tonyoh2 je muka dorang sampai dorang bengang ;p

Dasheila said... [Reply to Comments]

saya mcm peej..sayang biasa2 aje..cium pun kdg2 je..tp kalau dia baru lepas mandi, saya suka la cium2 dia.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpernah plak peej buat mcm tu...noy mmg betul2 syg kucing...

Wanniey said... [Reply to Comments]

i biasa2 jer... cium kucing pon kekadang jer... x kose lak nk jilat2 kucing... geli ok geli... hihi...

A.I said... [Reply to Comments]

-AKU ADALAH SAMA NGAN NONOY!!!-

harap maklum ;P

KELAB PLUS IBU PEJABAT said... [Reply to Comments]

OMG!!Peeja..biar betui Noy sebegitu obses ngan kucin...yang paling tak tahan jilat bulu kucen?!! sib baik si noy tu comel kan hahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...