Instagram : @peejburhan

will.i.am

ngeh ngeh.
tajuk tu aku nampak someone update kat status bbm.
aku macam will.i.am? dia dtg malaysia kah?
apesal takda promo. ceh rupanya william.

well last monday aku ngan noy kelaparan.
tak tau mau makan mana. sudah muak makan kat cafe or papparich ke apa ke.
so aku kata. lets go eat pan mee kat ss2. aku drive.
terus laju je bersiap.
ye kami memang pemalas drive siap gaduh2 tak puas hati apesal aku je drive? kau berehat?
bodoh gila.

so pergi la. seronok dapat parking.
tapi rupanya tutup. uwaaaaaaaa.
sebab ada pasar malam kat situ.
so decide makan kat murni ss2 la.
pusing2 tak jumpa kedai.
pastu balik2 salah masuk jalan. masuk kawasan pasar malam tu.
sekali time tu orang nak abis meniaga. so macam jalan jam2. sebab dorang nak load barang dlm lori or van.
tak suka tau.
sekali pusing2 lagi. rupanya murni tutup. patut la gelap.
ingat salah jalan tak jumpa2. rupanya gelap gulita.
sangat la kecewa.

pastu noy ajak pergi william.
pun lamaaaaaaa gila tak pergi.
aku tak rasa nak gi william. sebab aku tau dia mahal tak munasabah.
aku adalah kedekut. heheh.

tapi time tu. dah dekat pukul 12 ok.
semua kedai pun dah tutup2 kan.
kau bayangkan pusing2 kat ss2 tu pun dah 1 jam lebih. hmphhh.

nasib aku biasa area kj. so tak sesat la carik william tu.
itu pun memula kecewa sebab kedai2 tepi tu semua tutup. aku ingat william kat situ.
rupanya ke dalam lagi. nasib buka.

dah la aku tak rasa nak makan pasta.
aku nak something hot. aku suka pedas.
so dia suggest nasi goreng ketam.
tapi tak pedas pung. citt.


aku order mango special takda. sad.
dah terbanyak mango blended. dalam ada longan n tembikai. heaven.
tapi dia suggest ni.
honeydew blended.
pun sodap ok. ada laici n nata di coco honeydew. suka.
ish tgk pic ni rasa nak lagi. ;p

:: nasi goreng ketam yang terpusing. bencik. sebab dia terpusing. aku kasi x-large pic ni. hammmbikkk. ok la. aku suka ketam goreng tepung tu. berry nice ::

:: seafood pasta. kuah anchovies. pelik. tapi ok la ::

portion besar nak mampuih.
memang tak abis la kan.
dah la gatal taknak kongsi kan. heheh.
so lebihan adalah tapau bawak balik :)

:: gila jahat suka buat muka macam ni. dpd kecik ok. syaitonnn ::


tahukah total dia berapa???
RM71 ok.
ye untuk dua orang makan.
pasta tu rm35. nasi goreng rm25. lain2 air.
mampos kan. baik aku makan kat hotel.
tak pun kat chilis ke. apa ke la.
atleast ambiance best a.

ni macam gerai2 yang tak upgrade bertahun. apakah.
atleast murni dah naik taraf la kan. bukak branch semua.
n murni tak semahal ni kot. pfffttttt.
so kira kalau makan sini.
keseronokan kau sekejap aje.
dapat bil kau rasa sakit jiwa.
so akan balik ngan rasa tak puas hati.

ok memang orang cakap. portion banyak kot.
ok. tapi ada aku mintak banyak macam tu?
walaupun perut aku besar. tapi aku tidak bela jin ok.
nasib air kau sedap.
jadi aku bising2 pun. aku yakin aku akan datang lagi.
bagus. mengalah pada makanan n minuman yang sedap.

19 Comments:

pepari said... [Reply to Comments]

hahahah i agreed with you peej.. my frens dok la promote.. tapi sekali pergi je pastu sampai skang tak jejak lagi.. coz the place with the price yg mahal rasa cam tak berbaloi.. plus kedai dia tak bape bersih.. masa pergi nampak lipas berkeliaran bebas je.. cam dibela plak besar gabak.. bukan nak kondem.. cuma my own experience je... no offence ya..

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

peej.. masa pegi murni tu hari apa? nak pegi try murni gak.. tapi tulah, dah ler jauh dari sini.. kang kalu pegi tak memasal tutup.. rugi minyak kereta sudaaaa. tulah william, aku pun cam pelik nape dia tak upgrade kedai dia ek.. hehehe~

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ku portion dia besar..ok la kot dgn harga..nak2 lg klu sedap....

chics said... [Reply to Comments]

Dulu masa muda[aww] suka je pergi tapi sekarang tak suka sebab semakin kotor and sesuka hati je kau letak harga macam tu kannnnnnnnnn.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

35 pasta tu peej? Peehhh w 35 boleh hi tea kat hilton.buffet lagik.eh emo plak tp betolla kan.kalo la tpt exclusive logik la jugak ni mcm gerai biasa n pinggan pun plastik.eh plastik ke?
Xpe.kalo sedap x puas ati camana pun mmg akan dtg lagi :)

Ciklinn said... [Reply to Comments]

huits boleh tahan harganya... nasi goreng tu RM25 hinggitt.. ya allah... udang 2 ketui jer pun kan...hadoii

cik1356 said... [Reply to Comments]

ahaaa... aku penah pegi 2x je. sebab mahal nak mamps x mampula nak pegi selalu.

aku rasa western dia kot yg sedap. kwn aku makan seafood cabonara memang sedap sangatlah.kotla lps ni aku nak pegi.. order sepinggan aje, kongsi berdua. RM71 tu kalo aku shopping lagi enak rasanye. hahahaha!

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

last aku pergi murni, masa zaman kdu. Ya Allah rindu nyeeeeeeeeeeeeeeeee. setappppppp!!!!!!! especially air air blended dia la kan.

bab william tu, masa aku last pergi, 2-3 tahun lepas kot, aku siap nampak tikus gemokkkkkkkkkkk ok. mcm kene bela! lepastu incikkaseh la jahat, die kata

"tgk tu, hehari makan pat william jadik gemok mcm tu"

celaka je. tak nak bayar sudah la kan, apa plak ckp mcm tu. tp betol la jugak kan.

aku ni geli tikus, so bila nampak tikus tu dah tak lalu nak makan situ dah. jijiks

atty's said... [Reply to Comments]

mak aii..punya ler mahai peej .cam tak berbaloi..baik den masak sendiri ..dah tentu pedas..kty pun kalo tak pedas takleh masuk

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

dari dulu teringin nak makan sini tapi tak pernah sampai-sampai pun lagi..

A.I said... [Reply to Comments]

giler babun punye mahal!! kalau aku anak branak mkn kat sana. mau mati kering nk bayar!

mafuza said... [Reply to Comments]

kahkahkah. i ade post jugak pasal murni vs william. mmg tak berbaloi langsung. and thank GOD , ade org lain jugak rase mcm ni!

tengs!!!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

marketing strategy betul buat portion bsr2 pastu charge mahal. kalau kite la makan tu agaknya berapa byk je yg habis.. lolx. tp dr dlu smpai skang teringin nk gi william tp x pergi2 lg :P

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahahahahahahaha...kelakar ok part u tak bela jin tu. kehkehkeh

http://twinkywinkystars.blogspot.com

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Yela Peej... mahal gakkan.. Takdelah nak berkire tapi kalo setakat kedai gitu.. Adakah berbaloi? Baik g melantak kat Chillies.. Tapi macam best je air ko tu!

Mr & Mrs Ai said... [Reply to Comments]

i suke william peej.tp tk pernh try lg murni.org ckp lebih kurang jer cume murni tu bersih lah.n murni tu adik william kan?? (ape2 je lah)..walopon kotor i suke pg sbb sedap.kalo nk murah i makan share2.sbb portion die byk kan.tk perlulah tmak order bebanyak menu =P

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

dah lama xpr william..yelah tmpat dia kotor pernha nmpak tikus jalan2 terus takut nk pg lagi dah lah skrg kan sibut pasal pnyakit kcing tikus tu...

SoFiA.opY said... [Reply to Comments]

hahahaha sep sep peej!i love Murni and that's it.i aint gonna memijak kakiku ke William yang banyak tikus overweight!euww! :p

Thank you for updating this post, at least i takde la teringin sangat nak makan kat William tuuu kann..(sebab never been there)

Sep la peej, i pon team kedekut tapi perot besar weyh!HAHAH

liaamalia said... [Reply to Comments]

mmg mkn kat c 2 mhl kak peej..tp lia suke air die..bestttt~ade mcm2...so kire abaikan jer la mknan die yg mhl 2..jnji minuman die mahsyuk~

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...