Instagram : @peejburhan

this is my card *pitam*

aku dah tau lama.
some of kawan2 blog yang ada name card.
aku rasa macam, ish. kenapa nak kena ada card. mcm poyo aje kan.
so aku takda la rasa nak buat ke apa. mmg taknak pun la senang cakap.

then ada few occasion aku pergi. orang pass2 name card.
aku buat buduh aje. sampai ada tanya. u blogger jugak ke. aku macam a ah.
ada name card? aku macam kerut2 muka cakap. xde.
so abis kat situ je la.

then ada lagi pergi.
ok selama ni yang mintak name card blogger2 jugak. takda la acik kisah kan.
tapi bila pergi event. orang2 company ni tanya. do u have a name card.
nak jawab takda mcm keji betul.
aku just cakap, " i didn't bring it with me today. sorry"
bungok ok. x bawak konon. padahal xde kan. malllluuuuu.
bersepah2 orang hulur2 name card. melintang2 dpn muka aku.
aku takda. xleh jadi.

pastu cerita kat mama. eeee tak malu. semua nak cerita kat mama kan. ;p
mama kata buat la.
aku cakap. ish. macam poyo aje.
tapi mama kata perlu tak semua orang tau pasal blog kita n mcm mana nak contact kita.
aku macam. oh mcm tu. fineee.

tapi nak pergi the mall tu yang malas tu kan.
memang kat tempat2 lain pun ada.
tapi the mall konon murah n cepat siap. mcm tu la.
hari ke hari. minggu ke minggu. bertangguh aje.
punya la malas pergi the mall tu.
plus aku rimas ngan ulat2 tu. ala yang paksa2 nak buatkan itu ini untuk kita.

sekali aku teringat incredible design ada buat business card.
ngeh ngeh ngeh. apa lagi terus email liza la.
cakap aku nak business card n suruh print sekali. :D
bagi tau aku nak simple n all.
tak tunggu lama. liza dah email 2 design untuk aku pilih. la la la.
sambil2 tanya pendapat noy. ok ke tak pilihan aku. :)
terus email liza. cakap. ok aku nak design yang mana.

lepas tu tunggu je kad sampai di tangan ku.
senang takyah nak payah2 drive, redah traffic jam, pergi terkedek2 ke kedai ke apa.
pakai email aje. name card sampai depan pintu. :)
so ini la hasil dia.


sebelah nama. macam header blog ni. :)
blkg letak no phone, url blog n email. cukupppp.
tapi bila dah ada ni rasa segan lak. 
tiba2 nak bagi2 card. heheh. aku ni kan pemalu orangnya. heheh. poyo.

ok la. nak cerita pasal incredible design ni.
kalau la korang pun lebih kurang aku.
malas nak pikir nak design sendiri. malas nak pergi tempah susah payah.
senang. email je.
tak semestinya buat personal name card macam aku ni.
if untuk business card untuk online business korang pun boleh :D

ada dua pakej.

pakej A - buat design aje. tanpa cetakan = RM20

pakej B - design n printing. untuk tau harga pakej ni pulak. korang email ke incrediblesdesign@yahoo.com . harga bergantung pada jenis kertas yg digunakan untuk cetakan. pakej ni tawarkan FREE DESIGN.


kalau korang nak tengok design2 business card yang di reka oleh incredible design boleh klik sini.

oh lagi satu before lupa.
kalau korang terasa nak buat la kan.
bulan november ni. promotion dia adalah. FREE POSTAGE :)

syiok. syiok.
nanti kalau terjumpa aku.
tiba2 aku ala2 macam hulur sambil cakap "this is my card", korang buat2 la teruja yea.
walaupun korang rasa nak lempang sebab macam poyo sangat. muehehe.
ok tu je. ta-ta

17 Comments:

n Z r A said... [Reply to Comments]

bile tgk name card ni tibe2 teringat dlu kecik2 famous kad yg byk2 design bleh tulis nama address ngan ucapan tu. pastu kalau ajak kwn2 tulis nama dlm borang kite nnt kita dpt free satu set. kecik2 dah pandai masuk mlm. heheh..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

nape ko tak letak gambar skali?
barulah 'poyo' sket rasanya.. hehehehe

CikLilyPutih said... [Reply to Comments]

penting jugak name card nie ek. thx for include sekali website name card nie. Rasa-rasa cam kena buat jelah skrg nie

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

cantik kak!cantik2..bagus gk wt design header akak kt dpn tu.xterpkir lak sy.tp ngn blink2 itu..terserlah keglamouran anda~yeah~
this is ur card~ ;p

Pnut said... [Reply to Comments]

can i have your card plissss...
dengan nada manja menggoda..ahhahahaha

zaman la mudah belaka, semua pun online, masa akak dok dalam pantang, laki balik keja heran, hari ni ada beli baju, esok beli frame gambaq... minggu depan haku beli kabinet lak...ahahahah

canggih maaa

A.I said... [Reply to Comments]

kelez kad kau! aku ada bisneskad utk mekap je..

Iz said... [Reply to Comments]

wow.. boleh bagi i satu business card u? i ada business besarrrr nak bagi u nih, hahahaha..

kelas kau!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wow...card pon bling2 uols..i loike

green apple said... [Reply to Comments]

wahhhhhhhhh. aku sendiri tak tau blogger pun kena pakai kad skang.

kalau taknak buat kad boleh tak?
Aku pakai nametag je.

Shahrizat said... [Reply to Comments]

memang teruja!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mmg awk patut ada peej..

nak jugak namecard peej tu...

lily lotus said... [Reply to Comments]

cool sehh :)

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

so kl aku tertegur ko pastu tetiba ko bg kad, aku harus bertindak teruja lah ek? pastuh aku balik aku pun terkulat2 sebab aku tak de kad nak bg kat ko pulak. camno? huhuhu

aleen aiden said... [Reply to Comments]

baru tau blogger pon ade name card utk blog.yosh!hahah

sweethOneY said... [Reply to Comments]

glamor ok, bling2 mcm header tu. hehe. aku teringat citer 2+1 plak. yang zaman aku kecik2 dlu, imuda tu, this is my cardddd.. haha

lilyickis said... [Reply to Comments]

chantek and vogue. its so Peej Burhan ;)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh dah ada business card!! :) tp mmg senang ada benda ni. kalau jumpa org2 baru kan, in a rush, hulur je kad. nnti later boleh contact balik :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...