Instagram : @peejburhan

rezeki h/p takdak. rezeki ke $$ pulak perginya :D

siapa yang follow tweet aku tau la yang masa celcom buat promotion blackberry torch tu.
aku pun turut beratur. :)
it was a last minute thingy.
a day before that aku email2 ngan ad company yang suruh aku cover event tu.
sekali dia cakap. if kawan2 nak. suruh la beratur. sebab super cheap dia kata.
aku tanya la. how cheap? dia kata. rm400.
tak melompat kau.
ok aku tak lompat la. sebab tak cukup kayo nak tabur2 duit beli hp baru kan.

tapi noy harus la lompat2.
tapi dia kerja.
so dia suruh aku beratur n belikan untuk dia.
so tak pasal aku menjadi mangsa beratur untuk dia nak hp tu.

aku sampai around 12 tu terus ambik2 gambar n beratur.
mula2 org tu kata aku nombor 118. so maknanya dpt harga rm888 la.
which is still murah la kan.
ok la beratur la.

omg. panasssssssssss nak mampuih ok.
nasib ada payung. n dalam handbag mmg ada kipas
so ok la sikit. sikit je la kan.

kakak ni beratur belakang aku.
gigih ok.
anak dia pun baik aje. bayangkan panas2 tu langsung tak merengek or bising ke apa.
siap boleh tido dalam stroller.
akak ni biasa beratur2 ni.
dia kata before ni dia beratur kat klcc. masa pelancaran blackberry storm tu.
tapi untuk suami dia.
suami dia yang kat gambar 1st tu. belakang aku tu.
so bb yang ni utk dia la.

akak ni gilir2 ngan laki dia. laki dia drop akak ni.
then pergi sembahyang jumaat kot.
then bila datang balik bawak anak dia pergi mana tah.
tgk tiba2 dah mandi semua. then laki dia pulak beratur kan.
pergi stop for prayers pulak.

aku tengok ade yang dok keji kata. if beratur tu mesti tak pergi sembahyang la apa la.
hello. harus la ada break. boleh la keluar kejap dalam 15 minit if nak beli air kejap ke apa.
bg tau kat orang yang jaga tu.
n by the time kau beratur 1-2 jam tu.
orang depan belakang kau dah kenal la kau. dah boleh sahkan mmg kau dah beratur lama ke tak.

oh masa kat situ. ada orang yang nak main tipu ok.
let say la kau beratur 2 orang. tiba2 suddenly kawan kau dtg 2 orang nak join terus potong line. 
mother fucker. tapi harus la semua bengang n bg tau orang jaga tu. so harus kena tendang.
ada yang nak potong line macam. ok katakan kalau tak dia nombor 130. tiba dia selit2. tiba2 dia nak dpt no 80.
ohhh banyak cantik. semua pun penat kot.
jujur boleh tak.



lelaki ni pulak depan aku.
gila ramah ok. ngan semua orang dia sembang2.
kira takda la kebosanan.
aku ni mana reti ramah2 ni. tp dah orang sembang2.
layan la. kira ok la. terhibur la jugak.
walaupun. peluh tetap la boleh takung dalam baldi kan. hahaha


time ni semua ok lagi.
bila penat aku sangkut payung kat pagar. aku duduk aje. legaaaa.
tapi panas mencucuk ok.
kaki aku kena matahari macam nak terbakar.
aku rasa macam feeling tanning kat pulau2 pulak. hahaha

n time ni baru perasan ada mamat orang putih depan aku. so comel. haha.
aku memula ingat mix. tapi tgk speaking aje. so maybe dia anak2 ambassador yang mmg dok malaysia kot.
entah. tak menahan.
siap selak2 lengan baju bagai tunjuk yang dia dah sun burned.
hoih. stop plissssss. mak tak tahan.. mueheheheh.
sekali tgk2 pic. ada terselit pic dia. heheh ;p

:: lelaki comel pencuci mata. ;p ::

:: akak ni pun join duduk :D  ::


sumpah seksa nak mampos aku rasa. sebab panas rasa nak menjerit semua.
bayangkan beratur berjam. n dorang start sales pukul 3pm!!!! 
memang menyeksa orang. sapa dalam khemah ok la.
yang terbiar macam ni. lagi seksa ok.

then around 4 macam tu baru la dapat nombor.
dapat nombor ini. :D



itu pun hampir tak dapat ok.
sebab dia bagi sampai no 112 aje.
extra 12 ni kalau la yang dalam 100 tu ada yang tak dpt phone tu.
so yang extra 12 ni boleh dapatkan hp tu ngan harga yang rm488 tu. weeeeeeeee
oh hampir tak dapat sebab. tiba2 ada minah ni. dia dah dapat nombor. dia ambik lagi nak bg kawan dia yang kat luar pagar ok.
cibai gila ok.
nasib bf mar salleh i tu cakap. lepas lelaki indian tu. aku. tu pun perempuan tu taknak bagi.
pastu ramai cakap nombor tu nombor aku.
siap aku bengang aku cakap, "hello u already got ur number. thats mine"
matiklah emosi. ye la. dah la panas kan.
nasib aku tak bantai dia ngan payung. haha macam berani kan ;p

so dapat la nombor. la la la.
yang kelakarnya. patut dah dapat nombor boleh gi mana2.
boleh nak makan ke apa ke.
tapi aku ni macam tak gerak2.
aku rasa kau macam penat sangat. kau takleh pikir la.

then paling peak dalam pukul 5pm macam tu.
aku rasa macam apa slow sangat dorang ni. sumpah lama.
1 jam baru macam 40 nombor jalan. uwaaaaaaaaaaa.
time tu aku dah dalam khemah la.
sekali hujan lebat. pastu semua nak sumbat masuk dalam khemah. aku macam dah lemas.
rasa nak nangis semua. sebab penat nak duduk takleh.
sebab lantai basah semua. :(

time tu aku dah tak sedap hati.
sebab kena isi borang2 semua.
aku pikir. ni aku nak buat untuk noy.
of coz noy kena ada kan. mana boleh aku buatkan.
tapi konon sampai kaunter aku nak suruh dorang call noy la. untuk pengesahan. konon la.
then aku tau nama aku xleh pakai. pfffttt.
tapi tetaplah aku tak bergerak dpd line ok. mmg takleh berfikir langsung. bungok ok.
ada la terpikir nak suruh mama or papa dtg.
tapi its already 5ish. n its friday.
mmg mampos la kalau nak dtg bukit bintang kan.
so takmo kacau dorang.

then around 5.15pm aku gerak. pergi beli rokok.
pergi toilet. minum kat starbucks.
pastu kawan aku cakap dia takleh stay pulak. sebab dia ada appointment lain malam tu.
so kena gerak 6.30pm.
mmg tak sempat la kan.

so pergi blk. time tu pukul 6. baru nombor 70 kot. gila. mmg lembab la kan.
so dia ajak gerak je.
tp before that tanya la kaunter tu.
tanya if la noy takda. tp nak amik untuk dia ok tak.
dia kata takleh. mmg kena ada.
aku kata. what if call dia untuk pengesahan.
pastu dia tanya boos dia kot. then dia kata takleh gak. haihh.
apa nak buat. takda rezeki kan.
dia kata bg la sesiapa nombor aku tu. mesti ramai nak.

helloooooooo. sesedap hati nak bagi2. ingat aku beratur ni main2 ke.
sebenarnya time pukul 4ish tu. masa dpt nombor. aku nak give up dah.
aku kata. jual je la nombor ni. mesti ada orang nak kan.
dapat rm50 pun jadi la kan. walaupun aku tau. if aku tekan lebih pun orang sanggup beli.
so aku cakap la kat kawan aku.
kawan aku macam tak yakin je nak jual.
aku kata try aje. mesti ada punya.
aku dok la tepi2.
aku tgk ramai je yang nak start beratur la apa la. tak dapat la kan.
nombor semua dah bagi.

sekali aku tengok ada orang rayau2 tu.
kawan aku tanya, "nak beli ke? if nak kita orang ada nombor"
orang tu berminat dah. tapi dia ingat kita orang nak bg free.
ewah-ewah. sesuko hati tau.
bila tau kita orang nak jual. terus gerak.
tiba2 ada budak ni datang. rasanya macam tgh uni la kot.

guy : nak jual ke? saya nak beli.
kawan : a ah. kalau nak beli. berapa awak sanggup beli untuk nombor ni.
guy : nombor berapa tu?
kawan : nombor 110 n 111
me : barisan dah depan tu. kira tunggu kejap je dah sampai turn
kawan : tu la kita orang mmg dah penat beratur. tapi terpaksa balik sebab ada appointment lain. so berapa sanggup bagi ?
guy : kejap yea. saya call gf saya. dia memang nak sangat hp ni. tapi ni nombor saya. (272/273..memang takkan dpt la kan). gf saya dah nangis2 sebab tak dapat. kejap ye saya call.

then dia call la. dia kata dia sanggup bagi seratus. untuk 2-2 nombor

kawan : macam mana? ok ke rm100 pija?
me : ok je la.
guy : ishhhh. terima kasih sangat la. terima kasih banyak2. saya doa mudah2an dimurahkan rezeki. terima kasih sangat. tak tau saya nak cakap macam mana lagi.
me : thank u. pergi depan tu yea. sebab nak dekat dah nombor ni.

walaupun penat. but i felt good.
walaupun dapat merasakan kalau aku mintak lebih pun mesti dapat punya.
tapi pikir. awal2 aku dah pasang niat. if dapat rm50 pun jadi la. so i settled with that.
tak baik tamak2. nanti Tuhan marah ;p
kira sambil dapat duit. sambil buat budak2 tu happy la.
n rasa best bila dia doakan kita murah rezeki kan?

tapi noy la kecewa. sebab dia nak sangat hp tu.
aku cakap la. aku lg kecewa ok. sebab aku penat semua.
padahal bukan untuk aku pun hp tu. i was doing a favour for her ok. aku bukan dpt apa pun.
sekali dia kata. if dia dpt hp tu. hp dia skrg dia bagi aku.
WHATTTT???!! awat tak habaq awai2. kalau aku tau boleh aku lompat atas meja n demontrasi nak jugka hp tu. hahahahhahaha.

takpa. rezeki hp takda. tapi rezeki duit.
tapi paling takleh blah.
lepas tu. 2 hari bila aku sandang bag. aku rasa perit aje.
aku pikir maybe sebab handbag aku berat. n sandang lama. so melecet.
berat sebab segal air semua aku sumbat dlm bag.

sekali aku masuk toilet. tengok cermin adalah terkejut.
aku adalah sunburn ok. patut la perit semacam.
merah menyala badan ok.
wth. bawah payung pun terbakar. gilo.


:: nampak itu belang merah. melampau. btw. itu bukan tali bra ok. ::



so sekarang badan aku ada bentuk U di depan dan di belakang. haha.
aku pun tak tau apa motif aku nak blur2 kan gambar macam tu. bangang sangat.
tiba2 rasa segan lak. haha. bongok. macam tak biasa. sepak diri sendiri laju2.

apesal lah dah balik baru tau aku ada tan line.
kalau tak boleh sama2 main selak2 ngan mamat mat salleh tu.
miahahhahahahahahah.
itu sahaja kisahnya.
kesimpulan saya adalah tak dpt hp itu.
tapi hanya dapat penat, duit dan tan line. ;)

11 Comments:

swit@kon said... [Reply to Comments]

takpelah babe.
hihihi. next time :)

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

uhhh gigih aku baca entry ni.. terhibur.. kesian ko peej, panas2 tetap jugak beratur nak teruskan misi,, ermm tapi akhirnya tak dpat jugak ek.. tp best gak dpt rm.. ayat best : ko nak bantai budak tu ngn payung, hehehe gile lawak.

Leen said... [Reply to Comments]

Huih, lama giler beratur.. ok la tu kan dapat seratus

eM. said... [Reply to Comments]

peej, we all have a gud heart in the end walaupun rasa amat cibai sebelum itu. mesti peej rasa kelegaan hati beri happiness kt strangers. bukan semua org dpt nikmat mcm tu. *clap-clap*

A.I said... [Reply to Comments]

perghhhhh!!
GIGIH sungguh la kau peej...kagom haku!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Kasih sorang kakak utk adik nya..
sanggup melalui keseksaan gitu..
Adik appreciate lah kakak okayyyy..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

mungkin one day, kau akan dapat jugak hp tu... its a matter of cepat atau lambat

walaupun kau bambam tapi kau cute laa peej...heeeee

..tora aziz.. said... [Reply to Comments]

peej, gambar laki comel tu yg mana ko maksudkan? adakah lelaki berbaju putih iteww? heheh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kire ko da bg budk lelaki dgn gf dia tu gembira, da kira sgt bagus tu. xpe lenkali kalau ada rezeki, boleh beratur lg (beratur wdheck!! lolx) :P

lily lotus said... [Reply to Comments]

mak aihh..memang terbaiklah..taktau nak kata apa pada anda yang tegar beratur dan menunggu

appledia said... [Reply to Comments]

Nampak kak peej disitooo aritu!
Laa..ingatkan dapat beli.
Adoi.Samela kite.
Yang dapat hanya ponek (read:penat)-__-

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...