Instagram : @peejburhan

re-publish : cho-choo train

semalam aku online. bukak blog memalam. kul 2-3 pagi.
boleh tak ketakutan. aku bukak je. terus tekan scroll tepi tu kat bawah sekali.
nak tgk komen aje. tp taknak lalu kat gambar minah itu.
bungok. sendiri letak sendiri takut. haha.

tengah tgk nampak la entry link within tu.
bukak. jumpa entry ni.
baca balik. lawak nak mampos. so rasa nak share.
maybe ada yang baru2 kat sini n tak baca lagi kan.
tengok la kesengalan adik aku.
walaupun dia macam ni. tapi tetap lah sayang.

so kasi re-publish this entry.
tapi aku dah betulkan ejaan n typos. mcm tah apa2 ejaan aku dulu2. ;p
sapa dah baca n malas tu. pergi la menyinggah blog lain yea.
ok tu je. bye bye.

original entry HERE.
.............................................................................................


owh tah kenapa lately rindu sangat kat noy..
lama betul x jumpa ..
kira2 dah 4 month x jumpa..tsk.tsk.tsk...
ish emonye....
dah la dia dah start fly..
so mcm jarang2 je dapat ym..
sbb x tau timing dia semua...

ok talking bout noy..
tetiba teringat kisah dolu2..
time tu masa aku form 5..thn 2000
nak sambut new year...miahahah...

time tu kan kecoh2 millenium la ..y2k la..apa la..
so aku pun nak la pergi..
aku angkut la noy sekali..time tu noy form 2..
so aku nak la pergi jumpa kawan2 mrsm aku..
kononnye nak sambut kat BB...

tp sebelum aku janji nak jumpa kawan aku kat masjid jamek..
sebab dia naik bas...
half kawan aku dah kat bb..half kat klcc..
sebabkan lrt penuh..
so kite org naik la bas...
aku ingat lg..time tu aku bayar tambang bas..
so balance noy masukkan dalam poket baju aku..ada la 60 sen..
aku punye la marah2...sebab x suka ada duit kat tetek..nanti bising2 bunyi syiling tu..

sampai la kat klcc...
ye la..line semua busy...
call kawan2 aku..semua x boleh get through..huarghhhhhhhh...
yg kawan aku rose lak..die patah balik..
sebab nak carik adik dia..
end up tggl aku ngan noy je..

punya la ramai manusia..mcm lautan ok..
mcm nak pengsan je rasa..
bau toksah cakap la..
mcm2 bau ada..ada org bau sotong..bau kambing..bau carpet..kadang2..bau mcm burger pun ada jugak...hahah..gila otak aku ingat makanan je tetibe..

sampai la detik..nak pukul 12 tu..
aku ngan noy nak pergi la tempat yg clear bole nampak bunga api..
sah la ala2 loser je 2 org je aku ngan noy..
aku lepak tepi isetan punya pintu..
yg belah side walk ni..










:; sila pahami gambar rajah yg tah apa2 ni ::



bulat2 tu kepala org..saje je banyak2 color..
padahal mana la ada sgt org rambut biru kat malaysia ni
so elok kat side walk tu..
kita org tgk la ada beberapa group buat cho-cho train...
alaaa..pegang pingang...then jalan ramai2..
tolak2 utk sampai ke depan la...

tetibe noy ni gatal..
kata..jom la ikut org punya cho-cho train..
aku xmo la..aku rimas crowded2..
dia nak jugak..
tetibe je..ade je org lalu tu..dia ikut..aku terus la ikut..ish jahat la budak tu kan..
ok memula seronok la..
tp punya la crowded..aku sedar2..kaki aku dah x cecah ground..
aku mcm bergerak sebab org bergerak..
org bertolak2..sampai la aku ngan noy nak terpisah..

noy mcm di tarik arus manusia..ke kiri..aku ditarik ke kanan...
muka masing2 dah cuak dah..
drama abis la..yg aku jerit, "NOYYYYYYYYYYYYYY!!!"
yg noy jerit, "PIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"
siap tangan terkapai2...haha..ingat balik lawak la..
aku rempuh gak arus2...
aku selamatkan noy..
fakkkk...sakit weyh..kene tolak2 n pijak..
punya la kelam kabut...
sampai kaki aku dah terkeluar dpd sandal aku ok..
kire kaki still melekat kat sandal..
tp kaki dah pijak jalan dah...
mcm ni..








:: ok ni aku lukis elok..supaya korang bayangkan sandal tu..sebenarnye..sandal 2-2 dah terkuak terkeluar ::



so aku berjaya tarik noy ke tepi side walk tu..
elok selamat..
aku realize handbag aku hilang ok..
melompat2 aku..
ye la..dah la duit semua dlm tu..nak balik mcm mana kan..
plus hp bapak aku dlm tu..
aku pinjam utk senang call kawan2 aku..
ye la..dulu aku agak susah..
so if hp tu hilang..mcm kesian la kan..

aku tgk sekeling mmg xda la handbag tu..
mesti org dah sepak2 ke apa kan..
kau bayangkan masa aku tgk2 tu..
siap ade stroller baby ranap ok..
punya la kena rempuh agaknya..scary..

nasib ada duit yg noy letak dlm poket aku..
so orang sibuk tgk bunga api..
kita org pergi ke lrt..
carik public phone..
call umah aku x berjawab pulak..
bile tanya..mama cakap..dia ngan papa layan tgk tv..
sbb ade sambutan new year from all over the world kan..
malas nak jawab phone..boleh??
so aku call jiran aku..suruh bg tau parents aku..nasib ok..

aku dok la ngan noy kat depan lrt punya stop atas tu mcm beruk..
ngan dah masam2 ni...
siap ade seorang lelaki ni kan..dtg..
dia kata dia wartawan..siap bawak pen n kertas..
tanya mcm mana sambutan aku..
aku pergi cerita aku hilang handbag la apa la..
padahal lelaki tu rupanya..nak ngorat noy..
pukimakkkkkkkkkkkkk...bodoh betul la..
tp die nak la tolong..bg duit tambang la apa la..
tp xmo..takuttttt....
aku ngan noy dah merempat habis..
dok bersila atas jalan...haha..
org kacau2 toksah cerita la kan..

last2 kau tau parents aku amik pukul bape???
kul 4ish am boleh..
keji ok..sebab dia kata xnak pergi awal sebab jamm..
tu pun dorg dtg naik kapcai..
memula papa hantar noy...aku stay ngan mama..
then papa amik aku..mama stay sorang..
later baru la amik mama balik..
bape trip tu..haha..

tp yg bestnya..
dlm kul 2ish am mak aku kata
ade budak lelaki call..
dia kata dia jumpa handbag aku..
dia nak pulangkan..
wahh..baik kan..susah nak jumpa org mcm tu..
esoknya jumpa la..dia pulangkan..
dia dtg ngan parents dia..
mak aku bg la dia angpow..
1 benda x hilang..bagus betul la..

morale of the story...
aku dah serik n xmo pergi sambut2 ni semua..
n if ada org ajak kau join cho-cho train mcm tu..
tanpa buang masa..sila sekeh kepala org tu..
dan sila la gemuk mcm aku..
supaya kalau jadi benda mcm tu..korang boleh lawan arus n selamatkan org tersayang..haha..
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

14 Comments:

Leen said... [Reply to Comments]

Haha, moral of the story yg last tu x leh blah..

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aku baru baca entri nih.lawak siot.tp mmgla seram gila kan bila org ramai2 gitu ko terpisah lak kan.siap ilang beg lagi.kl aku, buleh bw menangih tu.tp baguih la gak ko, menggunakan segala kelebihan yg ada utk melawan arus dan menyelamatkan org tersayang. haha :P

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku sukaa entry ni. dah baca dulu pun baca lg :P

bb7ady said... [Reply to Comments]

haha. lawak. dulu zaman student penah gak pegi KLCC sambut new year. first time la mase tu pegi nk tgk bunga api dari dekat la konon. kitorng berempat pompuan. mase nak balik naik lrt tu memang kena rempuh lautan manusia.

sebab takut hilang, kitorg pimpin tgn berempat. so gerak mcm ketapi gak lah. my fren lead kat depan. pastu bila sampai kat tengah2 lautan manusia tu, tgn yg dipimpin td terputus dua.

pastu my fren still tarik tangan saya. tp mase tu tudung dah tersekat kat kepala2 orglen. bayangkan dengan kepala terdongak kat atas, satu tgn kena tarik, satu tgn lagi pegang kepala nk elak tudung tercabut. haha

dalam mase yg sama tgk 2 org lagi my fren kat belakang dah tersepit tepi dinding dekat ngan pintu masuk lrt tu. keadaan dorang mmg macam melekat ke bucu dinding tu tp dorng still boleh gelak2kan saya. hahaha. bongok betul bila ingat balik.

pastu mmg tobat taknak pegi lagi tempat crowded camtu. dengan orang semua berpeluh lagi. huhu

Lady Arween said... [Reply to Comments]

Wah pengalam btl la..tapi sekarng sgt bahaya..kalu tggu tepi jalan camtu..byk kes ..keta dtg..main sauk ja gal kt tepi jalan..la nie nk kuar mlm2..ke tempt yg ramai org pun..seriau semacam ja

IamYonna said... [Reply to Comments]

hadoi kak!!! sakit perut gelak gila2 ni! HAHAHAHAHAH lagi2 bila tgk part akak lukis kaki terkeluar dr landasan tu! LOLOLOLOL!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja ni x silap kali kedua dh baca ni...walau pon dh publish aku baca gak....see...kipas susah mati peej burhan..woot..woot.. *ting tong :P

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tambahan:nak tau cmne ai boleh igt entry ni?sbb gambaq tang kaki tu la...hahahahah!sgtlah lawak

farra8979 said... [Reply to Comments]

hahaha.. same kt.. sebab akak gemuk la bley selamatkan adik akak yg kiut..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

aku dh bace entry nih.. mmg klaka + scary kn.. klaka sbb sandal ko tu.. scary sbb kalo lah pape jadi kat korang kn...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

walaupon dulu2 aku dah baca, tp bile baca lg skali still nak gelak gile la.
tak menahan tang kaki tkluar dr sandal tu! hahahaha

aku dulu pon penah sambut new year dgn laki aku kat klcc. ya rabbi, rimas ramai org yg busuk! nasib baik laki ku besar dan gagah perkasa. buleh la elak2 dr org langgar aku. takleh blah dgn minah2 rempit pakai baju & sluar putih siap buleh nmpk spender kaler pink. apakah??!!

itu last aku celebrate kat luar. serik! hahah

oh budak tu yg pulangkan beg tu sungguh baikkan??? mcm tak percaya lak. ;D

lily lotus said... [Reply to Comments]

skrg bila teringat blk mmg lawak. tapi masa waktu kejadian mmg scary u.

A.I said... [Reply to Comments]

wakakaka..gelak sengsorang aku kt opis ni tgk gambar sandal & kaki kau tu. isk..scary la bila reramai gitu. sib bek kau jmp blk enbeg kau tu. isk..

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

hahaha..dulu dah gelak2 mase bace entri ni. tapi ni nak gelak lagi. lagi2 kat part sandal terkuak.boleh bayangkan.husband pun penah cerita mase milennium nite ni.part dia lagi best, tido kat taman klcc sebab transport sume dah xde.hehehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...