Instagram : @peejburhan

gila tamak.

ish gila malas mau update.
mood malas terlampau katanya.

ni kisah last week kot. wednesday.
oh masa pergi jj ngan mama n noy tu.
mama singgah guardian.
so aku tunggu depan. nampak ada kedai teppanyaki ni.
color n design sama macam kedai teppanyaki favourite kat sg wang tu.
wah gila excited.


so two days later macam tu.
kelaparan. so aku ngan noy pergi jj au2.
bg tau dia pasal kedai tu. terus serbu.
n yes indeed. memang branch kepada yg kat sg wang tu.
sebab semua sama. n sedapppppppppp.
tapi sayang. orang tak tau kot. so tak ramai orang la makan situ.
tapi bagus gak. kang ramai2. kita orang nak makan takda seat pulak kan. ;p


:: aku nak cuttle fish tapi abis pulak :( dah malam kot. so amik beef. nyam ::

just the way i like it.
ada garlic. krup krap. krup krap. then ada sambal dia tu. pedasssss. then ada lobak asin.
ok suka.
then masuk jj beli apa mama pesan.
sambil singgah borong ni pulak.
konon nak belikan untuk sapa kat rumah aje.
sekali aku n noy mcm terliur. so order untuk diri sendiri jugak. keh keh. pentamakkk.




:: ye kami sangat comot ::

time tu rasa nak gelak2 aje.
sebab kita orang suka buat macam ke jj tu umah sendiri.
sesuka hati nak comot2.
noy siap baru lepas mandi rambut basah2 pergi.

mama sikit punya marah n tak puas hati.
dia kata. kenapa kalau pergi jj comot2.
tapi kalau pergi klcc ke, pavillion ke kena make up lawa2 semua?
entah. haha. maybe sebab jj ni dekat sangat ngan rumah kan. ;p
so tak kuasa. lagipun sapa sangat nak jumpa kat jj tu pun kan.


tgk la. kedekut japanese sauce.
dulu aku rajin tambah extra fish flake la apa.
tapi aku tengok kadang2 takda beza. cibais. dah la if tambah bayar 50sen ok.
so dah tak kuasa. order biasa aje.
aku suka tako tao sg wang la. sana buat best. tak kedekut.
kat jj ni maybe sebab ramai orang kot. so kelam kabuit.

oh jugak borong ini.
matiklah semua pun teringin n mau makan kan. ;p


borong oreo. sukaaa.
duren2 takda. takda musim eyh? :|
dalam masa berapa jam rm50 torbang kan.
haiyohhh. semua pun mahal2 sekarang.
dah la tekak ni semua nak.
ok takmo salahkan tekak. tapi kenapa malaysia ni banyak sangat makanan best ah?
nangisss. lepas satu2 mak ngidams. herghhh.

26 Comments:

cik1356 said... [Reply to Comments]

ahaaa... aku suke jj au2. tapi aku jarang datang malam. sana mcm x ramai org. best je nak berlama2 walaupun aku pegi sorang.

akak tako yg pakai cover kaler merah tu aku suke kalo dia yg buatkan. sebab ko tweet gambo orea big apple ari apetah aritu, terus aku mengidam ok! tp, pegi jj au2 sampai dekat2 9.30.. oreo dah abes!

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

betul lah kak.. saya sutuju bangat... tako tao tu makin lama flakes and sos dia makin sikit.. nyampah tapi tetap gak beli coz teringin.. anyway, akak perasan tak muka akak iras2 farahdiya pelakon and penyanyi tu.. vogue gitu...i loike..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

akan ku usulkan kpd si pembawa diri minggu ni...ke tako tao jugak ni...nk rasa sedap cm mana...huhu!

shuweet said... [Reply to Comments]

jj au2 belah mana yang ada tepanyaki ni?? ataih ke bawah??

A.I said... [Reply to Comments]

aku tengah lapar ni...nyesal baca entry ni skang. cissss

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply to Comments]

tako toa..
dalam peti ais ada... mau panaskan laa.. hehehehehe

ehh ehh cam na nak panaskan tako tao ekhh??

peej said... [Reply to Comments]

cik1356 - abis? masa aku pergi hari tu takda jugak. tp aku tanya. so dia suruh orang buat. kejap aje. :D lain kali try tanya.

kutak - kan nyampah tp sebab sedap so nak tak nak beli jugak la kan. mmg x la weyhhh. jauhhhhhhhhh. sikit pun x sama. tsk

buyui - sila rasa. rugi tak rasa. if rasa tu. order octopus. sedappp.

shuweet - bawah. sebab kedai makan kt bawah kan. dia kat sebelah guardian n sushi king x silap. belah2 yang kenny rogers semua tu.

a.i - aku pun boleh tahan kelaparan ni. malasnyaaa mau masak. tsk.

mimie - entah. tak penah try. sebab selalunya selamat masuk perut. tak sempat nak di left over kan. ;p

marinahunny said... [Reply to Comments]

sedapnye tako tu..apa benda ek tako tu? sorry le mak tak tau nok..hahaha

Misterious Yuyu said... [Reply to Comments]

sayer adelah menunggu entry makan2 kt sni haha.. tako tu xpnh mkn lorh.. tp kueh tako a.k.a tepung pelita selalu makan hahahha =( xpe nti nk g jj cari lor

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aiyoh, semuanya menggiurkan.aku skg dah la kat hometown, suma tuh takde.ngidam jugakkk laa!

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

baru smlm aku mkn takotao! laki aku ckp, kalo diorg ni tak jual dlm jusco, meniaga kat luar rasanya lg untung! ramai sgt yg membeli. buleh tak die plak suruh aku jual takotao ni kat luar. huhuh!

~kc ilah~ said... [Reply to Comments]

peej mana edan ek?dh lama tak nmpk muka dia kat sini?fly jauh ke dia?

ZHNA said... [Reply to Comments]

halo peej! i ada link-an blog u at my blog .


hope it's okay :)

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

ala...ade lg yek teppanyaki kt sg wang tu..dh lame x g mkn kt situ...terliur plak..TAPI sgt keji tunjuk donat2 tu..sedapnye!!!!! err..x bunyik lucah kan? hahahhaha

aliaaroslan said... [Reply to Comments]

takoyaki sedap!

NenekPenne said... [Reply to Comments]

dah mula suka tako2 sebab tengok u makan..

eh betul apa kan...kalau pegi pavi atau klcc mesti nak melawa tapi kalau pegi tempat yang dekat2 rumah memang selamba gila pakai baju kan..

mcm rumah i dekat dgn ioi mall, so ala2 seluar pendek bodoh pun boleh pegi situ dgn selambanya...

peej said... [Reply to Comments]

marina - entah la. aku pun tak tau nak terangkan. tp sedap. dia ada isi la dlm tu. aku suka amik octopus. try la weyh. sedap ok.

yuyu - haha. mama pun suka panggil kuih tako. sila la cari. sedap tau.

sharpshouter - xpe. once dapat. borong semua k.

annasueg - kan? aku pun rasa. jual luar. n x mahal sangat. kompem peluh sakan x menang tangan org order. jom meniaga jom. siap je masak aku ngap masuk mulut. haha.

kc - ada aje. kenapa rindu nak tatap muka dia ke?

zhna - ok aje :D

ati - kenapa lak lucah? donut ke? tak faham. kau yg pikir lucah ni. aku tak rasa apa pun. haaaaa.

aliaa - sangat!

nenek - kann. sama la. sesuka hati aje. macam baju tido pun ada pakai. sesuka hati betul tau.

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

ye kot..wahahahah..hish...hahaha..x le blah kan? hahahaha

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

time akak snap pic takotao tu sy nmpk.my sis n i was there. hehe.nk tegor segan pula. so we just said, 'xpe..nnt ade la tu kuar dlm blog die." hehe.jgn marah~ ;)

Lolita said... [Reply to Comments]

peej,

teppanyaki tu byk tempat ada la. mmg yg sama. ada kat mid valley, 1utama, klcc food court n lain2 shopping mall :)

lola

Lolita said... [Reply to Comments]

oh lupa.. dkt ikano pun ada jugak. :)

lola lagi

nasaoji said... [Reply to Comments]

saya telan2 liuq melihat n membaca!..huargghhh...

nyumnyumnyumm...

aku umh dkt ngan alamanda...hehe..betui..dkt ngn umh, mcm umh sendirik lak.. ;)

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

aku pown same..kalo jj tu mmg selekeh gile..
siap boleh buat perangai pakai t shirt besar n suar pendek takat lutut tu..

alah jj je pon kan..dekat ngan umah

I sell U buy said... [Reply to Comments]

eh eh malu la nk tny jj ni kat mana?giler lama mkn menda alah ni..ades..tingin giler....nk carik la

I sell U buy said... [Reply to Comments]

peej..maaf tny jj kat mana ni ek?giler lama xmkn menda alah ni...xpenah jumpa pon org jual kat sini..dulumasa kecik2 aku beli kat kampung aku je..ades

peej said... [Reply to Comments]

ati - e eh. haha. tiba2.

amy - ye ke? heheh. bikin malu aje tau. nasib x tegur sbb time tu adalah super comot.

lolita - really? baru acik tau.

nasaoji - kan. buruk perangai. dekat ngan umah je terus feeling rumah sendiri. haha

dark angel - kaaann. macam la bapak kita ada share kat jj tu. bukan main confident kan.

i sell u buy - jusco. selalu kat jusco2 ada. try google. nanti ada list kat mana boleh dpt tako tao ni. okeyh :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...