Instagram : @peejburhan

pam minyak pun fun kah?

aku tak tau la korang pernah main tak game sengal macam ni.
tapi yang pasti aku n family aku suka la.
ok bukan family la. aku n noy la. ;p

game adalah time isi minyak.
kau isi full tank la kan.
benda tu pusing2. sampai la tiba2 berhenti kat rm43.50.
tp kalau boleh kau nak genapkan la nombor tu ke rm44.00
kalau dapat tepat tu terus cakap, "fuiyoooo. terel gila"
dan ada hak untuk berbangga n kembang2 hidung.
kalau la tiba2 kau terlepas jadi rm44.05.
terus kena gelak n ejek2.
kadang2 kau ingat kau buat senyap2 takda orang nampak.
mmg tak a. kita orang mmg akan intip.
orang tu masuk je kereta bahan. " hahahhaa. terlebih 5 sen. hahaha. tak terel"
macam gampangs ok.

semalam macam tu la.
noy suruh aku isi minyak keta dia full tank.
aku isi la.
sekali dia berhenti kat rm53.97sen. matha faka.
ingat nak biarkan. tp mcm dah habit nak bg genap.
sekali je aku tekan. jadi rm54.02sen. babikkkkkkkkkkkk.
blk je umah, "noy resit aku letak kat tempat cup tu tau. mana tau kau nak buat masuk peraduan tu ke"

pastu biarkan je la kan.
noy keluar lepas tu. tiba2 bbm aku.
ingat apa la.
sekali dia bbm bahan aku, "kau isi minyak rm54.02sen! hahahahahahahaha"
siap icon gelak guling2 lagi.
aku pun semangat explain bla bla.
tetap kena gelak. kata aku tak terel la apa.
tah apa2 kan. gila lameeeeeeeeeeeee.

siap tweet lagi. matha faka.


tapi memang lawak la.
korang pernah main? ok mmg la lame.
tp kadang2 macam fun ok. heheh.

paling aku xleh lupa la.
time tu 2004 rasanya.
aku dah ada lesen. tp mcm tak berani nak bawak kereta lagi.
kita orang satu family pergi alor setar ada sedara kawin.
lepas tu nak pergi langkawi.
naik dua kereta.
papa hampeh. baru sampai mana tah. tiba2 dah ngantuk.
so ayol drive kereta papa.
mama drive kereta kembara. pffftt.
aku naik ngan mama. sumpah scary. sbb mama lak dah lama tak bawak kereta.
mata tak nampak la apa la.

tu takpa. tiba2 minyak nak abis. so singgah la nak isi.
kita orang sampai dulu. dorang lambat.
mama tak reti isi minyak.
aku pun konon2 reti. tp tak pun sebenarnya.
mama tak reti sbb selama ni masa zaman dia drive kan ada pump attendant. sekarang kan self service.
so isi laaaa.

time tu berhenti konon kat rm56.90
mama nak cabut. aku kata jangan. papa selalu genapkan.
patut aku genapkan kat rm57.00 la kan.
tak ok!! aku tekan genapkan sampai rm60!!!!!
lepas tu aku cabut je pump tu terus menggelupur sebab minyak mencurah2 keluar.
tak stop2. huaaaaaaaaaa. takuttttttt.
mama dah bising2 marah2 sebab aku pandai2 kan.

tak tau nak buat apa ok.
nasib ada pakcik kat situ. dia kata tutup aje. nanti stop.
aku tak berani la.
so pakcik tu tutup.
lepas tu dia curah2 air bersihkan kereta dpd petrol tu. :/
sumpah takut gila ok.
lepas tu sepanjang jalan kena bebel la.
sebabnya tak berani nak smoke takut konon nanti api kena kereta pastu meletop. hahahha.
bungok. tu la nak tunjuk pandai kan.

tapi bila dah tau sekarang. sudah menjadi fun game ini.
sapa tak pernah main. sila try. serious syok.
syok kalau kau terel la. boleh eksyen menari guyang buntuit.
tp if tak terel. dapat lak adik mulut mcm noy. mmg seksa ok.
asyik kena bahan. pfffttt.


13 Comments:

Sya said... [Reply to Comments]

This is my hubby's habit...mula2 tau kan rasa mcm ala pa la sibuk2 nak genapkan kan, bukan baya pakai cash (minyak mmg pakai kad je) tapi lama2 terikut k...sampai gelak2 kdg tu bila 2@3 kali try tetap pegi sen2..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

owh! memang best ok.. kalo genap duit tu mmg kembang2 idung.. konon lg hebat dr bangla tukang isi minyak tuh!

cik1356 said... [Reply to Comments]

ahaaa.. aku main sorang2 je sebab drive pun sorang. kalo dapat genapkan memang rasa best. tenguk resit pun cam kagum je.. hahaha

F A R Y N said... [Reply to Comments]

mmg best ok...
slalunya ayah aku yg main game mcm ni...hahaahahaa

landaklaut said... [Reply to Comments]

Mula2 aku mcm kagum gila laki aku bila isi minyak mesti nombor tepat. lepas tu satu hari tu kantoi ok. rupanya dia tekan satu button 'round up' or something x ingat kat pam tu. Itulah rahsianya. kau try la pasni. hahaha.

landaklaut said... [Reply to Comments]

Mula2 aku mcm kagum gila laki aku bila isi minyak mesti nombor tepat. lepas tu satu hari tu kantoi ok. rupanya dia tekan satu button 'round up' or something x ingat kat pam tu. Itulah rahsianya. kau try la pasni. hahaha.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

tetb ai terigt kisah ai dgn kawan ai..dia suruh isi kete dia..tp x ckp bape...tetb dia cakap "ok stop!!!!biarkan jadik RM33.33 sen.." boleh pulak mcm tu...bingai...tp game ni boleh jugak trai ni..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

seronok kan kalau benda2 kecik mcm ni pun boleh jd funnn. awet muda :D

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

aku ade kwn yg suka sen sen tu.sbb dia kata leh susahkan cashier.huhu

NenekPenne said... [Reply to Comments]

ha ha...i penah ok..tapi tak derlah main dgn sesiapa pun..dgn diri sendiri jer.... kadang2 boleh genapkan, kadang2 terlebih sen laa pulak..

peej said... [Reply to Comments]

sya - haha. tu yang fun tu. bila tak dpt tepat. haha

brain freeze - haha bungok. bangla pun pandai ke main game ni?

cik1356 - ala sian. tp best sebab if tak genap. takda orang nak gelakkan. haha

faryn - selalu game ni lelaki suka kan. pelik2 aje.

landaklaut - really? tak pernah tau pun. tp if boleh buat macam tu. jadi tak fun pulak kan.

buyui - hahaha. omg. macam ni pun ada. macam2 kan. kelakar gila.

sweethoney - fun. syiok. :)

sharpshouter - ye ke? haha keji. tp game kt org selalu pakai credit card. so isi full tank, so takleh la nak nyusahkan cashier. ;p

nenek - haha. takpa. kira meng-happy kan diri sendiri la kan.

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aku ingat aku dengan suami aku je yang bengong suka main benda ni, kau pun sama. haha. bestkan. lagi best bila boleh bahan orang.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohaha kite terrer sbb selalu no genap. ekeke

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...