Instagram : @peejburhan

expose mistik : teman OT dan jelmaan di kampung.



alop. aku dh pnh anto cite kt ko ni peejni aku nak cite lg. huhuuu


okeh. ari tu, dlm bulan 11 tak silap aku la. aku dtg opis ari sabtu. dlm kul 12 tghari. opis aku ni sabtu ahad cuti. tp aku dtg buat ot sbb masa tu keje ala2 urgent. nak kena siap ari isnin. so aku dtg la buat ari sabtu tu. mula2 tu ade lg sorang staff kat opis ni, tp tak lama tu dia balik. tinggal la aku sorang. jap lg lbh kurang kul 1 lbh tu dlm keadaan sunyi tu kan tetiba mesin printer kat tpt sorang staff tu berbunyi kooo...... mcm ade org nak print tu kan.... aku buat taktau jek a. pahtu mesin fotosetet plak.... ehhhh.... "ko" pun buat ot gak keee.... pahtu mesin faks plak.... segala mesin nak bunyi ni pehal kannn.... lama2 aku sound "ko nak buat keje gak ehhh..... jgn kaco aku yeee...." hahahaaa sbnrnya cuak2 gak tuh. dgn bunyi tepon lain. dgn bunyi "ketek2" mcm ade org usik2 komputer tu. yg ni bunyi kat tpt org lain plak. sng kata mcm2 bunyi lah. mmg buat ot lah tu kot. hahahaaa


pahtu aku pun buat2 le sms sana sini kan nak ilangkan cuak tuh. dkt2 kul 3 camtu aku blah. tinggal la "korang" sambung ot yeeee.... wahahahahaaa ;D

- saha rita


>>>>

tak cukup scary ok.
cerita time mama kat office lagi scary2.
gila hardcore dia punya 'entiti' tu.
rasanya aku pernah cerita some. tak semua la.


...........................................................................................

Hi peej.. Nak join gak expose mistik hehheehhe

Masa i form 4, my parents dtg amik i kat mrsm and bawak balik sebab time tu nak start cuti pjg. Then mlm tu, my sister bukak citer. Dia memang time uni cuti sem je mesti duduk kat kampung nenek sampai 2-3bln. Masa tu ada sorang pakcik kitorang ni baru meninggal,so start la cite seram kat kampung tu. Arwah pakcik ada tinggal motor sebijik, takde org guna so motor terbiar je kat tepi perigi. Kat rumah nenek pulak ada satu bilik air kat dapur tu je, so mlm2 nenek mesti nampak ada org bertenggek kat atas motor. Mula2 dia tegur, tapi org tu bolayan je. Nenek pun malas nak peduli. Then mlm2 gak ada org mcm jalan atas atap. Atap rumah jenis zink, so mmg kuat la dgr org duk pijak2 atap tu. Pastu kalo tak silap, ada bunyi org lempar pasir gak. Again, nenek wat bolayan je. Bila dgr bunyi2 pelik, dia baca yassin. Lantak la org tu nak watpe kat atas bumbung tu. Org ckp sebab arwah pakcik ada bela smth, tapi my mom tak kasi kitorg percaya menda karut ni. I tak berani nak tuduh2 ni.

Ada satu cerita lagi. Nenek selalu pergi surau kat dpn rumah masa subuh. Ada sekali tu, dia terpergi awal, subuh tak masuk lagi, Then dia nampak tok siak tgh sapu daun kat bawah surau, nenek tegur la tapi tok siak tu diam jek. Nenek pun bolayan lagi, dia naik surau tapi surau gelap lagi. Nenek la yang bukak suis sume, lepas dia solat sunat sume baru la ada org masuk surau. Tgk2 tok siak tadi yg masuk, nenek tegur la asal tak jawab td? Tok siak ckp bila masa lak dia sapu daun, dia pun baru sampai ni haaa... Wallahulam la sape yang rajin bebenor pagi2 dh nak menyapu tu.

Hmm... then ni pasal makcik sorang yg dapat postnatal depression. Orang kampung cakap dia sakit sebab ada orang hantar 'benda' kes dengki takleh kawen dengan husband dia. So family dia panggil la bomoh ni, tetiba masa bomoh tu duk baca2 sume, bomoh tu suruh bukak pintu and cakap ada orang duduk tanam 'menda' baru kat luar. True enough, bila bukak pintu je nampak dua orang (makcik tua and cucu dia) tengah tanam botol bawah tangga. Terus berdesup lari makcik tua tu bila orang perasan. Kes nak berubat ni, p
Nenek dah meninggal last year, tapi sampai sudah i tak tanya dia pasal menda2 tu.

anis

>>>>

serious aku x faham orang yang nak hantar2 ni kan.
nak buat orang la apa.
kalau la baik hati sangat nak hantar.
hantar la makanan ke. kain ela ke.
boleh gak makan n melaram kan.
korang rasa still wujud ke benda2 ni??

...............................................................................................

sesiapa yang ada cerita expose mistik n rasa nak share.
boleh bagi email k.
tak kisah korang ada blog ke takda. ok aje.
aku suka je mistik2 ni. ok xmo la jadi kat diri sendiri kan.
tapi if baca takpa la :D


oh bg kat.


email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title   : expose mistik


ok selamat bermistik.
tido tu jangan lupa cuci kaki.
kang tak pasal korang kena share cerita kat sini lak. keh keh.
amboi gelak. macam berani sgt. ;p






6 Comments:

putrizarina said... [Reply to Comments]

hai..
memang selalu tunggu hari expose mistik nih..lepas baca pastu takut...nak wee wee pun takut sebab terbayang2 ..ha ha ha..

interesting la segmen expose mistik nih..i like

Leen said... [Reply to Comments]

haha...nsb baik citer x scary sgt.. terbaca tgh2 mlm plak..

syazana said... [Reply to Comments]

Peej,hal tanam2 tu memang betul ada.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy sellau bc segmen ni waktu kat opis, siang so xdelah rase sram sgt..

ade je peej bnda2 khurafat ni..anta2 bnda nie...sy pun pelik napelah dornag suka main bnda2 mcm nie...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

bab hantar menghantar tu serius mmg ade lg ok. aunty aku pon penah kene. ade lahanat ni nak kacau kebahgiaan diorg lakibini. gilo!

Sya said... [Reply to Comments]

belambak lagi peeja org dok mengahanta2 ni...ada yg org terdekat ngan aku pun kena..bukan sorang dua..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...